Šta je novo?

RTS HD!

iskreno slika je extra (kod mene na 50") kad poredim naravno sa obicnim razmuljanim signalom na rts1.

iskreno slika je extra (kod mene na 50") kad poredim naravno sa obicnim razmuljanim signalom na rts1.

A i ti si nasao sa cime da poredis. :d

Salu na stranu,ja gledam na 40" i nije lose kada je u pitanju recimo "krupan plan".
Ali cim se prebace na redovnu kameru (fudbal) i cim se odalje malo kao da fali ostrine.
Sto je mnogo bitno,vec smo to spominjali ovde. Gledao sam i druge snimke na 720p, 6Mbps pa nije tako mutno. :S:

Jel moguce da MPEG2 risiver (Alma t2200) hvata samo zvuk, ali sliku ne? Pitam jer mi na kanalu Avale (RTS3) ide zvuk RTS-a 1, ali na ekranu pise: "nepodrzan video" (nemoze da dekodira MPEG4).

da, to je normalno kod mpeg2 risivera

Ok, hvala na odgovoru. A steta sto nemam mpeg4 risiver, signal je onako, solidan, samo slike nema :D. Mada mi ni ne vredi, imam obican TV sa katodnom cevi :(

Sad moram da gledam Avalu na budjavom analognom signalu...

Isuvise je to mala diagonala da bi mogao da zakljucis o kvalitetu slike.

Tek kad na 40" bude kako treba onda ih treba pohvaliti. Ipak je ovo namenjeno za TV a na za PC. :p
iz tog razloga sam i napisao dijagonalu, vrlo blisko kvalitetu 720p, ako ne i isto u prenosima utakmica.
vidi se razlika i to velika između hrvatskih i naših dvb t1 digitalnih kanala (hrvatski su obično puni krupnog zrna) a hd se može porediti ni sa jednim etru.

Ljudi sad je neki bandzi jumping u hd-u a ne ide na rts 1, ali umiksovano sa akcijama iz danasnjih utakmica. nije mi jasno sta je ovo, a da nema zvuka

to je eurovision feed

79km istočno vazdušnom linijom od Avale, signal i dalje prisutan ;)
311w7sj.jpg

Jel bila sinoc tekma partizan - helsinki na RTS HD u 720p?

A jel uspeo neko "malo" južnije od BG-a da uhvati signal? Kragujevac?

Ide sad Partizan - Anderleht u HD.

Od pet utakmica večeras kvalifikacija za LŠ, četiri je imalo odličnu sliku u HD-u, odlične boje i oštra slika i naravno bila je jedna na kojoj je trava imala radioaktivnu žutu boju, prebudžen kontrast i odpanjen saturation. Pronađite uljeza. Sve naravno gledano na multi prenosu na Sky Sport HD1, da ne bude zabune da je do signala.

Jel će možda biti prenosa košarke u HD-u ?

Iz Dobanovaca sam upucao 4 digitalna sa odličnim signalom sa mrežastom antenom i sasvim korektno izgleda. Tako da ko je malo dalje sa ovom antenom nema greške. Imam +20 analognih kanala uključujući i NS (Fruška Gora mi dođe od prilike iza leđa). Stvarno odlična antena po pristupačnoj ceni.

PS: Ja sam moju kupio pre par godina na buvljaku na NBG kod nekog lika u drugom redi, ova sa sajta je samo ilustracije radi o kojoj se anteni radi.

Za sada nista od Basketa u HD-u. Ne znam sta se glupiraju sto ne propuste... :S:

Zato što niko i ne prenosi u HD. Jednostavno za sada nema HD signala iz Turske

Bio basket u hd, evo sada ide liga šampiona, jos nema komentatora ekstra

To sa komentatorom im se vec koji put desava, ne znam u cemu je fora. :trust:

Takodje nisam zadovoljan ostrinom slike jos uvek,krupan plan je ok ali redovan tesko + u zadnje vreme pojavljuje im se neka vertikalna linija sa desne strane celom duzinom. :S:

Poslednja izmena:
Malo mi je nejasno nesto, glup sam ali ste vi pametni pa da mi kazete... Nalazim se na NBG i stan mi gleda na suprotnu stranu od Avale. Da li to znaci da bih za gledanje RTS HD morao da vucem antenu cak na krov da bih mogao da je okrenem ka Avali?

Vrlo teško reći bez probe. Ponekad je reflektovani signal sasvim dovoljan za kvalitetan prijem, pogotovo kod digitalnih signala.

Upravo, ništa bez eksperimenta

Znaci u principu da probam i sa sobnom antenom, pre nego sto se odlucim da opet kupujem neku za krov i razvlacim kabl?

Ne, to je jedna od retkih DVB-C (Cable) kartica, tebi treba DVB-T (Terrestrial).

Redovno sada ide liga shampiona, ubacili su komentator ali jedno vreme nije bilo grafike.

Partizan arsenal je bilo i komentatora i grafike

Za tu liniju koju pominjete nisam uopste primetio.

Sada ide upscale rts 1 Valensija Manchetser i slika je 20 puta bolja od rts1 na D3 sbb, a duplo bolja od rts1 iz istog digitalnog 27 kanala.

Nadam se da ce na poluvremenu da prebace na HD

danas probao to sa digitalnim kanalima, i imam rts digital, rts1 i rts2 normalno, a na rts hd, imam ton, a nemam sliku. tv je samsung lcd 42" full hd, kad pogledam signal, on je preko 50%..... u podesavanjima tv-a ne vidim nista sta bi trebao da cackam za hd sliku..... ima li ko ideju sta da radim?

thx za pomoc

Nazad
Vrh Dno