Šta je novo?

Sony Playstation 3 hack tema

ne misli, jer se odjednom pojavljuje veci broj ljudi koji su samo cekali ovo da bi kupili ps3.

Upravo tako.... od kada se proculo za JB, njih 10 me je pitalo da li hocu da prodam debeljka, a 2 godine unazad ni da chuju,kada sam hteo da prodam da dodam pare i kupim slim, niko ni da pomisli da kupi... :)
Mnooooogi ljudi nemaju para (ili nece da daju) po 5-6k za original ( kad i sami primaju platu po 15-20k, recimo...pogotovo po unutrasnjosti, znam... :( )
A nemaju bas mogucnosti/volje/zelje da razmenjuju polovne igre za manje para.... tako da je ovo za takve varijante eeeextra :)

:wall:

...uz malu napomenu da sa htc telefonom postoje problemi..

ja gde god sam pokusao/demonstrirao kako telefonom hakujem ps3, ljudi su me gledali belo, nisu mogli da veruju da to tako radi.. (hehehehehe)

barem sto se tice htc-hd2 i posebne android verzije koja se dize/startuje sa microSD kartice.. sve radi iz prve i UVEK... samo je bitno da telefon bude u operativnom stanju i sa ucitanim androidom.. (ne zakljucan).. znaci today screen na gotovs... samo se ubode u ps3... (koji se pre toga izvuce iz struje i ponovo ukljuci.. zatim "quick power+eject" ... 5-6 sekundi pauze... i uzivancija moze da pocne :)

ja gde god sam pokusao/demonstrirao kako telefonom hakujem ps3, ljudi su me gledali belo, nisu mogli da veruju da to tako radi.. (hehehehehe)

Pa to bar nije strano - isto gledaju i kada telefonom hakuješ televizor uglavnom "belo" :D

barem sto se tice htc-hd2 i posebne android verzije koja se dize/startuje sa microSD kartice.. sve radi iz prve i UVEK... samo je bitno da telefon bude u operativnom stanju i sa ucitanim androidom.. (ne zakljucan).. znaci today screen na gotovs... samo se ubode u ps3... (koji se pre toga izvuce iz struje i ponovo ukljuci.. zatim "quick power+eject" ... 5-6 sekundi pauze... i uzivancija moze da pocne :)

Chek, samo malo :)
Ja se igram sa HTC Touch pro 2 , i po uputstvima ubacio Android (valjda Froyo),
I onda redom ono, startujem And. pa onda dev tools, pa ono poslednje, pa na plavi ekran kucam (ki na commodore 64 :) pa su/cd sdcard/insmod psfreedom.ko, bodem u PS3 palim nazad na dugme power+eject i ..... uspe iz 10X 1 ...nekad i manje, a bogami nekad i vise...
E sad, da li negde gresim za 100% uspesnosti, kao sto ti kazes?
Koja je tvoja procedura?
Ja sam na plavom ekranu,upaljen insmod odradjen i udri....
Sad ti pomenu today screen pa me zbuni :)

Hvala...

Poslednja izmena:
pa today screen je ustvari ono sto kod kompjutera/windowsa zovemo desktop...
ja sam tako razumeo

drugo... ja imam htc hd2... ne znam kako je reseno startovanje androida na tvom telefonu (koji nije isti kao hd2, iako je slican).. kod mene je laganica... skines android distribuciju i otpakujes je u folder 'android' na microSD kartici... i onda odes file managerom u taj folder i startujes redom ona dva *.exe fajla... zaboravio sam imena... ali u osnovi znam kad ih vidim... nakon toga telefon se restartuje u ucita se android.. jednom kad se ucita do kraja, samo otkljucam telefon tj. android OS (ono kad zakljuca komande) i ubodem ga u tom stanju u ps3... dalje je sve isto kao i sa pravom jailbreak karticom...

kazem opet.. kod hd2 telefona (koji je prirodno winmo telefon) android se ne instalira direktno kao primary OS u nand memoriju, nego se startuje sa microSD kartice kao alternativni OS... da bi se vratio u winmo, dovoljno je restartovati telefon u android modu... i sam se sasvim normalno vrati u winmo

pa today screen je ustvari ono sto kod kompjutera/windowsa zovemo desktop...
ja sam tako razumeo

drugo... ja imam htc hd2... ne znam kako je reseno startovanje androida na tvom telefonu (koji nije isti kao hd2, iako je slican).. kod mene je laganica... skines android distribuciju i otpakujes je u folder 'android' na microSD kartici... i onda odes file managerom u taj folder i startujes redom ona dva *.exe fajla... zaboravio sam imena... ali u osnovi znam kad ih vidim... nakon toga telefon se restartuje u ucita se android.. jednom kad se ucita do kraja, samo otkljucam telefon tj. android OS (ono kad zakljuca komande) i ubodem ga u tom stanju u ps3... dalje je sve isto kao i sa pravom jailbreak karticom...

kazem opet.. kod hd2 telefona (koji je prirodno winmo telefon) android se ne instalira direktno kao primary OS u nand memoriju, nego se startuje sa microSD kartice kao alternativni OS... da bi se vratio u winmo, dovoljno je restartovati telefon u android modu... i sam se sasvim normalno vrati u winmo

startujes onaj Haret.exe a pre njega nesto.exe i meni je stao mozak :) probao sam ja i to na TP2 posto nisam nasao BASH za njega nigde ali kod mene nije htelo...
Znam to, sve ok, ali jel ti ne kucas nista, nikakve kao DOS komande i sl?
ono MENU/Dev tools/terminal emulator pa plavi ekran pa kucas.... da se ne ponavljam...??

ne ne ne
nista ne kucam
android/linux dok se podigne, sve to sam startuje transparentno...
vidim po onim status linijama koje izbacuje dok se ucitava (standardna linux procedura u stilu, testiram/skeniram/startujem 1/2/3 servis...) da ima poseban usb driver i neku skriptu koja ide sa njim..

jednom kad se sve ucita, mogu da nastavim da koristim telefon u androidOS (ima signal i sve ostalo, jedino ne radi USB port... a ne radi zato sto je modifikovan da uhakuje sony).. znaci mogu da ostavim ucitani android da radi sasvim normalno, ili da ga onim kablom za punjenje/komunikaciju sa kompjuterom povezem sa sonijem.. a onda je sve isto kao i sa jailbreak/psgroove...

na samom ekranu hd2 nema nikakve statusne linije niti obavestenja.. samo ubodes u ps3 i upalis ps3 po uputstvu (power+eject).. sacekas malo.. i udri!

bas su to lepo i elegantno resili (naravno, telefon nakon sto se ucita hakovani xmb, mozes da iskljucis iz sonija.... ne mora sve vreme biti tu)

Nego, wolfe, jesi uspeo da poterash problematichne igre (NBA, F1, SF...) preko fona?

Ja sad skidam update za Desire (0.9 recovery) pa cu da probam, nadam se da ce da radi :)

nemam te problematicne igre
ja nisam imao ps3 sve ove godine, tako da me interesuju SVE starije igre za ps3 koje nisam igrao...
tako da sam orjentisan da poskidam stare dobre, a sa njima nema nikakvih problema...

o tim novim cu da razmisljam kad dodje vreme , ili se pojavi neka koja bas vredi truda

inace, nije ista procedura za tebe i mene.. ti imas 'desire' koji je native android... a kod mene (hd2) android je "nabudzen"... ne postoji ps3 hack za winmo platformu... u osnovi se svodi na koriscenje androida...

za sve kojima je ovo tesko i/ili nerazumljivo... batalite telefone i lepo kupite usb karticu za 2000-2500 dinara od ovih ljudi koji je vec nude po srbiji, bilo uvezeno iz kine, bilo "kucna radinost".. potpuno je svejedno, sve rade potpuno istu stvar na isti nacin

Nego, wolfe, jesi uspeo da poterash problematichne igre (NBA, F1, SF...) preko fona?

Ja sad skidam update za Desire (0.9 recovery) pa cu da probam, nadam se da ce da radi :)

F1 radi, doduse sa g25, nisam probao sa kontrolerom, i sa 1.13 manager-om, preko HTC, naravno... Radi, ali baaagovito, nema snimanja statusa, pa non stop izbacuje obavestenja na tu temu, a i cesto zablokira, pa krene, i tako, `oce-nece...bar kod mene...ali sam uspeo da izvozim par staza :)

@xWoLf eeeee, toooo, to je onda drugacija procedusa, ne mnogo ali ipak drugacija, do jednog momenta je sve isto, ali posle ja moram rucno da pokrenem psfreedom....
OK, moracu ja da i dalje da ga JB 1/10 :)

Stigao napokoh HD 500 gb, pa kasnije oooopet muka prebacivanja svega i svacega na interni...
Cime prebacujete stvari na interni?
Ja probao Filezillu i neki smartFtp, ali nece da ide po ceo folder (recimo blesXXX), tj, ide, ali kada posle pogledam properties i sl., ono nema veze 1 sa 2.
Pa onda moram 1 po 1 folder i polako..... a ima 200 gb vec poskidano :)
Ima li neko bolje resenje? Da ja cimnem ceo folder 10ak gb i da to u PS3 bude kako treba...
ZNam da je prostije na externi, ali neka ima fajlove preko 4 gb, neka nema i sl.... a i ovako je eleganci :)
Napunim i ne mislim :)

Dobro ljudi procitah sve ove stranice na ovu temu...saznao sam poprlicno stvari ali mnoggo skrecete sa teme...nego moje pitanje odnosi se na ljude koji su hakovali ps3 sa telefonom, nebitno kojim telefonom, koji firmware imaju na soniju...posto sam ja nasao na netu covek koji je objasnio hakovanje ps3 sa nokijom n900, i navodi sledece: evo ovako,nisam isprobao gore navedei nacin psjailbreak-a, a sto se tice firmware-a, nemenja ga, sto znaci nemozete nista pokvariti te unistiti garanciju u najgorem slucaju ili cak spaliti vas ps3, znaci to je software koji forsira ps3 da udje u safe mode iz kog se onda mogu pokretati igre preko hard diska uz pomoc tog istog programa koji je naterao ps3 da udje u safe mod. Jedino sto mora biti jedna (neka) igra ubacena u konzolu da bi ps3 mislio da ima nesto ubaceno i da pocne da ucitava, osim sto to zapravo bude igra sa harda.
Sto se tice telefona, i u tom slucaju je program znaci nemozete pokvariti telefon ili nesto slicno, znaci to je samo obican program, a sto se tice poziva i mms-a trebalo bi da rade samo treba da ostavite ovaj program da radi u pozadini.

Sve u svemu, harmless ps3 hack, gde i dalje mozete update-ovati firmware ps3ke i cak koliko sam razumeo igrati te iste igre u multiplayeru(zavisi od igre do igre)...Sta vi mislite, dali je moguce hakovati ps3 sa telefonom , bez obzira na firmwara ps3-ke, tj ako je veci od 3.41...

NEMA hakovanja sonija ako je firmware veci od 3.41! pusti te puste zelje "ja bih voleo" i "ja bih zeleo"... za sada stoji stvar tako... ko je apdejtovao, zeznuo se sto se tice igranja za dzabe

nema tu nikakvog spaljivanja sonija, sve je to softwerski... i ne radi se o safe modu, barem ne bukvalno.. u osnovi iskoriscena je mogucnost sonija da radi u tzv. dijagnostickom/safe modu (za potrebe servisa) da bi se gurnula noga u odskrinuta vrata, i onda brutalno, silom, otvorila do kraja...

jednom kad jailbrek/psgroove ubaci zlonamerni kod (iz ugla sonijevog security sistema, za nas je i te kako dobronameran) u sistem, on prvo sto uradi je da modifikuje lv2 kernal/gameOS tako da security sistem jednostavno prestane da funkcionise a zatim preusmeri sve pozive na blueray drive tj. sa njega preusmeri na hard diskove... :)

ono sto dobijes nije klasicna debug konzola za servisere/tehnicare vec jednsotavno uhakovani soni koji startuje sve od reda sto mu podmetnes kao izvrsni fajl...

sta ce biti dalje, videcemo

Samo jedno pitanje, bese nista od ovog ne bi bilo jos uvek, da nije procureo taj mod za dijagnostiku ili kako vec?

u osnovi iskoriscena je mogucnost sonija da radi u tzv. dijagnostickom/safe modu (za potrebe servisa) da bi se gurnula noga u odskrinuta vrata, i onda brutalno, silom, otvorila do kraja...

kako slikovito objašnjeno .... smejao sam se ko lud ....

Ja pricham za ljude sa ovog i drugih domacih foruma :) Seti se samo rasprava, sve se to lako zaboravlja, i shto je najgore, ponovice se isto kada izadje nova generacija konzola, kao da nishta nije bilo :)

Pa evo i ja sam učestvovao u tim raspravama kada se pojavio ps3, a sam sam ga uzeo pre godinu dana. :)

Tad su me ljudi napadali kad sam govorio da je glupost dati 600e na PS3 u trenutku kada nema šta da se igra na njemu, a u prve dve godine, praktično do MGS 4 nije bilo ničega. Resistance, Motorstorm i vozanje zmaja zaista nisam smatrao vrednim da se da 600e u tom trenutku.

Wolfe, ajde guglaj pre nego shto krenesh da kucash ovde jer zatrpavash thread djubretom. To shto si se ti setio posle 5 godina da kupish PS3, ne znachi da je ovde info pult za svaku sitnicu koju ne znash. Imash i ceo PS3 thread pa chitaj...

A shto se tiche hakovanja PS3, ne znam zashto se odvaja HTC ili ovaj i onaj telefon od PSjailbreaka ili bilo kog njegovog klona. Sve je to isto, jedan od tih uredjaja samo sluzi da bi mogao uopshte da instalirash i startujesh Backup/Open Manager, odnosno bacish PS3 u service (ili koji vec mod). Sve dalje shto radish je identichno i zavisi od samog programa iz kog startujesh, tako da ako kod mene sa stickom radi neka igra na neki nachin, radice sa bilo kojim uredjajem koji sluzi za jailbreak...

Posle dosta sati kopanja po netu naisao sam na clanak na jednom od sajtova koji kaze sledece:

"Anyway, let’s get back to the topic. ChipSpain has revealed that future updates to the PS Jailbreak dongle will have the support to the 3.42 and 3.50 firmware as well as having the delicious feature of Backup Manager 1.1 which has been reported a long time ago and expected to be release around 15th September. But, nothing yet have we seen from them regarding this matter. I think it is the same thing like their release of their dongles. Their promises are delayed but it is delivered. Though, i am not sure about them this time. But, with the ChipSpain is involving in this matter, it is quite reliable to be honest. Well, let’s just wait and see."

Znaci pitanje je vremena kada ce moci JailBreak i na 3.42 tj 3.5 firmware :banana::banana::banana::banana:

expected to be release around 15th September.

samo cu ovo citirati.. vise ne treba... to sto si ti procitao je napisano pocetkom septembra.. a pogledaj koji je danas datum. i nista nije izaslo... zar ti to nista ne govori.

mislim, pazi... svi bi mi voleli da izadje resenje za 3.42/3.50fw, iz mnogo razloga... ali nesto sam skeptican da ce se to brzo desiti a ako se i desi, bice neki drugi fazon u pitanju a ne USB

zivi bili, pa videli

samo cu ovo citirati.. vise ne treba... to sto si ti procitao je napisano pocetkom septembra.. a pogledaj koji je danas datum. i nista nije izaslo... zar ti to nista ne govori.

mislim, pazi... svi bi mi voleli da izadje resenje za 3.42/3.50fw, iz mnogo razloga... ali nesto sam skeptican da ce se to brzo desiti a ako se i desi, bice neki drugi fazon u pitanju a ne USB

zivi bili, pa videli

Evo link za navedenu vest

http://dukio.com/ps3-jailbreak/original-ps-jailbreak-compatible-350.html

Pronašao sam "žrtvu". Instaliram onaj programer. I napravimo recimo backup sa originala na interni hard. Kako sada da prebacimo igru sa spoljnog harda koji skinem sa neta na njen interni hard?

postoji program koji se instalira na hakovani ps3, i zove se FTPserver (nadji verziju 1.1)
onda preko wifi ili LAN se nekim ftp klijentom povezes na ftp server na ps3 (koji dobijas kad startujes gornji program i upotrebis IP adresu koju ti napise)

svodi se prica na kopiranje onog BLES2346523 foldera sa tvog kompjutera u folder koji ide otprilike hdd0/game/laun12345/GAMEZ/ (GAMEZ mora velikim slovima!)

mozda deluje konfuzno, ali u osnovi je jednostavno

Hvala, wolf. Probaću sutra. Znači, ona varijanta ubodem na USB i iskopiam neće moći ..... A može li da se igra sa spoljnog harda ili fleša?

Ako imash neki USB HDD, mnogo je lakshe to prebaciti pomocu Open Managera ili igrati sa njega direktno, mreza je mnogo spora za tolike igre..

Umam HDD RACK sa hardom od 80 GB .... zar nije mreža brža od USBa ? Da li je na PS3 standard USBa 1.1 ili 2.0 ? Ma samo ako može da se kopira sa eksternog na interni , to je ekstra ...

mreza oko 8MB/s, USB 2.0 oko 30MB/s.
driver ti rece da sa OpenManagerom mozes da pokrenes sa spoljnog HDD kao da je na internom.

mislim da jos uvek ne moze da se kopira direktno sa eksternog na interni, vec samo FTP kao sto je xWolf napisao...

A u kom obliku treba da bude igra na hardu? Kako rešiti ono: FAT32-4GBfajl-igra sa spoljneg harda?

to se resava FTPovanjem na interni hdd

A u kom obliku treba da bude igra na hardu? Kako rešiti ono: FAT32-4GBfajl-igra sa spoljneg harda?

I za to se moze izbeci "sporina" FTPa. Imash program opensplit koji ce ti automatski splitovati fajlove vece od 4GB. Te fajlove bacish na externi HDD, i pri kopiranju na interni Open Manager ce automatski da ih vrati onako kako su bili, to se recimo radi za Uncharted 2...

mislim da jos uvek ne moze da se kopira direktno sa eksternog na interni, vec samo FTP kao sto je xWolf napisao...

Naravno da moze, u oba smera radi kopiranje, i ja to radim za sve igre koje traze iskljuchivo interni. Ne znam da li moze Backup Manager, ja koristim Open Managera...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno