Šta je novo?

iPhone vs. sPhone AKA Samsung Galaxy S: Ultimate fight!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Snake:
Svaka tebi cast ako ti iPad savrseno odgovara.

@ostali:
Da je iPhone jednostavno koristiti je mit i Apple PR floskula. Dajte nekoj starijoj osobi iPhone i reci da pozove svoj kucni broj. Nema sanse. Pre ce se snaci na obicnom telefonu sa numerickim tasterima. Isto vazi i za osobe koje ga prvi put uzmu u ruku. Nema sansi da odmah provale kako se koristi. Probajte.. dajte telefon nekome i zamolite ga da okrene svoj fiksni broj telefona. Koliko ce mu trebati da nadje Phone app i da nadje on-screen tastaturu.
Ovo vazi i za ostale touch telefone. Samo zelim da se razbije taj mit o iskljucivoj jednostavnosti upotrebe iPhone-a.

Da li je poenta jednosavnosti iPhone UI u tome sto odmah po otkljucavanju telefona ima ekran sa ikonicama aplikacija? Da li je korisnije imati home-screen sa najcescim bitnim informacijama i dugmence za pristup ostalim, manje bitne aplikacijama i informacijama? Kolika je sansa da Apple u jednoj od sledecih verzija ubaci Home Screen i widgete? I za vlasnike (odnosno obozavaoce) iPhone-a pitanje.. koji sledeci never-seen-before feature mozemo videti u buducnosti na iPhone-u?

Mali off:
Koliko je ovo koristan TV remote?
apple-tv-remote-270x300.jpg

Poslednja izmena:
@Snake:

Savrseno mi odgovara i uzivanje mi je sa istim raditi. Ne tvrdim da i ti treba da imas isto misljenje, daleko od toga cak i razumem tvoju ogorcenost kao programera na iOS (koja na mene kao ne programera ne utice u toj meri), ali zanima me koji je po tebi bolji tablet uredjaj?

@ostali:
Da je iPhone jednostavno koristiti je mit i Apple PR floskula. Dajte nekoj starijoj osobi iPhone i reci da pozove svoj kucni broj. Nema sanse. Pre ce se snaci na obicnom telefonu sa numerickim tasterima. Isto vazi i za osobe koje ga prvi put uzmu u ruku. Nema sansi da odmah provale kako se koristi. Probajte.. dajte telefon nekome i zamolite ga da okrene svoj fiksni broj telefona. Koliko ce mu trebati da nadje Phone app i da nadje on-screen tastaturu.
Ovo vazi i za ostale touch telefone. Samo zelim da se razbije taj mit o iskljucivoj jednostavnosti upotrebe iPhone-a.

Pa da majku mu ali valjda treba teziti nekom napretku ako je dvoklik na home taster da bi se uslo u phone meni cena koja treba da se plati - platicu je 🙂

@SnakeEyes:
iPad... ali sa Androidom. Tuga je sta ta sprava moze da uradi a zabranjeno je.

@SnakeEyes:

tuga je sto ljudi ne mogu da prihvate cinjenicu da uredjaj moze da bude dobar ako ima sve najcesce koriscene feature. vecina korisnika je zadovoljna sa ipadom ( odmah da se razumemo nedostatak usb porta ne mogu da im oprostim i zbog toga smatram da je ipad veliki bullshit)

android je kao stvoren za ljude koji stalno vole da cackaju i menjaju sve sto im padne napamet, za vecinu ostalih korisnika ios je idealan 🙂

@Snake:

@ostali:

Da li je poenta jednosavnosti iPhone UI u tome sto odmah po otkljucavanju telefona ima ekran sa ikonicama aplikacija? Da li je korisnije imati home-screen sa najcescim bitnim informacijama i dugmence za pristup ostalim, manje bitne aplikacijama i informacijama? Kolika je sansa da Apple u jednoj od sledecih verzija ubaci Home Screen i widgete? I za vlasnike (odnosno obozavaoce) iPhone-a pitanje.. koji sledeci never-seen-before feature mozemo videti u buducnosti na iPhone-u?

Mali off:
Koliko je ovo koristan TV remote?
apple-tv-remote-270x300.jpg

Moja keva je bas veceras npr proverila racun (iz prve) u postanskoj uzela je moj iPhone jer zna da sam joj ranije tu gledao i sama izvalila kako to da odradi. A telefoniranje moze da bude jos lakse, jer je odmah dostupna velika ikona phone, sa sve slusalicom (ko bi reko) na njoj. Dakle intuitivnost. Npr kotra tome su panasonic fiksni telefoni koji imaju neka dva kruga koja sluze za imenik il sta vec i sl..

Za remote: gledao sam prikaz iTV-a, sto se toga tice daljinac je vrh. Jednostavnost je jedna divna stvar 😉

@SnakeEyes:

iOS je maksimalno optimizovan za A4 iliti za proc + PowerVR SGX, a za sta je Android optimizovan kada radi na sto (hardverski) razlicitih telefona? iOS, a to se najvise primecuje na 2G/3G/3Gs telefonima, izvlaci vrhunske performanse iz (danas) vrlo skromnih resurasa. iPad radi ono sto radi sa sve 256Ram-a manje nego li jedan ocajni HTC Tatoo.

Poslednja izmena:
BMW nije AAPL

@945:
Necu da se nastavljam s tobom,kriv ti je primer...svi automobili imaju tockove i motor kao sto i mobilni telefoni imaju ekran antenu i zvucnik...razlike su u opremi... E sad tu na snagu stupa ono sto mi drvimo: Kupiti auto preko 40.000 e je cisto proseravanje da vide ljudi da imas pare,da si drugaciji itd...
To sto ima jedan auto za 80.000ima ISTO jedna opel insignia u fullu za nesto manje od 40k...cak i vise nove tehnologije.
Novi bmw-ovi,sto su se jedno vreme u top-gearu zezali,jesu malo bolji,ali su PREVISE SKUPI.,i da bmw stavi znak na izmet,svi bi kupovali. E tako je i ovde fora. Jeste to malo bolje,ali matori,sve sto ti treba,isto pa i vise imas i u drugim fonovima,ali ti neces obicsn samsung,ti hoces iphone da bi bio drugaciji. Lepo je to,mozes...ali bar onda priznaj,a ne vadi se na to kako je puno bolji,kad i nije. Bar ne za tu cenovnu neopravdanu razliku.

Niko ne ljubomorise i ne pravi dramu,nego smo kivni na toliku potrebu da neko brani nesto sto nije istina....
:laugh:
Top Gear ni manje ni više. E jak ti je izvor.

Molim te, nemoj da mešaš BMW sa AAPL jer zna se šta je BMW u automobilskoj industriji. Da li možda treba da ti kucam zašto je BMW bolji i skuplji od narodnih auta?

Većina AAPL proizvoda nisu nikakav premium već porez na budale, a tu je iPhone bez premca.

@945
Pogresno ti poredjenje: Da je neko kupio BMW za 100.000eura i dobio auto bez retrovizora, gepeka i desnog brisaca, zato sto je BMW rekao da su to nepotrebne stvari, jer desni brisac brise desnu polovinu vetrobrana, a vozac je na levoj strani ili da je gepek suvisan jer ga ljudi ni ne koriste (a ko ga koristi neka kupi auto koji ga i ima)...a YUGO 45 ima sve to, onda slobodno mozes da kazes za takvog coveka da je ret*ard (bez uvrede)
Bravo!

encyclopediadramatica.com/Iphone

:d
Whoapaple.jpg

Ne, nije pogrešno poređenje. Nisu vlasnici ajfona ti koji se žale, već upravo oni drugi. Primenjeno na tvoj primer sa bmw-om od 100 000 evra, to bi otprilike bilo ovako: čovek koji ga vozi je prezadovoljan, a svi ostali oko njega u jugićima 45 pričaju kako je bmw od 100 000 evra krdža, jer oni u jugu imaju sve to što i on.

+1 samo umesto juga stavi Isgniju recimo. (nije realno porediti sPhone sa yugom)

Poenta cele teme je u sledecem: Hardverski Samsungov Galaxy je jaci od iPhone-ovog hardvera (CPU+GPU), necu da racunam SAMOLED vs Retine...Stilski iPhone je bolji od Samsunga jer je metalan + staklen.Softverski Android po pitanju opcija ipak prednjaci u odnosu na iOS.
Samsung Galaxy S je 500 eura amazon.co.uk
iPhone 4 je 722 eura amazon.co.uk

Razlika od 222 eura u korist iPhonea je neopravdana i predstavlja cist atak na zdrav razum. Neopravdana jer ne nudi bolje opcije od Samsunga (kao sto jaguar ima bolje stvari od yuga, ili majbah od opela i sl.) Stoga Samsung jeste bolji telefon sveobuhvatno od iPhone-a.

@Martin Mystere
Hehe..pa naslov teme sve govori...ja se iskreno nadam da je nece zatvoriti 😀

Hardwer ovde nije bitan uopste. Oba OSa rade brzo i imaju dobar odziv komandi tako da je tu sve izjednaceno. (meni licno iP deluje malo vise "smooth" ali mnogi se nece sloziti). Ja i dalje da cujem po cemu to android prednjaci? Nikako da neko napise sta to od aplikacija ima a da su takobolje od iOS konkurenta? (ili obrnuto) Sustizu se poprilicno i po pitanju kvaliteta i po pitanju funkcija. Ako je jedina prednost domaci parking servis app onda ***. ... I na kraju dolazimo do - cene. Veciti kec u rukavu kada su u pitanju apple uredjaji. Ok, skuplji je. Onaj kome nista ne znaci unikatan dizajn, bolja izrada i ne moze da svari koncepciju sinhronizacije sa iTunes-om onda mu je samsung definitivno bolji izbor i isplativiji. Ali samo prekinite da ljude kojima to sve jeste bitno nazivate retardima, gejevima i mislite da vas bilo ko iz te grupe gleda s'visine. Sigurno da ima takvih ljudi ali ja licno ovde ne znam ni jednog. Ali zato ovih koji prozivaju i koji su krajnje nevaspitani ima i to le broj koji polako dostize dvocifren broj.

Ko ovde moze da mi kaze da bi pre kupio full Insigniju nego bmw serije 6?

@DukeOfSerbia
Ona slika sto si postavio nema veze sa realnoscu, vec je tu samo da se pljuje iPhone tek tako, radi reda.

Hteo bih da vidim na sta lici video edit na tom SE telefon i kakav je krajni rezltat tog editovanja.

Probajte prvo kako radi video editing u iMovie na iPhone i posle dodjite ovde da tvrdite da je to ista stvar kao na tom SE telefonu. (opet stara prica da nema razlike izmedju juga i mercedesa je se kotrlja nekako i jedan i drugi)

Realno, razlika je nebo i zemlja, i video editing kao i vecina drugih stvari na iPhone jeste uzivancija za razliku od drugih, ali ipak ako nema bluetooth out of the box (ili nema ga uopste) ne vredi nista 🙂

Sent from my iPhone using Tapatalk

@SnakeEyes:

I koji to bese app (ili vise njih) na androidu zbog koga treba bataliti iOS?

btw, moja baka je danas nako sto sam joj preve sta znaci slide to unlock, za 30 sekundi otvorila phone app. (20 sekundi je otislo na odusevljenje sto moze nema dugmice 😀 ) Mora da je neki IT genijalac, a?

Ali samo prekinite da ljude kojima to sve jeste bitno nazivate retardima, gejevima i mislite da vas bilo ko iz te grupe gleda s'visine. Sigurno da ima takvih ljudi ali ja licno ovde ne znam ni jednog. Ali zato ovih koji prozivaju i koji su krajnje nevaspitani ima i to le broj koji polako dostize dvocifren broj.
meni upravo izgleda obrnuto, iphone korisnici gledaju sa visine ostale, govore im kako su siromasni pa moraju da kupe telefon na rate, kako im ti telefonu uzasno laguju i seckaju animacije, kako je to sve kopija njihovog savrsenog najboljeg na planeti telefona. a sto se tice koga ima vise i kome je naklonjen bench, pogledaj strukturu foruma, jedina IT kompanija koja na benchu ima svoj ceo podforum je Apple, time je sve receno ko se favorizuje na forumu.

I pritom, meni i dalje nije jasno sta "AAPL" znaci :d:d:d

nista..povlacim se 🙂 (htedoh da se nastavljam,al vec sam 2 put rekao DOSTA sebi,i ne slusam samog sebe) xD

Poslednja izmena:
meni upravo izgleda obrnuto, iphone korisnici gledaju sa visine ostale, govore im kako su siromasni pa moraju da kupe telefon na rate, kako im ti telefonu uzasno laguju i seckaju animacije, kako je to sve kopija njihovog savrsenog najboljeg na planeti telefona.
Pazi, fakat jeste da je Epl inovator i da se mnogi "ugledaju" na njih, te da je u današnjem tehnološki naprednom svetu sve manje pravih inovacija... Uostalom, tako i uspevaju da prodaju toliki broj svojih proizvoda po tako visokim cenama (kvalitet košta).

Međutim, isto je tako činjenica da veliki broj Epl korisnika ima prilično predimenzioniranu privrženost svojim gadžetima i lojalnost prema Kompaniji, što i ne odstupa previše od "ljudskosti" imajući u vidu ekskluzivnost (a i cenu) tih proizvoda.

Naravno, kada se konkurencija previše približi (Intel vs PowerPC ?) i ružicasti balon jedinstvenosti pukne razni ljudi to različito prihvataju. A budite sigurni da će rasprave postajati sve žešće kako se prednost Ajfona u odnosu na konkurenciju bude topila.

a sto se tice koga ima vise i kome je naklonjen bench, pogledaj strukturu foruma, jedina IT kompanija koja na benchu ima svoj ceo podforum je Apple, time je sve receno ko se favorizuje na forumu.
To je tako u poslednjoj inkarnaciji foruma... Do juče su svoje sobe imali i Dell i HP i ostali, ali su se te sobe pokazale kao nepotrebne za obim komunikacije koja se u njima odvijala. Sa druge strane, Epl i jeste trenutno jedina IT kompanija koja na ovakvom jednom forumu zaslužuje svoj podforum, što zbog širine asortimana a što zbog (ne)kompatibilnosti sa bilo čim drugim. 🙂

Hype from the iPhone 4 has died down!
😛arty: :laugh:

Another Major Leap for Google Android OS Among Consumers
ChangeWave survey shows new all-time high among smartphone buyers

September 29, 2010 | By Paul Carton, Vice President of Research, ChangeWave

For more than a year, ChangeWave consumer smartphone surveys have been chronicling the upward movement of the Google Android operating system and its explosive impact on the smartphone market. Going forward, our latest consumer survey shows another surge in Android momentum among planned buyers.

The survey of 4,000 respondents, completed Sept. 23, takes a close-up look at the transformation occurring in mobile OS and smartphone preferences.

Another Leap for Android
Back in June, the launch of the iPhone 4 temporarily slowed the meteoric rise of the Google Android operating system. But our latest survey shows the Android OS is once again making major advances in the smartphone market.

Among consumers planning to buy a smartphone in the next 90 days, 37% say they prefer to have the Android OS on their new phone — a 7-pt jump since our previous survey and a new all-time high for the Google operating system.

google_android_future.gif

* Note: Estimated data for Sep 2008

As the above chart points out, we’ve seen huge leaps forward for the Android OS in four of the last five ChangeWave surveys. All told, it’s a six-fold increase in consumer preference for the Google OS in a year’s time.

While the Apple iOS (38%; -12 pts) remains the number one OS preference for future buyers, it dropped as expected in the aftermath of the huge spike we saw during June’s iPhone 4 release. The following chart shows mobile OS preferences for consumers who plan on buying a smartphone in the next 90 days — in comparison to the OS preferences from our June survey.

mobile_os_future.gif

Research in Motion’s results are less encouraging in the above chart. Preference for the RIM OS (6%) is up just 1-pt since June, a time when RIM had fallen to its lowest level since we began asking this question. The current 1-pt uptick is likely attributable to the recent launch of the new Torch smartphone.

...
http://www.investorplace.com/invest...ap-for-google-android-os-among-consumers.html

Cena izveštaja je 1.500 USD.

Stvarno je za potpis :d:d:d

Jeste stvarno za potpis tvrdnja da je potpuno ista stvar video edit na onom SE telefonu i na iPhone uz pomoc iMovie, i razlika jeste nebo i zemlja.

Lepo su vam pre ljudi objasnili da mnogi ne vide razliku izmedju yuga i mercedesa jer oba imaju 4 tocka, i kako njima mozes nesto da objasnis?

Poslednja izmena:
Edituješ video i onda ga gledaš samo ti zato što ne možeš nikome da ga pošalješ 😛

Editujem ga i kacim ga na youtube ili saljem mailom, direktno sa telefona. To ce biti za par godina i na androidu ali do tada imate bluetooth pa uzivajte u naprednim tehnologijama ili kupite onaj SE jer nema razlike. 🙂

Poslednja izmena:
Ti se baš primaš, *** kao da te lično vređam. E mail šta je to, ima to na Facebook-u?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno