Šta je novo?

PES 2011

Daleko od toga da mi ne igramo na rezultat...

Poenta je da vremenom krenes da ubacujes u svoju igru novine i atraktivnost - it tvog kratkog opisa kako igras jasno mi je sve :) tako smo svi mi igrali u pocetku...ja pes u ovoj formi kakva je sad igram preko 13-14godina i vidjao sam svakavke stilove igre...

Npr sa onog klipa gol adrijala - poslednji, je pao posle krvave tekme koja je resena tim prelepim golom Adriana u 111minutu produzetka, a pre toga sve je bila rovovska borba na sredini...

Ovako kad ovaj Playboy vec pomenu kontrolu igraca u odbarni, u prethodnim verzijama ja sam kontrolu igraca stavljao na manual, kada se to ovde odradi i dodas loptu nekom njega kontrolise racunar, sto mi dodje malo smesno, jel' postoji neko resenje za ovo nisam pokusao semi-assisted doduse?

@Playboy koliko godina imas ako nije tajna?

AI je stvarno glup ali to mi nije smetalo da postignem sjajan gol glavom iz jedne jako lepe akcije i to sve u modu gde sve zavisi od AI-ja a to je BAL. Igrajući BAL možete primetiti sve one stvari koje tvrdite da ih nema i da su loše odrađene a to se prvenstveno odnosi na duele. Nažalost iz wide kamere se to ne vidi tako lepo.

Još jednom bi hteo da pozovem sve dežurne PES hejtere da napuste temu i prebace se u FIFA ili FIFAvsPES temu i da tamo pričaju o tome kako je FIFA bolja. Hvala :)

AI je stvarno glup ali to mi nije smetalo da postignem sjajan gol glavom iz jedne jako lepe akcije i to sve u modu gde sve zavisi od AI-ja a to je BAL. Igrajući BAL možete primetiti sve one stvari koje tvrdite da ih nema i da su loše odrađene a to se prvenstveno odnosi na duele. Nažalost iz wide kamere se to ne vidi tako lepo.

Meni se cak cini da je u BAL modu i situacija sa prekrsajima mnogo bolja. Kao da su tu ostala podesavanja iz demo-a. Jel još neko ovo prmetio ili se ja tripujem?:S:

Ovako kad ovaj Playboy vec pomenu kontrolu igraca u odbarni, u prethodnim verzijama ja sam kontrolu igraca stavljao na manual, kada se to ovde odradi i dodas loptu nekom njega kontrolise racunar, sto mi dodje malo smesno, jel' postoji neko resenje za ovo nisam pokusao semi-assisted doduse?

@Playboy koliko godina imas ako nije tajna?

I ja sam stavljao na manual, trenutno igram na semi-assisted samo iz tog razloga sto mi igrac koji dobije loptu kontrolisan od strane kompa, ali je bez veze sto hoce da ti promeni igraca u nekoj nezgodnoj situaciji. Zato je ona manuel opcija bila odlicna stvar. :D

@Prostreet, igraj lepo na semi-assisted...

Da li svi iskljucujte opciju da vam komp uklizava u odbrani? Tj da li ste znali za tu opciju? Posto sam primetio da jako puno ljudi ne zna za to...Znaci ono kada vam se desi da komp umesto vas greskom napravi penal ili zaradi crveni na nekom grubom startu, to moze da se iskljuci...

Poslednja izmena od urednika:
Meni se cak cini da je u BAL modu i situacija sa prekrsajima mnogo bolja. Kao da su tu ostala podesavanja iz demo-a. Jel još neko ovo prmetio ili se ja tripujem?:S:

U BAL modu češće se sviraju očigledni prekršaji ali stvari poput laktanja se ne sviraju kao što je bio slučaj u demou. Ono što sam primetio u BAL a da me nervira jeste da opet (u demou nije moglo) mogu da startujem s leđa na protivnika delić sekunde pošto ovaj doda loptu i da me sudija potpuno ignoriše dok ako startujem tako na nekog ko je daleko od lopte sudija odmah pokazuje crveni karton. Takođe kada napravim uspešan dribling i zakače me po nogama u prodoru po strani (pred centaršut) sudija često ne svira ništa dok neke situacije gde idem na trojicu i kao nešto driblam a on dosudi faul za mene i još da žuti karton protivniku...

Ajmo da se vratimo temi...

Da li svi iskljucujte opciju da vam komp uklizava u odbrani? Tj da li ste znali za tu opciju? Posto sam primetio da jako puno ljudi ne zna za to...Znaci ono kada vam se desi da komp umesto vas greskom napravi penal ili zaradi crveni na nekom grubom startu, to moze da se iskljuci...

Gde je ta opcija? :)

Gde je ta opcija? :)

Kada udjesu "Game plan" ranije formacija :)

Onda udjes u Menagment edit pa pri dnu prozora imas "Auto trigger setting" tu iskljucis "Sliding tackle" po defaultu je uvek na ON, i ako ne loudujes formaciju gde si ga ranije iskljucio uvek ce biti na ON pre pocetka svake tekme...

Ima tu jos opcija koje mogu da ukljuce odnosno iskljuce, ON/OFF

Nisam jos stigao sve da prodjem sve od opcija. :)
A jedna stvar koja je u pesu bez veze je kad igram kontru i dupli pas, protivnik izlomi igraca koji je dao prvi pas i sudija ne svira nista, a kad mu moj igrac vrati loptu, naravno pokupi je protivnik jer moj igrac lezi mrtav bez noge. :p Jel se to nekome desavalo? Inace se meni to meni redovno desava. :)

@ehtelionm, a pazi system sviranja prekrsaja me nekad odusevi a nekad razocara... :)

Poslednja izmena:
Nisam imao taj problem za sad...ali uopsteno kriterium sudjenja je krejnje nepredvidiv...

KONAMI Announce DLC For Oct 12th

Konami Digital Entertainment GmbH today announced the content of its first DLC for PES 2011, which will be available on 12th October.

Available free to PlayStation(R)3, Xbox 360 and PC-DVD users, the download will bring the player roster files completely up to date, while clubs that qualified for the UEFA Champions League Group Round, will be added to the game’s dedicated mode. A number of team kits have also been updated in line with their current use, and four more licensed boots have been incorporated.

The DLC also includes three new wallpapers featuring cover star Lionel Messi in the ‘Extra Content’ folder, and KONAMI will be releasing further updates during the coming year.

Ovo podrazumeva i Partizan, nadam se :)

Izasao PES edit 0.2 i odlican je. Ali ono sto nama zaista treba jeste official Konami patch, pa da vidimo jel mogu da izvuku stvar. Prosle godine su znatno popravili sirovu verziju igre koja je bila grozna dok nije bila ispeglana tako da i ovde ocekujem pomak. Prvenstveno mislim na igrace u napadu sa loptom koji kao da trce sa tegovima na nogama, cak i kada su najbolji igraci u pitanju, 1 na 1 dueli se gotovo sigurno gube. A ona skala ispod igraca je toliko kriminalna da je bolje ne gledati u nju, kao i odsustvo skale pri centarsutu... Zaista ne znam zasto su menjali nesto sto je bilo sasvim ok u proslim verzijama. Ono sto se meni mnogo svidja je interfejs i sto je meni za postavljanje igraca, raspolozenja i izmena all in one.

ako bi na pm mogao kakav putokaz ka narodnom pesu. arigato! (ako se tako japaniše hvala :D)

Izasao PES edit 0.2 i odlican je. Ali ono sto nama zaista treba jeste official Konami patch, pa da vidimo jel mogu da izvuku stvar. Prosle godine su znatno popravili sirovu verziju igre koja je bila grozna dok nije bila ispeglana tako da i ovde ocekujem pomak. Prvenstveno mislim na igrace u napadu sa loptom koji kao da trce sa tegovima na nogama, cak i kada su najbolji igraci u pitanju, 1 na 1 dueli se gotovo sigurno gube. A ona skala ispod igraca je toliko kriminalna da je bolje ne gledati u nju, kao i odsustvo skale pri centarsutu... Zaista ne znam zasto su menjali nesto sto je bilo sasvim ok u proslim verzijama. Ono sto se meni mnogo svidja je interfejs i sto je meni za postavljanje igraca, raspolozenja i izmena all in one.

Jedne godine se zale kako "bolji" igraci prolaze kroz odbranu ko vreo noz kroz puter a druge kako ne mogu ovo od prethodne na sta su se zalili...

Ima ona pripovetka sto smo citali u osnovnoj "Svetu se ne moze ugoditi"

Evo primer za te tegove na nogama: Messi ima "mali" speed 82 ali ima "veliku" akceleraciju, agiliti itd...lako menja pravac, nije brz na duge staze sto je i logicno, i dribla fenomenalno, lako izbaci igraca kretnjom i jednostavno i lako se namesti za sut...

Ma samo treba da srede sistem faulova i sve će biti idealno. Takodje bi valjalo da ubace i manualno odredjivanje jačine centarsuta i napravili su igru do jaja.

Ma samo treba da srede sistem faulova i sve će biti idealno. Takodje bi valjalo da ubace i manualno odredjivanje jačine centarsuta i napravili su igru do jaja.

Pa i sad je manuelno ne razumem :) Ako hoces jos manuelnije onda bi L2 + centarsut trebalo da sljaka, kao za dobacivanje.

1xkomanda za centaršut = mlak
2xkomanda za centaršut = oštar (najbolji po meni)
3xkomanda za centaršut = oštar po zemlji
L1+centaršut = centriraš sa bilo kog mesta na terenu
R2+centaršut = float (lob) centaršut
Verovatno bi bilo zamorno određivati snagu centaršuta, kao dodavanja npr.

Ne bi bilo zamorno.
Snaga centarsuta se odredjuje ako drzis L2.

Tek sam sad video da ljudi pitaju a centarsut...

A evo, @shin-bojan i @McGarnagle su napisali sve...

Opet ponavljam na ovom forumu mnogi ni ne znaju "osnovne" komande ovog pes-a - reci ti kad ljudi ne znaju da centarsut mozes poslati tacno tamo gde zelis, jacinom kojom zelis - to je osnovna stvar...

Aj vi meni recite kako da promenim samo jezik komentatora ,a ne celog menija hvala unapred:p:type:

U system settings pa pod "language" trebalo bi da je odvojeno za kometatora i meni...

Ne znam koju verziju imas...moras da ubacis tog komenatora kog zelis...

Pazi meni je bilo kada sam skinuo nemacku verziju pa onda naknadno ubacio engleskog komenatora, zato ti i kazem da nema npr engleska verzija ostale komentatore i obrnuto, npr GER,SPA,ITA verzije nemaju ENG komentatora aka Dzona Čampiona :)

Zato sam i cekao ovoliko dugo(od 30.9 do 8.10) da se pojavi UK verzija da kupim original :) - narucim preko neta, jer ostale verzije kao sto rekoh nemaju u sebi ENG verziju

Dakle, skini samo "fajl" od nekog drugog komentatora i ubaci u pes

Poslednja izmena:
Ma znam da se manualno odredjuje držanjem L2, ali mi prakticnije deluje da je samo na krug. ***-a barem meni tako deluje, mozda i gresim :D

A možda tako mislim i zato što me zeza L2 dugme, pa me to smara :p

Ne znam da li to postoji u novom PESu ali pogledaj u podešavanjima da li ima neko podešavanje vezano za cross. Pre si imao da staviš na type 3/4 i da onda doziraš sa skalom kako hoćeš da ubaciš loptu a na L1+krug je bilo kao da centriraš po defaultu.

Problem je bio jedino taj što si mogao isključivo pravolinijski da centriraš ako puniš na krug pa je zahtevalo malo adaptacije u igri ali ako ništa drugo, u odbrani si itekako mogao dobro da odigraš kontre sa dugim loptama jer je ispucavanje bilo pravolinijsko i nije išlo automatski na igrača već tamo gde si usmerio.

nema odvojeno u tome i jeste fora:p:banana:

How to change commentary language in PES 2011

If you want to change PES 2011’s commentary language to something other than the default, it’s possible with commentary patches made available by PES-Patch.com. Following are some commentary patches currently available – note that these only work with the full version of the game (no Demo support). All links will take you to the download page on PES-Patches.com

PES 2011 English Commentary Patch
PES 2011 Portuguese Commentary Patch
PES 2011 Spanish Commentary Patch
PES 2011 Italian Commentary Patch
PES 2011 Greek Commentary Patch
Installing a commentary patch is as easy as moving the extracted file into the game’s installation directory.

Izvor

Što se tiče komandi, primetio sam da L1+/\ kombinacija nije dugi pas u prazno kao ranije već ono što vole da rade Fabregas, Xavi i ekipa tj. kratko lob ubacivanje u prazno. Razlika u odnosu na O je u tome što je daleko preciznije i sporije i tačno se zaustavlja na mestu na kome dodaješ. Do sada sam imao velikih problema da sa ivice šesnaest ubacim centarforu loptu tako da prebaci celu odbranu i padne njemu na noge a da je golman ne pokupi a sada je i to moguće zahvaljujući ovoj komandi :)

Nazad
Vrh Dno