Šta je novo?

ati 5850 problem

• Začetnik teme Začetnik teme spouk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

spouk

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.09.2010
Poena
159
imam doticnu visiontech karticu.Problem je sto mi se restartuje kompjuter kada igram jace igrice tipa crysis.Moze biti bilo sta ali najvise sumnjam na pregrijavanje kartice i ako na ati-u pokazuje 75 stepena.Jel to mnogo?

Mislim da je ta temp normalna.

Nego, kakvo napajanje imas ? Je li ono dovoljno jako za citavu konfiguraciju i graficku ?

Skini http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html
softwares-hwmonitor.jpg

da ti zabelezi max temp graficke i ostalih komponenti.
Generalno mislim da ti je napajanje u pitanju :type:

Slabo je to za 5850.

pre ti se pregrava cpu 😉
pogledaj u biosu na koliko je namesteno gasenje kompa

Koji to procesor imas 81C :zgran: kao sto su ti rekli okaci neku sliku cpuid,everest i tn.
Temp. grafe je normalna, vent je sigurno oko 20-30%, nizu temp. ces postici ako ga ubrzas malo recimo na oko 40-50%:wave:

Poslednja izmena:
500W(pravih) je malo mora da se zezas 🙂 ja sam je terao overkloknatu do nebesa sa 450W, a ostale komponente su iz podpisa.
Hm... zapravo si u pravu.
Sada sam gledao potrošnje grafičkih kartica i moj 4890 troši 50% više od 5850, a njime sam se vodio jer moje staro napajanje od 500W nije moglo da ga izgura.
Mada bih ja opet probao i drugo napajanje za svaki slučaj.

uh sto volim tu generalizaciju napajanja "po vataži", kad generalno uopšte nije linearna sa snagom na 12V granama, što zavisi od modela do modela.

lepo treba gledati ampere na 12V
znaci W na 12V grani pa se to lepo podeli sa 12 i dobiju se amperi ako nema dovoljno ampera nije ni cudo sto nece da radi kako treba

..

stvar je prosta... kada karta povuce vise struje, napajanje rikavela...

zameni napajanje batice...

Mozda ima kloknut i7 na 4ghz sa sve HT on :d

kako da zakacim sliku preko attachmenta..nesto nece.Slikao sam preko frapsa.Inace procesor 60 a graficka 83.Mogao bi se zakleti da je procesor bio 81.🙂
Lako bih ja kupio novo napajanje.ali sta ako nije to.

Poslednja izmena:
ides na kacenje atacmenta / browse pa nadjes sliku gde je na kompu i kliknes na nju/ i na kraju ucitaj i to je to😉

moguce da ti se restartuje komp zbog pregrevanja procesora,a moguce da je i napajanje u pitanju....mada ja moju gtx 275 koja je zderacica struje opusteno teram na silverstone 500w 34A na 12V bez ikakvih trzavica a jos mi je i proc kloknut na 3.6 ghz....proveri na koliko ti je podesno gasenje kompa u biosu prolikom pregrevanja cpu-a,mada to mi je nenormalna temp za cpu! 🙂

mnogo su mu visoke temp svega,pogledaj hardove.. Sve ti je jasno. 😉
Moja preporuka,usisivac,kompresor,cetkica,obrisi sve,produvaj,procetkaj rebra (ako vec ne umes da skines kuler),kupi 2-3 ventilatora dvanaestice nek prave protok vazduha u kucistu.

mnogo su mu visoke temp svega,pogledaj hardove.. Sve ti je jasno. 😉
Moja preporuka,usisivac,kompresor,cetkica,obrisi sve,produvaj,procetkaj rebra (ako vec ne umes da skines kuler),kupi 2-3 ventilatora dvanaestice nek prave protok vazduha u kucistu.

nema potrebe.Nemaju ni jedna ni druga vise od mjesec dana.Nego se pitam da li ima veze to sto izmedju graficke i zvucne ima vrlo malo prostora 1cm 2cm.

Poslednja izmena:
Velike su ti temp svega! Graficka je nebitna,te temp moze da trpi,pa cak i mnogo vece. Losh ti je airflow u kucistu 😉 Napisao sam ti sve,sta treba da uradis 😉 I smanjices temp svega za nekoliko stepeni

nova temperatura graficke za svega neki minut 87

Spouk sta ocekujes da ti kazemo jos ?

Otvori stranicu, izvadi graficku, produvaj malo, probaj da nabavis cetkicu, ocisti ventilator oko perajca, tu se zavuce dosta prasine.
Nabavi dodatne ventilatore i napravi promajicu u kucistu, preporucio bi ti i skidanje hladnjaka na 5850 i provera naleganja baze na gpu cip, al nesto kapiram da nisi vican za to, a i referentni 5850 ima ~10 malih srafcica za skidanje, nije bas maciji kasalj.

Setih se jos neceg, mozes da instaliras msi afterburner, imas manuelno podesavanje ventilatora u zavisnosti od temperature na kojoj se nalazi gpu. Vrlo jednostavan.

Poslednja izmena:
Spouk sta ocekujes da ti kazemo jos ?

Otvori stranicu, izvadi graficku, produvaj malo, probaj da nabavis cetkicu, ocisti ventilator oko perajca, tu se zavuce dosta prasine.
Nabavi dodatne ventilatore i napravi promajicu u kucistu, preporucio bi ti i skidanje hladnjaka na 5850 i provera naleganja baze na gpu cip, al nesto kapiram da nisi vican za to, a i referentni 5850 ima ~10 malih srafcica za skidanje, nije bas maciji kasalj.

Setih se jos neceg, mozes da instaliras msi afterburner, imas manuelno podesavanje ventilatora u zavisnosti od temperature na kojoj se nalazi gpu. Vrlo jednostavan.

eto vidis pa i ti si se sjetio necega.Umijete li vi da citate ili ne?Lijepo sam napisao da su obje komponente stare svega mjesec dana.
Sto se tice provjetravanja logicno je da i bez ventilatora kucista bi trebalo sve da radi kako treba,nego je stvar ozbiljnija.

Sto se tice provjetravanja logicno je da i bez ventilatora kucista bi trebalo sve da radi kako treba

Sto je logicno ? Otkud mi znamo kakvo kuciste imas ? Mozda je neko skroz zatvoreno pa ne moze hladan vazduh da udje.

A ako je vec ozbiljno, odnesi kod prijatelja koji ti je to sklopio ili sta vec (vidim da spominjes prijatelja kada se spominjalo napajanje).

A to sto je graficka stara 1 mjesec nema veze s tim da li hladnjak dobro naleze na nju.

Nazad
Vrh Dno