Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
орион има исту цену нета, тако тешко да је бољи.

nzm kako al sam uspeo sad da dobijem 0800/100-100 da bi mi rekao da zovem 9813 ili 9818 i nazovem 9818 i cekam 5min. i dobijem da bi mi rekla da je jedini nacin da odem do poste sa vlasnikom telefona i onda se setim da sam pre 2 god. zapisao negde sifru korisnika i iskopam taj papircic i unesem lepo i kliknem nastavi i on mi izbaci "Telefonska linija ne zadovoljava sve potrebne tehnicke uslove!" ja onako samo poceo da se smejem pa da l' je moguce da ja u ns nemam uslove za speed ub, stvarno su tragicni, cekam prvi oktobar i ako ne bude nista mislim da cu preci na veratov wi max ili na orion -.-

cek malo kako nemas uslove za speed up? pa ja sam iz novog sada a zivim u centru. koja ti je brzina net, jer speed up mogu da uzmu samo korisnici 1 mb i 2 mb a ti ako imas 4 mb nema sanse onda...

uostalom imas adsl kod telekoma znac ako imas jedna od ova dva paketa onda moras da iams uslove za speed up ako ne onda lepo pozoves texnicku podrsku i objasnis im u cemu je fora ili lepo odes do spensa ako te nemrzi pa se malo popricas sa njima tamo oko tvog problema...

ajde javi koja ti je brzina neta?

pa precu makar iz prkosa...

imam 1mbit, zivim kod zeleznicke i nije mi jasno zasto nemam uslove za speed up
pa izgleda da cemo u posetu na spens :D

pa precu makar iz prkosa...

imam 1mbit, zivim kod zeleznicke i nije mi jasno zasto nemam uslove za speed up
pa izgleda da cemo u posetu na spens :D

moja drugarica je zivela preko puta onog parka kod vrtica i imala je telekomov adsl i speed up aktiviran tako da slobodno otidji ili cak pokusaj preko fona da to obavis jer ako imas adsl kod njih onda to nema veze sa delom grada gde se ti nalazis, to je usluga koju telekom pruza i mora da imas uslova. ako ti pocnu preko fona pricati price trazi sefa ako ni to neuspe onda pravac spens pa resi licno. ako nebudu hteli lepim recima da te poslusaju probaj grubim, tako je par puta meni pomoglo.

sretno pa nadam se da ces uskoro resiti problem i javi dali si uspeo?

stavrno nemam pojma o cemu se radi ali dogod oni prave greske na svoju stetu a u korist njihovih korisnika ja se ne zalim...

Da li na ovo misliš. Izgleda mi Novosadjani imamo neke benificije. CLICK 1 a ova brzina mi je već skoro 2 meseca.

945672898.png

stavrno nemam pojma o cemu se radi ali dogod oni prave greske na svoju stetu a u korist njihovih korisnika ja se ne zalim...

Da li na ovo misliš. Izgleda mi Novosadjani imamo neke benificije. CLICK 1 a ova brzina mi je već skoro 2 meseca.

945672898.png

pa ili to ili imaju neki tehnicki problem sa speed up uslugom koja neradi dobro a da to oni neznaju? uostalom dogod je ovako ja se nezalim.. jer bolje da sam ja u plusu a oni iovako su dali koliko hiljada studentskih paketa po ceni klick 1 pa nisu propali pa neverujem ni da ce, jer nakrali su se oni dosta para od nas red je malo da i mi uzivamo u nekim benificijama...

Samo se manite te priče, ako vam radi bolje nego što treba, samo ćutite :)

Ja sam pola godine na click 2 paketu imao duplo brži net, samo zato što sam podneo zahtev za speed up. Međutim, skoro sam morao da zovem tehničku podršku zbog nekih problema, i tad mi je vraćeno sve na normalu, odnosno na click 2 brzinu.

Tako da, dok radi, ćutite i ne žalite se. :)

Kad im sutra padne brzina na 256 kb/s biće im kriv đavo što su se ovde hvalili brzinama koje nisu platili :).

Meni stalno izbacuje nepoznata IP adresa kad probam da aktiviram speed up, da li neko zna u čemu je problem?

Inače jahao sam ih i ja za 4mb po ceni 1mb ali sam zbog petljanja sa iptv-om vraćen na 1mb.

стандарно може се касти:
Биће вала у будућности а кад ће - осети ће се :d

Meni stalno izbacuje nepoznata IP adresa kad probam da aktiviram speed up, da li neko zna u čemu je problem?

Inače jahao sam ih i ja za 4mb po ceni 1mb ali sam zbog petljanja sa iptv-om vraćen na 1mb.

to sam primetio i ja. pa bas danas sam hteo da povecam brzinu na 3 sata kada sam dobio istu poruku ko tvoja.

kontam da je tu fora ta sto mi nemam aktiviran speed up nego da nam je fizicki povecana brzina na 2 mb u mom slucaju i da zato nevidi jer ni nema sta da poveca...

ako ima neko drugo resenje neka kaze ali mislim da je to to sto sam naveo gore!

Pa da je fizički povećano na 2Mbit opet bi radio speed up na 4Mbit koliko ja znam to je krajnja granica za speed up. Ali nama je zaglavljen speed up pa tako nemožeš ubrzati kad je ubrzan. Isti slučaj i kod mene već 2 meseca. Dok se nije glavilo ja sam dobijao IP adrese u opsegu 93.xxx.xxx a sad dobijam svega po malo i nepoznata IP adresa kod pokušaja ubrzanja.

Meni jutros nije radio ADSL, tek pre 20ak minuta je proradio (u 11). to je prvi put odkako sam na telekomu. Inače studentski net je sjajan, pre njega sam bio na sezamovom 1MB/s sa kojim nisam imao nikakvih problema, čak i kad je bila proletos neka havarija meni je radio :D, međutim mala mi je bila brzina jedino. 4MB mi je ponekad stvarno previše, skida se sve jako brzo i nekad ne znam šta da stavim uopšte da skidam, dok opet na 1MB/s nisam mogao da se načekam koliko je bilo sporije.
najbolje je na YT jer 720p pušta bez zastajkivanja da se napuni buffer, 1080p već ne može.

Realno nam trenutno ne trebaju ubrzanja, već nam je potrebnije da padne ta monopolistička cena koju drže od kako su uveli ADSL kod nas. 1MB/s ne sme da košta 1425din, ja sad plaćam 4MB/s toliko i rekao bih da je to realna cena. 2MB/s bi trebalo da koštaju 800 din a 1MB/s 600 din. naravno FLAT paketi. Kakva je to firma koja hoće da ima što više korisnika a neće da spusti cene na njihov realan nivo. nešto mi govori da bi sa cenom od 600din za 1MB/s flat dobili milion novih korisnika, pošto sigurno u državi ima toliko ljudi koji mesečno plaćaju 450din dial up pakete + impulse.

Pa da je fizički povećano na 2Mbit opet bi radio speed up na 4Mbit koliko ja znam to je krajnja granica za speed up. Ali nama je zaglavljen speed up pa tako nemožeš ubrzati kad je ubrzan. Isti slučaj i kod mene već 2 meseca. Dok se nije glavilo ja sam dobijao IP adrese u opsegu 93.xxx.xxx a sad dobijam svega po malo i nepoznata IP adresa kod pokušaja ubrzanja.

moze biti da je zaglavljen ali onda bi svakako pustio da se aktivira speed up a ovako mislim da mi imamo ipak 2 mb a ne 1 mb sa zaglavljenim speed up-om. jer da imas 1 mb sa zaglavljenim speed up-op onda bi ti realna brzina bila oko 125 kb/s dok da je aktiviran speed up na 2 mb imao bi brzinu od 235 kb/s, tako sa sigurnoscu mogu da kazem da je bar u mom slucaju pusten 2 mb paket jer brzina na torrentima i http ne prelazi 220 kb/s.

tako da nebude zabune mi nemamo aktiviran speed up nego nam je pusten 2 mb paket!

a evo sada cu pokusati ponovo da aktiviram speed up pa ako prodje prodje ako ne nikom nista!

edit: nazalost neda, jer kada idem ponovo na zahtev za speed up mi daje link da pokusavam da aktiviram speed up odnosno da mi povecaju brzinu na 3 sata. sta se tu desava ko zna ali dobro nezalim se ni na ovo.

@scheilinkin

podpuno se slazem sa tobom u vezi onoga sto si napisao, realno nam netreba povecanje neta nego neka samo daju 4 mb po ceni 1 mb i da povecaju upload bar na 512 kb jer ovo je stavrno neki put malo sto sada daju uz 4 mb.

a sto se tice skidanja realno meni netreba brzi od 420 kb/s jer dvd film mi skida za nekih 3 sata, hd film od 8 gb za 6 sati. stavim u toku noci dva hd filma i kada ustanem vec su gotova oba a koliko on brzo skida ja bar nisam sve uspeo da pogledam sto sam skinuo. ali realno da nam treba reorganizacija sistema to je definitivno.

mozda cemo u skorijoj buducnosti docekati i taj dan da se u ovoj drzavi nesto promeni na bolje u korist potrosaca njihovih usluga.

Poslednja izmena od urednika:
ma ubrzanje-ili manje cene,svejedno i meni je 4 mb dovoljno-neko rece na forumu da ce to mozda od 1. oktobra cena od 4 mb kao 1 mb...to bi iblo najbolje...

ma ubrzanje-ili manje cene,svejedno i meni je 4 mb dovoljno-neko rece na forumu da ce to mozda od 1. oktobra cena od 4 mb kao 1 mb...to bi iblo najbolje...

mani se toga rekla kazla, dok nevidis da ti je povecana brzina a smanjena cena do tada neveruj nista jer akocemo da gledamo realno od 2008 ako se nevaram kada je bilo zadnje povecanje od tada nema nikave price od strane telekoma jer kada od njih procuri informacija onda je to to, a ovo moj komsija radi tamo pa mi o reko da ce biti ili sve vec neznam ni ja koje su sve insajderske informacije bile do sada i nijedna se nije ostvarila. zato sada dok nevidim da mi je brzina povecana a racun smanjen kada dobijem e tek cu onda poverovati do tada od povecanja nema nista osim ako sami neuplatite jaci paket.

Govori u svoje ime !:mad:
Ako imas 4Ms onda ti i ne treba ubrzanje, ali nemaju svi 4Ms :crash:

Jel ti za oko zapalo samo to što sam napisao.
sasvim su nam realne brzine koje imamo - od 1MB/s do 16MB/s. Kakva nam je infrasturktura oni koji imaju 16MB/s su srećni ako izvlače realnih 13,5MB/s.
Ja da nisam student ne bih nikad imao 4MB/s, ali moraš se složiti da bi ti bolje bilo da umesto 1MB/s za 1400 din dobijaš 4MB/s, a da pritom ovaj od 1MB/s košta puno manje. Po tvojoj logici cene bi ostale iste, počinjalo bi sa 1400din za početni paket koji bi verovatno bio 2MB/s ali znajući telekom ne bi bilo čudno da puste i 1,5MB/s kao ubrzanje :D.
*** ne može više ovako, 16MB/s mora max da košta 2500 din. ne mogu oni dizati brzine kad imaju opremu iz doba Tita koja uporedo radi sa novijom (bio sam u Telekomu na praksi - doduše novosadskom). Koriste strašne skalamerije tamo, a rukovodilac novosadskog telekoma sam kaže da su te brzine teoretske (naravno) i da, bar u njihovom slučaju, najviše gubiš sa najvećim brzinama.

U Srbiji kad nekog pitaš za ADSL ( da li ima npr.) većina ga naziva skupim internetom, kao da je dial up puno jeftiniji. Na dial up-u sam imao puno veće račune za telefon a svi znamo koliko je mučno korišćenje istog. Treba ADSL "spustiti" u narod, jer to jedino kod nas luksuz.

evo jedan zanimljiv link
http://www.chattanoogagig.com/

Poslednja izmena:
!

Po tvojoj logici cene bi ostale iste, počinjalo bi sa 1400din za početni paket koji bi verovatno bio 2MB/s ali znajući telekom ne bi bilo čudno da puste i 1,5MB/s kao ubrzanje

Prvo, ne poznajes me pa nemoj da komentarises logiku jer je tvoja iz napisanog vrlo upitna.:wall:

Drugo, odakle tebi insinuacija da je "moja logika" ovo sto si gore napisao ? Gde si to procitao u mom postu ?:zgran:

^^

+1 (mada bih se usudio da kažem da bi moja definicija normalne brzine u skladu sa sadašnjim potrebama podrazumevala 10 Mb/s) :)

Ja ADSL ne smatram normalnim pristupom internetu. Bez simetričnog protoka, danas je smešno pričati o modernom pristupu svetskoj mreži. Sve u svemu, zavisi od korisnika. Mislim da prosečan korisnik u Srbiji jedva da koristi i 1Mbs. Na benču su ipak nadprosečni korisnici, pa se ne stiče pravi uvid na internet scenu. Da sam 5-10 godina mlađi, ni 10 mi ne bi bilo dosta. Sada se snalazim i sa 1, ali bi 2 bila prava mera.

Iskreno, u eri HD-a i youyube-a, realna bi bila brzina gde mozes da gledas HD snimak u realnom vremenu bez kasnjenja, sto je oko 3 mb/s, po mom misljenju. Kome treba vise, nije realan (po meni)

Iskreno, u eri HD-a i youyube-a, realna bi bila brzina gde mozes da gledas HD snimak u realnom vremenu bez kasnjenja, sto je oko 3 mb/s, po mom misljenju. Kome treba vise, nije realan (po meni)
3 MBit/s??? Molim te ... Ja sa Telekomovih 6 MBit/s ne mogu da streamujem 1080p, a 720p mi se cesto zabaguje.

E posto vidim da ste usli u neke bzv debate i vidim da je nekome ovde i tri kasike supe dosta za rucak ima nas svakakvih ocigledno da ste svi nesto skromni pa udarila kriza pa se svi kao spustili na zemlju.
A sad ja zasto bi bili skromni ja placam 1450din 1mb 110kb/s to je ljudi KRADJA uvek se na sirotinji zaradjivalo napravili su monopol i ko hoce mora nema drugog izbora to je to iskreno mislim da njih ovaj link ne kosta ni 300din.
A sto se tice konkurencije u zemljma u regionu Evropi ka kojoj tezimo ajde samo cu reci primer iz U.K. ili ti Engleske za 20funti imas 8mb/s FLAT+Fixni+TV pa sad ko koga krade za 35funti mozes da odes na pakete od 20mb/s max su paketi od 60mb/s i to je 50funti mesecno pa uporedite malo.
I da treba da kukamo i da trazimo jos jer je ovo sto placamo i sta dobijamo mizerija!!!

E posto vidim da ste usli u neke bzv debate i vidim da je nekome ovde i tri kasike supe dosta za rucak ima nas svakakvih ocigledno da ste svi nesto skromni pa udarila kriza pa se svi kao spustili na zemlju.
A sad ja zasto bi bili skromni ja placam 1450din 1mb 110kb/s to je ljudi KRADJA uvek se na sirotinji zaradjivalo napravili su monopol i ko hoce mora nema drugog izbora to je to iskreno mislim da njih ovaj link ne kosta ni 300din.
A sto se tice konkurencije u zemljma u regionu Evropi ka kojoj tezimo ajde samo cu reci primer iz U.K. ili ti Engleske za 20funti imas 8mb/s FLAT+Fixni+TV pa sad ko koga krade za 35funti mozes da odes na pakete od 20mb/s max su paketi od 60mb/s i to je 50funti mesecno pa uporedite malo.
I da treba da kukamo i da trazimo jos jer je ovo sto placamo i sta dobijamo mizerija!!!

:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanjecheerscheerscheerscheers

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno