- Učlanjen(a)
- 12.01.2001
- Poena
- 770
Istina. I po meni to nije u redu, ali sam odlučio da to ignorišem jer mi se čini da je bilo previše provokacija sa "druge strane", te razumem frustraciju i sa ove druge strane.@magic
Pre samo par postova gore mozes procitati da su iPhone korisnici "budale" zbog cene koje placaju, i niko se ne buni, dok ovde odmah citas izmedju redova i gledas u pasulj da bi dosao do zakljucka da te neko vredja sto nisi kupio iphone.
Da je sPhone "kopija" iPhone-a... pa i može se reći da jeste u neku ruku, ali je "konkurencija" sada već prikladnija reč i Samsungovo dostignuće (kao i njegovi vlasnici) ne zaslužuje ipak podsmeh i šikaniranje, bez obzira na sve.
Kada se u nekoj oblasti primičemo maksimumu tehnoloških dostignuća tada nije neobično da se za 5% poboljšanja plaća po 80% više. To je uvek bilo i biće (kola, hi-fi, drago kamenje...). Međutim...Jednostavno ima puno dobrih stvari na iphone zbog kojih mnogi ce placati vise da bi ga imali, i ako njima ne smeta nedostatak bluetootha, ne vidi razlog zasto bi ih ti ili bilo ko drugi ubedjivao da im treba.
Epl koncepcija po meni ima jednu intrističku manu. Da pojasnim... Da bi neki proizvod postigao maksimum funkcionalnosti i/ili pouzdanosti mora da zadovoljava niz pravila/protokola/procedura... Strogo definisani interfejs, složene procedure eksploatacije itd... U tom smislu Epl dobro razmišlja što drži čvrsto uzde i ne da iOS-u da se pretvori u Windows. :S: Sa druge strane... Onaj ko plaća 600, 700... 1000€ za telefon neće ni da čuje za kompromise i ograničenja. :S: Njega ne zanimaju tehnikalije i objašnjenja zašto je to dobro za njega... on će jednostavno dati kol'ko god treba para da dobije ono što hoće.
Epl sada konstantno ima pred sobom jedan užasno težak zadatak a to je da stalno nadmašuje sebe i ispunjava očekivanja sve razmaženijeg tržišta. :S: Nema BT? Ako plaćam 1000€ za telefon pa neću ni da čujem za objašnjenje...
Uvek se trudim da sve sagledavam objektivno... A zašto ti to toliko primaš to k srcu? :trust: Da ti kažem... tako je svojevremeno bilo i za Intel vs AMD. Kada se setim tih tredova i rasprava, pa ovo je smešno! :dP.S. Sada procitaj zadnje postove u ovom threadu i pokusaj to da gledas sa neutralne strane, videces koliko ljudi pokusavaju bez ikakvih argumenata samo da pljuju po iphone, samo zato sto imaju drugi telefon
AMD je imao ok procesore, ali boolja čip setove. Onaj krš Iron Gate i VIA sa nesrećnim 686 južnim mostom koji nije mogao da proturi kroz PCI magistralu više od 60-ak MB/s. :crash: Onima koji su se bavili "Digital Content Creation"-om je to bilo neprihvatljivo zbog kartica za A/V ulaz-izlaz pa su bili "osuđeni" na Intel platformu. Elem... mi Intelovci smo bili budele i papani što kupujemo skuplje a sporije procesore umesto da koristimo AMD. :eyebrows:
Ne kažem da je iPhone vs Galaxy S ista priča, ali će jedna grupa ljudi uvek potezati pitanje: zašto plaćati nesrazmerno više za svega nekoliko % poboljšanja ili za ono "Intel inside"? Sve su to legitimna pitanja a odgovora ima više i ni jedan nije jednostavan.