Šta je novo?

F1 2010

A za ovog hektora sto mu je 'smor' igrati u 30fps nemam reci:d
Da li je grafika takva da se smrznes, nije, da li je ista u igri toliko dojajno da zahteva masinu od 'iljadu €, nije....Zasto onda igra ne bi radila najnormalnije 50-60fps na masinama koje su relativno dobre.....
Sve dosadasnje GP igre (GP2, GP3, GP4) su bile ispred vremena sto se zahtevnosti tice. GP4 sam tek pre koju godinu moga da igram bez da mi ista zastuca. Vi "igraci" koji pikate sa 25fps i vama je to ok (kao i mom kumu kome ovaj F1 "leti" u 27fps :))......
Svako moze da bira.....neko ce da igra slide show i da serucka kako sve to super radi, neko ce da saceka pa da igra kad bude bilo vreme, neko ce da skida screenere bez zvuka i boje, a neko ce da saceka DVD verziju pa da odgleda onako kako je zamisljeno....

Poslednja izmena od urednika:
Da li je grafika takva da se smrznes, nije, da li je ista u igri toliko dojajno da zahteva masinu od 'iljadu €, nije....Zasto onda igra ne bi radila najnormalnije 50-60fps na masinama koje su relativno dobre.....
Sve dosadasnje GP igre (GP2, GP3, GP4) su bile ispred vremena sto se zahtevnosti tice. GP4 sam tek pre koju godinu moga da igram bez da mi ista zastuca. Vi "igraci" koji pikate sa 25fps i vama je to ok (kao i mom kumu kome ovaj F1 "leti" u 27fps :))......
Svako moze da bira.....neko ce da igra slide show i da serucka kako sve to super radi, neko ce da saceka pa da igra kad bude bilo vreme, neko ce da skida screenere bez zvuka i boje, a neko ce da saceka DVD verziju pa da odgleda onako kako je zamisljeno....

Smiri strasti molim te.... I da GP igre, zasto spominjes to, nit ima veze sa ovom igrom, ni isti izdavac tako da ne lupaj..

za online zabavu preko hamachija

Jesu i online fabrikovani rezultati? :)

A na koju foru?

Pa otkud znam, na istu foru na koju su uspeli to offline da urade :D

Ponekad mi zafali sto nema warn za lupetanje.

Ontopic:

Bio 3. u Bahreinu, otisao u boks, zamenio gume relativno brzo ~5sec i izgubio gomilu mesta, (maltene svi jaci vozaci koji su bili iza mene, su posle boksa naprasno izasli ispred) i na kraju izborio 5...izgleda da vozaci iz "a" kategorije imaju boks sa robotima ili magicne gume.

Deluje da igra pravi scenario gde ja sa Lotusom ni u kakvoj kombinaciji ne mogu da pobedim ili dodjem do podijuma:p...Verovatno da kad bi vodio celu trku nekim cudom, u poslednjem krugu bi mi eksplodirale sve cetiri gume:D

Poslednja izmena:
Jel ima zainteresovanih za igranje preko Hamachia???

Da okacim uputstvo i da napravimo mrezu pa da igramo ko ljudi :d

@nex999:

Meni se desilo nešto slično, pošto sam vodio celu trku od polovine prvog kruga nekoliko krivina pre kraja eksplodirala je zadnja leva :)
Jedva sam se dovukao do cilja kao četvrti...

Probaj da ne ideš u pit stop kada ti preporuče nego par krugova kasnije

@nex999:

Meni se desilo nešto slično, pošto sam vodio celu trku od polovine prvog kruga nekoliko krivina pre kraja eksplodirala je zadnja leva :)

Slazem se delimicno,jer to "par" krugova bi trebalo da bude maksimalno 2 kruga!
Naravno govorim iz licnog iskustva,jer se kasnije sve komplikuje

1. Hamachi (kako podesiti program itd)

http://forum.benchmark.rs//showthread.php?t=188950

Network u koji je potrebno uci u Hamachiu kada se podesi je sledeci:

Name: F1 codemasters
Password: F1 codemasters

2. Kako igrati F1 2010

Ovaj program nije virus,ubacuje se u mrezne konekcije i vrsi odredjene modifikacije u njima i to cini bez zvanicne dozvole sistema sto verovatno navodi antiviruse da pomisle da jeste.
Tako da ili iskljucite antivirus ili propustite ovaj program kroz njega.

Evo upustva:

Zatim,svi koji zele igrati skinu teknogod.
Fajlove koje dobijete stavite u neki folder a on treba da bude bilo gde samo ne u folderu gde je igra snimljena!
Kada to uradite iz njega pokrenite fajl "Teknohelper.exe"

Kad ga otvorite izgleda ovako:
tekno1.jpg

Dalje,onaj koji hosta mora da oznaci(iz te liste mreznih adaptera) "Hamachi network inteface" i da zatim klikne na dugme "Automatic Mode[HOST]"
A svi ostali koji ce igrati kod njega takodje moraju oznaciti hamachi network interface te zatim kliknuti na dugme "Automatic Mode[Client]"

Nakon sto kliknete na dugme,i host i klijenti moraju cekati negde 5-10 sekundi dok program napravi potrebne izmene.
Dole u dnu,gde je statusni text,program ce da izbacuje razne statuse u vezi toga sta prilagodjava,vi cekate dok vam javi da je sve spremno i da imate 30 sekundi da upalite igru.

A to ce izgledati ovako:
tekno2b.jpg

Nakon toga,pokrenete f1,idete na Multiplayer>LAN,i onaj koji je u programu podesio da bude host ce da hostuje igru a clijenti ce da udju kod njega.
Ono sto je veoma bitno,to je da ovaj program ne smete dirati sve dok ne zavrsite kompletno sa igranjem igre,dakle nemojte ga zatvarati ili sta,samo ostavite takvog kakav jeste.
Klijenti vide partiju koju je host kreirao kada kliknu na "find session",pre nego sto udju trebaju da pritisnu F12 (Odradjeno je kako treba kada se nakon F12 cuje "Working").
Zatim opet pritisnu F12 NAKON STO UDJU U session("Transfer complete" treba da se cuje posle drugog pritiskanja F12 tastera). U suprotnom igrica bi vam mogla puci tokom trke.

To je to, igrajmo! :D

Poslednja izmena:
Ljudi igra li ko karijeru? :wave:
Ja se mucim sa ovim lotusom. I dok ih na grand priju shisham na professional, u karijeri nema sanse da budem bolji od 15-16-og a neretko traze da budem 12-ti i bolji. Smanjivao jacinu botova, ali mi se cini da nema razlike, konstantno su skoro svi ( sem 3 nove ekipe ) barem sekundu po krugu brzi od mene. U skoro svakoj trci mi pukne prednja guma, redovno sam bolji od onog Trulija ali sefovi nezadovljni sa mnom pa to ti je. Kako ostalima ide? I da li treba tako ili nesto ne valja kod mene? Secam se onih development diary-a kada su pricali kako u strartu budes test vozac, gledas samo da budes bolji od timskog kolege i da budes najbolji medju novim ekipama, medjutim ovi u igri su preambiciozni.

prva trka u karijeri bahrein ostavioo sam ih sve i na treningu i u kvalifikacijama i u trci i to lagano!!!!

Ja se mucim sa ovim lotusom. I dok ih na grand priju shisham na professional, u karijeri nema sanse da budem bolji od 15-16-og a neretko traze da budem 12-ti i bolji. Smanjivao jacinu botova, ali mi se cini da nema razlike, konstantno su skoro svi ( sem 3 nove ekipe ) barem sekundu po krugu brzi od mene. U skoro svakoj trci mi pukne prednja guma, redovno sam bolji od onog Trulija ali sefovi nezadovljni sa mnom pa to ti je. Kako ostalima ide? I da li treba tako ili nesto ne valja kod mene? Secam se onih development diary-a kada su pricali kako u strartu budes test vozac, gledas samo da budes bolji od timskog kolege i da budes najbolji medju novim ekipama, medjutim ovi u igri su preambiciozni.

Jesi preskocio onaj post sto sam okacio? Ti rezultati, vremena i ostalo, su totalno vestacki.. nema veze sa onim sto ti vidis i sto se desava na stazi.

skontao sam recimo na kvalifikacijama se fetel vozi iza mene, smeta on meni, ja njemu, na zadnjoj krivini on ode u box ja nastavim krug kad ono puf, fetel upravo postavio najbrzi krug

citam ono sto si okacio i tek sad su mi mnoge stvari jasne :sceptic:

Poslednja izmena:

Jesi li ti igrao neku formulu ranije? Ja sam trenutno drugi u plasmanu, stavio sam na tri sezone i tu sam izabrao force indi-u... botove sam stavio na legend, evo bas sam zadnje odvozao montreal na kvalifikacijama botovi su pravili 1.18.746 a ja sam je odvozao za 1.16.333 tako da je meni dosta laka igra heheh... pre ovoga sam igrao rfactor+rft2010mod online bez ukljucenog stability izgleda da mi to dosta znaci... hheheheh:-devil-:

Lepo kazem kad igram grand prix bez vecih problema i na legend, ali u ovoj sedmogodisnjoj karijeri jednostavno nema leba da ostvarim zadate ciljeve, znaci vozim 50+ krugova na treningu, "zmurecki" znam stazu, zezam se sa onim setapom, jednostano sam previs spor. Stavim protivnike na najlaksi nivo i nema nikakve razlike. Kontam da nesto tu nije u redu ( ne sa mnom vec sa igrom :D ) Nego me zanima da li jos ko ima slican problem? Prestaje mi biti zanimljivo igrati karijeru.

A inace sam pre koju stranicu okacio svoj novi rekord na bahreinu koji je ( kad moram da se hvalim ) oko 4s bolji od tvog ( sto si takodje okacio pre koju stranicu ) i to jos na tastaturi igram, tako da ne sumnjaj u moje vozacke sposobnosti ;)

Poslednja izmena:
Posle odvozanog sampionata bio sam prvi sa 261 bodom i kvalitetom ( valjda je takva oznaka ) 20.
Tek sam pri kraju shvatio da bi bilo pozeljno da se odvoza i Practice, zbof upgrade-a bolida. Kako sam sve stze znao napamet, isao sam odma u Qualifikacije i Race.

Imam jednu bitnu zamerku, a to je da posle odvozane sezone nema opcije gde moze da se vidi broj pobeda i pole-ova ? Takodje, da li postoji mogucnost da se edituje profil i da se u tom promeni broj sezona koje ce da se voze za tim. Jer, na pocetku sam stavio 7 sezona.

Onaj ko je stavio jednu sezonu, da li je po isteku te sezone dobio poziv da vozi za neki drugi tim.

Oponente sam stavio na professional, race distance 30%, tyre i fuel na realno.

Hvala.

Cekaj i ja sam stavio 7 sezona, nije valjda 7 sezona da cu da vozim za ovaj nasjabiji tim, u mom slucaju Virgin? Ja sam skontao da su me pitali koliko sezona imam nameru da se takmicim u F1... I da na kraju sezone me bas zanima koji timovi ce biti zainteresovani za mene, vidim da su Lotus,HRT,BMW Zauber i jos neki kao zadovoljni odgovorima na konferenciji

qq i ja sam stavio sedam sezona iz istog razloga...no dobro tek sam na drugoj trci, mogu da krenem ispocetka.

Jera je napisao(la):
@nex999:

Meni se desilo nešto slično, pošto sam vodio celu trku od polovine prvog kruga nekoliko krivina pre kraja eksplodirala je zadnja leva:)

Ok...ja reko da postujem disciplinu:p

Čoveče, ovo je tuga za AI :( Ne mogu da verujem da su uradili ovako nešto. Ne kontam samo, da li ove prevare sa vremenima važe i u trci, ili samo na kvalifikacijama? Uglavnom, sumnjam da je ovo moguće ispraviti patchom, pre svega jer su to uradili namerno, svakako nije u pitanju bag.

Interesantno je da ni u jednom opisu koji sam pročitao (Eurogamer, IGN, Gamespot, Edge...) niko uopšte ne pominje ovaj problem.

Poslednja izmena:
Cekaj i ja sam stavio 7 sezona, nije valjda 7 sezona da cu da vozim za ovaj nasjabiji tim, u mom slucaju Virgin? Ja sam skontao da su me pitali koliko sezona imam nameru da se takmicim u F1...

I ja sam skapirao da je pitanje bilo koliko ću da se takmičim ukupno a ne da vozim za jedan tim. A sad me mrzi da prekidam šampionat.

Jao sad sam upropastio sve, stigla mi ponuda od Virgina za koga vozim, da im budem prvi vozac i ja sam prihvatio slucajno i odjednom svi oni kruzici pored ostalih ekipa sto pokazuje njihovu zainteresovanost za mene se izgubila :(... Izgleda da i sledece sezone vozim slabasni Virgin :(

A kad ti stigne tako ponuda od drugog tima, jel ti izbaci na ekran ili moras stalno negde da proveravs? Koji si bio na tabeli kada si dobio ponudu?

A kad ti stigne tako ponuda od drugog tima, jel ti izbaci na ekran ili moras stalno negde da proveravs? Koji si bio na tabeli kada si dobio ponudu?

Sasvim slucajno sam usao kod Agentkinje da vidim info o ugovoru i tu sam video novu ponudu da budem prvi vozac, ko zna jos od kad mi je to stiglo jer nisam proveravao, a pored ostalih timova (Zauber, Lotus,HRT) su stojali popunjeni kruzici tipa da su zadovoljni mojom voznjom i odg. na konf... pa sam kontao da ce na kraju sezone da mi stigne ponuda jednog od njih ali izgleda da sam produzio ugovor sa Virginom :(... I da 3.sam u generalnom posle 11 trka

Nazad
Vrh Dno