Šta je novo?

iPhone vs. sPhone AKA Samsung Galaxy S: Ultimate fight!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jeste, treba da plati $24,99 da bi izvukao svoje podatke, ako već neće da se otvori za novi iPhone.
rolleye0010.gif

Magic, mnogo si naporan... http://www.iphonebackupextractor.com/ free ;)

magic, ne znam da li si primetio (tesko u ovom kupusu) ali sam rekao da je steta sto iPhone nema BT sharing ali da to nije toliki nedostatak u danasnjem vremenu (iz mog ulga).
Za mene izostanak BT fajl-transfera takođe nije mnogo veliki nedostatak, ali nepostojanje čitača kartica i USB mass-storage režima jeste i te kako. Prihvatam da ljudi imaju različite potrebe i navike, ali sudeći po onlajn kritikama i brojnim prikazima iPad-a čini se da su ovaj put stvarno "malo" preterali.

Ja svoj smartfon koristim i kao prenosni storedž već više od 3 godine i ne bih se mogao odreći toga... A imati toliki tablet sa 16, 32 ili čak 64GB storedža a da si tako ograničen po pitanju razmene fajlova, pa to je stvarno suludo. 'Oće neko da ti prebaci nešto što ima na flešu... I? :wall::S:

za iOS vec godinama imas odlicne VNC i RDP klijente koji podrzavaju multitouch i stvarno je milina raditi sa njima.
Dok nema normalnu implementaciju Xserver-a to nije ono o čemu sam ja pričao...

Da li na iPad-u možeš da pokreneš sesiju sa bilo kog Linuks računara? A samo jednu aplikaciju?

izvini, ali tako ispada. da Apple uradi sve to sto si napisao ne bi bio to sto jeste - trendseter.
Da, u pravu si... da Epl ne j€be svoje korisnike zaista ne bi bio to što jeste - Epl. :D

Pružiš ljudima nešto jedinstveno i nisi trendseter? Ali zato im daješ po malo, na kašičicu, i vučeš ih za nosi pa si najveći. Koja demagogija! :S:

Shvati, nemaš agrumenata za odbranu Eplove monopolističke politike, jer ni jedan njihov uređaj ne bi bilo lošiji da nema tih ograničenja koja ima već naprotiv. Jedini argument koji može da se na to da je "ali ovako zarađuju više para pa će više i da ulažu u R&D i uskoro nam donesu još lepih igračaka", ali ni to ne bi bio valjani argument.

za ono sto si pobrojao: imas 101 i jednu drugu firmu (od Sonyja i Samsunga, preko HTCa do Haipada...) koji ce ti napraviti PC-like tablet i koji ce ti sacuvati sve stvari na koje si navikao na desktop racunaru (kao sto si i sam zakljucio na kraju posta).
Da... i gde će oni time "pokvariti" taj proizvod? Kako bi iPad postao lošiji da ima mogućnost da mu se njegovih 64GB vidi kao mass-storage preko USB? Ili da možeš da njemu da podigneš i neki alternativni free OS?

Ti kol'ko shvatam imaš Mac, iPhone i ko zna koliko još Epl proizvoda i super ti je, a sva ograničenja u razmeni sa ostatkom sveta nadomešćuješ cimanjem i brzo zaboravljaš uz pogled na lepe šarene ikonice. Pa lepo... Nemam ništa protiv. Nije to loš fazon (ko može da ga priušti)...

With the registered version you can recover lots of files in one go.
Znači može i džabe ako se malo pomučiš. A verovatno ima negde i piratskih verzija raznoraznog softvera... Nije u tome poenta. Pričamo o principu i (nakaradnoj) politici Epla koji ostavlja svoje korisnike na cedilu.

Zašto ne postoji neka slična zvanična aplikacija ili servis koja je free? Je l' im frka tol'ka za par sati posla jednog programera ili ih toliko zabole za svoje korisnike ili nešto treće? :trust:

Pružiš ljudima nešto jedinstveno i nisi trendseter? Ali zato im daješ po malo, na kašičicu, i vučeš ih za nosi pa si najveći. Koja demagogija!
u redu je.

srecom pa su svi pre Applea pravili tablete sa prilagodjenim OSom ili svi su pre iPhonea pravili multitouch telefone... smesno.

iPad adoption rate fastest in electronics product history

Znači može i džabe ako se malo pomučiš. A verovatno ima negde i piratskih verzija raznoraznog softvera... Nije u tome poenta. Pričamo o principu i (nakaradnoj) politici Epla koji ostavlja svoje korisnike na cedilu.

totalna nebuloza i zamena teza. ako imas drugi iPhone uredjaj mozes normalno da uradis restore.

ne vredi da se nastavljamo.

sve se svodi na to: ako ti se ne svidjaju Apple proizvodi jednostavno produzi.
nije to M$ pa da ne mozes nigde da mrdnes bez njih ;) hvala bogu pa je Apple preziveo 90te i danas imas kakav, takav izbor pored M$a; a evo ga sad i Google koji preti da preuzme Microsoftovu ulogu (da se brine za firme koje ne zele da ulazu u software (OS) vec zele samo da prave i prodaju hardware) ;)

pusti nas koji mozemo da se pomirimo sa nekim "nedostacima" da uzivamo u jednostavnosti Apple proizvoda ;)
(a ti lepo Samsunga ili Acera pod misku pa razmenjuj fajlove preko BT do sutra... ;))

Poslednja izmena:
u redu je.

srecom pa su svi pre Applea pravili tablete sa prilagodjenim OSom ili svi su pre iPhonea pravili multitouch telefone... smesno.
Ne, ti si smešan. Ja imao HP-ov tablet pre više od 7 godina. Pravili tablete sa ekranom osetljivim na dodir i Fudžitsu i HP i mnogi drugi još dok se Epl koprcao da preživi, a iPhone-a nije bilo ni u najavi.
rolleye0010.gif

Koncept tableta je popularizovao Majkrosoft 2001. I da... imao je i prilagođeni OS (Microsoft Tablet PC) kao i niz alata za prepoznavanje rukopisa i rad sa ekranom osetljivim na dodir (Input Panel, Windows Journal, a kasnije i Experience pack). Pa nije Epl baš sve izmislio, znaš? :sceptic:

totalna nebuloza i zamena teza. ako imas drugi iPhone uredjaj mozes normalno da uradis restore.

ne vredi da se nastavljamo.
Da, zaista ne vredi da nastavljamo... Ti si stvarno nemogući zilota!

sve se svodi na to: ako ti se ne svidjaju Apple proizvodi jednostavno produzi.
Dozvoljavaš mi? A smem li da zamerim nekom Epl proizvodu na nekom nedostatku ili se na to kvalifikujem tak kada dam pare Stiviju? A možda ni tada... jer to zapravo i nije nedostatak, nego ja "nemam pojma". :S:

nije to M$ pa da ne mozes nigde da mrdnes bez njih ;)
Ko kaže da bez Majkrosofta "ne možeš nigde da mrdneš"? :trust: Ja već preko 5 godina i kod kuće i na poslu koristim samo Linuks.

hvala bogu pa je Apple preziveo 90te i danas imas kakav, takav izbor pored M$a; a evo ga sad i Google koji preti da preuzme Microsoftovu ulogu (da se brine za firme koje ne zele da ulazu u software (OS) vec zele samo da prave i prodaju hardware) ;)
Hvala Bogu pa imamo GNU/Linuks, BSD i druge operativne sisteme otvorenog koda.

pusti nas koji mozemo da se pomirimo sa nekim "nedostacima" da uzivamo u jednostavnosti Apple proizvoda ;)
(a ti lepo Samsunga ili Acera pod misku pa razmenjuj fajlove preko BT do sutra... ;))
Niko tebe ne drži. Ne znam ja sa kim si i na koji način do sada diskutovao na ovu temu, ali ja ti se nisam izrugivao ili te kritikovao zbog toga što koristiš Epl proizvode. Samo ne vidim zašto imaš problem sa tim što neko kritikuje Epl? :trust: Šta, ako nam ne odgovara neki Epl proizvod samo da produžimo dalje? Ni slučajno da se nismo drznuli da kritikujemo te fenomenalne proizvode! Pa lepo, ali niste ni ti ni Stiv Džobs oni koji će da daju ili oduzimaju nekome pravo glasa i da određuju ko šta sme da kaže ili misli.

P.S. Samo da dodam da iPhone jeste bio prvi komercijalni proizvod koji je popularizovao "multi-touch" tehnologiju, ali daleko od toga da ju je Epl izmislio ili da ju je na bilo koji način unapredio. Kapacitivni tač-skrin ekrani su razvijeni još početkom sedamdesetih, a multi-tač koncept je nastao još sredinom osamdesetih.

Microsoft Surface platforma je imala najveći uticaj na industriju, a iPhone (kao mnogo jednostavniji proizvod) se pojavio svega nekoliko meseci pre nje. Mislim, svaka čast Eplu, al' nemoj da mi prodajete priče kako su izmislili sečeni hleb ili rupu na saksiji.

Poslednja izmena:
Ne, ti si smešan. Ja imao HP-ov tablet pre više od 7 godina. Pravili tablete sa ekranom osetljivim na dodir i Fudžitsu i HP i mnogi drugi još dok se Epl koprcao da preživi, a iPhone-a nije bio ni u najavi.

dokle vise?

svi smo videli sta se desilo sa tim famoznim (HP...) konceptom: tablet pa na njega full desktop OS.

koliko se prodalo TabletPC za celu deceniju? najverovatnije isto koliko i iPadova za par meseci.

dakle Apple je morao da dodje i pokaze kako treba da radi i izgleda tablet. sad ostali mogu slobodno da ga kopiraju. (i da dodaju BT sharing ili sta vec...)

Koncept tableta je popularizovao Majkrosoft 2001. I da... imao je i prilagođeni OS (Microsoft Tablet PC) kao i niz alata za prepoznavanje rukopisa i rad sa ekranom osetljivim na dodir (Input Panel, Windows Journal, a kasnije i Experience pack). Nije Epl baš izmislio sve, znaš?

TabletPC - provereno promasen koncept. i ti se na njega pozivas? nemoj se ljuti ali to je smesno ;)
btw Ako nisi znao Apple je imao i Newtona 1993. a Atari je imao STPad 1991. ... ako nisi znao ;) Palm je 5 godina pre Tablet PCja imao handwriting recognition... btw pogledaj moju konfiguraciju ;)

Dozvoljavaš mi? A smem li da zamerim nekom Epl prouzvodu na nekom nedostatku ili se na to kvalifikujem tak kada dam pare Stiviju? A možda ni tada...
ne mozes da me nazivas zilotom, fanbojem... ili, bar na kraju, nije lepo. jer kad nema argumenata onda moze i etiketiranje; tako je najlakse, zar ne?

Ko kaže da bez Majkrosofta "ne možeš nigde da mrdneš"? :trust: Ja već preko 5 godina i kod kuće i na poslu koristim samo Linuks.
probaj to isto samo pocetkom ovog veka ;)

Hvala Bogu pa imamo GNU/Linuks, BSD i druge operativne sisteme otvorenog koda.
naravno!

Niko tebe ne drži. Ne znam ja sa kim si i na koji način do sada diskutovao na ovu temu, ali ja ti se nisam izrugivao ili te kritikovao zbog toga što koristiš Epl proizvode.

lol!

samo sec. ... "Da, zaista ne vredi da nastavljamo... Ti si stvarno nemogući zilota!" evo ga tvoj citat iz prethodnog posta, dakle ja iznosim svoje misljenje i za to dobijem etiketu zilota! za mene je to vredjanje dragi Magic ;)

Brate Magic, mislim ... ok. Ne mozes da podneses kako nas apple samara i *ebe nam sve po spisku jer smo *****i pa ne vidimo nista drugo osim logo-a jabuke. Koliko puta treba da se napise "ok, znamo da to i to ne valja ali nam ne smeta" da bi se okanuo jednih te istih prica? I koliko puta treba da se bolduje i kolikim fontom da se otkuca "hvala Bogu te postoji nekoliko alternativa za svakoga kome se ovakav koncept ne dopada?"

Vidim ja da dok tablet ne bude imao sve sto i full PC nece biti mira... Jos samo i neki CUDA gpu da stave pa da mozes da pokrenes i medicinske aplikacije za simulaciju lekova ili 3ds max...

Zasto ne mozes da prihvatis da nekima takav uredjaj ne treba?

dokle vise?

svi smo videli sta se desilo sa tim famoznim (HP...) konceptom: tablet pa na njega full desktop OS.

koliko se prodalo TabletPC za celu deceniju? najverovatnije isto koliko i iPadova za par meseci.

dakle Apple je morao da dodje i pokaze kako treba da radi i izgleda tablet. sad ostali mogu slobodno da ga kopiraju. (i da dodaju BT sharing ili sta vec...)
Sa tim konceptom je bilo to što je tehnologija tada još bila skupa pa ti uređaji nisu imali veliki proboj na tržištu.

TabletPC - provereno promasen koncept. i ti se na njega pozivas? nemoj se ljuti ali to je smesno ;)
"To je smešno" - kakav argument! Svaka čast!

Ti možeš da pričaš da su ti tableti iz (nekih fantomskih razloga) bili nefunkcionalni, ali je činjenica da su bili mnogo funkcionalniji od iPad-a. Samo nisu bili tako lepi. :p I opet... ne vredi da se ubeđujemo... nekome je taj tablet bio super, a tebi je to "smeće" i obrnuto kada je u pitanju iPad.

Uostalom, ima li smisla porediti tehnološka rešenja između kojih je jedno 5-7 godina?!?

btw Ako nisi znao Apple je imao i Newtona 1993. a Atari je imao STPad 1991. ... ako nisi znao ;) Palm je 5 godina pre Tablet PCja imao handwriting recognition... btw pogledaj moju konfiguraciju ;)
Ima... Imali i u Kseroksu prvi GUI i prvog miša pre jedno 40 godina, pa šta? :trust:

ne mozes da me nazivas zilotom, fanbojem... ili, bar na kraju, nije lepo. jer kad nema argumenata onda moze i etiketiranje; tako je najlakse, zar ne?
Pa jesi zilota. Tako se ponašaš. Ti do sada nisi prihvatio ni jednu, ali NI JEDNU, kritiku na račun nekog Epl proizvoda. Svaka zamerka na neki nedostatak je s tvoje strane prokomentarisana u stilu: "pa to uopšte nije mana! koj' će vam to uopšte? ovako je bolje samo ste vi vune da to shvatite". Ali za SVE je tako... Ne može da prođe priča da je Epl ostavio jedan deo LEGITIMNOG tržišta, tj NORMALNIH ljudi, nezadovoljnim... (ne nego oni nemaju pojma) Ne može da prođe ni argument da Epl ograničava slobode svojim korisnicima (to je za njihovo dobro i uopšte ih ne ogranilava)...

Još malo pa ćeš da pitaš i koji Epl... Mislim, ti shvataš ta primedbe koje se ovde iznose ne potiču samo od medžika, jojoa i tu još nekog? Prošvrljaj malo netom...

probaj to isto samo pocetkom ovog veka ;)
Probaj ti početkom ovog veka da pošalješ MMS poruku. :S: Mislim, koja ti je poenta?

samo sec. ... "Da, zaista ne vredi da nastavljamo... Ti si stvarno nemogući zilota!" evo ga tvoj citat iz prethodnog posta, dakle ja iznosim svoje misljenje i za to dobijem etiketu zilota! za mene je to vredjanje dragi Magic ;)
Da... To sam rekao u prethodnom postu i za sada sve čvršće stojim iza te tvrdnje. Uveravaš me u to svakom sledećom linijom teksta koju ovde napišeš.

A i dalje stoji to da te nisam vređao ili ti se izrugivao zato što si korisnik Epl proizvoda već zato što se ponašaš kao što se ponašaš i pričaš sve to što pričaš. "Ni jedan Epl proizvod nema NI JEDNU manu" i svi koji mislimo drugačije smo ko zna kakvi i ne treba uopšte o tome ni da govorimo (nemamo na to pravo).

Ok, koja je sad poenta daljeg vrtenja u krug? U sta vise pokusavate obojica da ubedite bilo koga ko cita ovaj tred? (ako uopste bilo ko cita?)
Po hiljaditi put vam jednu pricaju kako im ne smetaju ta ogranicanja a vi po 1001 put pisete kako to neke Nokije pre hrista mogu. I sta sad?
Poenta je - ima brdo ogranicenja na Apple uredjajima... "mi" to znamo, "vi" to znate. "Nama" to smeta, te stoga i ne kupujemo te i takve uredjaje... "vama" to ne smeta, te pazarujete.
Sve normalno i razumljivo, zar ne?

Samo... nemojte, ali pleeeeease, *NEMOJTE* - da nam (vise) pricate vase standardne price "ma to je nepotrebno!", "koj' ce ti to uopste!?", "ja to ne koristim vec dve godine!"... i ultimativno "to tako treba, bolje je tako".
Eto, to je poenta.

Brate Magic, mislim ... ok. Ne mozes da podneses kako nas apple samara i *ebe nam sve po spisku jer smo *****i pa ne vidimo nista drugo osim logo-a jabuke.
Ne sekiram se ja uopšte zbog vas koji ste srećni (pa ni zbog onih drugih)... Pobrkao si me sa nekim drugim/drugima u ovom i sličnim tredovima koji su sada već napravili polarizaciju MI : ONI.

Koliko puta treba da se napise "ok, znamo da to i to ne valja ali nam ne smeta" da bi se okanuo jednih te istih prica?
Kovacm samo jednom! :D Zapravo, ja se sada ovde natežem sa njim samo oko toga. Postalo mi je zanimljivo da vidim dokle će ići... :p

Ako neki Epl proizvod ima neku (bilo kakvu) manu, to ne znači da je neki drugi automatski bolji i ne diskutujem ja uopšte o tome, nego mi je neverovatno da neko može TOLIKO da negira bilo kakav nedostatak nekog proizvoda. :sceptic:

I koliko puta treba da se bolduje i kolikim fontom da se otkuca "hvala Bogu te postoji nekoliko alternativa za svakoga kome se ovakav koncept ne dopada?"
Ja to ne bih uopšte ni spominjao jer mi je to nešto podrazumevano koliko i vazduh oko nas ili to da je voda mokra.

Vidim ja da dok tablet ne bude imao sve sto i full PC nece biti mira... Jos samo i neki CUDA gpu da stave pa da mozes da pokrenes i medicinske aplikacije za simulaciju lekova ili 3ds max...
Meni konkretno na takvom uređaju ne bi trebala ni 3D akceleracija (jer igrice ne igram), al' 'ajde... Daleko od toga da svaki uređaj treba da ima što više funkcija i fičera (tanak je to led). Ali ovo što Epl radi sa iPrdovima je već "taking it too far".

I opet... nije to problem dizajna već poslovne politike firme (ne možeš ti svoje fajlove da deliš sa kim hoćeš i kako hoćeš). Kome to ne smeta super, ali nemojte ni da nas pravite budalama kada mi kojima to smeta kažemo nešto protiv takve politike.

Zasto ne mozes da prihvatis da nekima takav uredjaj ne treba?
A ko kaže da ja ne mogu to da prihvatim? :trust: Opet kažem... mora da si me pobrkao sa nekim drugim.

Zašto ti i Kovacm ne možete da prihvatite da nekima takav uređaj BAŠ treba, te da bi Epl imao mnogo više korisnika kada bi promenio svoju politiku? Samo što bi ti korisnici bili slobodni da dolaze i odlaze kod konkurencije...

Poslednja izmena:
E, ***a, stigli ste do poente. Šta sada da čitam? Kovačm, nemoj da popustiš, nastavite ovo preganjanje. Mislim da ni Tolstoj nije bio u stanju da istu stvar napiše na ovoliko načina. :D

Jel' to vazi i za "vas"?
Naravno da važi. I zato ću ja prvi reći: "SamsungApps je teško sr@nje"! Nema dve ipo korisne aplikacije sve zajedno. Iz'em ti smartfon na kome nemam ni ofis paket (sa mogućnošću editovanja), ni terminal aplikaciju, ni... a o Samsungovoj no-VOIP politici da i ne govorim.

Eto na primer, meni Skype na telefonu ne treba, ali znam da MNOGIMA to znači i to jako i ne mogu da pričam priče "ma koji će ti to kad imaš 2G mrežu" ili "plati Samsungu za njihov onlajn servis koji će ti to omogućiti". U tome se izgleda ponajviše razlikujemo "mi" i "vi".

Jel' to vazi i za "vas"?
naravno, pogledaj ovu temu i njenu smisao. neko od "vas" pljuje nesto sto ne koristi i nece nikad koristiti, kako je to kopija njegovog precious iPhone, i sada to moze. a ako neko njemu kaze da koristi zatvoren sistem to nemoze? zasto neko uvek krene da pljuje nesto drugo sto on ne koristi, sam si rekao pustite nas da koristimo Apple proizvode, svesni smo njegovih mana i ne smeta nam, e pa onda i vi pustite druge da koriste ono sto zele da koriste. kao sto si rekao uvek imas izbor da to ne kupis.
da se ti vodis svojih reci iz prethodnog posta ne bi u ovoj temi uopste pisao, zar ne?

Jel' to vazi i za "vas"?
Naravno, brale... evo, k'o sto je magick rekao da je SamungApps tesko sr@nje, tako cu i ja (a verujem i on, kao i jos gomila ljudi) reci da je Kies neopevana shitina od programa - koja uz to i ne radi kako valja :)
(mislim, meni radi savrseno :D, ali se gomila ljudi zali na probleme u radu, a ko sam ja da im kazem "ne, nema problema" - samo zato sto meni radi perfektno... a sa druge strane, da ima problema, koje sam i sam iskusio, i to silnih, prilikom instalacije - ima).

Te naravno da to vazi i za "nas".

Kies je gori nego iTunes, srećom pa Android telefoni mogu da se mountuju kao mass usb storage. :)

DoubleTwist je keva.

Onda je iPhone prava stvar za njih :D Nista se dodatno ne placa :) jos samo da se Facetime prosiri.
Ne zanosi se. Skype postoji za Symbian i Android telefone i odlično radi... to je samo Samsungova politika (da zabranjuje i obstruira funkcionisanje VOIP-a na SVIM svojim telefonima, bez obzira na OS). Za Skajp bih lično najpre uzeo Nokiju E52 nego li bilo koji Ajfon. Jeftiniji, rosbusniji... Mislim, sve je stvar prioriteta.

Da ne quotujem ceo tvoj post pitacu te samo jedno: Ko tebe nazivao budalom? Ili "vas"?
Kao što ti je već odgovoreno bilo je raznih prozivki na obe strane. Ja se trudim da ostanem iznad toga i sagledam situaciju realno...

Ipak, do sada su moji postovi bili "nebulozni" i "smešni" (u negativnom kontekstu), a i ja sam očigledno Kovaču "smešan" i "naporan"... kao i on meni, uostalom.

Osim toga, meni lično nisu upućivani ad hominem argumenti ili neka (veća) uvreda, ili se ja barem nisam previše obazirao na to, ali definitivno postoji jedan nipodaštavajući ton koji svi osećemo, pogotovo od strane pojedinih članova koji su uzeli na sebe misiju da odbrane Epl od kleveta i neosnovanih optužbi... :S:

Pošto nisam pratio tred od početka ne znam da li je konkretno Kovač bio nekako isprovociran (ko zna kol'ko su ga "ovi" tovarili :d) ali sam siguran da mu ja nisam dao povod za takav ton, osim što sam mu "dirnuo Epl". :)

Da budemo fer, bilo je prozivki na obe strane, ali do približavanja stavova (ili barem smirivanja tenzija) neće doći dok god bude bilo onih koji tvrde da su Epl i njihovi proizvodi SAVRŠENI i da im se ne može ništa zameriti jer oni i nisu pravljeni za svakoga. :S:

Poslednja izmena:
Niko nije rekao da su epl uredjaji savrseni :) Ali po mom misljenju ono sto mogu rade bolje od konkurencije :) simpe as that. Ne sve, konkurencija im se priblizava definitivno i postoji par gluposti koje mi idu na zivce ali to sto meni ide na zivce ostalima je povod da svakog epl korisika nazivaju gejom ... ***. to tako nece da moze :)

Niko nije rekao da su epl uredjaji savrseni :)
Nije, ali NI JEDNA kritika na ovu ili onu (ne)funkcionalnost nije mogla da prođe bez komentara kako to uopšte nije mana i kako samo zakeramo. :S: OK nekome možda i nije, ali velikoj većini jeste... I samo će pod takvim pritiskom (potražnje i konkurencije) Epl popustiti i dati korisnicima ono što im treba, umesto što im objašnjava kako im to zapravo ni ne treba i kako je ovo bolje za njih.

Ali po mom misljenju ono sto mogu rade bolje od konkurencije :) simpe as that. Ne sve, konkurencija im se priblizava definitivno i postoji par gluposti koje mi idu na zivce ali to sto meni ide na zivce ostalima je povod da svakog epl korisika nazivaju gejom ... ***. to tako nece da moze :)
E pa ja nisam iz te priče... Ja vidim kvalitet Epl proizvoda i rešenja i nemam nikakvih (religijskih) predrasuda, ali kad' im politika ne valja ja kažem da ne valja.

Ocemo opet do 99. strane? Apple uredjaji ne rade bolje od konkurencije, rade gore.

Discuss.

Ocemo opet do 99. strane? Apple uredjaji ne rade bolje od konkurencije, rade gore.

Discuss.

Rade.

@magic: Daleko je meni epl od crkve, samo ne kontam ako vecina kaze da im nesto strasno smeta i da je uredjaj ravan tome da je neupotrebiljiv onda i ja moram da se slozim? :)

Kies je gori nego iTunes, srećom pa Android telefoni mogu da se mountuju kao mass usb storage. :)
Ma, Kies je dres, tu nema polemike... nista ti ne treba od njega, kada sve moze kao mass storage da se zavrsi. Ipak, nije to Apple, pa da se bakces sa iTunes-om :d:d:d
(morao sam, ovo se samo nametnulo :p)

Jedino za sta meni sluzi Kies jeste da flesuje novi firmware... a to vala ne radim svakoga dana. A opet - ne mora ni s njim, ima i drugih nacina da se uflesuje.
Te zbog radi toga :p - ja cu lepo da deinstaliram Kies, i instaliracu ga onda i samo onda :) kada bude bilo nekog novog firmware-a. Instaliram, flesnem... deinstaliram.

2 magick:

2 MAD_MUzzY:
Pa 'ajde, sta to bolje rade Apple proizvodi od drugih?

Ja cu da ga instaliram kad bude u stanju da mi detektuje 'beni telefon... :)

Ja nemam takvih problema... :smoke:

:D:D:D

Ovako moze beskrajno da ide diskusija.

Apple useri su svesni itekako nedostataka koje Apple ima ali ce maksimalno nastavljati da pravdaju te nedostatke i magicno ih pretvarati u nesto pozitivno, u fazonu to treba tako da radi, ili tacnije kako im je Steva rekao da tako treba.

Ostali ucesnici teme koji nisu Apple useri, ili cak i jesu ali su se nekim cudom odupreli ispiranju mozga koje Apple radi, zajednickim trudom pokusavaju da priblize njima gde Apple gresi i koji su mu nedostatci.

Sa time se Apple useri nikako ne slazu, i pored detaljnog objasnjenja sta ne valja i zasto ne valja, i opet krece zacarani krug.

Onda krene pravdanje, nije mi Apple crkva, nisam ja Apple fanboy, ali toliko strasti unose u pisanju postova da skoce da brane Apple, ja mislim da svoju rodjenu majku ne bi toliko branili.

@magic: Daleko je meni epl od crkve, samo ne kontam ako vecina kaze da im nesto strasno smeta i da je uredjaj ravan tome da je neupotrebiljiv onda i ja moram da se slozim? :)
Ne, ali moraš da se složiš da je to tako za većinu. I nema svrhe da im objašnjavaš gde greše i kako im to što hoće u stvari ni ne treba... Ali isto tako ni nema potrebe da se osećaš frustrirano što si u manjini i što su tvoje potrebe drugačije.

Eto... ipak može da se povuče neka paralela između Epl korisnika i gej populacije. :d I jedni i drugi su u manjini i imaju "posebne potrebe". :d Možda svi ti komentari na tu temu nisu uvredljivi već samo dubokoumni. :d

P.S. Verovatno je neprimereno reći da i jedni i drugi vole/bi voleli da ih Stivi :banana: ali je jače od mene. :d:d:d

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno