- Učlanjen(a)
- 08.03.2003
- Poena
- 1,065
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen 5 5600X
- Matična ploča
- Asus Prime B350-Plus
- RAM
- 2x8GB Corsair DDR4 CMK16GX4M2B3200C16
- GPU
- Sapphire Pure Radeon 9060 XT 16GB
- Storage
- XPG Gammix S11 Pro 1TB
- PSU
- Seasonic 520W 12Mii
- Monitor
- BenQ VZ2770h 27", ASRock PG32QF2B 32"
- Miš & tastatura
- Motospeed Ck104, ProtoArc EM03
- Mobilni telefon
- Poco F5
- Pristup internetu
- Optički internet
za USB se zezam, to ima kroz dongle.
nedostatak file sistema prema korisniku ima svojih prednosti i mana... to je npr. radikalno - posle 30 godina je napokon neko izbacio file sistem i desktop.
za MMS - izmisljotina mobilnih provajdera zarad dodatnih prihoda. cemu MMS pored emaila?
BT - namenjen za periferije, WiFi i TCP/IP za transfer fajlova.
Super, ajde da izbacujemo mogućnosti umesto da dodajemo, izem ti filozofiju. Baš sam pre neki dan pogledao statistike koje je Vodafone okačio o prodaji dodataka za iPhone. Ubedljivo na prvom mestu je FM tjuner, uobičajena stvar koju je Apple iz samo njemu znanih razloga izbacio iz iPhone-a, a koju ljudi očigledno žele.
Apple celokupna filozofija poslovanja je u skoro svakom pogledu protiv mojih načela šta bi IT trebalo da radi za nas. Sve je vrtenje postojećih ideja, sa puno politure i sjaja, ali bez ičega unutra, osiromašeno i ubogo, a marketinški hajpovano i skupo do bola.
Ali glavni problem nije u Apple-u, glavni problem je što se danas skoro niko više ne usuđuje da rizikuje i sam pogura novi koncept. Sve je postalo "me too" poslovanje, čeka se Apple da ponudi neki novi proizvod i stvori interesovanje, pa da onda na to novonastalo tržište sa Apple-ovski prenaduvanim cenama ulete drugi i ućare. Niko da rizikuje svoj novac radi svoje ideje.
Šta je recimo sa savitljivim OLED ekranima? Da možemo recimo da kupimo mobilni telefon sa dodatnim ekranom koji se može prosto odmotati sa strane i tako na ekranu od desetak inča pogledamo film ili pročitamo vesti, a onda ga opet sklopimo i vratimo u džep. Ko od vas ne bi želeo tako nešto? Prototip postoji već dugo godina, ali niko da finansijski pogura ideju. Umesto toga, svi se zadovoljavaju da nude tablete, dokazano promašen koncept koji je Apple reciklirao i izhajpovao kao nešto novo i revolucionarno. Stvarno mora čovek da se divi Stevi Pohlepi kako uspeva da proda staro kao novo, priča čovek na prezentaciji kako su sa novim iPhonom video pozivi konačno postali stvarnost, a ja gledam *****e kako mu aplaudiraju i pokušavam da se setim da li je prošlo tri ili četiri godine otkako sam prvi put koristio Skype video poziv sa mobilnog.
Sve u svemu, za konzumente mrka kapa do daljnjeg.
Poslednja izmena od urednika: