Ipak... Ovde pričamo o mobilnim telefonima i njihovim ekranima. Na njima se ne radi u Fotošopu ili Afteru... Kod njih su bitne osobine ugao vidljivosti, potrošnja energije, vidljivost na suncu, eventualno rezolucija i tek na kraju paleta boja. Retina i SAMOLED su dovoljno slični po ovim karakteristikama da mogu da generišu ovakve diskusije, što znači da nikome ko ima nekakav sadržaj u svom životu to neće ni biti previše bitno.
znaci onda je pixel na samoledu Green+jos jedna boja? ili ipak broje po tri komponente kao jedan pixel (npr. green-blue-green)?Ljudi... nemojte da poredite babe i žabe. iPhone ima ekran mnogo veće rezolucije (640x960 vs 480x800) i time je već u dobranoj prednosti kada je u pitanju kvalitet prikaza.
Ima neko ko to voli meni se iskreno ne svidja. Ja se sa tim drugarom vidjam skoro svaki dan tako da se stalno igram i sa jednim i sa drugim telefono u isto vreme. *** on je iPhone dobio na poklon od sestre iz USA i sam nije mogao da poveruje u razliku. Razmislja da ga proda i da uzme galaxy.
@morbius uhvatio sam se za raspored pixela upravo zbog svih nedostataka koje on donosi.
znaci onda je pixel na samoledu Green+jos jedna boja? ili ipak broje po tri komponente kao jedan pixel (npr. green-blue-green)?
Bice da je ovo potonjejel znate sta je interesantno...
na netu nisam nasao ni jedan duzi thread o Retina vs SAMOLED od ovog![]()
threadovi po stranim forumima imaju po 3-4 stranice... e sad, ili svi drugi nemaju vremena ili ga mi imamo previse![]()
Ae ti, blago meni, prvo da ih vidis... jedan, pa dugi... iPhone 4, pa Wavesta mi ostaje drugo nego da kazem: nisam ih video uzivo tako da ne mogu da sudim![]()
igra se na Androidu... koje su top 3D igrice za Android? (ili mozda voli da igra Angry Birds i slicne xxxxxx?)
Hvala na ovom postu... recena sustinaPa fanboy je utuvio sebi u glavi da mi mislimo da je Retina loša, a to niko nigde nije rekao, pa čovek koji je ovde najviše na strani SAMOLEDa, akki, koristi iPhone 4 i ne žali se, ali neki ljudi neće da prihvate neke činjenice.
I ono za IPS ekran kod telefona i na monitoru je smešno poređenje zato što se kvalitetniji ekrani rade za recimo Eizo IPS monitore, tako da je poređenje neumesno isto kao ona izjava da iPhone 4 ima bolji ekran nego bilo koji monitor na svetu.
jer nema potrebe za boljim... ljudsko oko nije savrseno i to se koristi kroz istoriju pocevsi od filma, TV, velikih ekrana na stadionima, monitora i tako dalje...kovacm je napisao(la):ali ako SuperAMOLED na Galxyju isto koristi pentile display cenim da ima iste nedostatke kao i NexusOne (a koji su posledica upotrebe pentile displayja). Nije mi jasno zasto u Samsungu toliko insistiraju na tome?
Ovo je poenta, koja za posmatraca nije bitna osim ako ne gleda pod lupom... Samsung u super amoledu koristi takodje RGBG pentile displej, ali njegovu varijantu pa za razliku od Nexusa on ima dodatnu G komponentu kako bi povetjala luminentnu komponentu... dakle, jedan pixel je prakticno G-R-G, tako da dobijamo realnu rezoluciju, za razliku od nexusa kome je rezolucija nabudzena... Ovo tjes tesko natji na netu jer visokostrucno, odnosno spada u ulazenje u sitna crevca i prosto je nebitno za ljudsko oko sem ako netjes da gledas pod lupom... Da muti sliku ne muti, jer postoje brojni algoritmi koji su zaduzeni da to sprecavaju a kroz istoriju pravljenja monitora uvek se islo na varanje oka...znaci onda je pixel na samoledu Green+jos jedna boja? ili ipak broje po tri komponente kao jedan pixel (npr. green-blue-green)?
Ne, drugi samo imaju prilike da vide displeje uzivo... posle toga prestaje svaka diskusija sem ako nisi okoreli apple fanboy... slika koja se moze videti i na ovom forumu...na netu nisam nasao ni jedan duzi thread o Retina vs SAMOLED od ovog
threadovi po stranim forumima imaju po 3-4 stranice... e sad, ili svi drugi nemaju vremena ili ga mi imamo previse
Samsung u super amoledu koristi takodje RGBG pentile displej, ali njegovu varijantu pa za razliku od Nexusa on ima dodatnu G komponentu kako bi povetjala luminentnu komponentu...
igra se na Androidu... koje su top 3D igrice za Android? (ili mozda voli da igra Angry Birds i slicne xxxxxx?)
Cini mi se da pod "igra" podrazumeva "cacka" telefone...![]()
![]()
Ne mogu nigde da nadjem color accuracy SLCDa, ali cini mi se da je i on bolji po pitanju realnosti boja od retine
samo da proverim, da bude jasno: znaci ovakve stvari se vise ne desavaju sa super amoledom iako ima pentile display?
Celo prepucavanje u razlikama između IPS-a i AMOLED-a ima smisla koliko i standardna prepucavanja audiofila...
Akki je tu već dosta zašao u problematiku... Pentil matrica je dosta kritikovana zbog svojih nedostataka i da... Prava adresnost piksela ekrana je bliža 640x360, ali je moć razlaganja dosta veća pa se Samsung malo poslužio marketinškim trikovima i deklarisao je kao 800x480.znaci onda je pixel na samoledu Green+jos jedna boja? ili ipak broje po tri komponente kao jedan pixel (npr. green-blue-green)?
Ja mogu da potvrdim da problem sa "rozikastom sivom" više nije toliko izražen, ako i uopšte postoji (ja ga ne primećujem).samo da proverim, da bude jasno: znaci ovakve stvari se vise ne desavaju sa super amoledom iako ima pentile display?
^ Kol'ko tebi para uši to "žive boje", tol'ko i meni ta "vernost prikaza"! Mislim, kapirate li vi da mi ovde pričamo o mobilnom telefonu?!?! :S:
Ko ga je to proglasio?Meni je drago sto su proglasili iPhone 4, telefon sa najboljim ekranom, valjda ce sada malo da se smire strasti.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari