Šta je novo?

iPhone vs. sPhone AKA Samsung Galaxy S: Ultimate fight!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
cek cek, jesam ja to dobro razumeo, ili ako imas linux izduvao si ga sa koriscenjem bilo kakvog apple prenosnog uredjaja?
Pa... za iPod su još i napravili razne budževine, ali za iPad ne. Treba ti ladno iTunes aplikacija instalirana na kompu da bi mogao da prevučeš .pdf, .doc i druga dokumenta! :S: Naravno, ta aplikacija postoji samo za Win i OSX. Može da se pokrene pod WINE-om, ali ne znam kako će WINE da vidi uređaj zakačen preko USB-a. :S::wall::crash:

U svakom slučaju koska... I nije baš fazon da natrčiš na neki računar sa Linuksom, a treba nešto da prebaciš. Pa bre moja Nokia 6120 Classic iz 2007. se vidi kao mass storage device preko USB-a ili prosto šalje sve preko BT-a na bilo koji OS/uređaj. Al' ovo je revolucionarno... :sceptic:

Poslednja izmena:
Prvo, komso, nema razloga za takav ton.

Kod kuće mogu da biram kako ću da sinhronizujem svoj PDA/Smartfon. Imam i BT dongl u računaru, ali i Wi-Fi ruter... Kabl praktično ni ne koristim.

Dobro, i? Sta je problem sto iPhone ili iPad moraju kablom?

Bitno je da ti prdiš o nečemu sa čim očigledno nemaš blage veze. Ne treba biti stručnjak za bezbednost računarskih mreža da bi znao da niko normalan neće da drži otvorenu Wi-Fi mrežu sa nezaštićenim printserverom na njoj koji čeka samo tebe i tvoj iPad da mu zadate šta da štampa. :laugh:

A ti onda skokni do admina da ti doda MAC adresu na white listu, pa da ti dodeli IP, pa da ti da pass... I to sve pod uslovom da uopšte postoji Wi-Fi mreža na lokalitetu, odnosno da se preko nje uopšte može pristupiti print spulu.

Ne znam kako ce AirPrint opcija funkcionisati ali ne vidim zasto ne bi radilo kao i sve do sada? - klik and go?

Nisam ni ja, ali sam zato nebrojano puta delio fajlove sa ljudima, što preko BT-a, što preko e-mejla, a što preko USB-a (jer mi se telefon vidi kao klasičan USB mass-storage, ili ti fleš drajv).

I ja sam delio fajlove medju ljudima samo preko wifi-a na macbook-u i preko good old usb sticka... big deal.

Tebi je super sa tvojim iPad-om, koji nema ni fajl menadžer i u kom' ne možeš da radiš sa e-mail atačmentima šta hoćeš... baš lepo. Drago nam je zbog tebe. Samo nemoj da nas ubeđuješ kako smo zakerala i kako "s€r€mo" nešto eto onako jer FAKAT je da iPad ima OGROMNA ograničenja za veliki broj ljudi, koje ne možeš zbog toga nazvati "out" ili "zadrtim".

Toliko...

Kojim mail atachmentima? Rar? Zip? ... ok, ne moze. 90% stvari koje se pakuju su stvari koje mi trebaju na glavnom racunaru, ne mobilnom. Slike, audio/video, PDF, powerpoiont... sve radi.

Ja ne teram nikoga da ovo prihvati kao ULTIMATIVNO resenje. Vrlo sam svestan svih mana ali ono sto radi dobro, po mom misljenju radi mnogo elgantnije i lepse nego konkurecija i zato sam spreman da im platim vise. Jesam li ja mozda nekoga nazvao budalom zato sto misli drugacije? Nadji jedan post. Koga sam to prozvao da je zdrt ili out?

Kako vas nervira "uvlacenje u sektu" (cuj to, molim te...) tako mene iritira kada se o "i" uredjajima prica kao da su totalno nefunkcionalne kante ispolirane u alumnijumu...

cek cek... nije valjda da ipad ili iphone ne moze da manipulise arhivama? mozda ne moze out of the box, to nije ni za ocekivati, ali sigurno postoji neki program koji mu to omogucava, msm ja sam to imao na matorom simbianu 2005. godine...

Može ako jailbreakuješ i kupiš iFile.

A ni ne moras da ga kupis, ima ga i besplatno :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

@ed:

Lakse je da napises spisak pitanja, a ja cu ti odgovoriti sa može/ne može/uz dodatnu app (free ili paid).

Prvo, komso, nema razloga za takav ton.
Nema, a?
Ne znam o kakvim dodatnim gedzetima pricate ali wifi stampanje ne zahteva nikakve dodatne dzidzabidze :) Al' nema veze bitno je srati ;)
Dobro kad nema... :eyebrows:

Dobro, i? Sta je problem sto iPhone ili iPad moraju kablom?
Ne, nego što iza tog kabla mora da stoji instaliran iTunes što je OGROMAN problem. U nekom računarskom centru (firma/faks/javni servis) ili internet kafeu ćeš malo morgen admina da nateraš da ti da privilegije da instaliraš iTunes da bi mogao da prebaciš neki fajl tamo ili ovamo. Isto važi i za sve druge ljude sa kojima hoćeš da razmeniš neke podatke...

Inače... Kada je u pitanju recimo Nokia 6120 Classic, čvorak ćemo se razmenimo fajlovima. Ja nemam Wi-Fi, ti nemaš BT, a kabl nam ništa ne vredi. :wall: I tako sa masom drugih Smartfonova, PDA, netbukova... Imam Linuks na laptopu? Ćao! :wall::crash:

Nemoj sada baš toooliiiiko blesav da se praviš...

Ne znam kako ce AirPrint opcija funkcionisati ali ne vidim zasto ne bi radilo kao i sve do sada? - klik and go?
Klik i go da, al' samo sa Apple proizvodima. U tome i jeste problem. Vendor lock-in!

I ja sam delio fajlove medju ljudima samo preko wifi-a na macbook-u i preko good old usb sticka... big deal.
Da, ali ni jedan ni drugi metod neće baš uvek moći (biti zgodan) da radi sa svim prenosnim uređajima. Wi-Fi očekuje APN i DHCP koji će mu dodeliti adresu... Ko će da tera DHCP, moj Vejv ili tvoj iPad? :trust: Ili ćemo jedno 5 minuta da podešavamo IP adrese, sabnet maske, enkripciju... Bluetooth je mnogo jednostavniji po tom pitanju zato što mu to i jeste namena! Direktna ad hoc veza između dva uređaja!

Slušaj, ne vredi se opirati i izmišljati toplu vodu. Stivi je odlučio da to ubaci u sledeći model da bi imao čime da mami pare svojim mušterijama i to je to. Ako tebi to ne treba, ćuti i pevaj od sreće. Sledeći put bi to mogao biti sat, kalendar ili nešto što će ti stvarno trebati. :S:

Kojim mail atachmentima? Rar? Zip? ... ok, ne moze. 90% stvari koje se pakuju su stvari koje mi trebaju na glavnom racunaru, ne mobilnom. Slike, audio/video, PDF, powerpoiont... sve radi.
E vidiš, moja Nokia sa svojim Symbian-om iz 2007. može sve to i mnogo više. Imam i fajl brauzer i čitač (jeftinih) microSDHC kartica... i zip/rar arhiver i mobilni ofis i...

Ako je tebi iPad dobar super. Al' ja ne vidim nikakav smisao u tome da kupim odroman tač-skrin koji ne može pola toga jer sam navikao na ovu funkcionalnost, a i stvarno mi treba (jednom godišnje - jednom godišnje).

Ja ne teram nikoga da ovo prihvati kao ULTIMATIVNO resenje. Vrlo sam svestan svih mana ali ono sto radi dobro, po mom misljenju radi mnogo elgantnije i lepse nego konkurecija i zato sam spreman da im platim vise. Jesam li ja mozda nekoga nazvao budalom zato sto misli drugacije? Nadji jedan post. Koga sam to prozvao da je zdrt ili out?

Kako vas nervira "uvlacenje u sektu" (cuj to, molim te...) tako mene iritira kada se o "i" uredjajima prica kao da su totalno nefunkcionalne kante ispolirane u alumnijumu...
O.K. uređaj ima nedostataka, koji pak nekome mogu ili ne moraju da smetaju. Siguran sam da je pravo uživanje raditi na njemu i ako tebe te mane ne pogađaju super, ali zbog svega navedenog mislim da si u popriličnoj manjini. Pa bre kritikuju fajl šering i printing i na macworld-u, a ti se sad' našao da se praviš ovde lood. :)

Poslednja izmena:
Stivi je odlučio da to ubaci u sledeći model da bi ima čime da mami pare svojim mušterijama i to je to.

Ali zato kad ga najave: Apple izmislio Bluetooth!!! Novo, Novo, Novo, Bluetooth dostupan širokim narodnim masama!!! Probajte najnoviju funkciju, neverovatna je, prebacujte fajlove bez interneta i kablova!!! :happy: :Klanjanje

U prirodi ljudskoj je da mu nepravda i neistina smetaju. I upravo to smeta kad se naidje na postove apple fanova, da ne pominjem sto se suprotstavljanjem kolektivnom ispiranju mozga spasavaju neki koji bi u suprotnom upali u apple sektu...
pazi kad te kapiram, ali kao sto rekoh, nije Apple taj koji nekoga primorava na nesto.

to sto ti MISLIS da nekome "ne odgovara" Apple proizvod a da ga pri tome i dalje koristi... :D :D :D sta da kazem, samo da se covek nasmeje ;)

to sto ti nisi gledao kako su se racunari od 80tih do pocetka ovog veka razvijali, i to sto nisi slusao: "mis? ikone? koji ce mi q to?? to necu nikada koristiti, necu da me masina smatra za idijota!"

nisi ti kriv. ali plz, prestanite sa nebuloznim komentarima tipa: "Ne, on to uvaljuje samo onima koji se zeznu da kupe, pa ih posle drži u šaci."

Ne, nego što iza tog kabla mora da stoji instaliran iTunes što je OGROMAN problem. U nekom računarskom centru (firma/faks/javni servis) ili internet kafeu ćeš malo morgen admina da nateraš da ti da privilegije da instaliraš iTunes da bi mogao da prebaciš neki fajl tamo ili ovamo. Isto važi i za sve druge ljude sa kojima hoćeš da razmeniš neke podatke...
pobogu, pa imas internet - salji sta hoces od fajlova na email, youtube, ftp... to je nacin na koji se danas kozumira sadrzaj: streaming iz clouda ;)
tebi ako je lakse da npr. funny klipove skidas na komp i pustas umesto da ih stavljas u favorites toutube listu koja je uvek dostupna - slobodno ;)

cak i najjeftiniji HP stampaci danas dolaze sa WiFi opcijom...

Ako je tebi iPad dobar super. Al' ja ne vidim nikakav smisao u tome da kupim odroman tač-skrin koji ne može pola toga jer sam navikao na ovu funkcionalnost, a i stvarno mi treba (jednom godišnje - jednom godišnje).
ja bih ti bio veoma zahvalan ako ovu konstataciju mozes izneti jos jedno 6 puta javno ;)

@ magic: Ne, nema. Tamo se prozivaju retardima i ne znam cime i kao se *****avaju a ti se vredjas zbog onoga.

Shvati da se nista ja ne perem. Ima dosta ogranicanja i tu se slazem. Aj' nek se tu zaavrsi.

Bas je uvaljivanje. Nigde ne pise koja su ogranicenja i nedostatci u odnosu na postojecu tehnologiju i resenja. Koliko ljudi se iznenadi kad skapira da iPhone nema sms delicery report ili ne radi bt file transfer? E posle toga neko pocne da kritikuje iPhone, a neko da prihvata i jos tvrdi da je tako bolje.

ali plz, prestanite sa nebuloznim komentarima tipa: "Ne, on to uvaljuje samo onima koji se zeznu da kupe, pa ih posle drži u šaci."
Komentar nije nebulozan, uopšte. Sve zavisi od toga koliko si duboko spreman da pogledaš.

Ako pretpostaviš da komentar potiče od nekog 15-godišnjaka koji "mrzi" Epl jer je kupio nešto treće ili peto onda da... komentar je nebulozan.

Da preformulišem: Eplova politika nametanja svojih proizvoda i servisa, kroz već kupljene proizvode nije najbolja za krajnje korisnike i trebali bi joj se odupreti kako god znaju i umeju. Da li je to bojkot njihovih proizvoda, potpisivanje peticije ili šta već to ne znam i ne ulazim u to... Samo smatram da se za slobodu treba boriti, pa ako nikako drugačije onda slobodnim izborom.

Bas je uvaljivanje. Nigde ne pise koja su ogranicenja i nedostatci u odnosu na postojecu tehnologiju i resenja. Koliko ljudi se iznenadi kad skapira da iPhone nema sms delicery report ili ne radi bt file transfer? E posle toga neko pocne da kritikuje iPhone, a neko da prihvata i jos tvrdi da je tako bolje.

mislim da sve pise ovde:

iphone_vs_rock.png

nije bolje, mogli su da ostave - ali je to sve daleko, daleko od mane kakvu pokusavate da predstavite. PLUS sto to za par meseci nece biti nikome vazno (meni ni sada nije vazno za BT transfer a za delivery report uvek mozes ukucati *!#)

Ovakva diskusija kakva se vodi poslednjih nekoliko strana ne priliči jednom tehničkom forumu. Na takav način o smartfonima mogu diskutovati i neuki prodavci sa pijace. Dajte malo argumenata, ostavite po strani taj socijalni aspekt ko i zašto kupuje određene brendove.

Mada se moram složiti sa magick-om oko mazijevih kvalifikacija kada je IT u pitanju :D

Da preformulišem: Eplova politika nametanja svojih proizvoda i servisa, kroz već kupljene proizvode nije najbolja za krajnje korisnike i trebali bi joj se odupreti kako god znaju i umeju. Da li je to bojkot njihovih proizvoda, potpisivanje peticije ili šta već to ne znam i ne ulazim u to... Samo smatram da se za slobodu treba boriti, pa ako nikako drugačije onda slobodnim izborom.

ne slazem se ni 1%.

iTunes - mrzi me da pisem po 10x put:

www.mp3.ru - deli muziku za dz ali nije sortirana i loseg je kvaliteta.
posle nekog vremena, sortiraju muziku, poprave kvalitet, dodaju omote, tekstove... i pocnu da naplacuju za piratski materijal jer su ulozili svoje vreme u poboljsanje servisa.

isto radi i Apple. iTunes je lepo uredjen eko sistem, kome se svidja i ko smatra da je cena fer neka ga koristi. kome se ne svidja neka ide dalje. (ovih dana se Apple bori sa TV i filmskom industrijom da pristanu na razumne cene (ono koliko bi ljudi platili) filmova i serija).

o kakvoj ti slobodi pricas pobogu?? idi na www.mp3.ru pa kupuj muziku ako ti odgovara, ako ti ni to ne odgovara idi juri linkove po forumima ili torentima ili cemu vec... na sta te Apple prisiljava?

pobogu, pa imas internet - salji sta hoces od fajlova na email, youtube, ftp... to je nacin na koji se danas kozumira sadrzaj: streaming iz clouda ;)
tebi ako je lakse da npr. funny klipove skidas na komp i pustas umesto da ih stavljas u favorites toutube listu koja je uvek dostupna - slobodno ;)
Imajući u vidu da 1MB kod MTS-a košta 50-ak dinara, a slično je i kod ostali operatera, ne vidim kako je to isto, odnosno kako to i zbog čega predstavlja neki trend?!?

I pre nego što počneš sa Wi-Fi-em... On nije uvek i svuda dostupan i ne može zameniti BT jer nije tehnologija namenjena ad hoc vezama.

cak i najjeftiniji HP stampaci danas dolaze sa WiFi opcijom...
Koja je u svim normalnim sistemima disejblovana. Ja sam administrator pa ti kažem iz iskustva. To nije (pravilan) način korišćenja te tehnologije ma šta god ti Stivi pričao.

ja bih ti bio veoma zahvalan ako ovu konstataciju mozes izneti jos jedno 6 puta javno ;)
Ne razumem...

U vezi iTunesa. Ja ga ne koristim za muziku. Nikada ga nisam ni koristio, jednostavno me ne zanima. Ali zasto su morali da vezu telefon za iTunes? Uveli su sync telefona sa racunarom i to radi na najgori moguci nacin. Sta npr izgubis telefon a par dana pre toga si napravio backup u iTunesu. Sta mozes sa tim backupom? Da li mozes da pogledas sms poruke ili da iscupas neke kontakte iz backupa? Sa backupom mozes da se slikas ako nemas drugi iphone pa da uradis restore.

nista, kupi Android i nemoj da pravis igricu za iPhone ;)

ili: http://www.reincubate.com/labs/iphone-backup-extractor-how-extract-files-iphone-backup-windows/ (1 minut googlea)

Mac OS X je predivan jer ima util za SVE! software koji ljudi pisu za Mac OS X je sjajan i jako lako se nalazi na netu sve sto ti treba.

a to se vidi i po onoj novoj Apple sobi - zvrji prazna, tamo je samo da bi drzala apple hatere podalje, a jedino o cemu se diskutuje je kako da se Mac OS X pokrene na PCju.

Poslednja izmena:
ne slazem se ni 1%.
...
o kakvoj ti slobodi pricas pobogu?? idi na www.mp3.ru pa kupuj muziku ako ti odgovara, ako ti ni to ne odgovara idi juri linkove po forumima ili torentima ili cemu vec... na sta te Apple prisiljava?

Fairplay (Digital Rights Management) prevents iTunes customers from using the purchased music directly on any portable digital music player other than the Apple iPod, Motorola ROKR E1, Motorola SLVR, Motorola RAZR V3i, the iPhone and the iPad.
...
While openly criticizing DRM, Apple has been actively threatening or suing anybody trying to open their own DRM or make it interoperable. Critics claim that this is not because Apple is afraid of illegal copies but because it gives them an advantage in their market position as a leader in both electronic music sales (iTunes) and in music players (iPod), reinforcing each other due to the FairPlay DRM.
Ima još mnogo toga... ti ako ne vidiš i ako ti to ne smeta, to je tvoja stvar, ali nemoj praviti ludima nas koji smo svesni Eplove proprietary/vendor-lock-in politike.

nista, kupi Android i nemoj da pravis igricu za iPhone ;)
Da... sačuvaj Bože da neko kaže nešto loše o bilo kom Epl proizvodu. Bolje neka ćuti i produži dalje jer ga niko nije ništa pitao, je l' taj fazon?

Mac OS X je predivan jer ima util za SVE! software koji ljudi pisu za Mac OS X je sjajan i jako lako se nalazi na netu sve sto ti treba.
Linuks je predivan jer ima util za SVE! Softver koji ljudi pišu za Linuks je sjajan i jako lako se nalazi na netu sve što ti treba...

Daklem. Ako ste (se zeznuli i) kupili iPhone, bolje bi vam bilo da kupite i odgovarajući računar pa nećete imati problema. :S:

Interoperabilnost na nivou, nema šta...

Ok, koja je sad poenta daljeg vrtenja u krug? U sta vise pokusavate obojica da ubedite bilo koga ko cita ovaj tred? (ako uopste bilo ko cita?)
Po hiljaditi put vam jednu pricaju kako im ne smetaju ta ogranicanja a vi po 1001 put pisete kako to neke Nokije pre hrista mogu. I sta sad?

Mac OS X je predivan
Slazem se da je Mac OS X super i generalno Apple racunari (bar do pre dve-tri godine) su stvarno extra, ali to nikako ne mogu da kazem za iPhone i narocito za iPad(koji mi vise lici na demo uredjaj, a ne na finalni proizvod)... nekako mi se cini da je Apple zapostavio segment u kome je najbolji-a to su racunari.
a jedino o cemu se diskutuje je kako da se Mac OS X pokrene na PCju.
Jos jedan dokaz mog stava da Apple malo (malo vise) zanemaruje svoje racunare. Danas je Apple ustvari manje-vise dobro (odlicno) spakovani PC :( na kome se vrti Mac OS... da li su uveli tu filozofiju (x86) zbog smanjivanja troskova ili vec cega nije bitno

Sent from my HTC Magic using Tapatalk

^^ Kovacm i ja smo se prilično udaljili od fajl šeringa i printinga na iPad-u. I dok ja mogu da prihvatim da nekome ti nedostatci ne smetaju, pitam se da li recimo baš Kovacm (a ima ih jos) može da prihvati da to JESU nedostatci, te da nisu ovakvi i onakvi ljudi kojima oni smetaju?

Nema BT. Šta će ti, imaš Internet? Nema arhiver. Ma to ti ni ne treba. Neki Epl fanovi jednostavno na sve imaju odgovor i ne prihvataju da njihovo rešenje jednostavno nije dovoljno dobro za veliku većinu ljudi. To ne znači da oni treba da bace svoje Epl uređaje, ali ne mogu ni da trivijalizuju zamerke drugih.

A pravo pitanje i jeste čemu ceo ovaj tred? :) Da li smo išta zaključili?

@kovac:

Pazi.. Iphone i ipad su odlicni hw uredjaji. Cak ni iOs nije toliko los. Najgora stvar u celoj prici je politika Applea i nacin na koji su zakljucali svoje proizvode. To je zalosno.
Citam sta ljudi rade i jos se hvale. Eno jedan na isrbija forumu kaze da je odustao od jb telefona i da je super srecan sa onim sto mu go ios nudi. Samo je morao da prekuca sve brojeve telefona i da ih duplira ( sa +381 prefixom i isti brojevi sa 011 prefixom) da bi mu radio caller id.

Posle svega, ne razumem ljude koji bi glavu svoju dali za Apple i koji na otvoreno maltretiranje korisnika od strane Applea reaguju tako sto podrzvaju Apple. Cinjenica je da su iUredjaji dobro osakaceni. Cinjenica je i da postoje odredjena zaobilazna resenja, ali to nikako ne prilici tako skupom uredjaju... Pogotovu ako se i za zaobilazna resenja mora platiti neka aplikacija.

Mislim da demagogija najviše iritira nas sa "druge strane"...

Da li možete da zamislite kakav bi iPad bio uređaj da ima normalan BT, ugrađen čitač (različitih) memorijskih kartica i USB interkonekciju preko koje se može pristupiti internoj i microSDHC memoriji kao klasičnom fleš disku (naravno bez iTunes)? :S:

Pa bre to je (za svet ultra-prenosnih uređaja) jedna ekrančina sa Cortex A8 ARM procesorom na 1GHz, 512MB eDRAM-a i PowerVR 3D grafikom!!! :zgran: I onda mi kažu da nema fajl brauzer, pa nema arhiver, pa ne može da sačuva e-mejl atačmente.... :S: Ma daj bre! :mad:

A kada bi mogao, ubaciš mu lepo neku Linuks distribuciju sa MeeGo ili KDE Plasma Netbook grafičkim interfejsom i milina... Imaš i OpenOffice i sve moguće arhivere i alate i GIMP i terminal... pa ako treba i Qemu x86 emulator!!! :type::eyebrows: A da ne spominjem to što bi preko X11 protokola i VNC-a (a uskoro i NX-a) mogli da pokrećete aplikacije sa bilo koje druge mašine kao da su lokalne. :smoke:

Zamislite još da ima negde pozadi jedno 4x SDHC čitača, pa turiš četiri one SDHC kartice od 8GB klase 10 i strajpuješ preko njih... Za cca 115€ dobiješ 32GB mnogo brzog mobilnog storedža (>40MB/s write). Ili za 170€ 64GB nešto sporijeg (>24MB/s write). Sistem bi bio proširljiv do 128GB... :zgran: A ti čitači su mnogo jeftini... + neki četvorokanalni kontrolerčić... pa to ne bi poskupelo uređaj ni za $10.

Ali ne... ovako je bolje, samo mi paceri to ne shvatamo. :S:

P.S. Uskoro izlazi Cortex A15 koji ima mogućnosti hardverske virtualizacije što dodatno čini stvari interesantnim. VMWare Player na tabletu? Više različitih aplajensa? Gurneš karticu i "ubaciš" neki server ili neku mašinu!!! :p Naravno... sve to će ostati kao želja koju će nam ispuniti neki Samsung ili Acer jer Apple daje samo na kašičicu.

Poslednja izmena:
Sta mozes sa tim backupom? Da li mozes da pogledas sms poruke ili da iscupas neke kontakte iz backupa? Sa backupom mozes da se slikas ako nemas drugi iphone pa da uradis restore.
Imas puno programa na netu uz pomoc kojih ekstraktujes sta ti treba iz iTunes backup fajla.
Samo kucaj u google Backup Extractor for iPhone, evo na primer LINK i LINK

Poslednja izmena:
^^ Kovacm i ja smo se prilično udaljili od fajl šeringa i printinga na iPad-u. I dok ja mogu da prihvatim da nekome ti nedostatci ne smetaju, pitam se da li recimo baš Kovacm (a ima ih jos) može da prihvati da to JESU nedostatci, te da nisu ovakvi i onakvi ljudi kojima oni smetaju?
magic, ne znam da li si primetio (tesko u ovom kupusu) ali sam rekao da je steta sto iPhone nema BT sharing ali da to nije toliki nedostatak u danasnjem vremenu (iz mog ulga).

A da ne spominjem to što bi preko X11 protokola i VNC-a (a uskoro i NX-a) mogli da pokrećete aplikacije sa bilo koje druge mašine kao da su lokalne. :smoke:
za iOS vec godinama imas odlicne VNC i RDP klijente koji podrzavaju multitouch i stvarno je milina raditi sa njima.

... (gomila nabrajanja)
Ali ne... ovako je bolje, samo mi paceri to ne shvatamo.
izvini, ali tako ispada. da Apple uradi sve to sto si napisao ne bi bio to sto jeste - trendseter.
za ono sto si pobrojao: imas 101 i jednu drugu firmu (od Sonyja i Samsunga, preko HTCa do Haipada...) koji ce ti napraviti PC-like tablet i koji ce ti sacuvati sve stvari na koje si navikao na desktop racunaru (kao sto si i sam zakljucio na kraju posta).
ako se odusevljadas virtualizacijom, mozda ce ti biti interesantan ovaj: http://www.emulators.com/nx_toc.htm

Imas puno programa na netu uz pomoc kojih ekstraktujes sta ti treba iz iTunes backup fajla.
Samo kucaj u google Backup Extractor for iPhone, evo na primer LINK i LINK
Jeste, treba da plati $24,99 da bi izvukao svoje podatke, ako već neće da se otvori za novi iPhone.
rolleye0010.gif

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno