Šta je novo?

ati 5850 problem

• Začetnik teme Začetnik teme spouk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ne zelim da se raspravljam sa tobom.Ako ne mozes pomoci makar ne odmazi.Ishhhhh

Uhvatio sam napokon.Evo slika
http://www.dodaj.rs/?2K/em/1PmQorr7/dwm-2010-10-23-00-27-24-.jpg

Procesor na 91, a ni graficka ne zaostaje na 92 stepena.
Ne znam da li da reklamiram osim procesora i graficku?Imao sam 8800 gt superklokovanu i ona je isla preko 100,tako da je meni to normalno 🙂.

recept-za-jaje-na-oko.png

Ne znam da li da reklamiram osim procesora i graficku?Imao sam 8800 gt superklokovanu i ona je isla preko 100,tako da je meni to normalno 🙂.
isuse! ovo je sve samo ne normalno!!

mi ti ovde ocigledno ne mozemo pomoci, pa ti najbolje da nosis ceo racunar na servis, jer ove temperature pokazuju da je tebi nesto totalno neobjasnjivo sa racunarom, a to tesko da moze biti graficka, ili barem ne samo graficka!

zapali sve covjece , ako ti je graficka tj . cip od grafe 90+ onda ti je memorija na 110+ a naponska na 120 +

1 .provjetri kuciste .
2. u MSI afterburneru namjest fan profil po svom ukusu , imas mogucnost da crtas grafik po kojem ce se regulisti broj obrtaja fana u odnosu na temp.

***, ti stvarno hoces da shebes sve svoje komponente? Ja sam gasio igre/otvarao kuciste cim mi je temp CPU dostizala 60*C, a ti 'ladno gledas u HW monitor dok ti se proc przi na 90*C :zgran:. Mogu da zamislim kakve su temp. bile/ce biti leti :zgran:

Edit: uzmi lepo otvori kuciste, ubaci koji ventilator, ili nastavi da silujes komponente :smash:

Poslednja izmena:
@SPOUK, jel si toliko malouman da nam kazes koje kuciste imas i dal ima nekih ventilatora u njemu, gledajuci temperature mislim da nema. U drugom slucaju mozda su prejebani senzori i da ne ocitavaju pravilno temperature...

Poslednja izmena:
zapali sve covjece , ako ti je graficka tj . cip od grafe 90+ onda ti je memorija na 110+ a naponska na 120 +

hahaha u pravu si.Ne znam evo slika

http://www.dodaj.rs/?1T/SQ/4KaHYLH/dwm-2010-10-23-13-34-35-.jpg

Nema kuciste ventilatore za provjetravanje.Pare nisu problem,ja bih kupio ali koliko moze to bitno da smanjio temperaturu u kucistu?
Senzori su ok jer sam stavio ruku na kuciste i bilo je toplo.
U parvu ste vodim ga u servis.
Samo da li je graficka gori ili je to podnosljivo?

kao sto rekoh u nekom prethodnom postu,graficka je najmanji problem 😉 Ona moze da radi i na 100C nista joj nece biti (naravno da sto manje temp to bolje) Ali proc na 80-90C to je haos! Da si moj sad bi u kamenolom!! 😀 Shalim se,nosi to u servis,nek ti ugrade 2-3 venta i nek malo produvaju 😀

kao sto rekoh u nekom prethodnom postu,graficka je najmanji problem 😉 Ona moze da radi i na 100C nista joj nece biti (naravno da sto manje temp to bolje) Ali proc na 80-90C to je haos! Da si moj sad bi u kamenolom!! 😀 Shalim se,nosi to u servis,nek ti ugrade 2-3 venta i nek malo produvaju 😀

to sam htio da cujem.Ipak mi je ona najbitnija.

100C je previse za bilo koju graficku. To sto njoj trenutno nece biti nista ne znaci da ona stalno moze da trpi te temp. Vremenom ce sigurno riknuti, mnogo pre nego da radi na 80~90C.
Ista stvar je i sa procesorom. On sad radi na 90C, pitanje je dokle ce da radi.

Najbolje nosi to u servis/sam ugradi ventilatore i resena stvar.

Poslednja izmena:
*** 100C grafika moja dostize 60-65 znaci kada igram ono ne znam 4 sata igricu. A kada iskljucim pada za po stepen u sekundi dok ne dodje do 40-45. Onda se spusti do 41 i tako otprilike, nekada 2-3 gore, dole a ja razmisljam da stavim neki kuler da i u igrici ne prelazi 55. 100C neverovatno. Ja ne bi upalio komp na tim temp. vise iako znam malo oko kompa tu nesto nije ili spojeno dobro ili nesto ne radi kako treba. A to najbolje u servisu stvarno da vide.
Meni je u bosu namesten procesor na 70C da se gasi a ja mislim da to spustim na 60C kada budem stavio Hyper 212+.
500w je mislim min za 5000 seriju ja mislim ali oni na sajtu jos predlazu koja napajanja da budu od ako su od 500W.
Ja sam mislio da stavim od 600 ali su mi rekli da stavim od 700W da ne bi brinuo i da bi podrzavalo kasnije Crossfire.

Nisam strucnjak ali mislim da provetravanje kucista i stavljanje ventilatora nece mnogo pomoci tu. Max za 10 C da spusti temp.
Mozda ja gresim ali ja nisam bas pristalica mnogo ventilatora na kucistu. 2 su dovoljna jedan da ulazi i jedan da izlazi nazad toplota ali da svaka komponenta ima svoje hladjenje dodatno ili bolje od fabrickog.
Dobro moje kuciste je mrezasto sa gornje i vecim delom prednje strane a ima i otvore na strani pa zato, ne znam kada su skroz, skroz zatvorena mozda tada znaci vise ventilatora.

Poslednja izmena:
poveo sam komp u servis.Narucio sam thermaltake kuciste sa cetiri ventilatora.
Hvala svima koji su pomogli i onima koji nisu.
Ova tema moze pod lock.

Koje TT kuciste? Okaci i temp posle,da vidimo ima li razlike (a imace je sigurno) 😉

evo napokon sastavih konfiguraciju,doduse novu ali koga briga -).Dakle celi problem je bio u quad procesoru 8200.Moja ploca, doduse starija imala je opciju za podrzavanje quad procesora ali ga nije prepoznavala u biosu.I kako to biva staro sa novim,novo sa starim ne ide.Kada sam makao procesor i stavio stari temperature su bile 60 procesor i graficka 70 stepena.zato preporucujem svima da kad kupuju komponente gledaju da se makar dobro slayu da tako kazem.
Sad imam novi kompjuter sa i5,760 procesorom,4gb ram kingstone,graficku ati 5850 i thermaltake v9 kuciste.E sad sam primetio nesto novo sto ne ynam sta je a ide na 90 stepena.Moze li mi reci neko sta je AUXTIN?
Evo slike

http://img823.imageshack.us/f/dwm2011030322474058.jpg/

Poslednja izmena:
mislim da znam sta je auxtin.To je temperatura napajanja.Kuciste je napravljeno da napajanje stoji dolje i da ima pregradu sa filterima odozdo.Napajanje je 500w pravih.Da li je normalno da je temperatura napajanja oko 90?Da li se muci da radi sa malo jacim komojuterom?

Ne iscitava taj senzor dobro. 90c je prevelika temperatura.

Meni se pregrejavalo napajanje od 750w Chieftec i dok nisam ubacio dva ventilatora u kućište nisam mogao das rešim problem.Moguće je da ti napajanje usisava vruć vazduh iz kućišta.Morao bi u tom slučaju nešto da prepakuješ(ja sam morao da sečem kućište zbog ubacivanja dva ventilatora i sada je kao frižider!)

Ne znam koliko imas prasine u sobi, plus ova maca kuca sto leti sezonski moze itekako da ti blokira filter na napajanju. Pogledaj kakvo je tu stanje za svaki slucaj. Kod mene je dovoljno bilo dan i po da prodje pa sam morao da cistim.
Kuciste mnogo lepo izgleda 🙂

Nazad
Vrh Dno