Skini http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html
![]()
da ti zabelezi max temp graficke i ostalih komponenti.
Generalno mislim da ti je napajanje u pitanju :type:
Slabo je to za 5850.
Hm... zapravo si u pravu.500W(pravih) je malo mora da se zezas 🙂 ja sam je terao overkloknatu do nebesa sa 450W, a ostale komponente su iz podpisa.
pre ti se pregrava cpu 😉
pogledaj u biosu na koliko je namesteno gasenje kompa
uh!temperatura proc 81
graficka 81
nece nesto,upload of fail failed
ono sto mozes da probas, provere radi, jeste da u drajverima manuelno podignes broj obrtaja ventilatora graficke i da vidis da li ce se dodatno hladjenje odraziti na temperaturu i stabilnost
mnogo su mu visoke temp svega,pogledaj hardove.. Sve ti je jasno. 😉
Moja preporuka,usisivac,kompresor,cetkica,obrisi sve,produvaj,procetkaj rebra (ako vec ne umes da skines kuler),kupi 2-3 ventilatora dvanaestice nek prave protok vazduha u kucistu.
Spouk sta ocekujes da ti kazemo jos ?
Otvori stranicu, izvadi graficku, produvaj malo, probaj da nabavis cetkicu, ocisti ventilator oko perajca, tu se zavuce dosta prasine.
Nabavi dodatne ventilatore i napravi promajicu u kucistu, preporucio bi ti i skidanje hladnjaka na 5850 i provera naleganja baze na gpu cip, al nesto kapiram da nisi vican za to, a i referentni 5850 ima ~10 malih srafcica za skidanje, nije bas maciji kasalj.
Setih se jos neceg, mozes da instaliras msi afterburner, imas manuelno podesavanje ventilatora u zavisnosti od temperature na kojoj se nalazi gpu. Vrlo jednostavan.
Sto se tice provjetravanja logicno je da i bez ventilatora kucista bi trebalo sve da radi kako treba
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari