Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim da će možda samo da ukinu 1Mb paket, jer su brzine ADSL-a odavno povećane do maksimuma (ko je spreman da plati). Klik2 može da postane klik1, ali ne verujem da bi ostali paketi mogli da se prešaltaju tom logikom.

Mislim da će možda samo da ukinu 1Mb paket, jer su brzine ADSL-a odavno povećane do maksimuma (ko je spreman da plati). Klik2 može da postane klik1, ali ne verujem da bi ostali paketi mogli da se prešaltaju tom logikom.

A odakle tebi ovo ?

a) insajderski info
b) sam si zakljucio deduktivnom analizom
c) "javilo ti se"

Treba mi vas savet (pre svega mislim na ljude koji su koristili i sbb i adsl).

Posto su mi odobrili fiksni telekom prikljucak razmisljam da batalim sbb i da predjem na adsl + iptv...

Telefon bih uzeo samo zbog te kombinacije.

Ostati na sbb-u ili menjati za adsl+iptv?

Pa presaberi koliko kosta jedno a koliko drugo.Ako ti net kod SBB-a radi bez problema nema potrebe da prelazis na ADSL.Koliko televizora imas na kablovskoj?Ako imas vise od jednog imaces problem ako uzmes IPTV.

Tv i tv kartica. U cemu je problem?

Kod sbb-a mi se ne svidja sto je koriscenje interneta uslovljeno kablovskom televizijom (a osnovna ponuda im je ocajna + cesta poskupljenja u cilju podizanja usluga na "visi" nivo). Na telekomu mogu da biram, adsl ili adsl i iptv...

Poslednja izmena:
Mislim da ne moze na dva tv-a iptv?Ako gresim neka me neko ispravi.

Ja sa SBB-a ne bi presao na ADSL i IPTV,ti kako hoces;).

1500,00 za instalaciju i 300,00 vise mesecno.
Nisam znao da moze na dva tv-a

Razvuci sam utp kabl i uštedi 1500 din za "ruke" :).

jel zna jos neko nesto o tom povecanju adsl?zaista dobijamo sa 1 mb na 4 mb?

Treba mi vas savet (pre svega mislim na ljude koji su koristili i sbb i adsl).

Posto su mi odobrili fiksni telekom prikljucak razmisljam da batalim sbb i da predjem na adsl + iptv...

Telefon bih uzeo samo zbog te kombinacije.

Ostati na sbb-u ili menjati za adsl+iptv?

Ako živiš u kraju u kome postoji SBB MIX, ostani na SBB-u. Ako nemaš tu mogućnost, beži od njih, a po mogućstvu uhvati neku telekomovu promociju.

Izgleda da moze i bez drugog stb uredjaja, setovanjem prvog preko racunara i ProgDVB-a.

Imam mogucnost za sbb mix.

Moram odluciti da li da uzmem fiksni ili ne, ali posto vidim da je vecina za sbb...
Fiksni tel. kao tel. mi pored par mob. telefona u kuci i ne treba.

Hvala na savetima.

ako ti ne treba fiksni onda ga ne uvodi...
ovamo pominjes da si uslovljen televizijom a ne smeta ti da placas ~500din za telefon koji ne koristis?
a tv gledas, zar ne (uzeo bi iptv...)

No way dude. Pre prodaje telekonja nece biti nikakvih korekcija cena ili brzina. Be sure about that.

Koristim ADSL i IPTV Telekomov.Telekom je usao u otvoren duel sa SBB na polju IPTV,tj. uzeo mu je pravo na emitovanje ARENASPORT paketa,sto znaci da su zainteresovani da budu lideri na poljima ADSL-a i Televizije.Da je tako kao sto ti pricas,oni bi sedeli skrstenih ruku i cekali privatizaciju.Ali oni se sada trude da se sto skuplje prodaju,pa im zato treba sto vise pretplatnika.A to ce privuci samo EXTRA ponudama.

Nezvanicno sam cuo sa 1 na 8, a oni na 16 dobijaju 12 meseca besplatno jer ne mogu da im povecaju brzinu :)

ala masta radi svasta!

inace juce sam morao da spustim brzinu kod telekoma pa placao sam dva mb a imao sam 4 mb naravno greskom telekoma pusteno, danas mi resetuju ruter i vidim da je pusten paket od 1 mb odem na sajt podnesem zahtev za speed up uslugu i evo sada imam sta da vidim, pa ladno su se opet *****ali i pusti li mi 2 mb...

naravno necu se zaliti ali koliki su to nespretnjakovici da mi eto skoro za kratko vreme dva puta se dogodi... pa 4 mb sam koristio skoro pa dobrih 7 meseci a sada cu po ceni jednog mb imati 2 mb. he he neko od gore me voli, samo je pitanje ko?

svako ko nije jos aktivirao speed up neka proba mozda ce imati srece ko i ja.

ala masta radi svasta!

inace juce sam morao da spustim brzinu kod telekoma pa placao sam dva mb a imao sam 4 mb naravno greskom telekoma pusteno, danas mi resetuju ruter i vidim da je pusten paket od 1 mb odem na sajt podnesem zahtev za speed up uslugu i evo sada imam sta da vidim, pa ladno su se opet *****ali i pusti li mi 2 mb...

naravno necu se zaliti ali koliki su to nespretnjakovici da mi eto skoro za kratko vreme dva puta se dogodi... pa 4 mb sam koristio skoro pa dobrih 7 meseci a sada cu po ceni jednog mb imati 2 mb. he he neko od gore me voli, samo je pitanje ko?

bolje da nam ovo nisi rekao hehe :D
definitivno cu i ja morati da probam :D

jel zna jos neko nesto o tom povecanju adsl?zaista dobijamo sa 1 mb na 4 mb?

nemoj se loziti jer od toga nema nista dok se telekom ne proda. a samim time su dostigli svoj maximum sa ovom opremom pa tako da dok nekupe novu opremu od povecanja nema nista ili onaj koji sledeci uzme telekom. a kako ide prodaja telekoma mislim da cemo mi jos dosta popricekati da se isti proda a samim time i od povecanja nema nista u dogledno vreme.

voleo bih da bude sto pre jer ipak nije uredu, sbb je digo svoj net, radius vektor je digo svojim korisnicima net, kopernikus je isto povecao, pa ****ni orion koji se juce pojavio je duplirao svojim korisnicima net a samo mi klackamo u mestu...:wall::wall:

Ja sam na paketu Click 1, aktiviran mi je sped up; dl mi je skoro godinu dana bio oko 120kb/s, sad je nesto veci, oko 135kb/s, po nekad i malo vise oko 140. Ne znam do cega je, ali traje vec neko vreme

ako je moglo studentima,sto ne bi moglo i nama?ranije uvek kad bude neka akcija za odredjen broj ljudi ubrzo postane dostupno svima....

bolje da nam ovo nisi rekao hehe :D
definitivno cu i ja morati da probam :D

pa prosli pu sam sa 1 mb bio digo na 2 mb i kada sam dobio tu brzinu hteo sam isto da aktiviram speed up uslugu ali mi konji u centrali govorili da imam tehnickih problema i da ne mogu da mi realizuju zahtev, na to sam ih pitao u cemu je problem do juce je bio 1 mb sa aktiviranim speed up-om u cemu je sada problem pa da ne moze i tako sam se sa njima ganjao par dana dok nisam trazio sefa da mi daju na telefon kada sam coveku objasnio sta je upitanju reko je da ce biti za sat vremena sredjeno i da mu ostavim broj da ce me on licno nazvati i tako je bilo samo sto nisam dobio vise 2 mb nego sam dobio 4 mb... dok sada sam jednostavno sve obavio preko sajta i smanjenje brzine i aktiviranje speed up-a i sve je to proslo za manje od jednog dana od smanjenja do ovog povecanja...

neka svako pokusa jer ko ih **** kada oni nas zakidaju za brzine a i cene su im paprene onda im ovo dodje kao kazna, bar ja na to tako gledam! he he

ala masta radi svasta!

Daj neku sliku speedtesta,i ja sam dok sam bio kod Telekoma imao aktiviran speedup i u podesavanju rutera je pisalo 2Mb a imao sam max down oko 120kb/s.

Ja sam na paketu Click 1, aktiviran mi je sped up; dl mi je skoro godinu dana bio oko 120kb/s, sad je nesto veci, oko 135kb/s, po nekad i malo vise oko 140. Ne znam do cega je, ali traje vec neko vreme

stavrno nemam pojma o cemu se radi ali dogod oni prave greske na svoju stetu a u korist njihovih korisnika ja se ne zalim...

945337083.png

ako je moglo studentima,sto ne bi moglo i nama?ranije uvek kad bude neka akcija za odredjen broj ljudi ubrzo postane dostupno svima....

e pa to ti je njihova politika, neko moze da ima sve benificije a neko nista!

Daj neku sliku speedtesta,i ja sam dok sam bio kod Telekoma imao aktiviran speedup i u podesavanju rutera je pisalo 2Mb a imao sam max down oko 120kb/s.

znam i ja da je to tako jer sada zadnji put mi je na racunu pisalo da mi je brzina 2 mb a u ruteru je pisalo da je 4 mb tako da znam o cemu pricas...

Poslednja izmena:
Lepo sa njihove strane,nema sta:smoke:.

bem ti vrljavi telekonj ni na 0800/100-100 ih ne mozes dobiti ni na 9813 ni na 9818 -.-
jel zna neko kako da doprem do moje sifre korisnika bez racuna(koji cale baci isti cas kad dobije racun)? -.-

bem ti vrljavi telekonj ni na 0800/100-100 ih ne mozes dobiti ni na 9813 ni na 9818 -.-
jel zna neko kako da doprem do moje sifre korisnika bez racuna(koji cale baci isti cas kad dobije racun)? -.-

u ovo vreme nema teoretske sanse da ih dobijes na te brojeve ali zato pokusaj oko 6-7 ili izjutra oko 9 ako se dobro secam tada pocinju da rade...

ali najbolje bi ti bilo da ako mozes otidji do poste sa caletom ili na koga se vec vodi fiksni pa zatrazi da ti izdaju taj broj ili lovi sada racun za telefon jer bi sada trebalo da se pojavi... a jos lepo napomeni ocu da ti ostavi taj jedna primerak zato sto ti treba.

nzm kako al sam uspeo sad da dobijem 0800/100-100 da bi mi rekao da zovem 9813 ili 9818 i nazovem 9818 i cekam 5min. i dobijem da bi mi rekla da je jedini nacin da odem do poste sa vlasnikom telefona i onda se setim da sam pre 2 god. zapisao negde sifru korisnika i iskopam taj papircic i unesem lepo i kliknem nastavi i on mi izbaci "Telefonska linija ne zadovoljava sve potrebne tehnicke uslove!" ja onako samo poceo da se smejem pa da l' je moguce da ja u ns nemam uslove za speed ub, stvarno su tragicni, cekam prvi oktobar i ako ne bude nista mislim da cu preci na veratov wi max ili na orion -.-

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno