Šta je novo?

iPhone vs. sPhone AKA Samsung Galaxy S: Ultimate fight!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, ali kvalitet tih aplikacija je smešan. To pišu amateri i one em loše izgledaju, em baguju, a i nema konzistencije korisničkog interfejsa kao na Ajfonu... Nije to to! A i sve su glupe i beskoriste... O igricama da ne pričam.

(E, pa to sam ja, Magick. Prerušio sam se. Kakav sam Epl fanboj, a? :eyebrows:)

Dead on!

ja bih zamolio da se više ne pominje da je mac bolji od pc zbog udobnosti koje pruža macos jer se sada macos može instalirati na bilo koji pc, tačnije mac je postao pc od kad su počeli da koriste intel procesore. dokle više ljudi moji? dokle? ta priča je gotova, apple ne ugrađuje power pc više. gotovo, kraj, ende, the end! sad su sve platforme skoro iste. mac je samo lepši. tačka!

zavisi od koga je lepsi.. od pc-a koji je spakovan u frontier, svakako..
svrati malo na mdpc ili neki slican sajt... koji lepsi.. uostalom, lepota je stvar ukusa..

ma lepsi je realno... imac ti je samo monitor, nema kantu. kad su ovi sa kantom u pitanju onda je diskutabilno, jer pc može da izgleda bolje nego mac definitivno.

elem, meni je realno krivo što apple ne koristi više power pc, mislim sad se sve svelo na amd i intel, isto kao što su grafičke amd i nv, nema više s3, matrox, 3dfx, šmrc :( sad mac više nije ni specijalan niti šta.... batalite te priče molim vas. shvatite da je to običan pc, i stavite tačku već jednom.

Koliko košta iMac spakovao bi i ja u kućnoj radinosti takav pc u monitor.

Ne kosta puno... Greota...za te pare nista bolje ne mozes na svetu naci.

...i onda dodje WAVE i ishamara oba telefona, za manje para... :-devil-:

Ja bih rek'o da se glođemo oko toga "ko je pametnije" i "ko ima više para i/ili stila". :d

Od svega ovoga stoji samo ovo " ko ima vise stila".
@yooyo
Najveca prednost androida je to sto kontinualno ucitava i ispisuje web sajtove? I da na osnovu toga kazes da sPhone brise pod sa iPhoneom. Ipak je su to prejake reci, i ne samo da su prejake nego su i netacne. Pa od nekoga kome je programiranje posao ocekivao bih neke "tvrdje" argumente. Stavicu u oglas menjam iPhone 4 za sPhone pa cemo da dobijemo broj (a vi te brojke volite, kao sto rekoh) koji ce pokazati koliko je iPhone bolji od sPhone-a.
E da,... Mi smo sad kao fanboyevi appleovi, a sta ste onda vi? Neutralni posmatraci. :D

fanboy je onaj ko će kupiti proizvod neke firme iako je lošiji od konkurencije, iako ne radi dobro, iako ima raznih problema. i nikad se neće obazirati na nedostatke proizvoda već će samo videti njegovu lepu stranu. ultimativni oblik fenbojizma je kad neko krene da ubeđuje druge kako nedostaci datog proizvoda u stvari nisu nedostaci nego prednost, kako tako i treba, kako je feature koji je iz proizvoda izbačen i trebalo da bude izbačen jer je višak, iako je u stvari potreban i dobar. e to upravo vi radite ovde, upravo pokušavate celi svet da ubedite kako mane apple proizvoda nisu mane već tako i treba da bude. to se u više navrata pokazalo kao netačno, videli smo već šta apple radi: proda nekompletan proizvod, pa onda neke osnovne stvari koje prvi proizvod nije sadržao ubaci u drugu verziju i trubi kako je to ultra sajber extra. nekad nam nije trebalo, a sad nam itekako treba (neko reče multitasking?). ja sam poprilično siguran da će sledeći ipad imati usb port i prednju kameru (stvari koje apple fanboys smatraju nepotrebnim na jednom tabletu) i kako će to biti revolucija. onda će to odjednom postati potrebno i xtra. i tako u nedogled... reklama, marketing!

ponekad me apple podseća na kozmetičke kompanije. izbace neki kozmetički proizvod, dižu ga u nebesa, najbolji na svetu, ne znam ovo ono, čisti bore, podmlađuje, kuva ručak, ma najbolja stvar u univerzumu, nijedan drugi mu nije ni do kolena. a za godinu dana izbace novu verziju isto toga, i onda opet krenu: ma ništa pre ovoga nije valjalo, ovo je sad najbolje, itd... i tako uvek.

sa druge strane ne fenboj populacija kad treba da kupi neki uređaj razmotri situaciju, uzme više stvari u obzir, i kupi ono što daje najbolji bang for buck u tom trenutku. da li je to nvidia ili ati grafička, iphone ili sphone, intel ili amd nije bitno, bitno je da uređaj zadovoljava njihove potrebe u potpunosti. sebe ubrajam u ovu drugu jer uvek kupujem ono što je najbolji izbor u datom trenutku, pa sam tako kupovao i posedovao i intel, i amd i nvidia i ati i 3dfx i nokia i sony i itd. proizvode... u izboru sphone vs iphone niko na svetu ne može da me ubedi da iphone vredi toliko koliko je skuplji, sphone je jednostavno svetlosnu godinu u odnosu cena/performanse iliti šta se dobija za tu cenu. hello! pa iphone je duplo skuplji! ej duplo!! onda ajde da ne poredimo iphone vs sphone nego iphone vs 2x sphone, bilo bi realnije :d

dobro ovo poređenje sa deterdžentom za pranje i nije baš najbolje za it svet, ali je idealan primer gde ti stalno iznova i iznova prodaju istu stvar kao potpuno revolucionarnu. to radi apple

i za kraj da dodam da sam i ja fanboy jedne firme koja ne postoji. 3dfx. iz poštovanja prema tome kakvu je revoluciju u 3d grafici napravila ta kompanija. i dan danas se osećam lepo kad se setim kako sam kao klinac vrteo razne kvejkove, dumove, nfsove, uteove heretic itd na 3dfx hardveru. ali nisam ultimativni fanboy, da 3dfx postoji i danas sigurno ne bih slepo kupovao njihove proizvode ako su sux

Poslednja izmena:
Ovako, apple namerno ne ubaci nesto da bi mogao da proda sledeci proizvod i to je njihova poslovna politika. Tehnologija ne napreduje toliko brzo koliko apple "brzo" izbacuje sledece generacija svojih proizvoda, i da bi imali nesto "novo" da stave na next gen iphone (na primer) moraju to isto zakinuti na iphone-u prosle generacije. E sad je pitanje, zasto druge komapnije ne mogu da rade isto to, nego moraju da stavljaju u svoj proizvod sve i svasta, i potrebno i nepotrebno, da bi ga prodali? A opet cete reci, zato sto nemaju takve fanboyeve koji bi kupili i iCackalicu, pa opet sledi pitanje : Kako su nastali ti fanboyevi i zasto druge kompanije nemaju takve fanboyeve?
Koje to nedostatke ima iphone? Ali necu da dobijem odgovor " ne moze da se koristi kao usb flash", posto sam na to vec odgovorio, jer to nije nedostatak, to je nepotrebno za telefon. U zivotu nisam koristio telefon kao usb flash. Mozete da skinete programcic koji ce vas iphone pretvoriti u usb, ako vam je toliko stalo. Nemojte sad opet da pocinjete sa pricom " pa da, moraju da se skidaju dodatni programi", jer ista ta prica vazi i za android.

Ne naravno da nije samo programiranje ozbiljan posao, al isto tako 99% strucnog tj specijalizovanog software-a ne radi na Mac-u.
Takodje jel neko pomenuo igre?

e do jaja :) ja koristim bas taj 1% koji radi samo na mac-u i to zbog par specificnih stvari koje radi bolje od sve jednog softwera na trzistu ;) a to je samo zato sto je odlicno isprogramiran. Kako li su to uspeli na tako losoj platformi kao sto je OSx?

Ovako, apple namerno ne ubaci nesto da bi mogao da proda sledeci proizvod i to je njihova poslovna politika.

i po tebi je ovo normalno i ok?

Ako dovoljno dugo izdrzim da citam ove postove ubedice me kako su mi i mac i os i telefon toliko losi da nista ne mogu da uradim sa njima :D

naprotiv, odlični i izuzetni uređaji, ali precenjeni i ne toliko bolji od konkurencije koliko se zvoni o tome, jer i konkurencija ima odlične i izuzetne uređaje po toj ceni.

Poslednja izmena:
Ako dovoljno dugo izdrzim da citam ove postove ubedice me kako su mi i mac i os i telefon toliko losi da nista ne mogu da uradim sa njima :D

Ali mora se priznati da se trude. Evo sutra dajem oglas da prodajem mac i iphone i menjam za dobar PC i sPhone (respektivno :D).

^ E super ideja, dve muve jednim udarcem. Jos bolje na nekog ko ima sPhone pa da mu rikne od broja poziva. :D Ali kako cu onda da pratim statistiku? :D

i po tebi je ovo normalno i ok?

naprotiv, odlični i izuzetni uređaji, ali precenjeni i ne toliko bolji od konkurencije koliko se zvoni o tome, jer i konkurencija ima odlične i izuzetne uređaje po toj ceni.

Evo jedan odlican post. Slazem se da su kvalitetni i da su donekle precenjeni i da konkurencija ima dobre uredjaje po manjoj ceni. Ali uz apple ide i stil, a to se placa.;)

Ne, Mac OS je izuzetno dobro parče sw-a i Apple računari su odlični (mada ovo govorim o pre Intel eri, kada sam koristio Mac - sada vidim da malo znaju da zakidaju kada su računari u pitanju, ne znam da li su se previše fokusirali na mobilne uređaje) i predstavljaju dobar izbor za ljude...u Americi... Jer za to tržište koliko vidim su namenjeni (sudeći po prodaji, jer ogromnu većinu stvari prodaju baš u USA) i tamo imaju normalnu cenu. Ali ni drugi nisu lošiji ( postoje proizvođači hw-a koji prave kvalitetnije računare od Apple-a, a pojedini poslovi se mnogo bolje odrađuju na nekim drugim OS-a)... A što se tiče iPhone-a on jeste super uređaj, hw mu je izuzetan, ali po mom mišljenju iOS je veoma ograničen (pod ovim podrazumevam i to da ne omogućuje korisniku rad sa samim uređajem-koji je itekako sposban-kako hoće i pruži mu izvestan stepen slobode i izbora, već se nameću neka ograničenja), a o iPad-u ne želim da trošim reči uopšte :)
I u ostalim zemljama su precenjeni...

Poslednja izmena:
Ne, Mac OS je izuzetno dobro parče sw-a i Apple računari su odlični (mada ovo govorim o pre Intel eri, kada sam koristio Mac) i predstavljaju dobar izbor za ljude...u Americi... Jer za to tržište koliko vidim su namenjeni (sudeći po prodaji, jer ogromnu većinu stvari prodaju baš u USA) i tamo imaju normalnu cenu. Ali ni drugi nisu lošiji ( postoje proizvođači hw-a koji prave kvalitetnije računare od Apple-a, a pojedini poslovi se mnogo bolje odrađuju na nekim drugim OS-a)... A što se tiče iPhone-a on jeste super uređaj, hw mu je izuzetan, ali po mom mišljenju iOS je veoma ograničen (pod ovim podrazumevam i to da ne omogućuje korisniku rad sa samim uređajem-koji je itekako sposban-kako hoće i pruži mu izvestan stepen slobode i izbora, već se nameću neka ograničenja), a o iPad-u ne želim da trošim reči uopšte :)

E da, najvazniju stvar smo zaboravili, apple ovde jeste skup, ali za americki standard nije, tako da oni ne razmisljaju samo sa novcanikom kad kupuju ,a ovde je to obicno slucaj. I da li ce mi neko objasniti zast je iOS i kako je ogranicen?

Ali uz apple ide i stil, a to se placa.;)

Drugim recima 500 evra platis zato sto toliko vredi a jos 500 evra das samo zato sto je Apple.

OK, nekom je to sasvim normalno, meni licno je bez veze da placam nesto toliko samo zato sto je Apple ili whatever, ako sam svestan da isti proizvod realno ne vredi tih para.

Poslednja izmena:
^ Pa da je tako firmirana garderoba se nikada ne bi prodala. :) Ne, ozbiljno... opšte je poznato da od svih industrijskih grana najviše para mlati brendirana konfekcija.

ja mislim da najviše para vrte farmaceuti. oni rade samo za sebe, prave sami sebi posao, daju ti lek da te leče od nečega, a istovremeno te čine bolesnim da bi ti prodali i drugi lek :p i tako u krug.

E sad je pitanje, zasto druge komapnije ne mogu da rade isto to, nego moraju da stavljaju u svoj proizvod sve i svasta, i potrebno i nepotrebno, da bi ga prodali? A opet cete reci, zato sto nemaju takve fanboyeve koji bi kupili i iCackalicu, pa opet sledi pitanje : Kako su nastali ti fanboyevi i zasto druge kompanije nemaju takve fanboyeve?

Mislim da gledas na stvar na pogresan nacin. Evo,uzmi za primer Samsung,kad se vec prica o njemu.
Samsung ima gomilu telefona,u svim cenovnim kategorijama,i u svim mogucim konfiguracijama. Pa nek' bira kome se sta svidja. Oces/necesh touch screen,hoces neces WiFi,senzore,sr@nja,smartfonove,navigacije,ovo,ono...ima svaka varijanta.I svaka ima svoju realnu cenu,jer kako ides uz lestvicu za malo vise para dobijes ovo,pa za jos malo vise i ovo,itd...
I imaju top telefon koji ima sve,sto je,jel'te,za top telefon i logicno po meni.

Dok Apple ima jedan,i moraju da smisle kako ce da prodaju taj jedan telefon sledecih 5 godina...

Kapiram ja zasto je njima takva poslovna politika,sa strane profita/zarade sasvim ima smisla. Ali po meni je cisto ciganisanje (i ovo stvarno kazem bez namere da nesto specijalno hejtujem Apple) zakinuti nesto u fonu od 7-8 glava samo da bi imao sta da mu dodas sutra....:S:

Koje to nedostatke ima iphone? Ali necu da dobijem odgovor " ne moze da se koristi kao usb flash", posto sam na to vec odgovorio, jer to nije nedostatak, to je nepotrebno za telefon. U zivotu nisam koristio telefon kao usb flash. Mozete da skinete programcic koji ce vas iphone pretvoriti u usb, ako vam je toliko stalo. Nemojte sad opet da pocinjete sa pricom " pa da, moraju da se skidaju dodatni programi", jer ista ta prica vazi i za android.

Pa nije ni poenta da ti koristis fon kao flash memoriju,poenta je da npr. hoces da prebacis neku mjuzu/sliku(e),ili shta vec sa,recimo ortakovog kompa. Moze to da se uradi na 100 nacina,ali realno je najprostije da ubodes fon u komp,on se prijavi kao najobicnija flash memorija da ne bi morao da instaliras neka dodatna sr@nja samo da bi prebacio pesmu,prebacis sta si hteo i vozis dalje.
Od toga realno prostije ne moze,koliko god neko tvrdio da je to glupost...

I ne kapiram tu foru,koja preovladava kod ljubitelja Apple-a,da kad neko kaze da nesto,na npr. iPhone-u ne valja,kao da im je rekao da im je fon go*no,i usput im se nacestitao nove godine. Brate,'beni iPhone nije savrsen,koliko je,i zasto je to teshko prihvatiti??

Poslednja izmena:
Ok, samsung ima apsolutno drugacija poslovnu politiku, pruzaju ogromnu paletu telefona u cenovnom rangu od 50e do 1000e i izbacuje novi telefon svake tri nedelje. Kako onda apple moze da im konkurise u zaradi kad ima samo jedan trenutno aktuelan model (mozda dva), a da pritom ne izbacuje novi model svake godine i da , opet, upravo zbog toga ne pravi nedostatke? Ne znam da li apple sve to radi samo da bi bio drugaciji i da bi potkrepili slogan " Think different", ali moram da kazem da mi se mnogo vise svidja appleova nacin nego samsungov. Koliko onda samsung mora da ima strucnjaka, inzinjera, programera i ostalo da bi napravio toliko modela i da bi svi valjali? Valjda je bolje da se celokupna investiranja (sva moguca) usmere na jedan model i onda ce se napraviti nesto sto valja. Meni samsung, sto se toga tice, mnogo vise lici na pijacu nego apple.
Nije problem prihvatiti da nije savrsen, ali reci da sPhone koji je 3gsov klon pere pod sa iphone-om 4 (!!!!) je budalastina.

Nije problem prihvatiti da nije savrsen, ali reci da sPhone koji je 3gsov klon pere pod sa iphone-om 4 (!!!!) je budalastina.

Osoba koja ti je rekla da Galaxy pere pod sa iPhone-om 4, koliko sa shvatio, je izvrstan poznavalac iOS-a kao i Android-a, ostalo je suvišno

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno