@Nedjo: Ako poredis GT 430 sa 5670 onda GF108 definitivno nije konkurentan Redwood-u, ali 5670 ima GDDR5 memoriju. Realnije je porediti ga sa 5570 koji ima GDDR3 memoriju isto kao i GT 430, a po performansama su tu negde, malo je brzi 5570. S druge strane GF108 mozda jeste malo veci, ali ima 40-ak m.tranzistoskih elemenata manje.
Mislim da nisi razumeo poentu mog posta, iako je on bio ilustrovan slikama
😀
Ja u opste nisam govorio o karticama (koje podrazumevaju memoriju na sebi), vec o GPU-ovima!
Redwood se nalazi i na 5570 i na 5670
GF108 je 10% veci od Redwooda! To mozda izgleda kao mali procenat, ali treba imati u vidu o kom cenovnom segmentu pricamo! 10% je tu puno...
a kao sto si i rekao rec je vecem cipu, koji pri tome ima masivnih 40M tranzistora manje i pri tome je sporiji od godinu dana starijeg cipa konkurencije!
Kako se moze okarakterisati takav proizvod?
Eto probaj da zamislis da je situacija obrnuta, pa napisis kao da je GF108 ATI-jev
😀
Po Dusanu nVidia nikada nije ni napravila odlican proizvod, dok kod ATI-ja se svaki moze okarakterisati kao odlican, i to u nedostatku neke vise glorifikujuce reci😀
kakava fanboyevska zamena teza
😀
OK, svako ima pravo na svoje misljenje. Videcemo za 6-9 meseci ko je bio u pravu po ovom pitanju. 😉 Ostajem pri svome da GF10x generalno nece biti uspesna serija cipova.
Finasijski - APSOLUTNO neuspesan! Strategijski ce donekle usporiti brzinu odronjavanja market-sharea! Tehnoloski - pa uspesniji je od GF100 (sto i nije bilo tesko).
Uzgred, gde sam napisao da NV nikada nije ni napravila odlican proizvod, a da je svaki ATI-jev takav? Ja to naravno ne mislim, mada sam ubedjen da je kod tebe upravo obrnuto... da mislis da NV ne moze da omane, sta god da napravi 🙂
Pa ako je Tomazinu i NV30 bio vrhunski, onda si u pravu! Mada ja jednostavno ne verujem da ima takvih
😉