Šta je novo?

HTC HD2

@laki!!! i kibicer: kakvo vam je trajanje baterije na ovom Android ROM-u? I ja koristim istu verziju, ali čini mi se da baterija traje znatno kraće nego na Win Mobile-u. U principu, uspio sam da ga malo podesim da ne troši bateriju k'o nenormalan kad je u standby-u (u startu je trošio do 5% za sat vremena, sad oko 1%), ali kada ga koristim, ipak brže prazni bateriju nego što bih želio.

Isti slucaj je i kod mene. Trosio je 5% u standby-u ali posle podesavanja Task Killer-a i SetCPU-a ide 1%.

ima li neka aplikacija (ili podesavanja) za hd2 (na kraju krajeva, i za bilo koji drugi winmo telefon/uredjaj) koja omogucava da se vidi tzv. "cell info" (tako dobro poznat sa nokia telefona, cak i onih najstarijih)...

Znate ono, kad napise naziv bazne stanice na koju ste trenutno nakaceni...
NIkako da nadjem, pa sam mislio da pitam "mozda neko zna" ? :)
Mozes na Google Maps da vidis poziciju, a za naziv bi trebalo da moze preko plugina za homescreen (najobicniji hs jos iz 2003ke) i Manila Today Page ako koristis Sense. Pokucacu da se setim naziva, imao sam to jos na MPx 200, a to bese davno...

da ne duzim, mozete zamisliti kako se osecam.
jel zna neko servis gde da zamenim ekran tj ovo spoljnje staklo, upravo mi je puklo. mislom da je sam ekran ceo i kojoj ceni da se nadam

Mozes na Google Maps da vidis poziciju, a za naziv bi trebalo da moze preko plugina za homescreen (najobicniji hs jos iz 2003ke) i Manila Today Page ako koristis Sense. Pokucacu da se setim naziva, imao sam to jos na MPx 200, a to bese davno...

hvala na pomoci
to sa googlemaps si mislio da mogu da vidim geografsku poziciju (to znam) ili mogu da vidim telenorove bazne stanice (sto sumnjam).
ja se izvinjavam, mozda nisam dobro pojasnio, ne treba meni cell info zbog informacije gde sam nego cisto zbog analize kako funkcionise mreza... desava se da se telefon sa istog mesta se jednom kaci na jednu baznu stanicu, iduci put na drugu, posle na trecu... cisto bih hteo da znam koje su sve stanice u igri i eto tako, radoznao sam.

Koliko znam, WM to nema "built in".
Pogledaj PhoneAlarm. Softver inače može da menja profil prema trenutnoj lokaciji (kriterijume određuješ prema baznoj stanici na koju se tel kači). Možeš da gledaš i logove, na koju BS i kad se kačio.

Poslednja izmena:
ne, nego zato sto kosta 3-4 puta manje od iphone koji je precenjena igracka za razmazenu i bogatu decu :)

uz ugovor na dve godine kosta tacno 2 puta manje od iphone 4 (100$ naspram 200$). cena bez ugovora za hd2 je 500$ tj. ista kao cena galaxy s. malo je to daleko od dz

uz ugovor na dve godine kosta tacno 2 puta manje od iphone 4 (100$ naspram 200$). cena bez ugovora za hd2 je 500$ tj. ista kao cena galaxy s. malo je to daleko od dz

Ono sto je kljucno u celoj prici je da napises koliko kosta iphone4 bez ugovora, znaci ono - da udjes u prodavnicu, izabares i kupis..

Jel' ste vi svesni uopste koliki % (ili bolje receno ‰) ljudi u USA (a i EU) udje u radnju, izabere i kupi?
Btw. ima i za manje od 100$

Poslednja izmena:
@thepace, probacu Mikros servis hvala.
jel ima neko iskustvo sa njima?

zvao mikros, oko 300 evra menjanje i toucha i lcda (nece samo touch da menjaju). jel ima neko jos neki predlo za servis.

morao sam dva posta uzastopno. nema mi opcija izmeni ili obrisi na prethodnom

Poslednja izmena:
Hitno mi je.

Pitanje vezano za Skype na ovom uredjaju.

Interesuje me oni koji koriste Skype za razgovor, da li se prica normalono kao telefonom ili mora
preko slusalica ili spikerfona.

Hvala,

Hitno mi je.

Pitanje vezano za Skype na ovom uredjaju.

Interesuje me oni koji koriste Skype za razgovor, da li se prica normalono kao telefonom ili mora
preko slusalica ili spikerfona.

Hvala,

ver 3.0.0.256
mora na speakerphone. Kad spustiš nivo na min, gotovo je isto kao tel

Poslednja izmena:
Joj sta uradih... Promenio sam ime .jpg slicici kako bi se prikazala kao album art jednom muzickom albumu i puche sense kad sam se vratio u audio tab. Sad vise nece da se pokrene. Izgleda cu morati da odradim hard reset, a kad to vec radim, flesovacu neki custom rom.

Sta preporucujete za dobar zivotni vek baterije i solidnu brzinu? Voleo bih da ima i tweak za otkljucavanje dodatnog ram-a (576). Artemis to nema :( Takodje koji radio rom, trenutni mi je 2.07 koliko se secam (rom 2.66 Telenor). Napominjem da sam primetio da ovaj radio solidno radi sa GSM only, ali dosta cesto skace sa 3G i nazad (u tim momentima nastupa nedostupnost na par sekundi).

Teško da je taj .jpg uzrok, posebno ako je fajl na SD. Nema nikakve logike...
Radio 2.12 za Telenor mrežu, a ROM - svi su dobri. Najmanje važna stvar je 576MB, sve drugo je važnije.
Moj favorit: LINK, iako ga ja ne koristim (ali ću RC8, kada izađe, probati sigurno).

pazi ovo. po objavljenim podacima za prodaju mobilnih telefona na teritoriji USA za avgust, HD2 je na trecem mestu ispred iphone 4. neda se matori :)
www.i4u.com/39232/krusell-htc-hd2-outsold-iphone-4-august

A kad se procita pazljivo originalni clanak vidi se da je to zapravo broj prodatih futrola i slicnih "pomagala", a ne telefona :D

The list for the September sales of phone cases at Krusell shows a mix of impressions.

Teško da je taj .jpg uzrok, posebno ako je fajl na SD. Nema nikakve logike...
Radio 2.12 za Telenor mrežu, a ROM - svi su dobri. Najmanje važna stvar je 576MB, sve drugo je važnije.
Moj favorit: LINK, iako ga ja ne koristim (ali ću RC8, kada izađe, probati sigurno).

Nije lose, sacekacu da izadje ta verzija pa cu ga probati. U medjuvremenu sam ispravio bug reinstalacijom Cookies HT. Izgleda da se zbog plugina ka htc-ovom media playeru CHT zabagovao i srusio sense.

Kako ti se baterija ponasa sa 2.12?

zasto kamera snima video jednom pri 10 fps,jednom 20fps,jednom 29fps,a stalno je podesavanje jednako VGA max kvaliteta.Kad je suncan dan vani snima 29 fps,a dok snima u sobi pri sobnom svjetlu duplo manji fps.Zasto varira?Kad oces nesto snimiti nikad neznas kako ce snimak uspjeti!

Zapravo, postoje :)
Princip:
.fbl fajl - to je mapa, i ona nije 3D. Ovaj fajl ide u Primo\content\map folder.
.poi fail - samo ime kaže. Stavlja se u Primo\content\poi folder.
.3dl (ili .3dc) fajl - to su zgrade. Ide u Primo\content\building folder.

.dem to je 3D, odnosno reljef - za ovo ne postoje fajlovi po zemljama, već po kontinentima. Ja imam Europe.dem (pokriva i Srbiju)

.3dl fajl (zgrade) postoji za Srbiju, ali ima svega nekoliko objekata, i tako već nekoliko godina.

Zato je pravo uživanje voziti po Budimpešti :)

Prilozi

• ScreenShot1.jpg
    ScreenShot1.jpg
    119.3 KB · Pregleda: 86
Poslednja izmena:
Nije lose, sacekacu da izadje ta verzija pa cu ga probati. U medjuvremenu sam ispravio bug reinstalacijom Cookies HT. Izgleda da se zbog plugina ka htc-ovom media playeru CHT zabagovao i srusio sense.

Kako ti se baterija ponasa sa 2.12?

Imao sam slična iskustva, zato biram ROM-ove koji imaju CHT ukuvan - moguće je da sada radi bez greške i kao cab instalacija.

2.12. mi se pokazao možda najbolje, što se baterije tiče. Što se tiče voice saobraćaja, i data konekcije - apsolutno bez premca. Telenor mreža.

Jedini bug u (valjda) svim ROMovima 23xxx 24xxx: kada staviš na ručno biranje mreže, nakon soft reseta, sam prebaci na automatsko. Ovo je jako važno ljudima koji žive u pograničnim delovima.

Imao sam slična iskustva, zato biram ROM-ove koji imaju CHT ukuvan - moguće je da sada radi bez greške i kao cab instalacija.

2.12. mi se pokazao možda najbolje, što se baterije tiče. Što se tiče voice saobraćaja, i data konekcije - apsolutno bez premca. Telenor mreža.

Jedini bug u (valjda) svim ROMovima 23xxx 24xxx: kada staviš na ručno biranje mreže, nakon soft reseta, sam prebaci na automatsko. Ovo je jako važno ljudima koji žive u pograničnim delovima.

Hvala na detaljnom odgovoru. Poigracu se s tim radiom dok se ne odlucim za ROM u bliskoj buducnosti. :)

Vrh Dno