Šta je novo?

Koja Plazma ?

Ae da pitam ovde ... Sto se tice mana plazmi, IR, burn in, da li ste culi/videli u poslednje vreme da se to nekome desilo? Da li se to desava samo u prvih 200 sati? Mislim, jel mogu posle normalno da gledam npr film sa crnim linijama gore i dole?
Mislim da sam prevagnuo u korist plazme, prvenstveno zbog bolje slike ... Ali me plase ove decje bolesti ...

Na osnovu plasme LG 50PQ2000 koju imam ovde, koja ima ogroman problem sa image retention-om, i na osnovu toga sto se svi zale na taj problem sa LG plasmama, rekao bih ne.

Nemoj da se zaleces, potrazi samsung plasmu na nekom drugom mestu ako mozes.

Ae da pitam ovde ... Sto se tice mana plazmi, IR, burn in, da li ste culi/videli u poslednje vreme da se to nekome desilo? Da li se to desava samo u prvih 200 sati? Mislim, jel mogu posle normalno da gledam npr film sa crnim linijama gore i dole?
Mislim da sam prevagnuo u korist plazme, prvenstveno zbog bolje slike ... Ali me plase ove decje bolesti ...

Koliko sam ja cuo, plazme sa NEO-PDP panelima gotovo nemaju ni image-retention, a kamoli burn-in efekat.Znaci panasonic g10 ili g20 i nema da razmisljas... samo sto to zadovoljstvo kosta :(

Kako sam shvatio i S20 ima NEO-PDP, ispravite me ako gresim ... I moze da se nadje za 79000, mislim da je to najbolja kupovina za te pare ... Ali nemam pojma ... Poludecu :)

Kako sam shvatio i S20 ima NEO-PDP, ispravite me ako gresim ... I moze da se nadje za 79000, mislim da je to najbolja kupovina za te pare ... Ali nemam pojma ... Poludecu :)

s20 nezvanicno ima NEO-PDP, neki hvale i u20.
Najbolje je licno uporediti sliku na oba modela, te doneti odluku.Tesko da ces pogresiti sa bilo kojom panasonic plazmom, samo treba voditi racuna o nameni TV-a.

Moja x10 izvrsava sve zadatke besprekorno, naravno ne gledam 24h 1080p materijal, pa mi ne treba fullhd plazma uopste :)

hmm, zar nisu g13 paneli od ove godine? G20 itd

Verovatno cu da pazarim ovih dana. Za ono sto mi treba (gledanje hd ripova, poneka igra, u slabo osvetljenoj sobi) mislim da je dobra kupovina...
Gizmore, jel bi preporucio nesto drugo u tom cenovnom rangu?

Jesu, ali S20 nije, on ima proslogodisnji G12 NeoPDP panel, sto nije nikako losa stvar za cenu koju ima.

Ostali G20, V20 i VT20 imaju G13 NeoPDP panele.

Nema nista bolje od S20 za te pare, G20 je mnogo skuplji a nije drasticno bolji, u pitanju je suptilna razlika u kvalitetu slike a razlika u ceni od 30k nije bas suptilna.

Gledao sam ovo, al' nisam obratio paznju na taj deo ...
Citam na avs forumu da je dosta G10 imalo problema sa slabljenjem, gubitkom crne boje vremenom ...

Poludecu :)

G20 je mnogo skuplji a nije drasticno bolji, u pitanju je suptilna razlika u kvalitetu slike a razlika u ceni od 30k nije bas suptilna.

g20 nema konkurenciju :D

Evo i zasto: g20 i s20 Obratite paznju na ocene g20, sve petice!

Ali, secam se saveta iz casopisa Vidi, LCD tehnologija je zastarela, plazma i LED su bolja resenja.Ukoliko nemate novca za kvalitetan LED idite na plazmu starije modele oko 600jura.Razlog? Skupljajte parice za OLED :D

Amazon i zvezdice? To bas i nije primer gde ces da uporedis S20 i G20, a ni ostale proizvode :) . G20 ima konkurenciju, V20 i VT20, heh.

Evo ti na "nasem" test S20 i G20 pa uporedi.

http://hdtelevizija.com/2010/04/21/recenzija-plazma-panasonic-tx-p42s20e-107-cm/

http://hdtelevizija.com/2010/03/08/recenzija-plazma-panasonic-tx-p42g20e-107-cm/

LCD nije zastareo nista vise nego sto je zastarela plasma, a LED nije tehnologija vec tip pozadinskog osvetljenja, to je i dalje LCD :)

Cekamo OLED i LaserTV, koji nece bas skoro da dodju.

Prvo, iskaz "g20 nema konkurenciju" se nalazi ispod citata sa razlogom, te se kao takav odnosi na isti.

Drugo, verovatnoca da 70++ ljudi da ocenu pet je vrlo mala, gotovo nemoguca.Osim, ukoliko televizor ne premasi u potpunosti sva ocekivanja, sto g20 ocigledno radi.

Trece, u tom istom broju casopisa Vidi je detaljno objasnjena razlika izmedju lcd i lcd led televizora, edge i full-array osveteljenja, mnogo detaljnije nego ovde na forumu.

Priznajem da nisam bio precizan, lcd televizori su prevazidjeni po pitanju kvaliteta reprodukcije, kontrast, ugao vidljivosti itd.Lcd led se priblizava kvalitetu slike na plazmi, otud ga i preporucuju ljudi iz redakcije vidija.

Ali, jeftina i stara plazma daje visi kvalitet slike od skupog i "novog" lcd televizora.Oled tehnologija bi trebalo da bude nesto sasvim novo, pa zato savet vazi za nekoga ko kupuje TV SADA.

Ne, nema ljutnje, tema mi je posebno interesantna jer sam i ja imao slicne probleme pri kupovini TV-a.Gordijev cvor sam presekao uz pomoc zajednickih snaga Vidija, hdtelevizije, i amazon uk :D

Ja resio svoju muku :)
Uzeo danas Panasonic S20 ... Za sada je ogroman :)
Za sada ga jos nisam testirao, ide samo analogni signal na njemu.
Jel hd signal od kompa moze da ide samo hdmi kablom?
Za dva-tri dana cu moci da kazem vise ...

Ma to nije neka cena, 720 din sam ga platio u lokalnoj radnji za kompjutere (baš 5m). Nemoj samo da ideš u Pakom shop, kod njih je tačno duplo skuplji. Nisu normalni. Nije ni čudo što su pukli.

Samo da kazem da sam nabavio kabl. Spojio sa kompom, pustio avatar bd (sta drugo za test :) ) i slika je Vaoo, savrseno stvarno. A jos mi je uvek na run in podesavanjima.
Ako imate srtpljenja da prvih 200-300 sati "pazite" na tv, da ga drzite na manjim podesavanjima, ako vam u tv ne bije dnevna svetlost, ako imate 750e, uzimajte S20. Dobicete stvarno dobar tv, sa jako dobrom slikom.
Mogu da ga uporedim sa Samsung lcd-om koji imaju moji roditelji (37in ne znam tacno model), razlika je nebo i zemlja. Bez preterivanja, cak i sd kanali ...

Vrh Dno