Šta je novo?

GeForce GTX 460 thread

Ne sabira se.
A to sto te neke igre upozoravaju za vram, meni padaju dve na pamet (starcraft 2 i GTA IV), prva je igriva bez problema i sa 512, druga ce praviti probleme.

oki,planiras da je kupis?

ne bi se bakcao sa oglasima jer je tesko prodati nekom bez garancije koja postoji ali nije bas zgodno sve to slati za SU i posle nositi preko

Hm...nazhalost nada je pala u vodu jer je taj od 1gb model referentna [ da ne kazhem najgora od svih 10] Nisam se nadao AMP modelu ali opet ovo je bash default karta... Za oko 200e planiram da kupim GA model sa 2 hladnjaka ili eventualno MSI Cyclone jer sam je imao na par dana i uverio se u realnim temperaturama za 37c idle i 58c u 1920x1080 rezoluciji u 3D-u.

Samo zbog kulera nista drugo, od referentnih bezhim zauvek.

Ja sam porucio eVGA 1GB bas sa referentnim kulerom (a ne EE verziju) iz dva razloga,hladi karticu na sasvim adekvatan nacin,a pritom je i lepa ,)

Ma i referentne odlicno hlade, mene jedino smara malo bucniji ventilator koji stvara neki "sum" i na 1500rpm-a, ali to cuju samo oni koji imaju ekstra tih komp...

Tisina mi nije bitna je karticu necu koristiti duze od 2 dana...

Sto meni te antene izgledaju nekako...scary:D

E ovo je extra
Sad ce da krenu da prave sve veci broj takvih kartica milina nema kablova po sobi :D

Zvuci zanimljivo, nisam znao da ovako nesto ima...

Treba mi pomoc.
Uzeo sam Gainward GTX460 768MB ram-a,standardnu verziju ne Golden sample.
U igrama komp se sam restartuje,nema nekog momenta kada se to desi,moze posle 5 a moze i posle 50 min.
3d markovi,Unigine i slicno prolazi testove.
Gde sumnjam da je problem,ali se usput i pitam zasto... napajanje je Thermaltake Purepower 460w gde prosto ne verujem da nemoze da izdrzi jedan GTX460,cak je CPU vracen na default 3.16Ghz,ili jednostavno ne daje dovoljno struje na toj grani posto grafika kao sto znate ima 2x 6 pin konektora za napajanje...
Ne bitno da li je sve klokovano ili default,isto se desava.

Proveri koji tacno Purepower imas neke verzije su KRSSS nevidjen:
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=205763
neki ima 18A sto je smesno a neke verizje vec imaju 30A ako je lista tacna.. znaci 90% da je slabo napajanje

PS: ispravka 99% da je napjanje jer vidim da ti bas OC-jes max nemoze to sa tim krsem....

Poslednja izmena:
jes probao tu grafu kod nekog drugara na jacem napajanju ?
a koliko A ima to tvoje ?

Tacan model je Thermaltake Purepower 460w W0063.
Specifikacija na napajanju je identicna kao sa ovog sajta,bez obzira na drugaciju sifru napajanja.

http://www.thermaltakeusa.com/product/power/PurePower/w006768/w006768.asp

@zeljko cpu je spusten bio na 3.8Ghz,a sad vracen na 3.16Ghz (default)
Grafika isto default.

@FXGT nisam probao,ali imam prilike da uzmem i probam na LC Power 600w Titan2,mada mi je to cimanje,ali izgleda da cu morati tako.

PS. Ukoliko je neko probao GTX460 sa napajanjem ispod 500w neka kaze kako se ponasala kartica.

Poslednja izmena:
Verovatno dugi PCI-e dobijaš sa molex-a. Probaj da staviš onaj 2xmolex na PCI-e (ako koristiš 1xmolex varijantu) i skloni sa te grane od napajanja sve periferije.

Sad vidim da imaš P35 ploču, sličnu kao što sam ja imao dok sam imao GTX460 :( Isto mi je pravila probleme. Verovatno neka vrsta nekompatibilnosti.

Probacu,moram videti sta je sve na toj grani... nemoj samo da je ploca ne kompatibilna :(
Koristim jedan 6 pinski koji ide direktno iz napajanja,dok sam za drugi 6 pinski morao da uzmem onaj kablic sto dolazi uz karticu,jer napajanje ima samo 1x 6pinski.

Treba mi pomoc.
Uzeo sam Gainward GTX460 768MB ram-a,standardnu verziju ne Golden sample.
U igrama komp se sam restartuje,nema nekog momenta kada se to desi,moze posle 5 a moze i posle 50 min.
3d markovi,Unigine i slicno prolazi testove.
Gde sumnjam da je problem,ali se usput i pitam zasto... napajanje je Thermaltake Purepower 460w gde prosto ne verujem da nemoze da izdrzi jedan GTX460,cak je CPU vracen na default 3.16Ghz,ili jednostavno ne daje dovoljno struje na toj grani posto grafika kao sto znate ima 2x 6 pin konektora za napajanje...
Ne bitno da li je sve klokovano ili default,isto se desava.

najverovatnije je napajanje mada probaj da ubacis noviji :type: bios na plocu

Posluži se sistemom eliminacije. Neka neko drugi proveri grafičku pa ako je ona ok onda kreni u analizu šta kod tebe nije kompatibilno sa njom. Lako može da se desi da je do platforme odnosno konkretne ploče. Ta kartica nije veliki potrošač i ne verujem da je napajanje problem.

Pa da je do ploce rasetovao bi se uvek a ne samo u igrama... cim jedan purepower ima 17A a druga verzija kao 30A (po specifikaciji) ja bi se zapitao koliko taj krs uopste realno ima ampera jer iskreno te specifikacije bas i ne vrede puno......

mislim da je to malo A
jedino da probas da downclockujes grafu dok ti ne stigne drugo napajanje
a E8500 def vs oc ako nisi puno menjao napon ide do max 70W potrosnje ;)
grafa 160w full load ovo ostalo nije tako strasno ali nes mi malo A na tih tvojih 12V

Videh danas Inno3D GTX460 768MB za 16150 din na sajtu jedne firme, stvarno extra cena, ako je tačna.

Verovatno dugi PCI-e dobijaš sa molex-a. Probaj da staviš onaj 2xmolex na PCI-e (ako koristiš 1xmolex varijantu) i skloni sa te grane od napajanja sve periferije.

Sad vidim da imaš P35 ploču, sličnu kao što sam ja imao dok sam imao GTX460 :( Isto mi je pravila probleme. Verovatno neka vrsta nekompatibilnosti.

Ljudi,pa sad ste me natripovali skroz!!!:( ja imam ep35 ds3-l i planiram ove nedelje da pazarim MSI GTX 460 1GB CYCLONE verziju,ali ste me sad skroz bacili u bedak sa ovom pricom o "neslaganju" p35 chipseta sa ovom grafom....ako neko ima vise informacija o tome sta se desava,neka pise,ili je mozda sve to samo slucajnost....

Ljudi,pa sad ste me natripovali skroz!!!:( ja imam ep35 ds3-l i planiram ove nedelje da pazarim MSI GTX 460 1GB CYCLONE verziju,ali ste me sad skroz bacili u bedak sa ovom pricom o "neslaganju" p35 chipseta sa ovom grafom....ako neko ima vise informacija o tome sta se desava,neka pise,ili je mozda sve to samo slucajnost....

ma radi, evo ja imam G31 i fercera bez problema

ma radi, evo ja imam G31 i fercera bez problema

pa da,ali eto momak ima p35 pa kaze da ima problema,mada ja bih pre rekao da ga napajanje zeza....ako jos neko ima p35 i ovu grafu,neka mi odgovori kako mu sljaka,sad sam se natripovao strasno! :( :( :(

pa da,ali eto momak ima p35 pa kaze da ima problema,mada ja bih pre rekao da ga napajanje zeza....ako jos neko ima p35 i ovu grafu,neka mi odgovori kako mu sljaka,sad sam se natripovao strasno! :( :( :(

ma radi, najgore sto moze da se desi da treba update biosa... pa tona ljudi ima P35 i niko se ne zali po stranim forumima, kucaj ime ploce i gtx 460 u googlu ako nenadjes nista znaci radi..

Furthermore, the current drivers for the GTX 460 seems to have a problem with some older motherboards, specifically those which use chipsets older than P55. This problem is known as the DPC latency issue,

ma radi, najgore sto moze da se desi da treba update biosa... pa tona ljudi ima P35 i niko se ne zali po stranim forumima, kucaj ime ploce i gtx 460 u googlu ako nenadjes nista znaci radi..

vec mi je odradjen update biosa najnovijom verzijom,a i malo sam sad guglao,i uglavnom sam nasao da ljudi imaju problema sa zvukom,mada neki imaju istu plocu kao sto je moja,i sve im sljaka perfektno....

Furthermore, the current drivers for the GTX 460 seems to have a problem with some older motherboards, specifically those which use chipsets older than P55. This problem is known as the DPC latency issue,

DPC je meni bio los sa starim driverima i sa GTX460 i sa 8800GT sa zadnjim beta driverima DPC je odlican ali nikakve probleme zbog DPC-a nisam imao...

Jedno egzoticno pitanjce...
Gde su GTX275 i GTX460 jedan u odnosu na drugi. Nigde ne nadjoh neko poredjenje.

Vrh Dno