Šta je novo?

PES 2011

Kad vidim da neko postize ovakve golove prosto se zapitam jel ja igram neku drugu igru :D

Bez zezanja, svaka cast, ja sam dugo vremena igrao sa jednim ortakom, a obojica imamo sličan stil igre, nema atraktivnosti bitno je postici sto vise golova :D

au, kakvi golovi. respect!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

162ag0o.jpg

evo i od mene slika,hahahahha

Ne znam za vas ali meni se pes 11 sve manje svidja sto ga vise igram... Razmisljam da vratim stari, ne bih ni fifu novu...

Izgleda cu probati tu 'benu Fifu 11, jer u ovom PESu su gadnije sj_ebali odbranu, uklizavanje je beskorisno i dosta sporo, ne znam sta su ovo radili?

Poslednja izmena:
Trenutno imam obe igre instalirane (PES i FIFU) i igramo ortaci i ja, redovno vec par dana. Inace do sada sam stalno igrao PES, ali trenutno pored FIFE nema sanse nikako. To je konstatacija vise ljudi, sa kojima igram fudbal. Ambijent, atmosfera, i sam gameplay je mnogo bolji, brzi, jednostavno je ugodno igrati Fifu, a sa Pes-om nekako tesko, prosto se "oznojim" da bih nesto uradio kako treba, jednostavno igraci se ponasaju kao da non stop igraju u blatu do kolena, za sve treba uzasno mnogo vremena, pokretanje igraca, kada prima loptu, dodavanje... Jednostavno zamara mnogo. Na Fifi je sve nekako glatko i tecno....
Definitivno, posle vise godina, vraćam se na Fifu...

moracu i ja da probam fifu od konamia vise nista pozitivno ne mogu da ocekujem, taman sam se obradovao demou kad ono full verzija krsh!

Trenutno imam obe igre instalirane (PES i FIFU) i igramo ortaci i ja, redovno vec par dana. Inace do sada sam stalno igrao PES, ali trenutno pored FIFE nema sanse nikako. To je konstatacija vise ljudi, sa kojima igram fudbal. Ambijent, atmosfera, i sam gameplay je mnogo bolji, brzi, jednostavno je ugodno igrati Fifu, a sa Pes-om nekako tesko, prosto se "oznojim" da bih nesto uradio kako treba, jednostavno igraci se ponasaju kao da non stop igraju u blatu do kolena, za sve treba uzasno mnogo vremena, pokretanje igraca, kada prima loptu, dodavanje... Jednostavno zamara mnogo. Na Fifi je sve nekako glatko i tecno....
Definitivno, posle vise godina, vraćam se na Fifu...

Evo citajuci ovaj komentar dolazim upravo do one misli koju sam rekao pre par nedelja. Prostim recima si objasnio da je FIFA igrica, a da je PES igra koja zahteva znanje da se igra. Mislim konkretno na ovaj 2011 jer je 2010 nebo i zemlja sa ovom igrom i tu nekog preteranog znanja i nije bilo [ sem da se uzme Barsa lol ]

Svima zelim zabavu dok igraju omiljeni fudbal koji god bio, ovaj komentar me definitivno ubedjuje u to razmisljanje - fifa razbibriga, pes ucenje i prezentovanje skill-a.

ps: niko nas ne tera, niti radimo za jedne ili druge pa da moramo da se ubedjujemo "sta je bolje", prosto jednima lezi jedan fudbal a drugima drugi. ono sto je pozitivno jeste da su obe igre otisle korak dalje i nadam se da ce on line igranje biti odlichno kako kod jedne tako i kod druge igre.

@ Oki

Pa nije baš tako ali ok, sve su ovo subjektivna mišljenja.
Znanja ima na pretek (što se tiče Pes-a), ali jednostavno nije više to to.
Inače, kada sam rekao "znojenje" u Pes-u, to više vuče na nerviranje :)

Pa nerviranje zato sto "nije isto" a to "isto" je nekome bilo bolje ranije nego sto je situacija sada.

Da se razumemo ja sam prilichno n00b u PES-u. Od 6-ice pa do 10 i sada u 11 se takodje nerviram i znojim. Ono sto sam primetio u 11-ici je upravo bezhanje od pattern-a koji je bio vishe nego ochigledan u 10-ci.

Znam da sada ne mozhesh 11-icu da igrash kao 10-ku i to je ono shto vas smara. E sada ako imate volje vi cete se iscimati i skapirati levi analog i ushtelovati shut itd itd.. ako vas to sve previse smara [ pod vas mislim na SVE koje to smara] onda je najlakse izbaciti hejt i reci - ovo je bezveze. Fifu11 kao takvu opet kako sam cuo treba odigrati na PS3 jer je ovogodishnja za PC "drugacija" nego za konzolu. Ona zaista daje taj "opushteniji" pristup igri i slazem se da je zabavnija zbog svih stvari koje PES nema, ali kada se iscimash i dash par golova kao sto su ljudi kacili onda budesh iz fazona - ma kako ovo... ali ne u stilu bag u igri nego - kako je zaista ovo uradio i da li igramo istu igru...

nadam se da ovim komentarom ne vredjam ljude koji se ne slazu sa mojim misljenjem.

Sinoc sam probao full PES i sve mi je nekako presporo i tromo. Cudno je, cak mislim da je demo bio brzi agilniji i tezi za igranje. Da fudbal ima propusta ima. Krecem u kontru sa veznim, prolazim napadaca koji stoji i gleda me. Skoro da nema duel igre, faulova, za 10 minuta poluvreme, od strane kompjutera = 1, sa moje strane 3, malo.

Ipak je FIFA igrivija, svi hvale PES pass sistem koji jesubjektivno korak iza FIFE. Svaki pas malo jaci, lopta kao da stane ispred igraca.

Ne znam sta da kazem, ali ovo na trenutke vise lici na sah nego na fudbal. Probacu danas jos, mozda se utisak promeni.

@Oki
Postajes ko Boris :d

Poslednja izmena:
@Oki grdno se varaš, FIFA jeste ozbiljnna igra koja zahteva učenje i nikako nije za razbribrigu. I bogami ima puino više da se uči nego u PES-u, pogotovo što se tiče duel igre koja je na vrhusnkom novou, odbranbenim igračima koji ne beže od lopte niti ispadaju iz igre bez razloga. Mada za sve to moraš prvo odigrati sa nekim ko je savladao FIFU, jel ako nešto ne znaš, onda ni ne vidiš da postoji. Isto važi i za driblinge i igru 1 na 1 za koje se moraš pošteno oznojiti da bi ih mogao odraditi kako treba. Čak i što se tiče šuteva čija je fizika u PES-u bolja, ali je previše random, tako da uglavnom ne možeš šutnuti na način kako si sam zamislio, pogotovo kad si 1n1 sa golmanom. Dof u fifi tačno možeš uputiti šut kakav želiš...

Fifa se instalira...sad ćemo da vidimo :D

Kreni odma na legendari, ili dovuci nekog kolegu da savladavate igru zajedno...

Poslednja izmena:
Milsim da je sve subjektivno misljenje i da ce uvek biti neko za fifu neko za pes, pa neka onda igra ko sta hoce, a pljuvanja iz prethodnih postova su bez veze. :D

Ok onda cu odigrati legend mod i probati da za pocetak dam gol kao sto sam sa Eto'om zabo u PES-u.

Ali se svakako slazem sa konstatacijom da ako nesto ne znas, ne vidish da postoji. Mene je ortak koji je kidao PES10 odvalio u PES11 sa 4:0 a igrao je sa Arsenal-om i kratkim pasovima me bukvalno otresao, nisam imao cak ni krstenih 5 udaraca ka golu...

Interesuje me kako li se on uklopio i nema nekih prevelikih zamerki na 11-cu kako za demo tako i za "final"... covek podjednako isto dobro - odlichno igra..

@OKi, e vidis ja nisam newbe sto se Pesa tice i prilicno dobro sam igrao sve dobre delove, 2010 sam preksocio, kao i 2008, ono sto je ovde iritantno sto si onemogucen da igras odbranu, a druga stvar sto pominju ljudi ,trcis kontru sa nekim igracem, a tvoj saigrac stane i stoji u mestu, racuna izgleda kad ovaj trci sto cu ja, uvek kasne u sesnaesterac kada je kontra u pitanju jer cim ti trcis sa svojim igracem oni umesto da te prate stoje u u mestu, izgleda su nesto zeznuli kod programiranja, u fazonu da ne bi bio offside, ali su se malo zeznuli Japanci. Sutra, prekosutra probam i Fifu pa cemo da vidimo.

ovaj komentar me definitivno ubedjuje u to razmisljanje - fifa razbibriga, pes ucenje i prezentovanje skill-a

Nisi igrao protiv coveka koji ume da igra(mada ti svakako igras protiv kompa :)), razlika je mnogo veca nego u PES-u.

Ja od kada znam za sebe meni je odbrana malte ne do kruga na centru. I zato sam na predhodnim stranama pisao da su me krali za offiside jer u odredjenim momentima [ ja moje mentole povlacim u kontra stranu manuelno] tipa centarsut iz kosa van 16 metara, samo drzim suprotan smer i u 99% slucaja ta akcija ako nije sut na gol je - offside...

aj necu vise trujem..da ne bih licio na druge... pikajte ljudi sta ocete, ja znam da cu prvi da bacam drljve i kamenje kada mi bude original dvd stigao uskoro, a do tada se nadam da ta igra koju budem instalirao bude "bolja od ovog fake originala" tj da ce naginjati ka beti. mnogo ljudi ili lazhe ili je high ili tripuje kada uporedjuje betu i "full" .. nekima je sporo nekima brzo, pa neki ne znaju da nameste brzinu, kameru itd itd itd....

Ce da pikamo ne brini, ali si nasao okorelim PESovcima da solis pamet koji bi i tebe i tog drugara bar u PESu, oduvali, ja kada vidim da nesto nije u redu onda nije u redu, od svih ljudi prortiv kojih sam ikada igrao PES, najbolje sam koristio klizece startove to mi je bilo glavno oruzije, ovde ne mogu uopste da koristim klizece startove je su maltene beskorisni i spori. I maltene su uvek faul i ako se prvo pogodi lopta. Znaci ja cu probati i Fifu, ako je Fifa gora od ovog PESa onda cu sa drugarima da opletem po neku partiju Pesa, ako ne onda prelazimo na Fifu i gotovo.

Ce da pikamo ne brini, ali si nasao okorelim PESovcima da solis pamet koji bi i tebe i tog drugara bar u PESu, oduvali, ja kada vidim da nesto nije u redu onda nije u redu, od svih ljudi prortiv kojih sam ikada igrao PES, najbolje sam koristio klizece startove to mi je bilo glavno oruzije, ovde ne mogu uopste da koristim klizece startove je su maltene beskorisni i spori. I maltene su uvek faul i ako se prvo pogodi lopta. Znaci ja cu probati i Fifu, ako je Fifa gora od ovog PESa onda cu sa drugarima da opletem po neku partiju Pesa, ako ne onda prelazimo na Fifu i gotovo.

Meni klizeci startovi super funkcionisu. Samo treba da se postavis dobro da bi ga sacekao. :D

Nemoj da me josh vishe ljudi oduva pa ne mogu da prezivim tih 3 tekmi i svaka 3:0 ili 4:0 ... opao mi je moral to vece skroz al smo zato slushali bolesno dobar dubstep u gradu i brzo sam potisnuo te gubitke lol

sa gamingaccess patchom,ispravljena imena,grbovi,transferi itd itd.
Recimo ono sto mene nervira je AI. Vec sam napisao,probijam po levom boku,recimo sa Evrom (MU),dolazim mozda 30m od gola (tj od gol auta),svi padaci koji su bili u ravni sa mnom,se vracaju,centriram loptu,5 njihovih u shesnaestercu,nijedan moj. Retko kad se desi da se neki moj za'ebe i postavi se kako treba. Druga stvar, bacam pas u prazan prostor Ronaldinju,prima loptu trci prema golu,zadnji iz njihove odbrane je 5m iza njega,za 3 sec ga stize,uzima mu loptu..(smesno) Onda isto sto je neko gore pomenuo,kao da igraju u blatu do kolena. Zatim, svi su nekako zbijeni,ne umeju da se otvaraju. Zatim,p1 vs comp,komp krade :D Dobro,na to sam navikao,jer je tako u svakom pesu,dakle,komp se ne umara,komp lomi ne dobija faul/karton, ocene igraca skacu za +20,nekako je neprirodno,sve presecaju,sve stizu,lopta se od kornera,slobodnjaka uvek odbija njima.. I jos mnogo toga...
E sad jedna stvar,ja nisam navikao na pes2010,i ne zalim se zbog njega,ovo je problem u svakom pesu otkad je nastao ;) I to mi smeta,a ne slobodnjaci,shutevi 30m preko gola i sl.

Vidim ja,ovde sve neki profesionalci... :p

Evo ja sam totalni duduk i za PES i za FIFU.Znam samo toliko da mogu da odigram sa klincem jer obozava da cepa samnom.I kaze da sam dobar,retko kad dobijem od njega iako on godinama cepa i PES i FIFU i stvarno je dobar,redovno me oznoji...

Skinuli smo PES2011 i udri.Iskreno,oboje smo bili pomalo razocarani,ali nismo se dali.Cepali nekoliko dana i batalili,vise se iznerviramo nego sto se opustimo sto je cillj svake igre,ne?
FIFA nam je nekako...ne znam,klizi,mada i tamo ima svega,ali mi je nekako spektakularnija.U PES-u mi svaki 5 sut ka golu ide u okvir gola koliko god stelovo jacinu suta,ostali kao sto kolega rece 30m iznad precke...
Imam osecaj da su oni to super zamislili,ali lose odradili...
Eto utisci totalnog "amatera" i "profi" klinca :)

Poslednja izmena:
jel izaso official patch da mi se pojavi ibra i robinjo u milanu ???

@Boris Lozac L1+sut i mnogo iskustva i osecaja mog druga Nenada :)

@storky, pas je u prazno - trougao

@Bishop, pazi ovo su golovi za jedno 20ak utakmica...a dugo igramo pes i ortaci i ja, i svako uvede neku novu fintu neki novi potez - pa to onda kad se ovako odradi klip lepo izgleda :) a i svi se trudimo da budemo sto atraktivniji
@zigic, Hvala bice jos mat'rijala :)

P.S. sad sam tek doshao kuci od sinoc pa odgovaram na postove sa 40. strane ove teme :)

Poslednja izmena od urednika:
@Bishop, pazi ovo su golovi za jedno 20ak utakmica...a dugo igramo pes i ortaci i ja, i svako uvede neku novu fintu neki novi potez - pa to onda kad se ovako odradi klip lepo izgleda :) a i svi se trudimo da budemo sto atraktivniji - zato je pes pes a ne fufa :)

Pa upravo u tome i jeste fora. Ja igram WE sada PES preko 10 godina i jako sam malo dao atraktivnih golova. ***-a igram kao mašina, utrcavam u gol sa loptom :D Nikada nisam ni pokusavao atraktivnost, jer i kad vodim 4:0 ja gradim akciju za peti gol :D

:wave:

Vrh Dno