Šta je novo?

HTC HD2

Јел су се појавили андроид ромови где нема оног проблема са g-sensor, који се манифестује тако што некада екран не реагује на додир па секунди, или му треба пар секунди да се пробуди из standby?

koristi li neko google voice za pozive?

pokusao sam preko mobile verzije ali ne mogu nista da uradim osim pogledam history i contacts.

Ljudi molim za pomoc!
1. Cesto sam nedostupan, pa me interesuje da li je zbog Banda, da li da stavim GSM ili WCDMA, pa onda GSM+UMTS ili Auto ili samo GSM. Da li to uopste ima veze sa signalom za internet, meni gore pored ikone za bateriju uvek stoji H, sto znaci da mi je dobra mreza za net?!
Ali kada prebacim sa WCDMA na GSM, automatski se pojave E (EDGE), sada ne znam, koja je kombinacija najbolja, da budem dostupan i da hvata najbolju mrezu za net?
2. Od tog cackanja sa tim kombinacijama GSM, WCDMA,UNTS, od sinoc mi uopste ne radi net? Da li neko zna zbog cega je to, do tada sve normalno je radilo i jako brzo, a od sinoc nista? Da li to uopste ima nekakve veze?
3. Interesujemo sve ovo, da li ima veze sa baterijom, tj. potrosnjom baterije, ako je jaci signal za net, mislim na (WCDMA,UMTS...)?
4. I jos nesto meni je postavljeno da na svakih sat vremena apdejtuje prognozu, ali se desava nesto cudno, uvek oko 2 ujutru on jednostavno prestane sa updejtom, da li se tada u medjuvremenu izgubi mreza, namam pojma, ali jednostavno kada ustanem, noc je bez apdejta??
Hvala vam unapred!

Da li je moguce da koristim net sa telefona za surf na kompu,na nokiji je to jednostavno preko suita a ovde u active sync-u nemam takvu opciju?

Da li je moguce da koristim net sa telefona za surf na kompu,na nokiji je to jednostavno preko suita a ovde u active sync-u nemam takvu opciju?

imas. samo podesavas na telefonu.

mozes da biras active sync, mass storage i ta treca opcija ne secam se kako se zove nemam sada telefon pri sebi. u svakom sucaju tu trecu biras pri povezivanju kablom i to je to

wcdma/umts ti je tip mreze/frekvencija rada svojstvena 3G/HSDPA mrezama/brzinama..
ako fiksiras podesavanja na wcdma/umts, telefon ce ti uvek raditi u 3G/HSDPA tj. ignorisace stariju tehnologiju olicenu u gsm/gprs/edge... prednosti su ocigledne, mana je da ako se nadjes u okruzenju gde nema 3G signala, neces ga (signal) imati ni ti..

ako stavis na automatiku, telefon sam odlucuju u kom ce mogu raditi, ali cesto je nezgrapan u tome (pokusava da pomiri sto jaci signal i sto brzi protok - sto cesto nije moguce pa onda skace cas na H cas na G/E)

ako odaberes SAMO GSM/(one druge frekcvencije tj. gprs) telefon ce ignorisati 3G/HSDPA i uvek ce koristiti G/E, ali time gubis mogucnost koriscenja 3G.... ali ces mozda dobiti bolji signal i pokrivenost, jer u srbiji gsm/gprs je jos uvek dominantan i standardno je signal jaci nego kod 3G

(moja licna iskustva i jos nekih mojih prijatelja)

imas opciju i wi-fi ruter
ona ti je i najbolja, pod uslovom da imas laptop sa wifi (imaju ga svi) ili wifi karticu/usb_dongle za kompjuter

na telefonu ukljucis wifi ruter... na kompjuteru sa wifi karticom nadjes novu mrezu (koju kreira hd2 kad ukljucis wifi ruter).. konektujes se na tu mrezu i CEPAS :)

Pozdrav svima.
Planiram da pocnem da koristim Android na telefonu , pa me zanima da li je kucanje poruka iz Androida nesto bolje nego iz WM? Mislim na preteranu osetljivost ekrana ili povremenu neosetljivost. Zanima me i da li Android mogu da koristim svakodnevno (mislim na uobicajenu funkcionalnost pozivi, sms, internet preko wifi) ili samo ako zelim da igram igrice ili da koristim pojedine aplikacije?

Samo nam nisi rekao na kojoj si mrezi.
Generalno: izaberi Auto, telefon će se kačiti na najbržu mrežu (u smislu prenosa podataka) na koju može. Najbrža je H, i za naše mreže, i za HD2.
Baterija se više/brže troši na 3G/H, bez obzira da li trenutno ima data protoka ili ne.
Ja uvek spavam sa isključenom data konekcijom, ne samo zbog baterije :)
Radio koji dolazi uz stock ROM ima bug da telefon potpuno gubi signal pri promeni sa 3G/H na E/G. tada si nedostupan, bar na sekund.

Taj weather update ume da baguje sam po sebi -dešava se da ne uradi update, ne trenutnoj lokaciji.

Pozdrav svima.
Planiram da pocnem da koristim Android na telefonu , pa me zanima da li je kucanje poruka iz Androida nesto bolje nego iz WM? Mislim na preteranu osetljivost ekrana ili povremenu neosetljivost. Zanima me i da li Android mogu da koristim svakodnevno (mislim na uobicajenu funkcionalnost pozivi, sms, internet preko wifi) ili samo ako zelim da igram igrice ili da koristim pojedine aplikacije?

to sa porukama je subjektivna stvar, na WM se osetljivost TS može podešavati.
Android može sve što si naveo, ali troši bateriju značajno brže

kibicer... upravo zato sto se gubi dostupnost pri promeni G/E <> 3G/H najbolje je iskljuciti automatiku i forsirati 3G mrezu ako je imas u okruzenju...

bolje od toga ne moze... i ubijas 2 muve jednim udarcem.. imas i najbrzu mrezu/protok i stalno si dostupan (nema skakanja sa mreze na mrezu)

Imam dosta pdf knjiga ali mi citanje u acrobat-u nije bas najzgodnije.. Koji ebook reader da koristim?

za e-book reader ja koristim freda 2.0. imas ga na omarket-u. da bi koristio te pdf knjige, moraćes da ih konvertujes u epub, html ili txt format uz pomoc npr. calibre konvertora

Dakle, najbolje je network type: WCDMA i Band frequnecy UMTS, koliko sam ja razumeo, inace ja sam na TELENOR mrezi! A kako mi sada net ne radi, da li moze neko da mi posalje parametre da podesim, do juce je radio sada odjednom nista??? ;-)

Poslednja izmena:
ja sam bio jos rigorozniji
kod mene stoji
network WCDMA
band frequency UMTS

ako ti je problem podesavanja mreze.. imas onu opciju za autokonfigurisanje, samo izaberes zemlju i providera, ako se dobro secam (pre toga odradi refresh/download)

...da al treba da obrise one dve nule u ip i da ugasi proxy!

Da li moze pomoc oko interneta, od sino nece da radi, ne znam sta mu je iz cista mira, pise error i da je u mrezi probelm, da li treba neke parametre da promenim ili sta vec! Inace ja sam na Telenor mrezi? I kao da da kreiram mail, tj. account da dodam, nikako ne mogu Hotmail nalog da podesim??? :wall:
Hvala unapred! ;-)

Poslednja izmena:
to sa porukama je subjektivna stvar, na WM se osetljivost TS može podešavati.
Android može sve što si naveo, ali troši bateriju značajno brže

Hvala na odgovoru.
[Build]Android 2.2 Build FRG33 [mccm SE 1.0](16.9.2010) Ovo sam ubacio na telefon i zadovoljan sam za sada. Ako mi telefon izdrzi jedan ceo dan mozda se zadrzim na ovome.

Jedno pitanje za one koji koriste IGO navigaciju. Kako da sprecim da mi se gasi ekran i zakljucava telefon dok je aktivna IGO navigacija?
Naime, kada u samom IGO softveru podesim da mi je pozadinsko svetlo uvek aktivno, onda mi se javi ona cuvena greska sa tastaturom i sa " A> " kada hocu da unesem rutu. Kada podesim da koristi podesavanja uredjaja, onda se ekran gasi i telefon zakljuca posle nekog vremena. Mora da postoji neko podesavanje u Registry-ju?
Hvala unapred

prosto...
odes u podesavanja za backlight i tamo ukljucis (tj. iskljucis) backlight i turn-off tajmere..
samo onda nemoj da zaboravis da vratis podesavanja na staro kad zavrsis sa gps koriscenjem ili kako vec

Settings > device > power management > backlight always on

To je jedino podesavanje kod mene i nema nikakvih problema. Kakva greska sa tastaturom???

Jedno pitanje za one koji koriste IGO navigaciju. Kako da sprecim da mi se gasi ekran i zakljucava telefon dok je aktivna IGO navigacija?
Naime, kada u samom IGO softveru podesim da mi je pozadinsko svetlo uvek aktivno, onda mi se javi ona cuvena greska sa tastaturom i sa " A> " kada hocu da unesem rutu. Kada podesim da koristi podesavanja uredjaja, onda se ekran gasi i telefon zakljuca posle nekog vremena. Mora da postoji neko podesavanje u Registry-ju?
Hvala unapred
ja sam podesio u iGO da se backlight nikad ne gasi, i nemam tu "čuvenu" grešku.
ustvari, prvi put čujem da postoji nekakva "čuvena" greška.

verovatno imaš loš sys.txt

ja sam podesio u iGO da se backlight nikad ne gasi, i nemam tu "čuvenu" grešku.
ustvari, prvi put čujem da postoji nekakva "čuvena" greška.

verovatno imaš loš sys.txt

Ovo zavisi od data.zip fajla, kod neke verzije se javlja ovaj problem.

Molim za pomoc oko interneta, znaci uopste ne radi? Nikako da se konektuje, a pun mi je signal na H??? Hvala unapred!

Radi i sa proxy-em, na Telenoru, promenili su.
Uradi automatsko konfigurisanje, iz početka:
Settings tab - Other - Auto Data Config, izaberi Telenor
(hm, ovako je na mom ROM-u, nisam siguran da je na stock ROM-u...)

P.S.: Možda ova putanja: Start - Settings - Connections - Auto data config
stvarno ne znam kako je na stock ROM-u

Poslednja izmena:
Meni kad se dese problemi, uradim hard reset, ili flešujem novi ROM.
Moguće je namestiti da se sve ponovo instalira za max 10 minuta, vidim da mnogi kuvari objašnjavaju kako.

a jel moze neko da objasni to brisanje proksija posto i ja imam problema sa telenor internetom..

Start - Settings - Connections - Connections - (pod Telenor Internet) Manage Existing connections - (gore desno izaberi) Proxy Settings

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno