Šta je novo?

iPhone vs. sPhone AKA Samsung Galaxy S: Ultimate fight!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
i dalje vodi Galaxy S...

da li ce iPhone izvaditi konacni kec iz rukava?

da li ce iOS uspeti da vrati ovaj udarac?

videcete posle reklama :d

U saradnji Turske i Mađarske radio-televizije... Koprodukcija se zove TRT-MRT. :d

Aplikacija eBay (koju instaliras na Android telefon) podrzava push, stizu ti notifikacije (sam push implementiraju kreatori aplikacije)... pogledaj pazljivije prvu sliku levo ;)

Nigde ne pise da koriste push, da li je moguce da su to notifikacije koje primas samo kada ti radi ebay program u pozadini?
U svakom slucaju apple nudi svima push za razliku od androida, i zato ga vecina aplikacija koristi.
Na primer zgodna stvar su programi za sprotske rezultate, samo izaberes koji timovi te zanimaju i u dobijas notifikacije da je pocela ili da se zavrsila ili dobijas push notifikaciju u trenutku kada se menja rezultat...

Na primer zgodna stvar su programi za sprotske rezultate, samo izaberes koji timovi te zanimaju i u dobijas notifikacije da je pocela ili da se zavrsila ili dobijas push notifikaciju u trenutku kada se menja rezultat...
I šta ako izabereš celu neku ligu? Možeš li išta da stigneš da uradiš od telefona koji zvrji? :d

Odaberes dve kosarkaske utakmice i popush :guitar:

^ :d:d:d

I šta ako izabereš celu neku ligu? Možeš li išta da stigneš da uradiš od telefona koji zvrji? :d
Pa jel te neko tera da izaberes celu ligu?
Bices obavesten live za ono sto ti smatras da te zanima, ne razumem sta si ti ocekivao, u opcijama izaberes celu ligu i posle ocekujes telefon da skonta da to nisi mislio ozbiljno jer ipak neces da te obavestava :D

Ili drugim recima sve sto ima iphone nije prednost nego mora da bude mana :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ama odakle ti ideja da to ne postoji za Android???
Ja lepo rekoh pre par strana, niko od ovih sto hvale iPhone nije ni probao Android (a oni to ne porekose). Jasno je, kad jednom neko proba Android, nema tu vise povratka na iPhone, a pogotovo ne da neko ide po forumima i laprda kako je iOS bolji...

Ko laprda?
Pa jel nudi Google push svima na Androidu kao sto to nudi apple na iOS?

Poslednja izmena:
Pa ti ponajvise, ko drugi?
Jel ti citas sta ti ljudi pisu povodom pusha, a ja licno nemam pojma jel nudi ili ne, znam samo da gde god meni treba svugde radi perfektno. Dakle Gmail, gtalk, skype, frings, licescores, weather...

U redu, ti budi zadovoljan, ali nemoj da mi kazes da laprdam kada i sam kazes da nemas pojma da li google nudi svima push ili svako treba da se snadje kako moze.

Jasno je, kad jednom neko proba Android, nema tu vise povratka na iPhone, a pogotovo ne da neko ide po forumima i laprda kako je iOS bolji...
A ja ti kazem da je jos jasnije da kada jednom u ruke uzmes iP4 ni ne pada ti na pamet ni da pogledas neki android telefon :)

Poslednja izmena:
Sa jednom bitnom razlikom, ja sam se dosta druzio sa iPhonom 3GS na kome je sada iOS 4 (dakle isti software), pomalo sam cackao i iPhone 4, a kako se cini ti Android nisi video ni na slikama.

Pa jel te neko tera da izaberes celu ligu?
Bices obavesten live za ono sto ti smatras da te zanima, ne razumem sta si ti ocekivao, u opcijama izaberes celu ligu i posle ocekujes telefon da skonta da to nisi mislio ozbiljno jer ipak neces da te obavestava :D

Ili drugim recima sve sto ima iphone nije prednost nego mora da bude mana :D
Pa ne nego si se ti uhvatio za najveću glupost kao "jako zgodnu stvar". :) Zgodnu, al' za nolajfere. :d

A ja ti kazem da je jos jasnije da kada jednom u ruke uzmes iP4 ni ne pada ti na pamet ni da pogledas neki android telefon :)
jesi 100% siguran u ovo? ja sam uzeo u ruke ip4 i nije me uopste privuklo, znaci ni najmanja zelja me nije prosla da ga ostavim

Brat mi ima htc desire ali nakon par minuta jednostavno telefon ti nije uopste interesantan kada je i iphone tu.
Apptrackr, appstore, cydia, igrice, programi..,sve je na jednom mestu i uvek sa novim i zanimljivim stvarima.

Prednost jedina koju ima android jesu widgeti za homescreen ali to bar meni ne predstavlja problem.

Pa ne nego si se ti uhvatio za najveću glupost kao "jako zgodnu stvar". :) Zgodnu, al' za nolajfere. :d

Dobro objasni mi zasto je po tebi velika glupost da imas trenutno obavestenje o izmenama rezultata kada igra neki tim koji te zanima?

To sto neko izabere ono sto mu ne treba u opcijama nema veze sa mozgom i ne mozes zbog toga da mi kazes da je to glupost. Jedino mozes reci da taj koji pokusava tako da koristi telefon ima ozbiljnih problema. :)

Što tvoj brat ima android, nije valjda da ne zna šta valja pored tolikih igrica i programa?

Dacu ti njegov broj ako hoces da mu objasnis i da ga pitas sta te jos zanima :)

Dobro objasni mi zasto je po tebi velika glupost da imas trenutno obavestenje o izmenama rezultata kada igra neki tim koji te zanima?
Zato što smart-telefoni imaj FM radio prijemnik. Zato što postoje besplatni video strimovi. Zato što postoji livescores.com i gomila sličnih portala... Je l' treba još razloga? :)

To sto neko izabere ono sto mu ne treba u opcijama nema veze sa mozgom i ne mozes zbog toga da mi kazes da je to glupost. Jedino mozes reci da taj koji pokusava tako da koristi telefon ima ozbiljnih problema. :)
Svako ko koristi glupost ima ozbiljnih problema. :d

Zato što smart-telefoni imaj FM radio prijemnik. Zato što postoje besplatni video strimovi. Zato što postoji livescores.com i gomila sličnih portala... Je l' treba još razloga? :)

Svako ko koristi glupost ima ozbiljnih problema. :d

Nista od ovoga ne zamenjuje prednost koju nude push notifikacije jer ili moras da odgledas/slusas celu utakmicu da bi imao rezultate uzivo, ili da visis na nekom sajtu i stalno lupas refresh.
Razumem da iPhone treba u ovoj temi da se napada po svaku cenu ali ovakva pravdanja su smesna.

Kupljen sam. Dajem 600 evra za telefon da odmah znam da li sam u kladži uzeo 1000 din.

A i vi ga smoriste...

Nista od ovoga ne zamenjuje prednost koju nude push notifikacije jer ili moras da odgledas/slusas celu utakmicu da bi imao rezultate uzivo, ili da visis na nekom sajtu i stalno lupas refresh.
A šta, ovako će on da mi automatski strimuje u mozak rezultate? :trust: Pomislio bih da je u pitanju neki bluetooth brain implant, al' znam da mu je sj€ban BT. :d

Daj ne zezaj... pa i tako moraš da tipneš ovde ili onde da bi pogledao sadržaj te notifikacije ili šta već. Uostalom, postoje vidžeti raznih novinskih agencija i sportskih sajtova preko kojih možeš da dobijaš rezultate (i to sa autorifrešom). :) Isti kobas...

Razumem da iPhone treba u ovoj temi da se napada po svaku cenu ali ovakva pravdanja su smesna.
Šta je bre pravdanje? Pravdanje čeka? Koga? Kome? Paranoja, a? Cccc...

Ne kažem ja da je push beskorisna stvar samo si ti našao primer za zlatnu malinu. :d

Super je taj push, samo sto UI za notifikacije na iPhone-u je bas jadan. Nor, ako ti je telefon zakljucan i nisi cuo da je stigla notifikacija, mahinalno prilikom slide-to-unlock mozes da je propustis (jer kada se naviknes, slide-to-unlock radis maltene naslepo). Posle toga gledas koja ikonica ima bedz sa brojem u cosku da bi saznao sta se u toj app desava.
Ajde pitanje za sve... Da li ce Apple ikada da impementira neki Android feature?

Šta je bre pravdanje? Pravdanje čeka? Koga? Kome? Paranoja, a? Cccc...

Pravdanje tvoje tvrdnje da je push na aplikaciji sa sportskim rezultatima gluost.

Ipak i Android ima pravi pushing (kako se vec zove, kod androida cloud-to-device-messaging) od verzije 2.2 tako da hajde sad nesto drugo trazi kao prednost...
http://android-developers.blogspot.com/2010/05/android-cloud-to-device-messaging.html

U redu, ima ga ali mozes na prste da izbrojis programe koji ga koriste, isto tako i uredjaje koje koriste 2.2

@yoyo
Vidim da je android i ovo sa push-em preuzeo od iphone, a sta ce iphone preuzeti od androida ne znam.
Sto se tice notifikacija, imas na cydiji app koja potpuno menja push notifikacije, a i lockinfo ti prikazuje uvek sta ti je stiglo, ceo spisak.

Ajde pitanje za sve... Da li ce Apple ikada da impementira neki Android feature?
Hoce..i onda ce da kazu kako su to drugi mozda izmislili, ali su oni to doveli do savrsenstva..:)
Kada bude proslo neko vreme, reci ce i da su to oni izmislili, a drugi iskopirali od njih..u medjuvremenu ce probati verovatno to da proguraju kao neki patent :p

Poslednja izmena:
Prieste, u redu je, imaš najbulji telefon, koji je nonstop zanimljiv. Meni nije bitno da mi telefon bude zanimljiv, bitno je da mi obavlja svakodnevne poslove kako treba, telefon mi nije igračka.

U pravu si, svako ima svoje potrebe i sa time se slazem.

Nije baš strogo Android feature, ali mislim da će pre ili kasnije morati da naprave neku homescreen/widget kombinaciju, kako god je nazvali, a ne sumnjam da će biti maštovito. Trenutna lockscreen/app launcher varijanta je, po meni, suviše limitirajuća.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno