Šta je novo?

Sony Playstation 3 hack tema

ja ne znam cemu tolika paranoja oko online igranja.. pa i u PC svetu ima online igranja, ima i cheatera, ali uglavnom brzo izlete ili uopste ne udju.. prevaranata ima na underground game serverima i tako tim po zemljama treceg sveta.. ovi ostali brzo dobiju nogu.. a koliko znam, postoje i sistemi poput "punkbuster" koji upravo sluze da blokiraju cheatere???

Ne radi to ni priblizno kako ti ocekujes.. Ludaci placaju za neke cheatove koje niko ne moze da detektuje, tipa 50, 100 eura mesecno, pazi ti te mozgove.. :)
U svakom slucaju, neprocenjivo je kad ti jednostavno znas da niko s kim igras nema apsolutno nikakvu mogucnost da cheatuje, kapiras.. prosto ti je 'miran san'. A sad ne bi stavio kintu da ce bas tako ostati i dalje na PS3..

Ne radi to ni priblizno kako ti ocekujes.. Ludaci placaju za neke cheatove koje niko ne moze da detektuje, tipa 50, 100 eura mesecno, pazi ti te mozgove.. :)
U svakom slucaju, neprocenjivo je kad ti jednostavno znas da niko s kim igras nema apsolutno nikakvu mogucnost da cheatuje, kapiras.. prosto ti je 'miran san'. A sad ne bi stavio kintu da ce bas tako ostati i dalje na PS3..

:Klanjanje:

najzesci su oni cheat botovi u fps igrama.. koji nisane bez greske u glavu i pri tom sami pucaju..
maltene, dovoljno je da gvirnes iza zida na trenutak, pa da te cheater opali snajperom pravo u oko :)

imao sam iskustva sa time (kao zrtva).. samo sto tada nisam kapirao da imam posla sa prevarantima..

o njima, sve najgore :)))

najzesci su oni cheat botovi u fps igrama.. koji nisane bez greske u glavu i pri tom sami pucaju..
maltene, dovoljno je da gvirnes iza zida na trenutak, pa da te cheater opali snajperom pravo u oko :)

imao sam iskustva sa time (kao zrtva).. samo sto tada nisam kapirao da imam posla sa prevarantima..

o njima, sve najgore :)))

Nadam se da sada kapiras zasto je ovoliki hate prema PS3 hacku?

ma daj.. ps3 hack sluzi da ljudi igraju igre dzabe (da ne bi kupovali originale)
koga briga za online cheat, kad piratizovane konzole i ne mogu na psn (nisam siguran za online servere, ali verujem da i oni uslovljavaju postojanje najnovijeg firmware-a)..

ja ni jednog trenutka nisam pomislio na online igrice i varanje od kad se pojavio hack, vec me je interesovalo kako hack radi i da igram ps3 ekskluzive a da ne moram da ih kupim/platim , a verujem da je ista situacija/prica i kod vecina ostalih ...

ja ni jednog trenutka nisam pomislio na online igrice i varanje od kad se pojavio hack, vec me je interesovalo kako hack radi i da igram ps3 ekskluzive a da ne moram da ih kupim/platim , a verujem da je ista situacija/prica i kod vecina ostalih ...

Jeste.

ma daj.. ps3 hack sluzi da ljudi igraju igre dzabe (da ne bi kupovali originale)
koga briga za online cheat, kad piratizovane konzole i ne mogu na psn (nisam siguran za online servere, ali verujem da i oni uslovljavaju postojanje najnovijeg firmware-a)..

Hehehehe...
Gresis, sinko, jako gresis....
Da zivimo u vreme PS2 i da pricas to sto pricas, ja bih te u potpunosti podrzavao....
Posto smo malo ispred ne da nisi u pravu, nego...
Oni koji su hteli da mirno igraju, oni su nabavljali PS3 i igrali originale...
Sa PS3 hackom su se pojavili ljudi koji su navikli na PC scenu i da igraju za dzabe
A ta scena povlaci i gomilu cheatera i ostale gamadije...
Kao sto rekoh, da je bilo ko koristi PS3 hack dobronameran, on bi postovao svoje vidjenje igara u odredjenim temama.....
Posto nema takvih, potpuno je normalno za ocekivati da su ti ljudi navikli da dobijaju igr za dzabe, i da koriste hackove bez ikakvog problema....
Ako gresim, ispravi me?

Ali pilac, kako da igraju online? Kako da uopste budu online bez najnovijeg firmware-a?

tu sitnicu je covek prevideo
zato smo tu mi da ga ispravimo :)

ljudi koji igraju pirate, su osudjeni na 3.41fw, a to samim tim iskljucuje mogucnost online igranja i psn i tako to

Dobro, tek cemo da vidimo da li je istina i sta ce da bude od toga...

ako je istina stvar je jasna, pogotovo za one koji su citali malo ili razumeju kako radi ceo algo i oslanjanje na master key...

kao sto postoje retail PKG fajlovi.. a to su demoi i update/patch za igre,, oni se skinu sa neta i izvrse, sony ih izvrsava zato sto su potpisani (signed) oficijelnim sertifikatom a to u praksi znaci da su izvrsni fajlovi enkriptovani sonyjevim kljucem koji se moze identifikovati i dekriptovati uz pomoc master key-a i kljuceva nizeg nivoa koji su svi odreda izvedeni od master key-a i nalaze se softwerski ugradjeni u firmware... to se moze najbolje videti ako pokusate da startujete backup manager na nehakovanoj konzoli.. dobicete poruku o gresci, zato sto backupmanager (PKG) nije enkriptovan i nema sign.. na uhakovanoj konzoli se izvrsava bez problema jer je security UNISTEN.... sa masterkeyom je moguce potpisati bilo koji PKG tako da sony misli da je sertifikovan i izvrsice se na nehakovanoj konzoli kao sto se izvrsava/instalira bilo koji demo/update.

isto tako je moguce dekriptovati (skinuti sign) sa bilo kojeg PKG/SELF fajla (zaboravio sam na self fajlove).. i kao takve ih posle izvrsiti na jailbreakovanoj konzoli...

ako je procureo mastere key iz firmware-a .. to ce sony lako zakrpiti novom generacijom kljuceva koji ce stici sa novim firmwareom.. ako je procureo master key iz cellCPU (hardverski), neka im je bog u pomoci... razbucace ih hakeri samo tako :)))

Pa pazi, ja sam batalio PC igranje bas zbog toga....
Sony mi je ponudio nesto sto nisam mogao da nadjem...
A to je normalno igranje....
I ako mnogo ginem, znam da je to zato sto ne znam igram :d
No, videcemo....
mozda cu da prodam oba PS3 ako se pokaze da je ovaj trac istinit

Do sad sam se slagao sa ovim sto si pisao u ovoj temi, ali sad se preterao. Ne razumem koji je to hejt prema PC igranju.
Evo ja igram SC2 i Blizzard je sutnuo 10k igraca jer su koristili cheatove, manje vise sve igre imaju Punkbuster ili neku drugu zastiti od varanja, tako da mi nije jasno o cemu ti pricas. Naravno ovo sve vazi za orginale i oficijalne servere, ekvivalent igranju na Soniju.

Pre bi rekao da ti je PS3 kao nama mnogima ponudio dupetu udobnost fotelje, pa sad svi volim po malo manje ili vise da ****** po PC-u ?

Ček jel kod x360 ima čitera? Koliko znam tamo su se dugo mirne duše moglo igrati online sa piratima?

mogle su mogle

dok microsoftu ne dokur*i pa lepo banuje sve one prevarante koji su se nakupili izmedju 2 ban talasa :)

cini mi se da postoji i posebna tehnika pripreme piratskih diskova (da budu kompatibilni sa wave 1/2/3/4/5/6..) tako da iz ugla servera client aplikacija i disk sa koga se izvrsava izgledaju korektni i normalni...

ne znam, trazi li xbox live ukucavanje serijski brojeva i sl. ali generalno, gomila ljudi je popila ban do sada...

Poslednja izmena:
Ček jel kod x360 ima čitera? Koliko znam tamo su se dugo mirne duše moglo igrati online sa piratima?

Dok sam igrao MW2 mislim da sam citao da je tu bilo neke vrste cheat-ovanja na xboxu..

Lupate gluposti ! Sad kao niko na PS3 ne koristi exploite ?! Setite se samo KZ2 mp-a. Nema nacina za varanje na konzolama, osim derperskog koristenja exploita.

Drugo su exploiti a drugo cheatovi..

Nije problem bre da li potraje ili ne, ubija sama cinjenica da je to moguce.. nikad nisi sto posto siguran protiv koga igras i da li on igra regularno. To ubija..

A sta si ti to igrao pa si osetio varanje na svojoj kozi ? Stvarno preterujete sa tim pljuvanjem po PC gamingu.

Igrao sam LFS, ali tu su dedicated serveri u bukvalnom smislu, i uvek ima neki admin na serveru, pa nije bilo problema, mada ljudi koji kupuju LFS su pravi ljubitelji voznji, pa ni ne mozes ocekivati neke i*iote. Ali iako nisam igrao citam koje su sve zaebancije na igrama koje nemaju dedicated servere, tipa MW2 i slicne..

Igrao sam LFS, ali tu su dedicated serveri u bukvalnom smislu, i uvek ima neki admin na serveru, pa nije bilo problema, mada ljudi koji kupuju LFS su pravi ljubitelji voznji, pa ni ne mozes ocekivati neke i*iote. Ali iako nisam igrao citam koje su sve zaebancije na igrama koje nemaju dedicated servere, tipa MW2 i slicne..

Vecina ozbiljnih MP igara na PC-ju ima dedicated servere na kojima je cheating nemoguc. E sada, ako MW2 treba da potpadne u ovu kategoriju, onda stvarno ne znam sta da kazem... :d

Blizzard je upravo banovao tonu cheatera cak i one koji igraju SC2 samo singl play kampanju sa citovima. Toliko o PC gamingu. Jednostavno ce sada da koriste druge cheatove.

Blizzard je upravo banovao tonu cheatera cak i one koji igraju SC2 samo singl play kampanju sa citovima. Toliko o PC gamingu. Jednostavno ce sada da koriste druge cheatove.

Cheatovanju u MP-u SC2 nikad nije bilo moguce, zbog dedicated servera, koji su uvek prepuni GM-ova, a pomenuti banovi su dodeljeni samo onima koji su koristili trainere, ne bi li dobili achievmente za prelazak singe player kampanje na hard. Blizzard, jednostavno, ne dozvoljava cheating ni u single player modu, koji je, realno, nazavistan od MP-a i moze da se igra i offline.

noviteti...
Kod:
   ²³ Download is Open manager 2.1_A needed to play 3.42 on 3.41 fw                       ³±
   ²³                                                                                     ³±
   ²³ Play Medal of honor on 341 jailbreak ps3                                            ³±
   ²³                                                                                     ³±
   ²³ The method is:                                                                      ³±
   ²³ * Have Hermes V4 version                                                            ³±
   ²³ * Edit PARAM.SFO to ask for the 3.41 firmware.                                      ³±
   ²³ * Copy the eboot from UFC 2010                                                      ³±
   ²³ * Install OManager 2.1, that will patch the game.                                   ³±
   ²³ * This patch makes tha data game install in the external hd instead of internal.    ³±
   ²³ Have hermes v4 payload                                                              ³±
   ²³ Edit the PARAM.SFO of the game to ask for 3.41 instead of 3.42                      ³±
   ²³ Replace the EBOOT.bin file from Medal of Honor with the one from UFC 2010           ³±
   ²³ Install OM 2.1, press start to direct the patch to install the game data into your  ³±
   ²³ external drive                                                                      ³±
   ²³ Once you run the game it will ask for game update 1.01, install and your ready to   ³±
   ²³ go.                                                                                 ³±

Uspeo sam napokon da jailbreakujem konzolu pomocu sugavog iPhone 2G. Nemate pojma koje mi je glavobolje taj telefon zadavao.

Prvo od verzije firmware-a koji je imao, 3.13 a treba 3.12 pa vracaj na stariju verziju, verujte nimalo lak posao dok nadjes sve sto ti treba, do ponovnog jailbreakovanja telefona, trazenja verzije iPhoDroid-a koja radi za njega, instaliranja svega toga, random glitcheva iPhona i slicno...

Kad sam sve to odradio prvo me je zezalo to sto ne vidim /app_home/PS3_GAME i Install Package Files foldere, iako je prosao hack, a znam da je prosao jer se na iPhone pojave 5,6 reda kad stane. Onda otisao da promenim user-a na ps3 slucajno i vidim tu se pojave ta dva foldera ali prc, ali izbacuje gresku 80028f14. Tu sam bio odustao na jedan dan posle svog zezanja.

Vratio se hladne glave i saznao da cim se izbace tih 5,6 redova moras u sekundi da iskljucis kabl iz iPhona, koliko je to retardirano? Ako zakasnis pola sekundi nista od ovih foldera, tajming mora da bude savrsen...

Onda glavobolje sa eksternim hard diskom, nisam kapirao da Ps3 ne podrzava exFat vec samo FAT32. Tu je krenula zezancija jer mi windows 7 nudi da formatiram samo u exFAT i NTFS, nema FAT32... Otisao u windows XP, srecom imam dualboot, ali ni tamo nema FAT32 u ponudjenim opcijama, tu sam vec bio popizdeo. Trazio dalje i nasao program koji se zove SwissKnife, i iz njega sam napokon uspeo da formatiram.

Stavio skinutu igru na njega onaj game i update folder ali opet neka greska jer mora da bude drugacija struktura foldera. Ide GAMEZ> Ime igre>pa onda dva skinuta foldera...

Da li se isplatilo ovoliko da se zezam videcemo, ima naslova koje bih zeleo da odigram offline.

Nazad
Vrh Dno