Šta je novo?

iPhone vs. sPhone AKA Samsung Galaxy S: Ultimate fight!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zasto bi stavljali razlicita stakla napred i nazad?

Najverovatnije da bi prosli jeftinije u proizvodnji, a prednje staklo ima i bitniju ulogu.

Upravo sam to poceo da kucam, time su ustedeli gomilu para verovatno. Ne verujem da je aluminosilicate staklo previse jeftino. Zamisli milione primeraka iPhonea 4 i koliko se ustedi ako se iza stavi jeftinije staklo.

Nije Apple prvi koji je to uradio, imate x primera, ne samo u telefonima, to se radi sa skoro svakim uredjajem, uvek se gleda gde moze jeftinije da se prodje.

Video sam i ja to, ali izgleda da ipak nije istog kvaliteta.
Izgleda da su i predvideli to, jer zadnje staklo se menja veoma lako, samo odsrafis dva srafa i menjas masku.

I puknesh 100 dolara beshe? :d Merak nema cenu... :D

Poslednja izmena:
Cek jel mi pricamo ovde o hardveru ili softveru? :)

Jel bi mogao meni onako zarad bolje diskusije da navede 10 SOFTVERSKIH prednosti iOS-a nad Android Froyo sistemom. Znaci pustite me price "imas iTunes", "imas lepe ikonice", "skrolovanje u 60fps".

Jel bi mogao meni onako zarad bolje diskusije da navede 10 SOFTVERSKIH prednosti iOS-a nad Android Froyo sistemom. Znaci pustite me price "imas iTunes", "imas lepe ikonice", "skrolovanje u 60fps".
Ima Bubbling. :d

Ja to pitah jos pre 3 4 dana, ali niko mi jos nije odgovorio...
Tj vise niko ni ne odgovara, ostao je samo priest da brani tezu da je Apple patentirao telefon pre Bel-a.

nema :) a ni vice versa, meni :)

Najzalije mi je sto je utihnuo talas AR aplikacija. To je meni nesto najzanimljivije na ovakvim uredjajima.

10?
Ma ja bi bio prezadovoljan da daju 3, al kad nema ebi ga...

Sto se prednsoti Androida tice:

1.Desktop koji sjajno izgleda ( pa jos sa live wallpaperima :) )
2. Potpuno customizable Desktop
3. Fantasticni Desktop sa 7 ekrana
4. Sve sto vam treba nalazi se na nekom od desktopa (tj mozete staviti tamo)

Dosta o desktopu, ali moram da pokazem kolilka je to ogromna i nenadoknadiva prednost.

5. Potpuna integracija sa Google servisima
6. Sve od googla radi ko svajcarski sat na Androidu, neke od tiha stvari ne postoje za iPhone

7. Moze da se konektuje na svaki komp bez ikakve instalacije, samo utaknes u USB modu
8. Kod HTC-a ima dodatak prelepi Sense (prouciti htcsense.com da se vidi sta ce sve moci jos pride da se radi) a kod Samsunga ono njihovo cudo
9. Ko voli moze da koristi Custom romove
10. Manje vise sve na telefonu moze da se izmenja ali i ne mora, sve zavisi od zelje volje i znanja korisnika (i to uvek sa svim vertzijama sistema)
11. Pravi multitasking
12. Gornji spustajuci meni gde se nalaze sva bitna obavestenja

Nek neko nastavi listu, od mene dosta.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
sad ova tema vise nema smisla... damn you Vip!

Sad može i tema da se preimenuje. :d

FIGHT! :D

932201_20061023_790screen003.jpg

Promenise naziv "sPhone-u"... izgleda da se neko dosetio da je taj naziv jako glupav i da nema veze sa zivotom ;)
I da ovo ipak nije kopija ajFona :D
Samo se ti tesi, promenili su samo ime a dizajn ostao isti :D
Nema potrebe da te podsetim na sta lici, i kada udjes u VIP-u probas taj samsung, primetices da ni scroll u programima ne ide kao na androidu vertikalno vec horizontalno kao na originalu :)

Sto se tice prednosti iOS-a nad Androidom, vec sam rekao, dovoljna prednost je samo push koji nudi Apple. Zamislite koliko bi mi trajala baterija na Androidu ako imam ukljucen non stop na netu: Yahoo Messenger, MSN messenger, Facebook, Ebay, 3 mail naloga.

Ima daleko veci izbor programam i igrica, vec sam dao primer o popularnim programima kao sto je facebook app koji je bolje odradjen na iOS, cak ni Skype nije postojao do juce na Androidu...

Koja smejurija, to je sve sto imas od prednosti?
Zamisljam, trajala bi isto ko i na iPhonu.
Izbor programa i igrica (za sta se opet ne slazem) nema veze sa samim iOS, a nek si nam po 5000x put pomenuo facebook. I kakve veze ima kad se pojavio skype za android, sad postoji jel tako, prema tome nije nikakva prednost vise.

Zar tema ne bi trebala da se zove iPhone vs. Samsung Glaxy S AKA sPhone, ipak je Galaxy S originalno ime, dok je sPhone koristio samo prolupali Vip.

Sto se tice prednosti iOS-a nad Androidom, vec sam rekao, dovoljna prednost je samo push koji nudi Apple. Zamislite koliko bi mi trajala baterija na Androidu ako imam ukljucen non stop na netu: Yahoo Messenger, MSN messenger, Facebook, Ebay, 3 mail naloga.

Izvini? Ko ti je rekao da iOS ima ovo bolje odradjeno od Android-a... Sve odlicno funkcionise na Android-u (novi mail (Gmail, Yahoo), chat(Gtalk,Skype) odmah ti stigne notification i vidis lepo na vrhu sta i kako)-stvarno ne vidim koja je prednost toga na iOS-u???

Samo se ti tesi, promenili su samo ime a dizajn ostao isti :D
Nema potrebe da te podsetim na sta lici, i kada udjes u VIP-u probas taj samsung, primetices da ni scroll u programima ne ide kao na androidu vertikalno vec horizontalno kao na originalu :)

Ima daleko veci izbor programam i igrica, vec sam dao primer o popularnim programima kao sto je facebook app koji je bolje odradjen na iOS, cak ni Skype nije postojao do juce na Androidu...
ja mislio da si ti koristio Android i da znas da na Androidu imas takodje push... izgleda da sam se prevario. btw neko rece da se navede 10 programa koji imaju na iPhone, a nemaju na Andoridu, vidim da je Appstore toliko ogroman, pa ti navedi 100 programa (mada ima ih i mnogo vise). ne mora sve odjednom, ima dana. btw sta ce ti iPhone ako ti nije nonstop ukljucen na net, prednost takvog uredjaja i lezi u tome da je online 24/7 (pa da, onda bi i tebi baterija trajala 1 dan umesto 2 dana), a i to sto je stalno online ne znaci da stalno svlaci neke podatke pa da antena opterecuje bateriju (mada mozda je to slucaj kod iPhone pa ga zato i skidas sa neta).
Skype odavno postoji na Andoridu, barem se inforimsi pre nego sto napises nesto.

Poslednja izmena:
Izvini? Ko ti je rekao da iOS ima ovo bolje odradjeno od Android-a... Sve odlicno funkcionise na Android-u (novi mail (Gmail, Yahoo), chat(Gtalk,Skype) odmah ti stigne notification i vidis lepo na vrhu sta i kako)-stvarno ne vidim koja je prednost toga na iOS-u???

Evo primer: da li imas push za ebay, za facebook...?
Na iOS vecina programa koje koriste internet ima podrsku za push.

@illidan
Vidis meni sa svim tim programima online non stop, recimo preko noci potrosi mi 2% baterije, znaci ni ne oseti se da imam brdo programa online, i pored toga ne trosi ni resurse telefona (RAM, CPU)
Zanima me kako bi to izgledalo na Androidu, koliko bi bila potrosnja baterije sa toliko programa online?

Izbor programa i igrica (za sta se opet ne slazem) nema veze sa samim iOS,
Ako izbor programa nema veze sa OS-om, sto ne koristis recimo Badu?

Poslednja izmena:
Za facebook ima stize ti notification , mada ne keristim pa mi je fb aktivan samo zbog slika u imeniku :)
Pa ni ovde ne trosi nesto bateriju.

Pa ovo ti je app za ebay sta ima tu da ti pise za facebook.:bottle:
Reko sam ti da za facebook ima.

Meni preko noći sa svim upaljenim programima ne potroši više od 3-4% nikada. Danas ću baš proveriti (mada kada je ekran ugašen procesor se spusti na 176MHz).

Gde tu pise da postoji push za ebay i za facebook?
Ja nisam pitao da li postoji ebay, vec push za ebay.

Aplikacija eBay (koju instaliras na Android telefon) podrzava push, stizu ti notifikacije (sam push implementiraju kreatori aplikacije)... pogledaj pazljivije prvu sliku levo ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno