Šta je novo?

Sony Playstation 3 hack tema

pa ako ces da sve bude "fabricki" onda moras 2.5.... da bi fizicki stao unutra....
Ako uzmes 3.5 moze da se "ubudzi" ali je rrruuuuuznoooooo i komplikovano, valjda externi izvor napajanja i sl..... imas linkova na YT..... i stoji ti HD napolju, na SATA kablu , pored PS3....

A generalno, ako su resili da na externi moze da se raspakuju fajlovi veci od 4 gb i sl (vidi par postova iznad od korisnika Dodatak) onda ti je obican externi 2.5 sasvim ok.... jeste sporije na usb nego na interni ali, ajd sad.... Mozda je lakse prebacivanje skinutih igara, ubodes u pc, copy/paste i reseno.... Na interni moras preko FTP i sl.... ni to nije sporo, ali opet...kako je kome lakshe....
Najelegantnije po meni je, (ako nemas ve ni 1 externi a interni ti je 40 ili 60): sto veci interni 2.5, i prebacivanje igara preko ftp.... doduse jos 1 LAN kabl (ili cak wireless, ali spooooro to ide kazu...)
Nema nista sem konzole na stolu/polici/ili sta god.... sve je unutra....
Ali ako vec imas externi od ranije ..... onda to sve radi sa tim .... cito da ne bi imao dodatnih troskova sada.....

Nadam se da sam dovoljno pojasnio :D
pozz

Ja sam uzeo externi i posle 2 dana uzeo i interni :D

A uzeh 320 GB ponajvishe zato shto su to imali trenutno u ponudi, pa nisam morao da chekam da igram Uncharted 2 :d A i nekako mi je najbolji odnos cena/potreban prostor...Mozda sam mogao i 250GB, ali taman sam imao dovoljno para za 320 pa reko' shto da ne :)

Mada, sad kad razmislim, dobro je shto sam uzeo veci. Vec sam spao na samo 157 GB :d

Znaci vec se intezivno pikaju pirati. Ja jos uvek razmisljam sta da radim, nekako se ne bih odrekao psn-a za par single kampanja.

Znaci vec se intezivno pikaju pirati. Ja jos uvek razmisljam sta da radim, nekako se ne bih odrekao psn-a za par single kampanja.

Pa igraju oni koji su uzeli PS3 samo zbog toga, oni koji su od pocetka jos uvek ih mozes videti na tvojoj friend listi ;)

Pa znamo mi svi ko igra pirate na ps3. A i kad se realno pogleda, ne znam ni koje bih igre sada igrao na "piratizovanoj" trojci (pleonazam :D). Sve sto sam hteo da igram imam na polici.

Pa ako novije igre budu sve trazile noviji FM od 3.41, a ti sve bolje starije presao ili imas u kolekciji, jailbreak nije za tebe :).

Vec prvenstveno za ljude koji su relativno skoro nabavili PS3, zele za dzabe da odigraju dosta igara, a ne zele online.
Igra koju bih rado odigrao je Red Dead Redemtion, al mnogo mi je da dajem koliko 40-tak evra za polovnu igru igru, nju bih rado piratizovao, da imam fm 3.41.
Ove starije kvalitetne ekskluzive, za njih cu dati 10,15,20e, i ostaviti ih u kolekciji :).

PS3 Slim 250GB
Imam dva pitanja za one koji imaju USB Stick PS3Break ili imaju iskustva sa njim.

1.Ubacim original blu-ray igru u citac od PS3 npr.. PES2010 ,prebacim igru na hard-disk od PS3 konzole tj uradim bekap igre,dali mi treba opet da ubacim u PS3 citac original blu-ray igru da bi je pokrenuo ili se onda pokrece direktno sa PS3 HDD-a bez original blu-ray igre u citacu.

2.Na konzoli mi je instaliran firmware 3.42, dali mogu da ga vratim na firmware 3.41 posto vidim da nisu resili to pitanje za USB Stick PS3Break-om.

Mislim da sam bio jasan sa pitanjima ako sam nesto pogresio ne zamerite :wall:
Hvala unapred svima :Klanjanje

Onda si, prijatelju, pogrešio redosled pitanja. A za sada downgrade ne radi, tako da ti odgovor na prvo pitanje i ne treba.

MagicMaster naucnice stari :type:

Ma cuo sam neku pricu pre 20 minuta po Beogradu se prosula koja glasi ovako.
USB Stick PS3Break, resili su problem tako da sad mozes da ubacis original igru,prebacis na hdd od ps3 internog ili externog --- ne sve igre(napominjem) i da je pokrenes sa hdd-a direktno bez blu-ray original diska u citacu od ps3-ke.

Samo to me zanimalo jel tacna informacija ili ne,ako ti kazes da nije onda je dezinformacija sigurno.
I dali moze da se instalira firmware 3.41 ako je 3.42 instaliran,nebi da cackam nisam bio bas dobar djak.
hvala :cigar:

Poslednja izmena:
Lepo Ti je chovek iznad rekao.
Ne mozesh da downgraduje. Svi mi koji smo instalirali fw koji je iznad 3.41 smo (barem za sada) rekli odluchno ne pirateriji! xD

Cuvajte ledja. :d

Sony će sudski goniti korisnike PS JailBreak, PSFreedom i PSGroove PS3 hakova.

U sudskim dokumentima se navodi da svaka stranka za koju SCEA sazna da je bila uključena u distribuciju ili prodaju PS Jailbreak softvera PSGroove, OpenPSJailbreak i PSFreedom, ili da je imala saznanja o distribuciji ili prodaji ilegalnog softvera, može očekivati tužbu Sonyja.

PS haker Mathieu Hervais se spominje u jednom od dokumenata kao jedan od 20 ljudi koji su radili na PSGroove. Naravno, ako kažete za BBC da ste jedan od dvadeset hakera uključenih u razvoj PSGroovea, sigurno nećete proći nezapaženo.

Prije manje od mjesec dana Sonyju je australijski sud odobrio zabranu prodaje PSJailBreak PS3 mod čipova, nakon čega su zabranjene i PS JailBreak i PS3 proxy metode predstavljanjem PS3 Firmware 3.42 updatea.

Samo što ta tužba ne može proći u 99% zemalja :)

Zato su i samo ciljali Australiju i Švedsku, pošto su to možda i jedine zemlje gde je mogla proći, mada u Švedskoj sud odugovlači sa odlukom da zabrani otvorenu prodaju JB-a. Jednostavno JB nije ilegalan. Ilegalno je ono što sa njim možeš uraditi, a to je totalno druga stvar. Isto kao i ona tužba protiv "DVD Jon-a" koja je pala prvo u Norveškoj, a zatim i USA.

Jedino što mogu učiniti je da skupljaju IP adrese na javnim torrent trackerima, kao što recimo radi Codemastars. Ali od toga mrtva kapa :D

http://torrentfreak.com/codemasters-set-lawyers-on-bittorrent-colin-mcrae-071129/

Poslednja izmena:
Samo što ta tužba ne može proći u 99% zemalja :)

Zato su i samo ciljali Australiju i Švedsku, pošto su to možda i jedine zemlje gde je mogla proći, mada u Švedskoj sud odugovlači sa odlukom da zabrani otvorenu prodaju JB-a. Jednostavno JB nije ilegalan. Ilegalno je ono što sa njim možeš uraditi, a to je totalno druga stvar. Isto kao i ona tužba protiv "DVD Jon-a" koja je pala prvo u Norveškoj, a zatim i USA.

Jedino što mogu učiniti je da skupljaju IP adrese na javnim torrent trackerima, kao što recimo radi Codemastars. Ali od toga mrtva kapa :D

http://torrentfreak.com/codemasters-set-lawyers-on-bittorrent-colin-mcrae-071129/

Ma nema to veze sa životom, klasične pretnje advokata, ni u Australiji nije zabrana stupila na snagu, a za sve ostale Sony preti tako što je "podneo" tužbu - to nikako ne znači da ju je dobio niti da će dobiti. Trenutno prave buku jer je to jedino što im je preostalo :)

Poslednja izmena:
jel ono flomaster :D

dobro se covek setio
:)
da ugura home-made karticu u flomaster
:)

Ubitacno al ucinkovito nema sta,jel radi pa naravno radi,bio to flomaster ili ne?

hmmm... noviteti:

Kod:
Games that are fixed with Open Manager v1.1
-------------------------------------------------
1- Street fighter 4.
2- Super street fighter 4.
3- Eye Pet (Move game)
4- F1 2010 (everybody here eventually got it working )
5- NBA 2K11.
6- White Album (A Japanese visual novel/game)
7- Racket Sports (Move game)
8- Mortal combat (Move game)

resen problem sa kontrolerima u problematicnim igrama...

Kod:
eh da, F1 dolazi sa 3.42 FW, pa je neophodno da se taj podfolder obrise ili podmetne 3.41

Poslednja izmena:
Samo shto NBA josh uvek nema nigde... :(

Ali svakako super shto su uspeli da odrade to. Nisam josh stigao da probam Open Manager, ali svakako cu uskoro.

Btw, probao sam i SNES, radi ok, samo treba da sredim romove, poshto ih sad ima mali milion :)

Takodje, izashao je i novi FTP 1.1 koji bi trebalo da radi kako treba.

Poslednja izmena:
A kako i da li je moguće uraditi update za igre koje izadju? Pošto ponekad v1.00 budu dosta bagovite.

Trebalo bi da je moguce, video sam na usenetu update za heavy rain kao poseban release.

Nego, jel neko provalio da li open manager moze da pusta igre sa
Bluraya?

Da li je moguce da je to tako jednostavno ? To onda znachi da ce i nove igre moci da se igraju :)

za sada tako deluje, jer F1 stize sa 3.42 FW... folder se zove PS3_UPDATE i
samo se obrise sadrzaj tog foldera.
a sto se buducnosti tice, jos uvek nisam usavrsio sistem predvidjanja :D

A kako i da li je moguće uraditi update za igre koje izadju? Pošto ponekad v1.00 budu dosta bagovite.

koliko citam - moze, ali update nestane kada se resetuje konzola... mozda neko zna bolje.

jos noviteta:
Kod:
Hermes v2 payload: May fix games with controller issues! - izlazi nova verzija PSGroove koja radi isto sto i OpenManager
kao i:
Kod:
PSFreedom now supports firmware 3.01 and 3.15

Nego, jel neko provalio da li open manager moze da pusta igre sa
Bluraya?

kako mislis, da ih ne prebacuje na HDD vec da ucitava sve sa Bluraya?

Kod:
Features:
- Fix controller issue with some PS3 games.

- Supports up to 512 items from two USB devices, internal hdd and bluray.

- Ability to copy games from bdvd to hdd0 or USB’s, from hdd0 to USB’s or from USB’s to hdd0. It is done asking to you the destination device. It use uses
asynchronous reading and writing for fast copy.

- Special support for big files in FAT: it splits files >= 4GB using .666xx fragments (if the file is name.ext, the file splits as name.ext.66600, name.ext.66601,…).
This file is not bootable and it is marked using ‘_’ as folder prefix. The file is joining when you copy it to hdd0 device.

- Automatically finds the path of the games and asks to you about it. In other case, if the Open Manager is installed in the hdd0 creates one. You can change
it pressing L2+START later.

koliko vidim, on samo kopira sa BDVD na interni ili usb>interni>usb.

A shta ovo znachi:

Kod:
- Supports up to 512 items from two USB devices, internal hdd and bluray.

Zar se to ne odnosi na to sa kojih medija je podrzano chitanje igara ?

Mislim na to da narezem taj folder na bluray isto kako bi ga iskopirao na externi/interni HDD, pa sa njega da ga chita, totalno je logichno sada kad nije potreban bluray u drajvu. U svakom sluchaju cu probati, vecheras cu kasno biti kod kuce, ali necu izdrzati da vidim da li to radi jer mi je mnogo bolja varijanta da za 250 dinara narezem dve ili tri igre na single layer ili za 900 dinara 3 vece ili 5-6 manjih igara na DL bluray.

ne znam sta mu items predstavlja?
fajlove u igrama ili same igre?!?

zar nemas neki Bluray RW? za te eksperimente?!?

Ma teshko se nalaze te medije i preskupe su. Nije mi frka da bacim 250 dinara da vidim da li radi, jer tu nema nikakve filozofije, snimim fajlove kao i na HDD, i open manager ih vidi ili ne :) Javicu cim probam...

Nazad
Vrh Dno