Šta je novo?

iPhone vs. sPhone AKA Samsung Galaxy S: Ultimate fight!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pravdanje tvoje tvrdnje da je push na aplikaciji sa sportskim rezultatima gluost.
Zašto bih ja i to tebi PRAVDAO svoju tvrdnju (iza koje i dalje stojim) da je to glupost? :trust:

Možda za neke sportove i može da bude O.K. gde nema čestih promena rezultata, tipa fudbal... Ali gotovo da ne mogu ni da zamislim scenario u kome bih sebi napakovao da mi telefon zvrcka svakih 30 sec. da me obavesti o promeni rezultata u teniskom ili košarkaškom meču. :S: Uostalom, ako me toliko zanima stisnuću "reload" u veb pretraživaču ili prosto instalirati Sky Sports News Widget.

Mislim, da li ti zaista veruješ da je praktičnije da ti telefon svaki čas zvrcka nego da ti pogledaš rezultat onda kada za to imaš vremena i kada ti odgovara? A ako te baš toliko zanima rezultat, pa možeš i da slušaš prenos preko radija ili nekog Internet lajv strima.

Mislim... koristiti push za notifikaciju o promeni rezultata u nekoj utakmici je stvarno "pushing the limits", ali ne tehnoloških granica već granica razuma i korisnikovog strpljenja. :wall:

Poslednja izmena:
Zar tema ne bi trebala da se zove iPhone vs. Samsung Glaxy S AKA sPhone, ipak je Galaxy S originalno ime, dok je sPhone koristio samo prolupali Vip.
Bravo, telep, odlicna poenta... koju sam licno 'iljadu puta ponovio.
BTW, samo bih ja licno dodao jedno "a" medj' ono Galxy... :D:D:D

P.S. A ovaj propovednik je neunistiv, svaki drugi post njegov...
Ne bude li mu Stevica poslao zahvalnicu i zlatnu Doxu (pardon - zlatni iPhone :)), nista nije uradio :d

Poslednja izmena:
Evo jedna ogromna prednost androida, možete ga pribosti na kompjuter (čak i kada odete negde a nemaju instaliran iTunes za kupovinu aplikacija i muzike) bez brige da li će iTunes OS da vam kidnapuje telefon.

Pa, to je jedna stvar koju sigurno neće implementirati ;)

Zašto bih ja i to tebi PRAVDAO svoju tvrdnju (iza koje i dalje stojim) da je to glupost? :trust:

Možda za neke sportove i može da bude O.K. gde nema čestih promena rezultata, tipa fudbal... Ali gotovo da ne mogu ni da zamislim scenario u kome bih sebi napakovao da mi telefon zvrcka svakih 30 sec. da me obavesti o promeni rezultata u teniskom ili košarkaškom meču. :S: Uostalom, ako me toliko zanima stisnuću "reload" u veb pretraživaču ili prosto instalirati Sky Sports News Widget.

Mislim, da li ti zaista veruješ da je praktičnije da ti telefon svaki čas zvrcka nego da ti pogledaš rezultat onda kada za to imaš vremena i kada ti odgovara? A ako te baš toliko zanima rezultat, pa možeš i da slušaš prenos preko radija ili nekog Internet lajv strima.

Mislim... koristiti push za notifikaciju o promeni rezultata u nekoj utakmici je stvarno "pushing the limits", ali ne tehnoloških granica već granica razuma i korisnikovog strpljenja. :wall:

Naravno da to niko ne koristi za tenis ili kosarku, vec za fudbal, i nikome ni ne pada na pamet da obelezi celu ligu u opcijama.

Meni bi bio zanimljiv push ovde na forumu da ne lupam stalno refresh :d
Kako stigne novi post u temi on se odmah prikaze, bilo bi odlicno heh.

Evo jedna ogromna prednost androida, možete ga pribosti na kompjuter.
I odmah podeliti internet vezu sa laptop-om na primer kada se nalazite u vozu, u selu :) i tako to ;)
Inace priest ko ti je rekao da je push prvi put implementiran na iPhone-u, edukuj se malo i znaces ko je tata za push (email na primer) i imao ga je mnogo pre nego sto je iPhone nastao ali ajde iPushing :D ...

Naravno da to niko ne koristi za tenis ili kosarku, vec za fudbal, i nikome ni ne pada na pamet da obelezi celu ligu u opcijama.
I u čemu je onda prednost toga u odnosu na gore pomenuti vidžet i da li je ta prednost TOLIKA da je vredna OVOLIKE rasprave? :)

Meni bi bio zanimljiv push ovde na forumu da ne lupam stalno refresh :d
Kako stigne novi post u temi on se odmah prikaze, bilo bi odlicno heh.
Čoveče, jesi poludeo? Pa stalno bi ti zvrndao telefon i danju i noću! :d

Inace priest ko ti je rekao da je push prvi put implementiran na iPhone-u, edukuj se malo i znaces ko je tata za push (email na primer) i imao ga je mnogo pre nego sto je iPhone nastao ali ajde iPushing :D ...

Ja nisam rekao da ga iPhone imao prvi. Imao ga BB odavno za mail, ali u ovom obliku, skoro za sve programe koje koriste net, android ga preuzeo od iphone, kao sto je i vecinu drugih stvari.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Čoveče, jesi poludeo? Pa stalno bi ti zvrndao telefon i danju i noću! :d

E to ne bih zeleo :)

Mislio sam na desktop varijantu kao sto mi iskace na gmail novi mail, tako da iskace novi post dokle god si u temi. Jednostavno da se pojavi post ispod zadnjeg posta. Bilo bi korisno zar ne, pogotovo u ovakvim temama :D

I u čemu je onda prednost toga u odnosu na gore pomenuti vidžet i da li je ta prednost TOLIKA da je vredna OVOLIKE rasprave? :)

Widget ne koristi push vec fetch, sto znaci da nije bas trenutan, i ne javlja ti rezultate samo za tim koji si ti izabrao, tj ne javlja ti zvucno nista, samo prikazuje u tisini sve redom.

Da, rasprava nije vredna.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja nisam rekao da ga iPhone imao prvi. Imao ga BB odavno za mail, ali u ovom obliku, skoro za sve programe koje koriste net, android ga preuzeo od iphone, kao sto je i vecinu drugih stvari.
Pazi bitna je ideja, znaci Apple je preuzeo push ideju od BB-a zar ne? BB je ponudio push mail jer su smatrali (i dalje smatraju) da je to stvar koja ima najvisi prioritet i bili su u pravu koliko god ti to poricao (BB je mogao omoguciti to i za druge stvari ali im je prioritet bio email i dan danas je prvi izbor ozbiljnih poslovnih ljudi u svetu), a ta ideja i mahanizam je kasnije iskoriscen od strane Apple-a i Google-a...

Priest77 ako bi mogao da ugasis to "Sent from my iPhone using Tapatalk ", bilo je zanimljivo prvi dan, vise nije. Znamo da imas iPhone i da provodis previse vremena na njemu posto postujes stalno sa njega.

@bata
Jeste, apple je preuzeo push mail od BB i to prosirio na ono o cemu pricamo, dok android je sve preuzeo i od BB, i od applea, oni su po starom obicaju jednostavno sve kopirali i nisu nista novo doneli.

@Gizmor
Done :)

Nisam rekao za push, nego za ono iskopirali su "sve". Pa i Apple je iskopirao sve, *** koliko god ti misliš da je prvi mobilni izašao 2007 nije tako. Koji je to stari običaj, nisam znao da google pravi već 20 godina telefone.

Mnogo novih stvari su doneli... Cekaj zar stvarno mislis da se Android nije pojavio da bi sad imao iP4, u najbolju ruku sada bi negde izbacili 3GS da nije bilo Android-a ;) Inace postoje stvari koje su zajednicke za obe platforme (bar za krajnjeg korisnika, bez obzira da li one rade na totalno drugaciji nacin) ali Android i iOS su (koliko puta ovo ponavljam :) ) dve totalno drugacije platforme sa totalno drugacijim filozofijama i politikama

@telep
Vec sam ti odgovori da je 90% android u najbitnim stvarima radjen po uzoru na iPhone, pa se necu ponavljati, samo na tom spisku sada dodaj i ovaj push.
Zapamti, za Android slobodno sw moze reci da je apple izmislio telefon :)

Može copy paste tog posta ponovo mrži me da tražim. Ili bar ukratko koje su to najbitnije stvari. Takođe me zanima sa ovakvim stavom i razmišljanjem koji OS na desktopu koristiš?

Poslednja izmena:
Mnogo novih stvari su doneli... Cekaj zar stvarno mislis da se Android nije pojavio da bi sad imao iP4, u najbolju ruku sada bi negde izbacili 3GS da nije bilo Android-a ;) Inace postoje stvari koje su zajednicke za obe platforme (bar za krajnjeg korisnika, bez obzira da li one rade na totalno drugaciji nacin) ali Android i iOS su (koliko puta ovo ponavljam :) ) dve totalno drugacije platforme sa totalno drugacijim filozofijama i politikama

Zar ti mislis da bi sada uopste imao android da se nije pojavio iphone?

P.S. I tako opet stara prica :)

Može copy paste tog posta ponovo mrži me da tražim. Ili bar ukratko koje su to najbitnije stvari. Takođe me zanima sa ovakvim stavom i razmišljanjem koji OS na desktopu koristiš?

Ako te mrzi da trazis, i mene mrzi da ti odgovorim opet na isto pitanje.

Pa ne znam, na Android-u se radilo jos od 2002. (grupica ljudi) a Google je kupio Android 2005. pa tako imao bih Android, ali sigurno ne u ovom izdanju (kontam da bi bio mnogo nekvalitetniji)

OK, da li bi bilo iPhonea da nije bilo 3310? I može li bar par "najbitnijih" stvari koje su iskopirane od iPhonea?

OK, da li bi bilo iPhonea da nije bilo 3310? I može li bar par "najbitnijih" stvari koje su iskopirane od iPhonea?

Bio bi, jer motorola je izmislila mobilni telefon, a ne nokia.
Ono sto sam ti rekao necu vise ponoviti samo zato sto tebe mrzi da trazis.

Sad zamislite kako Homer Simpson sedi za kompom (ili lezi u krevetu pored Mardz koja spava) i pise po benchmarku. Na koga vas podseca?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno