Meni je netbook nešto najgenijalnije ikad smišljeno. Apsolutno mi je idealan za kucanje dugih tekstova, zbog male tastature, touchpad-a i milijardu puta kvalitetnije odrađenih tastera nego na mojoj tastaturi plaćenoj 50 funti. Za posao mi praktično ništa više i ne treba. Desktop računar je tu za vrućine, jer se lakše hladi, kao i za neke zahtevnije poslove. Za surfovanje i posao pored netbooka koristim i dual screen Android tablet, od 500 dolara. Što neko reče jednom "to je ono što bi Ipad želeo da bude kad poraste". Međutim, Ipad jeste lakši i zbog toga pogodniji za mnoge korisnike.
Nije poenta u upotrebljivosti Ipada, već u činjenici da najveći deo od cene Ipada otpada na Appleov marketing. Ja više volim da dam $ za performanse, nego za reklamu. Ljudi uglavnom (naročito u Americi) kupuju Ipad samo zato što stalno slušaju o njemu, iako to što njima treba može da odradi i mnogo jeftinija ili kvalitetnija stvarčica. Mene često za tablet pitaju je li to Ipad :d, pa Ipad više sad dođe posebna kategorija, a ne jedna vrsta tableta.
U Kini ima mnogo jefitinih Apadova :d, ali ima i nekih boljih tableta za sličnu namenu kao Ipad (nezahtevni korisnici, surfovanje, muzika i sl), po znatno nižim cenama kao što su Archos, Velocity Micro, pa čak i Pandigital Novel ili Augen Gentouch. Mene lično nervira što se Ipad izdaje za e-book reader, a to nikako ne može biti zbog glossy LCD ekrana.