Šta je novo?

iPhone vs. sPhone AKA Samsung Galaxy S: Ultimate fight!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Switch, ne lupaj.

Telep ti je lepo napisao. Pogotovo za glasovne komande, tu je Android tata. Ima i program za stream kamere, znam da sam ga koristio, pogledaću posle baš.

Ima i kompas.

Nalupetao si se, opet.

Znači sve se opet svelo na igrice. Ovo za programe si se ispalio žestoko što si nabrojao, ali to je tako kada pričaš napamet.

Sta sam se ispalio zastoko? To zato sto postoji shazam i angry birds za andorid? Aj nemoj da me zasmejavas. Vi se dicite time sto imate 3 iste aplikacije koje ima i iphone, ne znam stvarno ko se ispalio.

Pa nabrojao si ih kao prednosti, a nisu, ako to nije ispala onda ne znam šta jeste.
Ajde ako možeš postavi mi listu tvojih intsaliranih programa da vidim šta vi to koristite.
Nešto ovako http://www.appbrain.com/user/telep/

Citiram korisnika: kUdtiHaEX
Da budemo iskreni, hardver je super, softver je krs teski i neoptimizovan je do jaja. Sramota za toliku firmu kao sto je Samsung.
Citat:
Citiram korisnika: hunder
slazem se hardver do jaja a softver uspod jaja .posle 2dana koriscenja ovog svemoguceg froya reci cu samo ...
daleko je ovo od normalnog koriscenja.I nismo mi razmazeni nego je to cinjenica.Prvi android koji sam imao je
tatoo i neke stvari je brze otvarao.Po meni pozivi poruke i kontakti moraju da se otvaraju u delicu sekunde a ne
po dve tri zavisno koliko je opterecen.A sto se tice rama ja jedva da imam 80 u proseku gde nestadose oni silni megabajti.raduje me cinjenica da ce se sve to ispraviti sa galaxy 2.Ipak mislim da je 1gb minimum
Sta je sa ovim? Jel imate nesto na ovo da kazete? I onda ja izbegavam konkretna pitanja. Smejurija stvarno. :D

Ti pored što si bezobrazan si i ćorav.

Ima iGo, AngryBirds, Compass, Shazam/SoundHound, iCam (samo što se ne zove tako na androidu), glasovne komande su milion puta bolje:

[youtube]gGbYVvU0Z5s[/youtube]

Koji si ti fanboy ispranog mozga, ne verujem, nećeš čak ni da pročitaš šta neko drugi napiše.

Sta je sa ovim? Jel imate nesto na ovo da kazete? I onda ja izbegavam konkretna pitanja. Smejurija stvarno. :D

Ja imam da kažem, moj telefon sa Froyo 2.2 i voodoo lagfixom radi brže nego iPhone 4 (da, imao sam iPhone 4 par dana kod mene), a bio je brži od iPhonea i dok sam imao 2.1 + voodoo, tako da se opet ispaljuješ i molim te prestani da lupetaš gluposti i da pričaš o stvarima koje nikada nisi probao.

Tebi radi, a drugima nikako ne radi brze, nego kazu da je "Hardver super, a softver krs". Kakav je to krs koji radi tako brzo kao sto ti kazes?
I ko je sad subjektivan, a ko objektivan? Kad na temi gde se prica o galaxyiju procitam nesto ovakvo, i onda ti dodjes na temu FIGHT i kazes da tebi frooyo radi kao mlazni motor. Ne samo da ne govoris istinu, nego i lazes. :D A verujem da si imao priliku da dobro isprobas iphone 4.

Poslednja izmena:
Idi smisli još neke aplikacije ali pazi da se ponovo ne ispališ i ispadneš smešan, znači samo one što android nema, ne one što ti misliš da nema.

Ma evo trcim sve u sesnaes' po tvojoj komandi. :D Imas apptrackr.org ili appstore, imas youtube, pa izvoli.

Poslednja izmena:
Radi i njima brže sada pošto je danas izašao voodoo lagfix za Froyo. Već sa 2.1 + voodoo je bio nenormalno brz (brži i od Desire sa 2.2). A neki nisu znali da instaliraju voodoo lagfix pa su pričali to. Srećom pa je Android opensource pa sve što proizvođač zezne može community da sredi, dok na iOS to ne može, tako da bolje ćuti, poklapaš se sa svakim novim postom.

Totalno sam objektivan jer sam imao i iPhone i koristio sam iPhone 4, a nisam fanboy ispranog mozga da branim nešto do kraja znajući da nisam u pravu.

A najjače mi je što mali fanboy priča nešto o Androidu, a u životu ga nije koristio niti imao, a verujem ni da iPhone 4 nije koristio niti ga ima.

@Switch

Ja nisam znao da kutija ima Galaxy S. Možda je iskoristio priliku da malo zapljune Samsung što i ja volim da činim s vremena na vreme :D

A možda je imao prilike da testira Froyo na Galaxy S pa mu je pravio neke probleme. Trenje je tata mata za Galaxy S, da si čitao temu video bi da im je on tamo čovek za sve. Ako je on uspeo da namesti da Froyo lepo radi to ne znači da on ovde izmišlja već da drugi ne znaju (što i nije čudno, veliki broj ljudi ovde na forumu ne zna ni mnoge stvari o Windowsu iako ga koriste godinama). Zašto bi on pričao da njegov telefon radi bolje nego što u stvari jeste, pa nije kupio precenjeni Apple proizvod bez garancije, pobogu!

Edit:

Evo čovek ti lepo objasnio :)

Poslednja izmena:
@ G@W

Upravo to. :) I Kutija je uglavnom popljuvao stock Eclair/Froyo, sa Voodoo je i njemu sve brzo, stock varijante su sporije zbog RFS fajlsistema, voodoo to sređuje i konvertuje u EXT4.

A najjače mi je što mali fanboy priča nešto o Androidu, a u životu ga nije koristio niti imao, a verujem ni da iPhone 4 nije koristio niti ga ima.
Ma smešan je ko klovn, ja nisam koristio iPhone 4 ali jesam 3G i 3Gs, ali zato mene nećeš vidieti kao Switcha (pun samopouzdanja da će sada da nas upali) da pišem evo iPhone nema ovaj program, ili ne može ovo ako nisam probao kod nekoga, ili bar pre toga proverio na internetu.

Koja sam faca, drzim iPhone u ruci, zamislite to.

Gledajte kako su lepe ikonice, kako mi lepo lezi u ruci, fantazija. Jedino od cega bi trebao da mi bude od koristi je psfreedom, gde sam se zezao 2 dana da vratim firmware na 3.12 i sve namestim, na kraju javlja error Error 80028f14 na ps3, beskorisno parce hardware/software-a. Toliko mi je zanimljiv iPhone i Cydia, bez koje je beskoristan. Aplikacija koja iphone pretvara u kriglu iz koje pijes pivo, i nosorog koji te oponasa skicavim glasom, sta ces bolje bre hah.

Da zaokruzimo, jailbreakovan iPhone i njegove beskorisne aplikacije, ajde barem to da priznamo da je malo bolje nego na androidu, nista vise..

Danas sam opet drzao Galaxy S u ruci, nebo i zemlja u poredjenju sa 2G, iako znam da ne mogu da se porede, ali nemam iPhone 4 da ih direktno uporedim, sta cu.

@ Switch

Stvarno lupas k'o Maksim po diviziji!
Nabrojao si 10 aplikacija koje su kao neka ogromna prednost iOS i kada su ti ljudi rekli da od tih aplikacija bar pola ima istih ili slicnih za Android odmah si zaboravio na njih i vise ih i ne pominjes. A bas me interesuje koliko si puta do sada koristio iMovie na telefonu! Jel ti on do sad stvarno koristio ili je to tipa - neka ga tu mozda cu 2014. godine konacno i da ga iskoristim. Ili si jednostavno cuo od Priesta da to postoji pa hajde da napises - ne moze da skodi.
Igrice za iPhone! Jel govorimo o igrackoj konzoli ili o Smartphone pa konstantno kao ogromnu prednost nabrajate broj igrica? Licno, kojegod da su i kakvegod da su ne pada mi na pamet da igram nikakve igre na telefonu, bez obzira koju platformu imao. Zna se sta sluzi za igranje igrica i zameniti igranje bilo kog od tih uredjaja (racunajuci tu i PC) igranjem na telefonu je bez veze. OK, da odigras nesto cisto da ubijes vreme ali da igras neke igre tipa PES etc na telefonu...
Uhvatio si se za ono sto je rekao Kutija o softveru - zasto ne kazes kada je to rekao, sta je sve od tada od sw problema popravljeno, narocito imajuci u vidu da se radi o open source platformi, da li su ti ili slicni problemi jos uvek prisutni, sta je rekao o sw nakon toga etc.

Poslednja izmena:
Ček, ti stvarno misliš da su svi drugi telefoni osim iPhone4 plastikaneri? Kažeš nema nazad posle stakla i aluminijuma a onda otkriješ da u stvari koristiš iPhone 2G?! Daj unesi bar malo ozbiljnosti u post :)

hoces da kazes da je ovaj "sPhone" uradjen kvalitetnije od iphone 2g? :) iP4 da ne spominjem uopste...

***. svaki treci post "android sa updejtom x.x i lagfixom i patchom i skuvanim firmwerom i ovim i onim... radi do jaja". To je ok a kad spomenes Cydiju onda "eeee eto, ti moras da platis toliko i posle da ga JB" ... objektivni ste svi onako do mojega.

***. svaki treci post "android sa updejtom x.x i lagfixom i patchom i skuvanim firmwerom i ovim i onim... radi do jaja". To je ok a kad spomenes Cydiju onda "eeee eto, ti moras da platis toliko i posle da ga JB" ... objektivni ste svi onako do mojega.

Pa to je zato sto za iPhone svi potenciraju kako je on ne znam kako jednostavan za upotrebu,maltene sam iskace iz kutije itd.,i onda dodje npr. priest i objasni nam kako je iPhone bez jb-a i tako toga maltene beskoristan....:)

Tebi radi, a drugima nikako ne radi brze, nego kazu da je "Hardver super, a softver krs". Kakav je to krs koji radi tako brzo kao sto ti kazes?
I ko je sad subjektivan, a ko objektivan? Kad na temi gde se prica o galaxyiju procitam nesto ovakvo, i onda ti dodjes na temu FIGHT i kazes da tebi frooyo radi kao mlazni motor. Ne samo da ne govoris istinu, nego i lazes. :D A verujem da si imao priliku da dobro isprobas iphone 4.

Ves masina je predvidjena za 5kg vesa :d

Da si ti meni ziv i zdrav, evo vec godinu dana HTC Magic iz VIP-a sa fabrickim 1.5 softverom se nije zakucao niti zastucao ama bas ni jednom
Al sta mi znamo jelda ;)
A sto se tice materijala i izrade - kao sto smo videli iz onih klipova bice da materijali nisu toliko kvalitetniji nego kod Samsunga
Dakle rezime - dajes 400e vise da ti telefon bolje lezi u ruci, nema tih para koje mogu da zamene osecaj dodirivanja metalnog kucista :laugh:

Poslednja izmena:
I cekaj der malo da vidimo ovde

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3275&idPhone2=3115

Dakle jedino sto Iphone 4 ima bolje je metalno kuciste i led flash na kameri
Prilicno je diskutabilno koliko je Retina bolja od SuperAMOLED-a jer su u principu tu negde
Sto se softvera pa i hardvera tice sve ja na strani Samsung Galaxy-ja - ima Android u kome te niko nista ne sputava i imas punu slobodu da sa svojim telefonom radis sta hoces, takodje za razliku od Apple Store, ima Android Market gde ima dosta besplatnih aplikacija, ima isti Cortex procesor za zasebnim grafickom cipom, ima slot za SD kartice i izmenjivu bateriju, rade mu otb Bluetooth file transfer (i podrzava pride standard 3.0 koji Iphone NE podrzava) i usb mass storage mode pa za povezivanje sa kompjuterom nije potreban nikakav bloatware poput Itunes-a, ima i FM radio koji Iphone opet nema
Pride umesto da das paprene pare za nov telefon mozes samo da nadogradis na novu verziju Androida i na taj nacin ucinis da ti telefon dosta sporije zastareva u softverskom smislu
To kod Iphone ce da bude - al malo sutra

Ajde da se slozimo da su igre bolje na Iphone sto je opet poprilicno diskutabilno i podleze zasebnoj diskusiji - dakle za bolje igre, metalno kuciste i led blic na istovetnoj kameri ja treba da dam skoro duplo vise para, za telefon koji nema multitasking i koji ima problema sa antenom u zavisnosti od toga kako se drzi
Aha vazi :wall:

I na kraju, uvek se setim ovog odlicnog odgovora kada krene rasprava sa Apple loverima

http://forum.benchmark.rs/showpost.php?p=2205716&postcount=17

Covek je u svega par recenica ubo sustinu Apple poslovne filozofije ;)

Poslednja izmena:

Upravo ovo što je rekao RONIN je u pitanju. Ali, ovo važi samo za Samsung Galaxy S jer je Samsung stavio RFS filesystem za razliku od ostalih proizvođača i lako se sređuje već pomenutim voodoo lagfixom. I samo važi za lagfix, nije ti potrebno ovo karikiranje za custom firmware, tj. kuvanim romom i patcheve jer ne pije vodu.

Sent from my GT-I9000

Ma sve je to isto, kojekakvo budženje i to je za gikove a ne za normalne ljude i tako...

Bilo bi sjajno kada bi korisnici koje IT više ne zanima prestali da smaraju glupim postovima i trolovanjem.

Ma samo kad si ti imao i Galaxy S i iPhone 4, pa si najmerodavniji za ovu temu. :d
Pa nemam iphone, nemam ni macbook, to sam iznajmio da mogu da slikam da okacim na forum. Sad vijam i iphone da od nekog uzmem da slikam pa da kacim ovde.
Ali ovde je vise svaka rasprava izgubila smisao. Vi ne da ste okoreli apple antifanboyevi i android fanboyevi, nego su oni americki botovi za vas bebice. Mogu da razumem da neko voli nesto, ali ne mogu da razumem kako neko toliko moze da ne voli nesto. A linija izmedju mrznje i obozavanja je toliko tanka da ne mozete da poverujete. Videcemo se za nekoliko godina kad svi budemo imali iphone. :) :) Ali evo mogu dati prognozu i za skoriju buducnost, za dva meseca niko vise nece znati sta je sphone. I kao sto sam rekao bice neki drugi samsungcici i ostali androidi u temi .... vs iphone.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno