google nexus one , vrhunski android jos pravljen by google se bas lepo prodavao, naravno samo zato sto mu je os superioran u odnosu na sve sto postoji 😀
Nexus se nije sjajno prodavao i ima dosta razloga zašto je to tako a jedan je sigurno taj što su ljudi bili skeptični prema telefonu koji izlazi pod imenom Google (koji se bavi softverom a ne hardverom). Drugi razlog sigurno ima veze sa paketima uz koji je nuđen u USA. Na primer Motorola Droid se fenomenalno prodavala u to vreme, koliko i iPhone ali Motorola je u US sinonim za mobilni telefon kao što je Nokia kod nas (plus je Motorola US firma zaslužna za mnogo toga).
vecina korisnicke baze androida kao i symbiana ima najjeftinije primerke , ovi koji zele top model u mnogo vecoj meri kupuju nesto drugo 😉
Jel imaš link da potkrepiš tvrdnju da je broj prodatih jeftinih powered by Android telefona veći od očekivanog? Isto važi za drugu tvrdnju?
Ljudi mahom kupuju ono što im provajder nudi, kao što je kod nas od skora krenulo. Retki su oni koji uzimaju zasebno pretplatu i telefon. Kada bi svi provajderi nudili kvalitetne smartfon uređaje, koje pokreće novi OS koje bi proizvodili u kineskim fabrikama pod svojim brendom, Apple, Google, Samsung, HTC i ostala ekipa bi se našli u problemu. Ja sam poprilično ubeđen u to i voleo bi da se to desi čisto da bi mogao da gledam kako sam bio u pravu a ne profi analitičar Rob Enderle koji je namlatio pare radeći taj posao koje ja neću videti za života.
Rob Enderle je napisao(la):ROFL Orange, Vodafone, Deutsche Telekom and Telefonica want to create a new mobile OS to compete with Android and iOS. *****s. They lost it.
11:32 PM Sep 17th via Seesmic twhirl
to da li je os open source ili nije krajnjeg korisnika u principu ne zanima
Pa nisam ni rekao da treba da ih zanima. Ali im daje do znanja da nije sva kontrola u rukama jedne firme što je dobro po njih.
taktiku ukidanja odredjenih opcija pa naknadnog dodavanja su koristile mnoge firme vise ili manje uspesno to je nebitno za ovu temu jer iphone 4 najzad ima maltene sve zivo
Jesu, ali nije Apple bilo koja firma i to štetilo korisnicima inače fenomenalnog proizvoda kakav bi bio prvi iPhone da se nisu štekali za budućnost. Nema ni iP4 baš sve živo, imaće kad normalizuju zakonik za developere.
ovo sa free aplikacijama je delimicno tacno, potrebno je 10-20 dolara da se telefon opremi ako ti je mnogo ***
Naravno da nije mnogo, cene aplikacija i igara su jako povoljne i pristupačne. Nisam ja to rekao zbog toga što mi smeta takav pristup (mada više pravih free aplikacija ne bi bilo na odmet) već zato što sam hteo da pokažem da Android nema toliku potrebu za sajtovom kakav je apptrack. Appltrack je upravo nastao jer ima ljudi koji neće da plate ni tih 20 dolara za 10 programa, ti isti ljudi nemaju potrebu za njim na Androidu zato što od tih neophodnih programa bude dosta besplatnih.
google nije nista brze bolje sklepao, dugo se radilo na tome, problem je sto napredan android korisnik mnogo vise muti pa ga je i mnogo lakse ******* ( citaj: moram da fleshujem telefon jer ne radi/sporije radi/krace traje baterija)
Da pogodim, počeli su sa radom na Androidu početkom 1998. godine? 😛
Ako imaš informaciju kada su počeli sa projktom onda je podeli sa nama. Ja ne znam to ali sam siguran da je Apple mnogo pre njih krenuo sa iPhone projektom.
Android korisnik muti onoliko koliko on želi. Ništa se ne mora flešovati, sve radi out of the box. Flešovanjem samo činiš telefon boljim nego što jeste. Iz istog razloga Apple korisnici jailbreak-uju svoje telefone, zar ne? 🙂
edit: naravno da postoje sajtovi odakle mogu da se skinu warez android aplikacije 😉
Znam da postoje ali nijedan nije kvalitetan kao apptrack. Apptrack je jako brz , pregledan i ukusno dizajniran sajt koji je mnogo prijemčiviji od zvaničnog store-a. Apple treba da se ugleda na kreatore tog sajta (ne pričam o piratima već o načinu na koji sajt funkcioniše). Kao što rekoh na Androidu ne postoji tolika potreba za jednom tako kvalitetnom bazom aplikacija pa je i nema baš na tom nivou,
Poslednja izmena: