Ne bih se složio da je samo Mac Pro "mašina", a da je sve ostalo "junk".
Npr. moj iMac 11,1 - i5, 8 gb, 27" S-IPS panel
Da li je ovo junk?
Za 1600 eura koliko sam ga platio pre otprilike 4 meseca ovo je bila super kupovina. Zašto? Zato što sam za te pare dobio i za PC reference ultimativnu mašinu, obaška što mi i PS5 i Aperture 3 koriste kompletne resurse, dakle, mogu da povuku sva 4 jezgra i svih 8 giga ako je potrebno. Dobio sam i 27" monitor sa najkvalitetnijim panelom, koji, ako ćemo pošteno, košta poprilično, što treba imati u vidu kada se komentarišu cene iMac-ova.
Ako se uzme specifikacija mog iMac-a i uporedi sa nekim PC-jem, pa se izvuku cene pojedinih komponenti videćeš da velike razlike nema - kvalitetan S-IPS monitor od 27", moblini i5 procesor, 4x2 gb SODIMM DDR3, ATI Radeon HD 4850, 1 TB hard, inkorporirana kamera, odlični zvučnici (koje ne koristim pošto imam bolje, ali i ovi iMac-ovi su za jedan all-in-one sistem vrhunski), vrhunsko aluminium kućište,.... A na posebnom mestu je Leopard, koji se dobija potpuno legalan džaba, ali to neću izdvajati zbog hackintosh-a i činjenice da kod nas legalan OS nije baš prednost.
Stavi na papir sve prethodno pobrojano i videžeš da iMac jeste skuplja mašina nego da sklapaš nekog custom made kineza (i nijedna PC brand mašina ne može da se poredi sa "žutim" mašinama), ali se zato dobija kvalitetan i elegantno upakovan sistem, sa utegnutim OS-om, koji sam ne pamtim kad reinstalirao, ustvari, ovo je četvrta mašina na koju je preseljen i sve radi kao sat, što mi je veoma bitno.
Tako da nije baš sve što napravi Apple junk i overpriced.
I što reče driver, ne pada mi na pamet da se vratim na Win, OS X je operativni sistem kao stvoren za mene.
@kovacm
Ubio si me u pojam sa ovom slikom Atari-ja, kad se samo setim da sam prodao onaj moj ST duša me zaboli, ali ***a, nije se imalo para, tako da... Sad da ga imam nikad ga ne bih prodao, nikad. Osećam se kao da sam prodao deo života, a ne komad elektronike.