- Učlanjen(a)
- 30.06.2000
- Poena
- 1,170
izvini sto ti zagadjujem Apple podforum, necu vise pisati ovde
Pa bilo je vreme, niti imas maca niti te interesuje.
izvini sto ti zagadjujem Apple podforum, necu vise pisati ovde
Izvini, ali meni se ovo ne sviđa, koliko god da košta.
NHF, stvar ukusa, ništa više.
pa sad kad bas kazes...Pa bilo je vreme, niti imas maca niti te interesuje.
imam Apple Keyboard, tako da... izgleda imam pravo da pisem ovde. sad ostali, sta imate od Apple hardvera?Napisite ili pokazite sta imate od apple hardvera i kakvi su vam utisci i za koje svrhe ga koristite (koje programe najcesce).
Nadam se da ti se estetski ne dopada a ne funkcionalno :eyebrows:
upravo, kao sto rekoh, skup mi je za ono sto nudi, meni.A za šta tebi računar treba, to je pitanje. Ako ćeš to da uradiš brže ili lakše na Mac-u, ili istom brzinom, ali će ti biti lakše svakodnevno koriščenje računara, ili možda sporije, a lakoća svakodnevnog koričenja če biti dovoljan da kompenzuje --> onda treba da razmisliš da li bi mogao da nabaviš Mac.
Nije suština u tome šta Mac nudi već u tome šta može da ponudi tebi.
Ne kontam kako je to najbolja moguca kombinacija? U finansijskom smislu? Mislim, ja nemam problema da za 7 sekundi "prepravim" lap u desktop. A ova cena od 103K za 24".....
Verovatno sam veoma subjektivan kada mi se vise dopada 40" za iste pare...
P.S. Stvarno sam u cudu, ako moze objasnjenje.
Au, kakva Mac "konfiguracija". Koliko si platio taj cinema displej, i gde si ga nabavio?
Ne kontam kako je to najbolja moguca kombinacija? U finansijskom smislu? Mislim, ja nemam problema da za 7 sekundi "prepravim" lap u desktop. A ova cena od 103K za 24".....
Verovatno sam veoma subjektivan kada mi se vise dopada 40" za iste pare...
P.S. Stvarno sam u cudu, ako moze objasnjenje.
U tom smislu shto kao shto sam napisao ima sjajan laptop (prenosnu mashinu), a isto tako ta mashina postaje sjajan desktop cim se prikaci na cinema display. I to dual screen mashina koja ce zaista fantasticno raditi. Ako si probao dual screen sistem bice ti jasno o cemu pricam. Pritom imam i ja 42" u sobi i nema od toga nishta, probao nekoliko monitora i to ni na shta ne lici jerbo nema stakla preko displeja pa je razlika u slici macbook/non apple monitor uzasna i totalno kvari bilo kakav ugodjaj.
Vrlo prosto i pricam iz iskustva, ne napamet. Imam i TV i razne monitore i to je nikakva kombinacija, sledeca je ili iMac a macbook u oglase ili Cinema za neki pristojan novac...
:wave:
pa sad kad bas kazes...
imam Apple Keyboard, tako da... izgleda imam pravo da pisem ovde. sad ostali, sta imate od Apple hardvera?
a sta me interesuje, kako znas da li me interesuje ili ne Mac? ja se interesujem za Mac mnogo pre tebe i dosta njih ovde prisutnih, pa kakve veze to ima sa benchmark forumom i postovanjem na istom?
Hmmm, ne znam sta hoces da kazes, da je zbog "stakla" koje ima preko ekrana slika bolja/kvalitetnija na Cinema Display/iMac-u nego na ostalim uredjajima koji to "staklo" nemaju? Ako je tako, to je totalno subjektivan utisak, meni glossy povrsine npr. smetaju, ne volim da gledam odraz okoline na monitoru na kome radim.
Kao na shpanskom da pricam...
Extra je zbog:
1) Ima jaku peenosnu mashinu kojanza sekund postaje desktop kad se nakaci na Cinema display
Lepo od tebe sto si pojasnio sta si u stvari hteo da kazes, znaci nije u pitanju kvalitet displeja vec to sto su "istorodni".2) Zato shto su "istorodni" displeji, tj oba imaju staklo i ni jedan ne "odskace" od drugog vec daju isti prikaz slike shto nije slucaj kad imash jedan mat a drugi sa staklom ili ti glossy ili kako vec ocesh...
Ako ni sad nije jasno onda odustajem. A TV povezan na TV je super za filmove i igranje, za ostale stvari je potpuno neupotrebljiv.
:wave:
Ta tastatura je ista kao ona na MacBook (Pro)-u za koju mogu da kažem da je veoma udobna.
U tom smislu shto kao shto sam napisao ima sjajan laptop (prenosnu mashinu), a isto tako ta mashina postaje sjajan desktop cim se prikaci na cinema display. I to dual screen mashina koja ce zaista fantasticno raditi. Ako si probao dual screen sistem bice ti jasno o cemu pricam. Pritom imam i ja 42" u sobi i nema od toga nishta, probao nekoliko monitora i to ni na shta ne lici jerbo nema stakla preko displeja pa je razlika u slici macbook/non apple monitor uzasna i totalno kvari bilo kakav ugodjaj.
Vrlo prosto i pricam iz iskustva, ne napamet. Imam i TV i razne monitore i to je nikakva kombinacija, sledeca je ili iMac a macbook u oglase ili Cinema za neki pristojan novac...
Sto se tice razlike u prikazivanju boja, da, ona postoji to je istina. Ali to ne znaci da ne mozes da kalibrises TV, ali je to neka druga tema. A ovo da "ni na sta ne lici" je malo bezveze. Posto lici jedno 98% na ono sto je prikazano i na MBP ekranu. Mozda i zavisi na koji TV si "kacio".
Pa 1366x768 na 42" ....
drzim sto laboratorisjki uredno
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari