Prvo, komso, nema razloga za takav ton.
Nema, a?
Ne znam o kakvim dodatnim gedzetima pricate ali wifi stampanje ne zahteva nikakve dodatne dzidzabidze
Al' nema veze bitno je srati
Dobro kad nema... :eyebrows:
Dobro, i? Sta je problem sto iPhone ili iPad moraju kablom?
Ne, nego što iza tog kabla mora da stoji instaliran iTunes što je OGROMAN problem. U nekom računarskom centru (firma/faks/javni servis) ili internet kafeu ćeš malo morgen admina da nateraš da ti da privilegije da instaliraš iTunes da bi mogao da prebaciš neki fajl tamo ili ovamo. Isto važi i za sve druge ljude sa kojima hoćeš da razmeniš neke podatke...
Inače... Kada je u pitanju recimo Nokia 6120 Classic, čvorak ćemo se razmenimo fajlovima. Ja nemam Wi-Fi, ti nemaš BT, a kabl nam ništa ne vredi. :wall: I tako sa masom drugih Smartfonova, PDA, netbukova... Imam Linuks na laptopu? Ćao! :wall::crash:
Nemoj sada baš toooliiiiko blesav da se praviš...
Ne znam kako ce AirPrint opcija funkcionisati ali ne vidim zasto ne bi radilo kao i sve do sada? - klik and go?
Klik i go da, al' samo sa Apple proizvodima. U tome i jeste problem. Vendor lock-in!
I ja sam delio fajlove medju ljudima samo preko wifi-a na macbook-u i preko good old usb sticka... big deal.
Da, ali ni jedan ni drugi metod neće baš uvek moći (biti zgodan) da radi sa svim prenosnim uređajima. Wi-Fi očekuje APN i DHCP koji će mu dodeliti adresu... Ko će da tera DHCP, moj Vejv ili tvoj iPad? :trust: Ili ćemo jedno 5 minuta da podešavamo IP adrese, sabnet maske, enkripciju... Bluetooth je mnogo jednostavniji po tom pitanju zato što mu to i jeste namena! Direktna
ad hoc veza između dva uređaja!
Slušaj, ne vredi se opirati i izmišljati toplu vodu. Stivi je odlučio da to ubaci u sledeći model da bi imao čime da mami pare svojim mušterijama i to je to. Ako tebi to ne treba, ćuti i pevaj od sreće. Sledeći put bi to mogao biti sat, kalendar ili nešto što će ti stvarno trebati. :S:
Kojim mail atachmentima? Rar? Zip? ... ok, ne moze. 90% stvari koje se pakuju su stvari koje mi trebaju na glavnom racunaru, ne mobilnom. Slike, audio/video, PDF, powerpoiont... sve radi.
E vidiš, moja Nokia sa svojim Symbian-om iz 2007. može sve to i mnogo više. Imam i fajl brauzer i čitač (jeftinih) microSDHC kartica... i zip/rar arhiver i mobilni ofis i...
Ako je tebi iPad dobar super. Al' ja ne vidim nikakav smisao u tome da kupim odroman tač-skrin koji ne može pola toga jer sam navikao na ovu funkcionalnost, a i stvarno mi treba (jednom godišnje - jednom godišnje).
Ja ne teram nikoga da ovo prihvati kao ULTIMATIVNO resenje. Vrlo sam svestan svih mana ali ono sto radi dobro, po mom misljenju radi mnogo elgantnije i lepse nego konkurecija i zato sam spreman da im platim vise. Jesam li ja mozda nekoga nazvao budalom zato sto misli drugacije? Nadji jedan post. Koga sam to prozvao da je zdrt ili out?
Kako vas nervira "uvlacenje u sektu" (cuj to, molim te...) tako mene iritira kada se o "i" uredjajima prica kao da su totalno nefunkcionalne kante ispolirane u alumnijumu...
O.K. uređaj ima nedostataka, koji pak nekome mogu ili ne moraju da smetaju. Siguran sam da je pravo uživanje raditi na njemu i ako tebe te mane ne pogađaju super, ali zbog svega navedenog mislim da si u popriličnoj manjini. Pa bre kritikuju fajl šering i printing i na macworld-u, a ti se sad' našao da se praviš ovde lood.