Šta je novo?

Onkyo TX-SR508 vs Onkyo TX-SR608

Ali da imam dovoljno novca, nazovite viskom ili hifi novcem i sl, da ne moram da odvajam od drugog, kupio bih pre novo za 3-4k e nego neko od pre 20-ak god koje tada vredelo 3-4k dem, gbp i sl.

Pa nije u tome poenta. Evo gde gresis. Imas 4k evra i kupujes... Kupis novo, ok. Nasuprot tome, kazes da bi uzeo novo umesto starog polovnog koje tad kostalo aproksimativno toliko. E pa to sto je tad kostalo 4k maraka, sada kosta recimo 300e. Onda treba da postavis sebi drugacije pitanje: Da li da dam 4k evra ili 300e za slican kvalitet zvuka? Ako i dalje gledas 4k evra, onda drugaciji rezultat dobijes. Da li da kupis novo za te pare, ili da kupis polovno za 4k evra (a to je recimo novo u svoje vreme vredelo ko zna koliko hiljada evra i pocepace to novo od 4k evra). E, onda imas ravnomeran vidik na situaciju, kad tako budes gledao.

Znaci, kupiti novo za 4k evra ili polovno za 4k evra. Sta mislis, sta bi bilo bolje? Ako bi se povodio time da kao bogati snob gledas da kupis novo po svaku cenu, uvek ces zvucno losije proci za bilo koje pare da das.

Alo bre :) Bogati snob ako volim novo? :) Hehehehe...... ne, nisam snob ali da, volim novo. Sve zavisi sta i kako. 7001 sam uzeo upola cene kad se Technomax zatvarao, tako da nisam prosao lose. Opet taj uredjaj mi odgovara vise zbog novijih varijanti lakseg uklapanja u surround, zbog daljinskog i sl. Jednostavno zivim u 21. veku i zelim sto vecu konfornost sa uredjajima. Na kraju krajeva, oni su tu zbog mene a ne ja zbog njih. Kako god da zvuci, gledam li film ili slusam muziku a zazvoni tel npr ne zelim ko Spajdermen da skacem preko pola sobe da utisam ili pauziram da bih mogao da se javim. Spajdermenima svaka cast ;)

citam i ne mogu da verujem. covek je pitao za AVR risiver i lepo je naveo da ce da kupi dajmonde pet komada a vi se raspravljate o lampasima maltene:) da li se secate koje standarde su imali avr od pre deset godina dolby digital i dts pro logic i kraj, sa suraundom ih ima koliko hoces risivera. A vi navalili na pojacala, nece covek stereo zvuk i nece da slusa ploce oce da gleda filmove. Ako je za filmove bice mu dobar i 508 sa tim dajmondima. Takodje je vazno da proveris koliko hdmi ulaza ima a koliko tebi treba, tj sta sve planiras da nakacis na njega.

Najvaznije od svega da ima HDMI i to sto vise komada, jer tada je valjda bolji zvuk.
Vi sto kupujete audio komponente po specifikacijama ni ne trebate savet i suvisno je po vama davati ih. Nadjes lepo tabelu, vidis ima li sve sto ti treba i prica zavrsena.
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?p=2278400#post2278400
Dok ne dodjete u slicnu situaciju necete verovati. O finesama i da ne pricamo.

Najvaznije od svega da ima HDMI i to sto vise komada, jer tada je valjda bolji zvuk.
Vi sto kupujete audio komponente po specifikacijama ni ne trebate savet i suvisno je po vama davati ih. Nadjes lepo tabelu, vidis ima li sve sto ti treba i prica zavrsena.
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?p=2278400#post2278400
Dok ne dodjete u slicnu situaciju necete verovati. O finesama i da ne pricamo.

gedzo ne se ljutis odma. covek je lepo pitao sta da uzme i naveo sistem 5.1 zvucnike koje namerava da stavi za filmove prvenstveno jer av risiver se ne uzima kao pojacalo za stereo zvuk, moze ali je smesno, a ekipa je otisla u raspravu novo-staro pojacalo iz premium klase od pre 10-15 godina sa cenama od 2000 maraka i >, kad je stereo zvuk jos uvek dominirao i cd suvereno vladao potiskujuci lp ploce i dobre stare gramofone. HI FI je uvek bio skup sport:) ali kod AV-a su kriterijumi blazi zvuk je digitalan pa je lakse i odqabrati risiver. treba da znas koliko ti hdmi-ja treba, koju snagu oces i koliko zvucnika planiras da nakacis.
evo i ovaj ce ti odraditi posao ONKYO » TXSR 507 Black 37730 din u playeru, 130W po kanalu na 6 oma i za filmove puna kapa ima 4 hdmi ulaza, i 5.1 je sistem da te ne svrbi posle da pravis 7.1 nema gde da ih kacis:)

Ako hoces da dobijes malo vise a da ne ulozis puno moja preporuka je Denon AVR-1910 imas ga u bgb studiu u brankovoj pa idi da vidis. evo ti pozadine da ne gazem guz*** od oba pa vidi sta ti je milije novcaniku:)

Prilozi

• onkio back.jpg
    onkio back.jpg
    385.5 KB · Pregleda: 62
  • denon back.jpg
    denon back.jpg
    491.4 KB · Pregleda: 59
Poslednja izmena:
nisu pm94 je 630e, inace za nove stvari nek ide da poslusa ovo ja sam se inenadio prijatno , prvi put posle duze vremena
http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09037560
http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09012640 ako vise voli klasiku mada je prvi po meni zvucno bolji ali i drugi ne zaostaje previse

inace ako kupis onkyo budi spreman i na ovu gimnastiku
http://www.hi-files.com/forum/index.php?/topic/17726-onkyo-tx-sr-508/page__pid__296571#entry296571

Poslednja izmena:
Entry level AVR su igracke ali kako god. Kupite i vozite. PM94 polovan je danas 630e mozda, njegova kataloska cena je mnogo veca.

ma boli me uvo za katalosku cenu el ti kupujes u katalogu? inace pana je entry ali samo po izgledu i funkcijama inace je amp modul isti kao i na nekoliko puta skupljim , svicersko napajanje sa dklasom, jamo nikako nije entry level i veoma ozbiljno je napravljen

Poslednja izmena:
Ne preteruj molim te! Ako kupi Onkyo neka se spremi na gimanstiku.... ako proceslja AV i AVS forume naci ce slicne egzibicije sa svim brendovima sa nekim modelima. Upravo je bitna cena iz kataloga, jer moras znati gde je uredjaj pozicioniran. Moze se desiti lazno naduvavanje vrednosti uredjaja kod preprodavaca. Izvini ali 600+e dati za 22god star uredjaj je... veoma hrabro. Ko voli neka izvoli. Volim novo da otpakujem iz kutije.

Bravo , neopisiva nirvana skidanja celofana i stavljanja unboxing videa na youtube, ko mastercard reklama neki trenuci su .... a molio bih da navedes gde sam preterao

Koji problem ti imas ako zagovaram kupovinu novih uredjaja, sa garancijom, nekoriscenih??? Cena? Rekao sam ko zeli polovno neka izvoli, ja to ne volim. Imam neke polovne stvari ali samo od proverenih ljudi. Da ne prodajes polovne komponente pa ti nesto smeta? Ako nije to slucaj, prestani!

A da ti ne prodajes nove uredjaje mozda , prestani ti.. posebno sa tim uzvicnicima , ne poznajemo se licno, ti kazes coveku da kupi nov uredjaj sa fabrickom greskom kod distributera kojeg boli uvo dali je uredjaj ispravan ili ne i meni pricas da zagovaram nekoga, hajde se malo preispitaj , inace nemam nista protiv novog ako imas uslova i mogucnosti da kako ti kazes kupis klasno srednji uredjaj koji je za nase uslove veoma skup

Ako hoces da dobijes malo vise a da ne ulozis puno moja preporuka je Denon AVR-1910 imas ga u bgb studiu u brankovoj pa idi da vidis. ...
Sto se Denona tice, vredi pogledati i ponudu Technomax-a kod Arene...
Plus sto ima vise mesta za parkiranje nego kod BGB-a :)

Druzenje i na ovoj temi je postalo nepodnosljivo pa i iz nje bezim. Mnogo pocinju da se gomilaju u zadnje vreme, pa cu najverovatnije napustiti i svaki vid ovakvih virtuelnih prepucavanja. Ovo nicemu ne vodi definitivno...,)

Blago tebi, adsl. Bez obizra na nesuglasice na forumu, znas da postujem tebe i tvoje misljenje. Uvek si rado vidjen na stranicama svih foruma.
Sto se tice AVR ja sam licno rekao da ne bih kupovao entry level AVR vec malo skuplje modele. I ne, nemam nista protiv da covek kupi polovan AVR ako mu to odgovara. Ali, ako to bude uradio da ga ne testira i poredi sa cenovno istim vec klasovno.
Technomax radi u Srbiji? Kao maloprodaja? Kupio sam svoje pojacalo kod njih na 50% popusta kad se zatvarali prosle god.

Umesto "planiranih" Diamonda uzeh danas Monitor Audio BR5,BR1 i BRLCR.Dilema oko AVR i dalje stoji s tim da bih voleo da risiver ima u sebi pre-out na koji bih kasnije mogao da prikljucim neko stereo pojacalo.Koji je najslabiji model kod Onkyo-a koji ispunjava ovaj uslov.

@stilgar hvala na podrsci

Off topic:
...Technomax radi u Srbiji? Kao maloprodaja? Kupio sam svoje pojacalo kod njih na 50% popusta kad se zatvarali prosle god.
I da i ne... Koliko sam shvatio, neko je otkupio prava od prethodnog vlasnika i otvorio novu prodavnicu sa istim imenom, na drugoj lokaciji.
U ovom momentu imaju zanimljivu ponudu (cenovno) Denona, Marantza, Mordaunt-Shorta i jos ponesto.

Hint: Google: technomax rs :)

Umesto "planiranih" Diamonda uzeh danas Monitor Audio BR5,BR1 i BRLCR.Dilema oko AVR i dalje stoji s tim da bih voleo da risiver ima u sebi pre-out na koji bih kasnije mogao da prikljucim neko stereo pojacalo.Koji je najslabiji model kod Onkyo-a koji ispunjava ovaj uslov.

Najslabiji Onkyo sa pre-out je 708. Ipak, ako uzmes 576 ili 608 model moci ces da iskoristis bi-amp za frontove. To znaci da koristis 4 poajcala iz AVR za ta 2 fronta i veruj mi to zvuci odlicno. Mnogo bolje nego bi-wire iz AVR. Probao.

procesljaj ti ipak po netu ocene za denona AVR 1910 mnogo se dobija za tih 54000 koliko kosta ne budi lenj, onkio 708 je dosta skuplji od denona. ja imam onkio 606 i kad slusam muziku stavim na all ch stereo tako da mi samo stereo pojacalo nista neznaci kad slusam mp3 i muziku sa cd-a.

Koliko vidim ni 1910 nema front pre-out. Onkyo spada u najmuzikalnije AVR.

gedzo ne se ljutis odma. covek je lepo pitao sta da uzme i naveo sistem 5.1 zvucnike koje namerava da stavi za filmove prvenstveno jer av risiver se ne uzima kao pojacalo za stereo zvuk, moze ali je smesno, a ekipa je otisla u raspravu novo-staro pojacalo iz premium klase od pre 10-15 godina sa cenama od 2000 maraka i >, kad je stereo zvuk jos uvek dominirao i cd suvereno vladao potiskujuci lp ploce i dobre stare gramofone. HI FI je uvek bio skup sport:) ali kod AV-a su kriterijumi blazi zvuk je digitalan pa je lakse i odqabrati risiver. treba da znas koliko ti hdmi-ja treba, koju snagu oces i koliko zvucnika planiras da nakacis.
evo i ovaj ce ti odraditi posao ONKYO » TXSR 507 Black 37730 din u playeru, 130W po kanalu na 6 oma i za filmove puna kapa ima 4 hdmi ulaza, i 5.1 je sistem da te ne svrbi posle da pravis 7.1 nema gde da ih kacis:)

Ako hoces da dobijes malo vise a da ne ulozis puno moja preporuka je Denon AVR-1910 imas ga u bgb studiu u brankovoj pa idi da vidis. evo ti pozadine da ne gazem guz*** od oba pa vidi sta ti je milije novcaniku:)
Ma ne ljutim se, nego samo caskamo malo. Mozda me nisi razumeo, ja pod pojacalom smatram i risivere svih vrsta. Samo smatram da je bolje uzeti "pojacalo" za npr 200-300e polovno, da valja, koje je kostalo 1.5-2k pre desetak godina, nego novo za 500e. Tako mi je pokazala dosadasnja skromna praksa, jednostavno se dobija vise za manje para. Neka uzme neki 5.1 risiver i siguran sam da ce biti zadovoljan i bez silnih sertifikata. :wave:

Pitanje: koliko bi trebalo da kosta, a da bude dobra kupovina, Denon AVR-2105 koji ima sve trazeno, polovan u super stanju, a da bude ekvivalent nabavci novog slicnog AVRa?
http://www.usa.denon.com/AVR2105ProductSheet.pdf

Poslednja izmena:
Koja je razlika izmedju AVR i stereo pojacala? AVR pored preamp i pojacala ima i decodere, ulaze i izlaze i vise pojacala u sebi. Jedno od najboljih pojacala za stereo zvuk je Yamaha Z11. Kosta, koliko kosta ali to je surround pojacalo, za 11 pojacala u sebi ali zato daje stereo zvuk za medalju. Postoje predrasude da AVR nikad ne moze biti kao stereo amp ali itekako moze, samo zbog silinih delova mora biti skuplji. Ranije je ta razlika bila veca ali sada vec duplo skuplji AVR moze da se nosi sa stereo amp. Poslusaj neke Onkyo AVR poput 3007, 5007 u pure audio modu.

Koja je razlika izmedju AVR i stereo pojacala? AVR pored preamp i pojacala ima i decodere, ulaze i izlaze i vise pojacala u sebi. Jedno od najboljih pojacala za stereo zvuk je Yamaha Z11. Kosta, koliko kosta ali to je surround pojacalo, za 11 pojacala u sebi ali zato daje stereo zvuk za medalju. Postoje predrasude da AVR nikad ne moze biti kao stereo amp ali itekako moze, samo zbog silinih delova mora biti skuplji. Ranije je ta razlika bila veca ali sada vec duplo skuplji AVR moze da se nosi sa stereo amp. Poslusaj neke Onkyo AVR poput 3007, 5007 u pure audio modu.

pure audio mod je stereo mod bez ikakvih peglanja uklanja sumove i sl jel da?
Vidi neznam koliko imas godina i da li si ikad imao gramofon i skupljao ploce i da li znas razliku tj da li cujes razliku izmedju analognog i digitalnog zvuka. AVR moze da kosta i 5000 evra ali on je i dalje avr. Sva stereo pojacala premium i vise klase su i dalje lampasi na koje ima smisla kaciti ili gramofon (bolji) ili cd koji kosta preko 2500 e koji pokusava da sterilni digitalni zvuk dekodira na analogni i sto je moguce vernije dobije zvuk koji imas sa lp ploce i gramofonske igle. Zasto mi slusamo i pristajemo na cd iliti digitalni zvuk iz prostog razloga sto je tako proizvodjacima jeftinije. Za hard core HI FI frikove sve je i dalje tu samo su cene otisle 1000 puta gore u odnosu na zlatne 70te, kad je svaka kuca imala kakav takav gramofon a po oglasima u beogradu se valjali torensi tandberzi akai i ostali gramofoni, a berza u skc je bila preplavljena lp plocama a ne bugarskim cdejima. Tada su ti stereo pojacala iz nize srednje klase tipa harman kardon, denon, pioneer, techniks od 500-600 maraka sa pristojnim gramofonom i na pristojnim zvucnicima zvucali ko danas besan avr koji glumi stereo i kosta ko polovan auto.
Digitalizacija je donela i nesto dobro za nas ovde u srbiji koji patimo od hronicne besparice, moz da sastavis pristojan home sistem za malo para. Avr koji podrzava sve danasnje standarde zvuka komplet od 5 zvucnika sa subfowerom mozes da imas za 1000e. Ali toplog zvuka vise nema. Posebno se najezim kad neko trazi pojacalo da bi slusao mp3 koji je jos dodatno osakacen zbog kompresije pa se oni koji hoce da cuju sve okrecu flac-u ili slicnim formatima.
Ako pricas o poredjenju u klasi cena stereo pojacalo od 500 evra i avr od 500 evra onda tu i nema neke razlike i uvek bi pre uzeo avr cak i za stereo jer ima vece mogucnosti.

Poslednja izmena:
Ako trazis av reciver koji ce i u stereu da svira posteno onda razmotri i koji Marantz, bolje sviraju od vecine denona, onkya, yamaha i sl. (imao sam nekoliko raznih od spomenutih pa znam o cemu govorim) naravno u okviru iste klase.
Ja da imam para kao sto nemam kupio bih ovaj.
http://us.marantz.com/Products/3230.asp
Ali on je naravno daleko iznad planiranih srestava i mogucnosti.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Koliko vidim ni 1910 nema front pre-out. Onkyo spada u najmuzikalnije AVR.

pre out u klasi do 550 evra nije toliko bitan, za te pare denon daje dosta a i testovi po netu su puni hvale za taj model. kad bih sad uzimo risiver inace imam onkyo 606 i prezadovoljan sam sa njim pazario bih ovog denona. steko sam utisak da covek do sad nije imao 5.1 sistem (nek me ispravi ako gresim) tako da ce sa all chanels stereo biti prezadovoljan. takodje sam zapazio i sony avr mislim da je oznaka Sony STR-DB840 u hi files se pominje cena od 380 evra ali ga nigde u bg-u nisam video uzivo, ima 5 zvezdica ali ga nasi uvoznici nesto izbegavaju mada zvuci interesantno.

Sve ovo sto svi pisemo, i drugi i ja, neka shvati kao smernicu, savet. Licno da ode i poslusa, proveri pa onda kupi. Sve sto se meni ili nekom drugom dopada mozda njemu ne prija i obrnuto.

pre out u klasi do 550 evra nije toliko bitan, za te pare denon daje dosta a i testovi po netu su puni hvale za taj model. kad bih sad uzimo risiver inace imam onkyo 606 i prezadovoljan sam sa njim pazario bih ovog denona. steko sam utisak da covek do sad nije imao 5.1 sistem (nek me ispravi ako gresim) tako da ce sa all chanels stereo biti prezadovoljan. takodje sam zapazio i sony avr mislim da je oznaka Sony STR-DB840 u hi files se pominje cena od 380 evra ali ga nigde u bg-u nisam video uzivo, ima 5 zvezdica ali ga nasi uvoznici nesto izbegavaju mada zvuci interesantno.

Ovo mi je prvi AVR,a sto se tice 5.1 sistema imam od 2004 god. Jazz Speakers 9940 5.1 komplet i par godina kasnije je kupljen Altec Lansing VS3251 takodje 5.1 da zadovolji skromniju potrebu za PC gaming-om.Jazz sam prodao pre tri dana neposredno posle kupovine Monitor Audio BR kompleta.Nekako mi se Onkyo i vizuelno najvise dopada a za pre out ocigledno nemam para.Mislim da cu svoje potrebe zadovoljiti sa jednim od ova dva modela Onkyo SR-TX508 ili 608.Ne bih da ispadnem smesan u prodavnici pa molim za pomoc od vas iskusnijih.U kojoj meri ce se cuti (ili jos bolje hoce li se u opste cuti) razlika izmedju ova gore pomenuta dva modela u stereo rezimu na MA BR5 kutijama?Otpada i kupovina polovnog risivera iz samo meni poznatih razloga...

Nazad
Vrh Dno