Šta je novo?

Amnesia: The Dark Descent

Treba mi pomoc , zaglavio sam se.
U zatvoru (kada me oni skotovi zarobe)odbija da zakaci kantu za bunar, sta da radim? Cak ni ne postoji nikakav kanap, a kanap koji imam ne mogu da zakacim. :S

Poput one rupe gde si ubacio parče mesa da bi nazad dobio kosku i ovde prvo trebaš da izvučeš uže sa dna bunara, za to uže zakačiš kofu i spustiš nazad dole da bi ga napunio vodom. Kanap je deo bunara i ne nalazi se u tvom invertaru.

Igra je zesce bolesna. Ja sam ipak ocekivao neku misteriju a dobili smo neku mesavinu filma Hostel i igre Call of Cthulhu.
Ako zanemarim tematiku, igra je bas lepo uradjena. Prvo svidja mi se sto neke operacije (otvaranje vrata, odvrtanje ventila, pomeranje rucica) zahtevaju iste te pokrete misem. Svidja mi se kako su uradili navikavanje ociju na mrak (prvo nista ne vidis a posle polako se sve posvetljava). Atmosfera je u pocetku fenomenalna i stvarno te tera da koracas sitnim koracima. Medjutim kada provalis da u igri na vecini mesta postoji samo jedno cudoviste koje te vija onda sakrivanje postaje rutina (trcis, kada vidis cudoviste sakrivas se negde a to ne mora ni da je bas potpuni mrak i cekas da ode). Onda, igra pocinje da bude sve bolesnija kako se prica odmotava i na kraju je to jedino sto ostane. Tada te atmosfera previse ne pogadja vec te vise nervira mrak. Zagonetke su tipicne za bilo koju normalnu avanturu, muzika je ok i bas pomaze atmosferi koja je teska i mracna. Igra nije nesto teska ali je postojalo par mesta gde sam se zaglavio.

P.S. Savet onima koji pocinju. Procitao sam na internetu da se moze desiti da na prvom nivou ne pokupis petrolejku. Ako to uradis ili igranje bez iste (sto je glupo i skoro nemoguce) ili ucitavanje neke prethodne pozicije.

Poslednja izmena:
Igrao oko 2 sata i smorio se.Tumaram kroz mrak, tripujem se, ne znam sta se desava....
Vama ova igra strasna ?

Ili nije igrao u odgovarajućim uslovima (mrak + napanjenje sluške) :)

или није играо у мрачној колиби на крају шуме док бесни олуја :D

^^ Upravo tako :)
Igrao sam samo nocu sa sluskama, naleteh na onog vodenog sto sljapka, posle me jurio neki zombi, predjoh jos malo i ne mogu vise...*** dosta mi mraka a i oguglo sam na to plasenje, a da igram 5 sati da bi me igra zaintrigirala trenutno nemam zivaca.

^^ Upravo tako :)
Igrao sam samo nocu sa sluskama, naleteh na onog vodenog sto sljapka, posle me jurio neki zombi, predjoh jos malo i ne mogu vise...*** dosta mi mraka a i oguglo sam na to plasenje, a da igram 5 sati da bi me igra zaintrigirala trenutno nemam zivaca.

Ti si hrabar kao Cak Noris! :p
Ne kapiram da te ova igra ne streca, ja sam se sav najezio gledajuci samo gameplay.
Sad skidam igru jer sam veliki ljubitelj horor igara, mada ne volim P&C sistem.

Pa nije ovo point & click. Samo računaj da moraš da bežiš od neprijatelja. Ne pokušavaj da ih usporavaš kutijama i burićima, ne pali (mada bi bilo kul kada bi moglo tako).

Ne bi nikad docarali taj osecaj kad moras da bezis i na brzinu otvaras vrata i postavljas prepreke u P&C izvodjenju... Odigrao sam bas dosta horor igrica i ova je u samom vrhu bas zbog atmosfere koju stvara, pogotovo u pocetku, kasnije se covek vec navikne/ogugla pa nije toliko strasno ali osecaj da ste bespomocni vas drzi do samog kraja

Ma ja pricam apropo horora pre svega.
Atmosfera u par P&C avantura... nema potrebe za bezanjem nikud :).
Scratches recimo, fantazija.

Zavrsio , jako osvjezavajuca igra .

Super Game.
Ona vrsta horora gede se wishe plashis onoga sto nevidis.

Stvarno je dobra atmosfera!!

Vrh Dno