Šta je novo?

ADSL 4 + IPtv = Telekom

O cemu pricate? Sta je u svetu trazenije? IPTV ili Cable tv??? Naravno da je kablovski sistem mnogo bolji, samo je neophodna optika do svakog stana za ogroman opseg. Drugar u Wa, USA ima (naravno) kablovski sa optikom do stana, 100M net i 350 HD kanala.

O cemu pricate? Sta je u svetu trazenije? IPTV ili Cable tv??? Naravno da je kablovski sistem mnogo bolji, samo je neophodna optika do svakog stana za ogroman opseg. Drugar u Wa, USA ima (naravno) kablovski sa optikom do stana, 100M net i 350 HD kanala.

Pod kablovskom se podrazumeva koriscenje koaksijalnog kabla kao medijuma a sa optikom se prenosi bilo sta u vecem opsegu talasnih duzina tako da terminologija kablovska televizija podrazumeva bakarne provodnike a iptv i ostali wide servisi podrazumevaju optiku.Naravno USA ide uvek ispred sveta za 20 godina

Tako sto ti imas protok od 4Mb/s a oni to softverski ogranice za net na 1mb/s tako da ti i neznas sta se krije tu iza brega.Za sve oni imaju racunicu jer nikom nije po ceo dan upaljen Iptv tako da nisu linkovi stalno optereceni a i kod nas je net dosta skup.

Svi koji imaju iptv ruter im je sinhonizovan na 10-24Mb/s, u zavisnosti od paketa, od čega je deo softverski ograničen na net, a deo za iptv.

Poslednja izmena:
Cable television is a system of providing television to consumers via radio frequency signals transmitted to televisions through fixed optical fibers or coaxial cables located on the subscribers property.

Znaci kablovska ne podrazumeva samo koaksijalni vec i opticki kabl. SBB itekako ima optiku po BG i Vojvodini pa pusta signal.

Cable television is a system of providing television to consumers via radio frequency signals transmitted to televisions through fixed optical fibers or coaxial cables located on the subscribers property.

Znaci kablovska ne podrazumeva samo koaksijalni vec i opticki kabl. SBB itekako ima optiku po BG i Vojvodini pa pusta signal.

Transportni vodovi su opticki kablovi ali od centrale do kuce su koaksialni vodovi koji ogranicavaju protok sa povecanjem razdaljine to jest gubici su veliki pa je veliki protok za kucne korisnike relativno mali.Kada se optika polozi od centrale do svake kuce onda ce to biti nova velika digitalna revolucija.

iptv ruter im je sinhonizovan na 10-24Mb/s to je samo teorija u praksi to nije tako

Poslednja izmena:
Ja imam optiku do zgrade a coax do kuce. I sa tim coax mogu max imati 100Mbit protoka.
Sto se tice iptv, rutera, modema ajde objasni ti meni u praksi kako ja imam 6Mbit adsl, pustim neki protok koji ide preko 700k/s a istovremeno iptv radi bez problema?

iptv (internet protocol television) i dvb-* (digital video broadcasting).

kolko je meni poznato, kablovski provajderi kod nas koriste neku verziju dvb-a za uslugu digitalnog tv-a. dok adsl provajderi koriste iptv.

pa ako vec poredite digitalnu preko adsla i kablovske onda mislim da je bolje diskutovati o iptv vs dvb-*, umesto iptv vs cable tv.

jer ne vidim sta sprecava da iptv bude funkcionalan i preko adsla, wimax, etherneta, satelita ili kablovske.

Poslednja izmena:
Zasto daju bas 4Mb/s za adsl ako uzimas iptv?Za iptv je potrebno 3Mb/s da bi normalno sljakao a ostatak od 1Mb/s ostaje za net tako da oni sto se tice protoka nista ne gube a korisnici mogu biti ograniceni netom kad je iptv aktiviran ili obratno.Za dve godine ipak je za ocekivati da se brzine uvostruce ako ne i utrostruce.Nikad nisam verovao tim promocijama a pogotovo sto se nesto mulja sa tim Lelekomom.

Greshish sinko.... ovaj silno greshish...
Dobijesh 4mbps neta koji radi nezavisno od IPTV-a. Za IPTV ide poseban protok koji nema veza sa paketom neta koji imash i u nijednom sluchaju IPTV nemoze da koristi protok od neta.
Jedino shto kaze gvlada nemozesh da uzmesh vishe od 6mbps neta zbog toga shto na losim centralama onda nebi ostajalo slobodnog protoka za IPTV.

Meni na mom modemu za max speed pishe 27804 kbps downstream i 1088 kbps upstream shto znachi da bi verovatno mogao da uzmem vishe od 6mbps neta i IPTV a da sve to radi bez problema, naravno kad bi to telekom dozvolio...

:wave:

Stigao je poziv, danas stiže i čovek sa opremom. Ekspresno, nema šta. Nego, interesuje me da li će da mi zamene i ruter? Zadovoljan sam kako mi radi Huawei HG520s. Čujem da sada daju neku HG520c verziju sa kojom ljudi mahom nisu zadovoljni (jačina wi-fi signala). Ja se kačim preko wi-fi, pa mi se ovo ne dopada.

Sve je to jasno ali uzmi za primer Telenor. I za njega su vikali cim dodje ma bice dzabe razgovora,telefona, ma komunizam.Kad ono ispali skuplji od mts-a.
Ne verujem ni da ce Dojce (ili ko god kupi Telekonj) nesto menjati i davati za dzabe!. Jednom kada osete slast monopola gotovo je...Ostaje sve po starom

baš naprotiv, kad švabosi dođu itekako će menjati stvar. sve cene će otići gore i to poprilično. hrvati su imali isti scenario, jer je tada DT bio jedini provajder. trebale su skoro dve godine tamo da se pojave novi privatni operateri, i tek kad ih je bilo 4-5 novih počele su cene da padaju i da se svi takmiče za korisnike.

Hehe citam ovde i malo mi cudne neke stvari..
Ljudi zar vi ne provaljujete zasto su oni ovu kamanju pustili do Nove godine?
Jel znate da do Nove godine Telekom ide na dobos(kako stvari stoje Dojce telekomu)?
Da li je nekom palo na pamet da je sve ovo u cilju vezivanja veceg broja korisnika i postizanja bolje cene komanije na trzistu?
Jel znate da nista nije onako kako izgleda:)

U princupu potpisivanjem ovog ugovora ostao bih vezanih ruku u pogledu neta i TV-a naredne dve godine I ako se prodajem Telekoma otrkiju neke nove kampanje onda sam samog sebe zeznuo.
Not my cup of tee..

Hehehehe......e bas si ovo srocio ko tata brada na Palmi svojevremeno. :Klanjanje

Nije nikakva mudrost skapirati da sve ovo cine zbog ovoga sto si napisao - vezivanje veceg broja korisnika zarad postizanja bolje cene prilikom prodaje. Al' sta to meni smeta kao korisniku kada mi daju ubedljivo najbolju ponudu koja mi je dostupna? :trust: Slazem se da je obavezivanje na dve godine prilicno neprijatna rabota ali boze moj....kada se sve sabere i oduzme mislim da nece biti neki preveliki ***** cak ni pred istek ugovora, barem u mom slucaju. :) Bice novih i povoljnijih akcija u medjuvremenu, u to ne sumnjam, ali treba (pre)ziveti do njih. :)

BTW, zvali su me jutros da pokupim opremu...hm, za manje od 48h, nisam ih ocekivao tako brzo. :)

1 pitanje, ako neko zna od ljudi koji imaju iptv...

ako uzmem iptv kod telekoma (sada imam samo adsl), da li ce mi ping biti nestabilniji obzirom na deo protoka koji treba iptv-ju?

sada mi sve radi super, ping je full stabilan...

kapiram da bi sinhronizacijom routera na vece vrednosti d/u imao jos nizi ping, ali ne znam kako se deljenje protoka na iptv i adsl odrazava na njegovu stabilnost...

anyone?

Internet i IPTV su odvojeni. Nećeš imati nikakvih problema sa pingom. Nisam skoro testirao ping, ali znam da je uvek imao minimalne vrednosti, a pritom je iptv uveliko radio.

Ja sam u Sremskoj Mitrovici, imam klik 1 paket, bio jutros u Telekomu, raspitivao se u vezi ove akcije, rekli su mi da moram prvo da raskinem ugovor. Tako sam i uradio, internet je već pre podne krenuo brzinom 4 Mb/s, a tv kreće, kažu, za dan - dva. Čini se, ništa lakše.
Elem, jedno pitanje: Da li tv može da se namesti da se gleda preko monitora od kompa, bar u prvo vreme? Monitor mi je bolji od tv-a, bar za sada.

Meni u poslovnici na Trgu Nikole Pasica rekose da mora raskid i vracanje opreme, pa novi ugovor i nova oprema, ali sa pauzom od nekih 2 dana.
Mene nece videti da dolazim 3 puta da bih produzio ugovor, mogu jednom da odem, pa da li ce to biti za produzenje ugovora, ili za MIK, videcemo.

Jel bio neko u NS na spensu?
Zanima me da li mora da se raskida ugovor ili moze samo da se promeni kampanja?

Sad proverih brzinu, pre dolaska njihovog lica za montiranje IPTV-a. Još uvek mi nije jasno da li će mi zameniti postojeći HG 520s sa 520c?

Inače, realna brzina je ispod 100kb/s, za sada

Ako ti taj 520s dobro radi ti pitaj da ti ostavi taj ako je moguce. Kod mene je MT882 sa kojim sam prezadovoljan ali cu morati da ga menjam.
Nervira me ako budem morao dva puta da idem, meni nije problem nego moram da cimam caleta jer je na njega broj.

Da li je neko ko je u ovoj kampanji aktivirao pakete hbo i cinemax?Ja sam danas zvao korisnicki servis i rekli su mi da slobodno aktiviram ove pakete,nece ih naplatiti dodatno...

Da li je neko ko je u ovoj kampanji aktivirao pakete hbo i cinemax?Ja sam danas zvao korisnicki servis i rekli su mi da slobodno aktiviram ove pakete,nece ih naplatiti dodatno...
Na koliko nece naplatiti ovaj mesec??celu prvu godinu??Daj malo vise detalja zanima me a verujem i druge.

U nameri da bitnije ubrzam net, sa sadasnjih 1mbit/s na bar 4mbit/s odoh juce sa celatom do Telekoma da podnesem zahtev sa ovaj paket: EKSKLUZIVNO! ČETIRI PUTA BRŽI INTERNET PLUS TELEVIZIJA.
Jutros zovem coveka koji bas radi u cenrali na portovima i kaze mi da trenutno nema slobodnih, ocekuju prosirenja. Aj reko strpicu se jedno mesec dana. Inace imam ADSL kod EUnet-a preko 2 god. ali na mom broju fiksnog. Srecom imaju i moji drugu telefonsku liniju te necu gubiti na prelasku sa jednog provajdera na drugi. Ako me sad neko pita a sto ne zamenim sadasnjeg provajdera za Telekom na istom portu odgovor je jednostavan : vec 2-3 godine ne gledam uopste televiziju. I da mi daju dzabe najbolju plazmu ili Led LCD i sve moguce pakete preko IPTV ili kablovske i satelitske ja jednostavno vise ne gledam. Sve nadjem kad i sta me interesuje na netu i gledam na monitoru. Jedino bi voleo da imam veliki LCD za filmove na Blu-ray.

Ja sam dobio informaciju da je free tokom prve godine,mada je meni to sumnjivo posto na zvanicnom sajtu pise da imamo free osnovni paket i arenu.

E pa da i ja kazem da u Cacku se sve zavrsava za ovu novu akciju u roku od 2-3 sata , oprema se ne vraca samo se uzima iptv.

I jedno pitanje posto ja imam Netgear router DG 834G v 4 koji je podesen kako meni treba , medjutim iptv nikako da mi proradi probao sam u sva 4 prikljucka na modemu zna li neko kako da setujem doticni ruter da mi proradi iptv da ne nosim u Telekom?

Unapreed hvala.
+

E u ovoj njihovoj firmi ,ne zna se ko koga j....Odoh malopre kod njih da se raspitam za mobilni telefon ,koji sam hteo da kupim kod njih, ali posto je veca pretplata mora da se proverite.I eto provera kod njih traje vec 15 dana .I rekoh da se iz prve ruke raspitam za ovu akciju.Cikica na salteru mi kaze ,posto je proverio moj fixni ,da ja nisam OBELEZEN U KOMPJUTERU ,pa stoga nemam pravo na ovu akciju.Uzalud mu ja pricah da sam zvao 9818 i da mi je zena rekla da mogu da potpisem ,jer imam mogucnosti ,ali je on ostao dosledan da ne mogu ,i da imam pravo samo na mesec dana free iptv ,i standardno 3 meseca neta .I tako ja izadjoh i poceh da pominjem familiju i drzavi i njemu ...E ili je on gresnik nepismen pa nije znao da mi odgovori ili je to tako ,pozvacu sada opet 9818 pa da vidim gde sam.

Evo pozvah i nihovu sluzbu ,i zena mi lepo rece ,da mogu da se prijavim ,i iptv prva godina free ,a net se odmah placa .

I ja da potvrdim iz svog iskustva, prejkuče sam se prijavio, juče sam uzeo opremu, nisam vratio stari ruter HG520s, IPTV je tu, a što je najvažnije brzina neta je povećana. Sve radi kako treba, za sada :type:

E pa da i ja kazem da u Cacku se sve zavrsava za ovu novu akciju u roku od 2-3 sata , oprema se ne vraca samo se uzima iptv.

I jedno pitanje posto ja imam Netgear router DG 834G v 4 koji je podesen kako meni treba , medjutim iptv nikako da mi proradi probao sam u sva 4 prikljucka na modemu zna li neko kako da setujem doticni ruter da mi proradi iptv da ne nosim u Telekom?

Unapreed hvala.
+

Ima li bilo ko da mi pomogne oko ovoga posto me mrzi da nosim modem u telekom da ga oni podesavaju?

danas sam se prijavio za ovu uslugu.. koristim ADSL vec 2,5 godine. Nadam se da ce sve proteci kako treba. I jos jedno pitanje,kako da proverim kvalitet parice i ostalih cuda,da znam dal ce raditi kako treba ili nece?
Hvala unapred.

I jos jedno pitanje,kako da proverim kvalitet parice i ostalih cuda,da znam dal ce raditi kako treba ili nece?
Hvala unapred.

Prvo pregledaj telefonske kablove koji vode do splitera da neki nije fizički oštećen. A zatim u podešavanjima rutera pogledaj kolika je max attainable speed (up i down). Ukoliko imas max. brzinu 12mb/s+ onda ne trebaš brinuti to će biti dovoljno za IPTV i 4mb internet.

Vrh Dno