Šta je novo?

iPhone vs. sPhone AKA Samsung Galaxy S: Ultimate fight!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
... I onda dodje Apple ljubitelj i kaze iOS je bolji zato sto:
1. Lepši je
2. Nije kopija tamo nečega već ORIGINAL!
3. Stajliš je (odmah ćeš smuvati nekog tipa :d)
4. Kompatibilan je sa tvojim Mekom
5. Svi bitni ljudi ga imaju
6. Ima više fart aplikacija
7. Komšije će ti zavideti
8. Boje na ekranu su prirodnije nego u stvarnosti
9. Ima 32GB ugrađene (superpouzdane) memorije
10. Veš mašine se prave za 5kg veša

Da bude slikovitije

attachment.php

attachment.php

Prilozi

• sgs8.jpg
    sgs8.jpg
    144.9 KB · Pregleda: 216
  • ip416.jpg
    ip416.jpg
    84.8 KB · Pregleda: 367
1. Vidi kako je lep
2. Napravio ga Steve Jobs
3. Nema stvari koji ti ne trebaju
4. Koristi svemoci iTunes
5. Uvek moras dobro da pazis sta radis u iTunes da ne bi zakljucao telefon
6. Ima mnooogoo fart aplikacija
7. Radi samo u desnoj ruci
8. Ima bluetooth ali ne radi
9. Ima mnogo interne memorije koju nemozes da iskoristis
10. Ko ga kupi kajace se, ko ga ne kupi nece se kajati, ko ga dobije za dz. nervirace se.

Upravo shvatih da je pitanje bilo za prednosti iOS-a (a ja se malo zaneo), pa evo ispočetka
... I onda dodje Apple ljubitelj i kaze iOS je bolji zato sto:
1. Lepši je
2. Nije kopija tamo nečega već ORIGINAL!
3. Multitasking radi BAŠ onako kako to treba da radi
4. Kompatibilan je sa Mekom
5. Sve je Puš (dobro puši)
6. Ima veći broj fart aplikacija
7. Nema glupavog Fleša da te smara sa reklamama
8. Nema lendskejp na kalendaru da te zbunjuje
9. Super animacije između svega što uradiš
10. Veš mašine se prave za 5kg veša

@mladenius
Nisu dve aplikacije, nego ih ima puno vise, a igrica stotinama hiljada vise.
Sto se americkog trzista tice, zar mislis da kinezi tamo ne postoje?
U svakom slucaju, stalno ponavljate ono sto ja kazem, da je cena glavni problem zasto "ne valja" iPhone, i kada ce se pojaviti legalno uz ugovor ima da cujemo potpuno drugu pricu.

@magic
Kada prestanes sa seljackim forama mozemo da pricamo, do tada ja ti ne verujem da si koristio iP4 jer nije uopste sirok i bar bi znao kakve slusalice mozes da ubodes u njemu, jer to se vidi bez problema.

P.S. Bench je pun android sektasa :)

A koliko to moze da se pobegne od dizajna kakav imaju skoro svi touchscreen telefoni koji imaju ekran preko cele povrsine ? Ne moze se reci da je to iPhone prvi izbacio. Ako bi se gledalo tako, onda je 2g kopija recimo LG Prada telefona (izgledom). Jednostavno, mogu se razlikovati samo po broju hardverskih dugmica .... u mraku su svi isti :) za laika ...

@magic
Kada prestanes sa seljackim forama mozemo da pricamo,
Probali smo... nemamo ti i ja o čemu da pričamo. Idi bre tamo po Vršcu drži predavanja o DSLR-ovim i prevaziđenosti BT-a. :d

do tada ja ti ne verujem da si koristio iP4 jer nije uopste sirok
Prvo, zabole me u šta ti veruješ, a drugo... definiši "koristio". :) Imao sam ga u rukama i švrljao po meniju. To verovatno i nije dovoljno za kvalitetnu ocenu telefona, ali nije da ga nisam video uživo. I da... meni jeste preširok i mnogo sklizak... to je subjektivna stvar... Zato mi je širina Vejva baš super, ali sam svestan da to ima svojih negativnih strana pri surfu.

i bar bi znao kakve slusalice mozes da ubodes u njemu, jer to se vidi bez problema.
Pa iskreno nisam zagledao koje konektore ima i koji čemu služi. Znam da su se sa tim ciganisali od vajkada, a ortak se nije pohvalio tim fičerom. :)

P.S. Bench je pun android sektasa :)
Ovaj tred je prepun tebe...

Ljudi, ne skrecite temu, dakle cekamo Godoa, pardon, listu od 10 prednosti iOS (dakle listu a ne rekao sam vec...).

^ Sa' će ovaj Pop da ti objasni... Al' glup si ti isuviše da to shvatiš. Svi smo... :(

Poslednja izmena:
Ja ne znam kakva je aplikacija TeamViewer za iPhone ali pomoću Pocketclouda na Galaxy S kontrolišem svoj računar (VNC server).

Poslednja izmena:
Ali ja ne zelim Android? ... kapiras? Ne? ...hm.

Ti baš ne voliš slatkiše? :)

verovatno je covek mislio na imena androidovih apdejta ..
1.5 (Cupcake)
1.6 (Donut)
2.0/2.1 (Eclair)
2.2 (Froyo)

I dalje mi nije jasno oko onih kolacica? :D

Za početak da ispravim i dopunim DaPimp-a:

3.0 (Gingerbread)
3.5 (Honeycomb)
4.0 (Ice Cream)

Mazi, nije valjda da baš toliko ne voliš slatko. Doćiće Android pre ili kasnije do tvog omiljenog slatkiša i šta ćeš onda? :p

Ja nemam ništa protiv da pređem na iPhone kada oni promene politiku i za tu cenu za koju budu prodavali taj budući iPhone ponude tačno toliko bolji proizvod od jeftinije i slabije konkurencije. Znači ja nisam pupčanom vrpcom vezan za Android niti za bilo koji drugi OS. Ti si taj koji kategorično tvrdi da te nijedan Android ne zanima ma koliko on bio dobar (I don't care! iz klipa koji je postavio Laza).

Neko je pominjao BMW, Audi i Mercedes i poredio ih sa Apple-om. Apple nit je nemačka firma niti ima sve što i konkurencija po većoj ceni (što je slučaj sa nemačkim automobilima). Apple je više američki auto koji Amer kupuje jer je američki i samim tim sigurno bolji od svih ostalih (iako on nikada nije vozio strane marke). Taj američki auto je skuplji od japanskog a troši više goriva, treba mu više snage da bi dostigao performanse japanca i mnogo je gabaritniji i neudobniji za vožnju.

Možda danas i nije baš takav odnos između Androida i iOS (generalno gledano su tu negde, jedan ima velike prednosti na jednoj strani drugi na drugoj) ali ako pogledamo da je Google za godinu i po dana dostigao iOS koji je aktuelan više od tri godine, vidimo da Google mnogo brže unapređuje svoj sistem. Tako će već Android 3.0 (najkasnije početak 2011. ja mislim da će se pojaviti krajem novembra) biti poprilično ispred iOS4 a iOS5 (iPhone5) nećemo videti do aprila/maja. Kada se pojavi iPhone5 Google će izbaciti Android 3.5 koji će opet povećati razliku. Apple će morati da sruši svoj sistem muže para ako hoće da ostane u igri.

Uostalom, slatkiši su mnogo bolji od divljih mačaka :)

Mislim stvarno mora da se obrati pažnja na to koliko je neki proizvod (u ovom slučaju OS) na tržištu. Prvi iPhone je izašao 2007 godine (juna) i bio izuzetno medijski ispraćen (i sa marketing strane) a i nudio je stvarno nešto novo. Međutim ne vidim da neko ovde obraća pažnju na to. Prvi Android telefon od koga kreće ustvari trka Android-a sa ostalim konkurentima jeste HTC Magic (poznat i po mnogo drugih naziva :) ), on je bitan jer je prvi proizvod za koji može da se kaže da je "final" što se tiče Android-a (tada je predstavljena verzija 1.5, koja je prva namenjena širokom krugu korisnika-koja nije takozvana testing verzija, pošto se G1 pojavio kao testing tj eksperiment primerak), Magic je izašao na tržište pre 1,5god :) i ono što se mora napomenuti da tek tada (pa čak i tada mnogi su uzdržani po pitanju njegovog uspeha) sw kompanije kreću u razvoj sw za tu platformu (mislim nije im bilo svejedno da krenu u razvoj sw za platformu za koju se tada uopšte nije znalo da li će biti uspešna i da li će uspeti na tržištu), a tek sa pojavom 1.6 verzije mnoge kompanije kreću u razvoj i portovanje proizvoda na Android platformu. Pravu revoluciju donosi Android 2 i tada se već shvata da će Android imati ogroman udeo na tržištu i svi smo svesni toga kako se u zadnje vreme pojavljuju itekako kvalietni sw proizvodi i mnogi su u razvoju i najavi... Bukvalno razvoj sw-a za Android platformu se vrši u zadnjih godinu dana i svi smo svedoci šta je urađeno u tom segmentu za izuzetno kratak vremenski period, dok se za iPhone (koji je bio popularan već od prvog dana prodaje) taj razvoj kreće od početka 2007...
Da bi lepo "dočarao" gore napisano, dovoljno je reći da se HTC Magic pojavio (sa verzijom 1.5 Android-a) kad i iPhone 3GS, a svako upoređivanje tada, ova dva proizvoda je manje više glupo. Međutim ja sam svedok da upravo taj isti proizvod (HTC Magic) sa verzijom 2.1/2.2 Android-a predstavlja mnogo bolji proizvod nego što je bio sa 1.5 verzijom Android-a ;) to dovoljno govori koliko je siloviti razvoj doživeo Android kao OS i danas stoji "rame-uz-rame" i u mnogim segmetima šiša iOS... A to je ipak nešto što je vredno divljenja

Poslednja izmena:
Za početak da ispravim i dopunim DaPimp-a:

3.0 (Gingerbread)
3.5 (Honeycomb)
4.0 (Ice Cream)

Mazi, nije valjda da baš toliko ne voliš slatko. Doćiće Android pre ili kasnije do tvog omiljenog slatkiša i šta ćeš onda? :p

I dalje mi nije jasno kakve veze updejti za Android imaju sa iPhone-om? :)

Drugo, upravo tako - I don't care. Zasto? Zato sto sta god da ubace u OS nece mi biti razlog da predjem na Android platformu jer se ne lozim na te sitnice koje su svima ostalima presudne. Nema tu sta tako presudno ni da se doda. Sve drugo ce biti cisto komplikovanje uradjaja koji treba da bude telefon i muzick plejer. A da se sad ponovo smaram sa uparivanjem itd. bas me briga. Samo ustekam telefon, skink kontakti, sink muzika, sink slike, sink kalendar i cao... Isto kao i Android. Zasto bih se uopste zanimao kad ovo radi bez problema?Ne patim od toga da lupam kontru. Sva muzika mi je u mp3-u. iOS ima najprakticniji plejer. Gledanje filmova na telefonu? Da, vazi ... odgledao 1 dok sam se kao lozio da je to cool i bolele su me oci. I tako dalje i tako dalje...
Drugo ne zanima me plastikaner. Prosto i jednostavno. Nakon aluminiuma i stakla nema nazad ;) iPhone 2g mi je i dalje najlepsi i meni je to bitno. Zbog koga? Zbog mene. Ja ga gledam, ja ga svaki dan koristim. Bas me briga ko gleda kakav ja telefon imam. Ako budem uspeo u zivotu tako cu kupovati sve. Kola, tehniku, namestaj ... Estetika mi je presudna. Kao i estetika i koncept UI-a. Crna pozadina i ikonice rulz. Nema teorije da se gubis, trazis itd. iPhone je dovoljno funkcionalan i sve preko je meni samo bonus. Neko ne moze da zivi bez BT file transfera i usb storage moda ali ja mogu.

Poslednja izmena:
Ček, ti stvarno misliš da su svi drugi telefoni osim iPhone4 plastikaneri? Kažeš nema nazad posle stakla i aluminijuma a onda otkriješ da u stvari koristiš iPhone 2G?! Daj unesi bar malo ozbiljnosti u post :)

posle ovog posta obavezno pogledati I Don't Care
[YOUTUBE]FL7yD-0pqZg[/YOUTUBE]

Ma ajde da se ne lazemo, lepse su ikonice na iPhone, sto jest jest.

Svako moze da muze pare iPhone korisnicima:
http://www.b92.net/tehnopolis/teme.php?id=656&nav_id=466081

Eto.. cak je i najpopularnija iPhone igra besplatna u verziji za Android.

Ja bas sinoc skinuo, pa se sve cudim zasto postoji lite verzija kad je vec besplatno. Nisam znao da se za iPhone placa :) Mislim da u donjem desnom cosku izlaze reklame, pa je valjda zato besplatna.

Nego, opet smo skrenuli sa teme :)
Ajde bez vrdanja :)

Ja i dalje ne dobih 10 prednosti iOs-a nad Androidom :) a bas se trudim da shvatim iz vasih prepucavanja.
Ili drugacije: dodje neko i kaze imam 600 EUR, hocu da kupim telefon, Samsung Galaxy S ili i4. Ne zanima me HW, zanima me softver, koji je bolji i zasto? I onda dodje Apple ljubitelj i kaze iOS je bolji zato sto:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

?

Poslednja izmena:
Citiram korisnika: kUdtiHaEX
Ja i dalje ne dobih 10 prednosti iOs-a nad Androidom a bas se trudim da shvatim iz vasih prepucavanja.
Ili drugacije: dodje neko i kaze imam 600 EUR, hocu da kupim telefon, Samsung Galaxy S ili i4. Ne zanima me HW, zanima me softver, koji je bolji i zasto? I onda dodje Apple ljubitelj i kaze iOS je bolji zato sto:
1. Android mogu da podesim kako zelim
...
10. Android mogu da podesim kako zelim

@mladenius
Nisu dve aplikacije, nego ih ima puno vise, a igrica stotinama hiljada vise.

Stotine hiljada :d
Aha, ajde vec jednom kreni da nabrajas sta to izuzev DVE aplikacije koje si nabrojao jos fali Androidu a ceka te i ona lista od 10 razloga zasto Iphone

Sto se americkog trzista tice, zar mislis da kinezi tamo ne postoje?

Jeste svi Ameri potrcase da uzimaju Kineze, nizak im je standard :d

Hahaha, koje vadjenje, bezanje na skroz levu stranu usled nedostatka argumenata i samo da se ostane u raspravi :smoke:

I dalje mi nije jasno kakve veze updejti za Android imaju sa iPhone-om? :)

Drugo, upravo tako - I don't care. Zasto? Zato sto sta god da ubace u OS nece mi biti razlog da predjem na Android platformu jer se ne lozim na te sitnice koje su svima ostalima presudne. Nema tu sta tako presudno ni da se doda. Sve drugo ce biti cisto komplikovanje uradjaja koji treba da bude telefon i muzick plejer. A da se sad ponovo smaram sa uparivanjem itd. bas me briga. Samo ustekam telefon, skink kontakti, sink muzika, sink slike, sink kalendar i cao... Isto kao i Android. Zasto bih se uopste zanimao kad ovo radi bez problema?Ne patim od toga da lupam kontru. Sva muzika mi je u mp3-u. iOS ima najprakticniji plejer. Gledanje filmova na telefonu? Da, vazi ... odgledao 1 dok sam se kao lozio da je to cool i bolele su me oci. I tako dalje i tako dalje...
Drugo ne zanima me plastikaner. Prosto i jednostavno. Nakon aluminiuma i stakla nema nazad ;) iPhone 2g mi je i dalje najlepsi i meni je to bitno. Zbog koga? Zbog mene. Ja ga gledam, ja ga svaki dan koristim. Bas me briga ko gleda kakav ja telefon imam. Ako budem uspeo u zivotu tako cu kupovati sve. Kola, tehniku, namestaj ... Estetika mi je presudna. Kao i estetika i koncept UI-a. Crna pozadina i ikonice rulz. Nema teorije da se gubis, trazis itd. iPhone je dovoljno funkcionalan i sve preko je meni samo bonus. Neko ne moze da zivi bez BT file transfera i usb storage moda ali ja mogu.

Mora da bluetooth file transfer dodatno komplikuje telefon, kao i usb storage mode, ali izgleda da ga po tebi najvise komplikuje to sto ima Android
Ahahaahha, klasican Apple fanboy momenat - realne mane telefona podvode pod prednost :d
Hmmm, i to ocigledno telefon treba da bude i metalni i od stakla da bi bio kvalitetan
Al malo sutra - ona dva klipa su pokazala da Samsung nije nista manje otporan nego Iphone 4
Ne znam dal si imao prilike da koristis i HTC Magic - telefon nema nista metalno na kucistu, a izrada je vrhunska - sve linije savrsene nigde da krcne ista, telefon izgleda kao saliven iako je od plastike
Ne znam bas da li izdrzao da ga lupas o zid, ali nijedan telefon u svakom slucaju nije namenjen da sa njim igras kosarke :banana:
Opet, svi mi znamo da je to nista u odnosu na Iphone koji je napravljen od posebne vrste plastike i metala koji je dobijen iz meteorita, to mu daje neki poseban smek ni USS Enterprise mu nije ravan :d

Takodje, kao sto rekoh gore

Aha, ajde vec jednom kreni da nabrajas sta to izuzev DVE aplikacije koje si nabrojao jos fali Androidu a ceka te i ona lista od 10 razloga zasto Iphone

To vazi i za tebe - medjutim, nista preterno konkretno nisi rekao, samo se razbacujes sa generalnim frazama vec 10 strana unazad i ti i priest, i onaj Switch koji je izgleda odlucio da se iskljuci iz rasprave - hoce to tako kada ponestane argumenata :d

Poslednja izmena:
Tačno je da ne mora biti metalni da bi bio kvalitetan ali je mnogo lep osećaj držati u ruci telefon od aluminijuma ili neke magnezijumske legure. Ali ta priča koja se potura da je iPhone4 prvi telefon takve izrade je u najbolju ruku smejurija. Da sad ne bi vadio neke prastare aluminijumske telefone reći ću samo da je Desire HD aluminium unibody što je sigurno bolje od stakla koje je na zadnjoj strani iPhone 4 (samo vas čekam genijalci da počnete sa ubeđivanjem kako je to staklo zapravo izdržljivije od aluminijumske legure). Možda vam se ne dopada njegov dizajn ali da je izrada sigurno bolja, bolja je.

A od cega je napravljen 3g/3gs iPhone?:)

mladenius je napisao(la):
Interesantan ovaj Switch
Na konkretna pitanja i argumente ne odgovara vec bezi dalje i dalje sa sve boljim "konstatacijama" i rasplinjava raspravu do besvesti
Ne znam stvarno ko izbegava da odgovori na konkretna pitanja kad sam pitanja "Ko odavde ima ip4 ili galaxy s?" postavio jedno pet puta i niko nije odgovorio.
Na koja konkretna pitanja sam izbegao odgovor? Aj sad lepo taksativno mi napisi ta pitanja i dobices sve odgovore i jos neko objasnjenje gratis. :D
Razmisljao sam da ponudim ip4 u zamenu za galaxy na dva-tri dana, ali sumnjam da bi mi ip4 bio vracen. :)

Vi na vasem andoridu imate widgete, mi na iPhoneu imamo aplikacije. A ne razumem kako neko moze da kaze koga briga za aplikacije, kad je upravo upotrebna vrednost jednog iOS-a ili bilo kog druogo mobile OS-a ostvarena preko tih aplikacija. Verovatno sarene animacije za vremensku prognozu imaju vecu upotrebnu vrednost. :D
Znas koliko iphone ima prednosti u odnosu na andorid? Onoliko koliko ip4 ima aplikacija, jer verovatno samo 0.05 procenta aplikacija za ios imaju neki ekvivalent za android.
Da li andorid ima ovo ili nesto slicno? (sad cu da nabrojim top 10 trenutnih aplikacija na mom fonu, spremite se :D) :
1. HeyWire (besplatno slanje sms-a putem neta)
2. iMovie
3. iShred (pogledajte na youtubeu)
4. Guitar Hero/Rock Band/ Fifa 2011/ Modern Confilct ili bilo koju drugu "pravu" igru koja je teska vise od 500mb ( da li to ima na andoridu ? :D)
5. iCam ( stream sa web camere na iphone, bilo gde da se nalazite)
6. Shazam ( prepoznavanje pesama)
7. Kompas
8. Glasovne komande (jes" da nije aplikacija, ali mi je sad palo na pamet)
9. Cut The Rope/ Angry Birds (ili neku igricu na taj fazon)
10. igo (da li ima neku priblizno dobru navigaciju? )

Poslednja izmena:
Switch ajde sada idi, molim te vidiš da pišeš napamet.

Ovo bi trebalo da je kao taj iCam
http://www.appbrain.com/app/ip-cam-viewer/com.rcreations.WebCamViewerPaid

Shazam
http://www.appbrain.com/app/shazam-encore/com.shazam.encore.android

SoundHound
http://www.appbrain.com/app/soundhound-∞/com.melodis.midomiMusicIdentifier

Angry Birds besplatna full verzija
http://www.appbrain.com/app/angry-birds/com.rovio.angrybirds

iGo isti kao i na iPhoneu

Glasovne komande hahahahahahahahaha pa android razbija uzduž i popreko iPhone.

Poslednja izmena:
Tako da je iphone u ovom random izboru pokazao da ima duplo vise aplikacija ( i to aplikacija koje nesto vrede). E sada, to je statiskicki metod, bez obzira na kvalitet "ispalih" i "ostalih" aplikacija. Kada bi se i to uzelo u obzir, znaci ne samo kvantitet nego i kvalitet, rezultati se drasticno menjaju u jos vecu korist iOS-a. Evo na primer igre poput onih koje sam naveo,... Nema nista ni priblizno slicno tome.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno