Šta je novo?

iPhone vs. sPhone AKA Samsung Galaxy S: Ultimate fight!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ni ja tebi nisam rekao šta da pišeš ovde i o čemu ćeš da pišeš, pošto je ceo ovaj topic jedan veliki offtopic a i drugi su ga spomenuli pre mene, tako da ne vidim šta će smetati par postova u temi od 16 strana prepucavanja.

Tvoj komentar je u rangu sa tom situacijom cim poredis laptop i iPad.

OK je to ali evo ocigledno je da priest ima taj fon mada mu branjenje istog po svaku cenu nije na mestu. A sta imas da kazes za clana OTAC? Da li zaista mislis da je on drzao u rukama iPhone 4 i iPad nakon sto uzme da poredi iPad i laptop? A glavni je u prepirkama vezanim za iste.
pod 1) poredim lap top i ipad,ok znam da ne bih trebao,da su to dve razlicite sprave,ali s obzirom da im svrha bas i nije toliko razlicita,nista mi drugo ne ostaje nego to da radim.

Da kojim slucajem iPad moze pored svog tog surfovanja i igranja i reprodukovanja bilo kog multimedijalnog sadrzaja(sto moze i lap top) na primer da kolje male pilice i ima ugradjen sekach u sebi za tu namenu,ja bih rekao:ju, vidi, za one koji hoce da sve rade kao i na lap topu a hoce i da kolju male pilice, e ovo je PRAVA STVAR!!! 🙂
ovako,ako je namenjen za isto sto i lap top i ne moze nista vise od lap topa a vise para das za lepo upakovanu stvar,onda je glupo. Da je to 200e,onda bih ga i ja uzeo jer to zaista hardwerski osakacen lap top,a i bilo bi cool posedovati ga,ali eto do 250 bih se pruzio za njega

A sto se tice number 2) apple iPad nisam drzao u ruci,ali o njegovim tehnickim detaljima i ne komentarisem(nego samo o upotrebnoj nameni) a iphone4 sam mnogo dirao, nikad ne pricam o onome sto ne znam.

Iphone4 je bruka,ali za nekih 500eura mozda.sve preko toga je pointless gledajuci konkurenciju i trziste,isto poredjenje kao lap top i pad...

Poslednja izmena:
@945
Pogresno ti poredjenje: Da je neko kupio BMW za 100.000eura i dobio auto bez retrovizora, gepeka i desnog brisaca, zato sto je BMW rekao da su to nepotrebne stvari, jer desni brisac brise desnu polovinu vetrobrana, a vozac je na levoj strani ili da je gepek suvisan jer ga ljudi ni ne koriste (a ko ga koristi neka kupi auto koji ga i ima)...a YUGO 45 ima sve to, onda slobodno mozes da kazes za takvog coveka da je ret*ard (bez uvrede)

Poslednja izmena:
http://forum.benchmark.rs/showpost.php?p=2306283&postcount=148

"mogli su da ubace i jedno i drugo*, i trebali su ali ***..."

*(BT transfer i MMS)
Oket, rekao si to... posteno 😉
Ali nisam gadjao tebe konkretno tom recenicom koju si kvotovao, govorio sam o "ajFonovcima" generalno... cisto da se razumemo 😉

BTW, i moram da priznam i primetim da si ti od ovih "ajFonovaca" (takav mi naziv prikladan - jer ne vredja nikoga 😛) ubedljivo najbolji - nisi klasican lozac, vidis mane kada ih ima (doduse, malo pokusavas da zamaskiras 😛), pricas normalno... vecina ostale skvadre je sacuvaj Boze.
Podsecaju me na one konje kojima navuku ono cudo na oci, pa samo gledaju pravo... levo i desno nimalo... FOV ne prelazi 18 stepeni, ali nikako.

2 OTAC:
Oce, daddy, papa, padre... LEGENDO!!!
Iskidao sam se od smeha citajuci postove #217 i #219 (naravno, takodje ne vidim kao vredjanje, vec sprdnja i posalica obicna, kao sto i naveo primerom u tim postovima) ... ali padoh sa stolice!! 😀😀😀😀

Mada i ona za pilice u poslednjem postu ti nije bila losa... 😛

@CAR
Hoces ja da ti psujem sve redom i na kraju da kazem da je samo sprdnja i da je to jako zabavno?

Mozda jeste za nekoga zabavno ali za ljude koji imaju bar prosecan IQ, nije.

Stvarno kod nas sto si veci primitivac, dize ti se cena.

Poslednja izmena:
Pa i nisi daleko. 🙂
Mozda ne upotrebljavas neke konkretne inkriminisuce izraze,ali ti je stav prema neistomisljenicima & nacin diskusije,pa,kao da pricas sa potpunim iD.iO.tima ili nekom nizom vrstom primata...

Podsecas me na zeljka kad mu neko dira Nvidiu :d

Poslednja izmena:
U redu, znaci treba da psujem, onda je ok.
Ili treba da se pravim blesav i da kazem da stvarno sPhone nije kopija iPhone i ne vidim nikakvu slicnost?

hahaaha 🙂 da..sad me to cini primitivcem jer ti tako kazes, iju! moram se brzo promeniti, iskupiti na ovom forumu da bi ljudi drugacije mislili! UUUuuuuu! sta ce reci moji kad vide ovo?! :O

i gresis, ne raste cena ako si primitivac, nego ako zavrsavas fakultet i znas bar 2-3 strana jezika i bavis se sportom (naveo sam ti moje atribute)
a iphone te ne cini TRANDY, ili IN chikom da mislis da si iznad drugih.....

Ili treba da se pravim blesav i da kazem da stvarno sPhone nije kopija iPhone i ne vidim nikakvu slicnost?

Znash vrlo dobro na sta mislim,ili bi bar trebalo da znas.
:wave:

@CAR
Hoces ja da ti psujem sve redom i na kraju da kazem da je samo sprdnja i da je to jako zabavno?

Mozda jeste za nekoga zabavno ali za ljude koji imaju bar prosecan IQ, nije.

Stvarno kod nas sto si veci primitivac, dize ti se cena.
Nije bilo psovanje niti vredjanje, zaista... ne poznajem coveka, ali shvatam poentu recenice. Ne treba uopste da ti kaze "na kraju" da je sprdnja, stvarno se sve vidi iz kontexta recenice.

Sto kaze lepo, tako nesto ces da kazes ortaku na fudbalu kad promasi prazan gol... ne misleci pritom sigurno da je zaista maoluman. Pa sigurno neces da mu kazes "jaoj, pa kako si mogao da promasis u tako izglednoj situaciji?" :trust:

Ne mogu da verujem da stvarno i oko ovoga treba da polemisemo...

U redu CAR-e "retardu" razume se, sve je to prijateljski.
Kada ne mogu da odgovaram na temu pocinjem da vredjam i posle puj pike ne vazi.
Ako mogu da se pravim blesav da sPhone ne lici na iPhone onda mogu da kazem i da vredjanje nije vredjanje.

P.S. Ja nisam nikakav prijatelj sa njime da mi se tako obraca i ovde nisam niti na fubalu niti na pijaci

Poslednja izmena:
ih, nije isto fudbal i forum... i nije isto kada kazes ortaku i nekom nepoznatom liku na forumu... nije da mi nesto smeta ali ima ljudi kojima smeta i treba drzati nivo i ton diskusije na nekom nivou...

U redu CAR-e "retardu" razume se, sve je to prijateljski.
Kada ne mogu da odgovaram na temu pocinjem da vredjam i posle puj pike ne vazi.
Ako mogu da se pravim blesav da sPhone ne lici na iPhone onda mogu da kazem i da vredjanje nije vredjanje.

P.S. Ja nisam nikakav prijatelj sa njime da mi se tako obraca i ovde nisam niti na fubalu niti na pijaci
Ja nemam problem sa tim... mogu savrseno da razumem u kom kontekstu mi se neko obraca.

Ti, ocito, ne mozes... nema veze, nije bitno.

Nije jedini 😛

Da ste ovu energiju upotrebili da pomognete cikama sto sredjuju "gazelu", ne bismo imali vise guzve i odavno bi smo koristili most kako dolikuje. Poenta je da bi ste uradili nesto korisno.....a ovako ?!?!
Ne znam kako vam nije zao makar jagodica i ociju i to sopstvenih?

Kapiram da ste i mene i gomilu drugih ljudi potpuno odbacili sa ovim porukama. Mi odosmo na neku drugu temu definitivno a vi nastavite da razmenjujete autice i klikere....

e ako si im rekao :d

@945
Pogresno ti poredjenje: Da je neko kupio BMW za 100.000eura i dobio auto bez retrovizora, gepeka i desnog brisaca, zato sto je BMW rekao da su to nepotrebne stvari, jer desni brisac brise desnu polovinu vetrobrana, a vozac je na levoj strani ili da je gepek suvisan jer ga ljudi ni ne koriste (a ko ga koristi neka kupi auto koji ga i ima)...a YUGO 45 ima sve to, onda slobodno mozes da kazes za takvog coveka da je ret*ard (bez uvrede)

Ne, nije pogrešno poređenje. Nisu vlasnici ajfona ti koji se žale, već upravo oni drugi. Primenjeno na tvoj primer sa bmw-om od 100 000 evra, to bi otprilike bilo ovako: čovek koji ga vozi je prezadovoljan, a svi ostali oko njega u jugićima 45 pričaju kako je bmw od 100 000 evra krdža, jer oni u jugu imaju sve to što i on.

Da ste ovu energiju upotrebili da pomognete cikama sto sredjuju "gazelu", ne bismo imali vise guzve i odavno bi smo koristili most kako dolikuje. Poenta je da bi ste uradili nesto korisno.....a ovako ?!?!
Ne znam kako vam nije zao makar jagodica i ociju i to sopstvenih?

Kapiram da ste i mene i gomilu drugih ljudi potpuno odbacili sa ovim porukama. Mi odosmo na neku drugu temu definitivno a vi nastavite da razmenjujete autice i klikere....

Njih dvojica gule samo po jedan prst od deset prisutnih (izvinjavam se ako neko ima više/manje od deset). Ceo njihov fajt bi bio delimično smislen kada bi obojica pogrbljeni ispred monitora sa krvavim pogledom kucali na tastaturi. Nažalost pre će biti slučaj da se obojica smejulje dok kucaju na svojim mobilnim telefonima zavaljeni u fotelje 🙂

Iscitao sam celu temu (iskljucivo jer mi je bilo dosadno) i stvarno ne vidim svrhu iste!?
Pa cak i naziv teme zvuci kao da je neko postavio istu kako bi sa strane mogao mirno da posmatra kako bez ikakve svrhe rasipate energiju i gubite zivce svadjajuci se i da uziva u tome!
Da ne bi bio off, tacno je da navedeni Samsung lici na iPhone 4 ali ne vidim zasto je to toliko strasno!? Zar nijedan telefon ne bi smeo/trebao da ima touchscreen ili nesto slicno zato sto je to Apple ekskluziva? Ma daj. Takodje apsolutno se slazem sa cinjenicom da je iPhone 4 jako dobar telefon ali da je i vise nego precenjen i da ni priblizno nije toliko dobar koliko kosta.

haha koja kompleksaska tema sve sam procitao: no ovo moram da izdvojim:

Meni je dovoljno o iPhone-u to da moze da ga koristi i moja komsinica u roze helankama, i muka mi je vise od vasih hvala o igricama, ako mi trebaju igrice kupicu konzolu...ali mozda ste i u pravu, za iPhone zapravo i jeste igracka, ali nikada ozbiljan i pametan telefon.

Definitivno najveca mana iPhone-a je sto svako moze da ga koristi.

Ne, nije pogrešno poređenje. Nisu vlasnici ajfona ti koji se žale, već upravo oni drugi. Primenjeno na tvoj primer sa bmw-om od 100 000 evra, to bi otprilike bilo ovako: čovek koji ga vozi je prezadovoljan, a svi ostali oko njega u jugićima 45 pričaju kako je bmw od 100 000 evra krdža, jer oni u jugu imaju sve to što i on.

Poenta cele teme je u sledecem: Hardverski Samsungov Galaxy je jaci od iPhone-ovog hardvera (CPU+GPU), necu da racunam SAMOLED vs Retine...Stilski iPhone je bolji od Samsunga jer je metalan + staklen.Softverski Android po pitanju opcija ipak prednjaci u odnosu na iOS.
Samsung Galaxy S je 500 eura amazon.co.uk
iPhone 4 je 722 eura amazon.co.uk

Razlika od 222 eura u korist iPhonea je neopravdana i predstavlja cist atak na zdrav razum. Neopravdana jer ne nudi bolje opcije od Samsunga (kao sto jaguar ima bolje stvari od yuga, ili majbah od opela i sl.) Stoga Samsung jeste bolji telefon sveobuhvatno od iPhone-a.

@Martin Mystere
Hehe..pa naslov teme sve govori...ja se iskreno nadam da je nece zatvoriti 😀

Poslednja izmena:
Iscitao sam celu temu (iskljucivo jer mi je bilo dosadno) i stvarno ne vidim svrhu iste!?
Pa cak i naziv teme zvuci kao da je neko postavio istu kako bi sa strane mogao mirno da posmatra kako bez ikakve svrhe rasipate energiju i gubite zivce svadjajuci se i da uziva u tome!
Da ne bi bio off, tacno je da navedeni Samsung lici na iPhone 4 ali ne vidim zasto je to toliko strasno!? Zar nijedan telefon ne bi smeo/trebao da ima touchscreen ili nesto slicno zato sto je to Apple ekskluziva? Ma daj. Takodje apsolutno se slazem sa cinjenicom da je iPhone 4 jako dobar telefon ali da je i vise nego precenjen i da ni priblizno nije toliko dobar koliko kosta.

Svrha je da se ne zagadjuju ostale teme:d posto se ova prica provlaci bilo gde gde se makar usput pomene iPhone,Galaxy i ostali...

Tema je i nastala tako shto je cela ova shuplja prica izdvojena iz neke druge teme....🙂

Ma znam sta se desilo, video (citao) sam obe "fight" teme ali sve mi je to nekako bez veze. ,)

Nisi jedini. 🙂

Svi vi koji pljujete Apple, a veličate Samsung morate da shvatite da pljujete po sebi. Da nije bilo Apple-a nikad ne bi imali klonove njihovih proizvoda niti bi ikad jedan Samsung napravio ovakav telefon. Apple donosi inovacije, a svi ostali ih slede kao ovce.

Podsećate me na čuvenu rečenicu iz filma "Crna mačka beli mačor":

"Naš viski je bolji od originala" :d

Ma znam sta se desilo, video (citao) sam obe "fight" teme ali sve mi je to nekako bez veze. ,)

Pa kada bi učesnici teme imali volje i znanja da raspravljaju ozbiljno onda bi tema imala nekog smisla (poređenja softvera i hardvera, primeri iz svakondnevne primene). Ovako, poslednjih par strana je postala ćaskaonica uz upadicu pokojeg Vip člana da pokaže ostatku foruma kakav je stav potreban da bi se stiglo do tog statusa...

Pa ***,ko je procitao prve dve-tri strane teme a nije Apple/kontra-Apple fanatik realno shvati da je besmisleno i pokusavati skrenuti pricu u neki smislen pravac,i cuti. Ili neobavezno caska...🙂
A da je steta-steta je. Sloboda govora je qrva....:d

Nadam se da si uzeo model sa 3g kad si već plaćao 100$ ekstra za 16GB više.

A tebi se prema tvojim estetskim merilima ne čini da si malo previše puta izneo svoje mišljenje da je "sPhone kopija iPhone-a"? Mislim, ti naravno kapiraš da niko neće promeniti svoje mišljenje samo zato što si TI to rekao. :trust:

@snake:
ja se povukao...dzabe vam.. xD
upravu ste, iPad ima vishe opcija od lap topa,upotrebljiviji je zato sto sve 'klizi/leti' i lakse ga je poneti u grad xD i bolje gledati filmove i vishe interne memorije ima i sve xD

kazem, povukao sam se iz teme, udrite sad rafal po meni ako treba 🙂

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno