Šta je novo?

[MTS] Pljusak Telefona

Mladen@
U kom segmentu si ti bio?
i da li ima neko iskustva o ovom I5800 sto mi nude? koliko mozze da se proda , posto sta god dobijem prodajem, imam Xperiu X10 pa mi ne treba, zato gledam da uzem neki sto mogu dobro da ga prodam :D

Poslednja izmena:
Mladen bejase - sa istom prosecnom potrosnjom kao i ja - u segmentu ispod mene! :D:D:D

Tj. sesti :)

Bas kao sto Car kaze, 6. segment sa prosecnom potrosnjom oko 2800 u poslednjih 6 meseci, inace nikad ispod 2000 racun. Bio sam na mix 1000, imao aktiviranu 3g pretplatu (100 din + pdv), dodatnih 300 poruka (210 din + pdv), 50mb neta (100 din + pdv), znaci sve ukupno 1400 din + pdv fiksno mesecno. Na telenoru sam za 1490 + pdv (prenesi + paket) dobio slicno minuta, vise poruka i 1gb protoka + se sve prenosi, i sve radi :D

Ako vam je potreban novi telefon, a još se niste odlučili koji vam najviše odgovara, sada možete da izaberete jedan od modela iz naše raznovrsne ponude uz 50 % popusta na pretplatu za odabrani postpaid tarifni profil.

Ovaj popust ostvarićete čak na prvih 12 mesečnih pretplata uz ugovor na 24 meseca. Takođe, popust od 50 % očekuje vas i uz ugovor na 12 meseci i to na prvih šest pretplata.

Pored toga, imate i dodatnu pogodnost da izaberete jedan fiksni broj telefona koji možete, tokom trajanja ugovora, sa svog mobilnog telefona da pozivate po ceni od 0 dinara po minutu, a jedino što plaćate je uspostava veze od 2,90 dinara, bez poreza.

Na akciji je više LG, Samsung i Sony Ericsson modela telefona koji su vam dostupni po ceni već od 1 dinar sa PDV-om, a uz odgovarajući postpaid tarifni profil.

http://195.178.38.47/index.php/posebna-ponuda.html

* Akcija traje dok traju zalihe telefona

E vidiš - tako su i meni rekli kada sam bio kod njih pre neki dan, ali... pogledajte malo bolje strane sa detaljima kod pojedinih telefona na njihovom sajtu. Videćete da kod nekih ispod slike telefona stoji da je popust samo na prvih 12 meseci, a kod drugih telefona na svih 24 meseci!?
Ja ću sutra ovo da proverim da vidim da li je tačno.

ako neko zna da ima negde u nekoj poslovnici nesto bolje od ovog I5800 sto dele za 6 segment neka javi ovde. Hvala :type:

JOs jedno pitanje, da li ima sanse da se dobije onig 3GB besplatno 6 meseci ako mi daju neki telefon koji je iz te promocije (ako to jos traje) ako upste neki od tih upada u segment 6

Poslednja izmena:
E vidiš - tako su i meni rekli kada sam bio kod njih pre neki dan, ali... pogledajte malo bolje strane sa detaljima kod pojedinih telefona na njihovom sajtu. Videćete da kod nekih ispod slike telefona stoji da je popust samo na prvih 12 meseci, a kod drugih telefona na svih 24 meseci!?
Ja ću sutra ovo da proverim da vidim da li je tačno.

Jesi li pitao za one razlike u dužini popusta? I ja sam primetio da kod nekih, na primer, kod SE W595 piše "50% popusta na pretplatu uz ugovor na 24 meseca", a kod nekih drugih ima i nastavak "prvih 12 meseci". E sad, da li je to greska u kucanju ili ima razlika...?

Mislim da je greska u kucanju, imaju oni telefoni na 12 a 6 su 50%...i imaju ovi na 24 a prvih 12 je 50%!

Ali iskreno, zaista ne znam gde taj W595 mozes da nadjes, npr. na Terazijama ga nema sigurno vec 8-9 meseci...i verovatno ga nece biti!

zaista se sad cini zanimljiva ova ponuda od 50% popusta na pretplate!planirao sam da uzmem postpaid 325 kod vip-a ali sam odustao jer traze broj tekuceg racuna zarad provjere kod kreditnog biroa a ja ga nemam.*** student!a pretpostavljam i da imam da bi me odbili jer nisam zaposlen,tj. nemam stalna mjesecna primanja!kakvi su u telekomu po pitanju potpisivanja ugovora na 24 mjeseca,tacnije sta treba od dokumenata da bi potpisao ugovor?planirao sam da uzmem mix 1250 pa ako neko moze da preporuci neki telefon iz ponude uz ovaj paket a da je za din ili plafon sa doplatom od 3000-4000 din!najbitnije stavke kod telefona su mi autonomija i kvalitet kamere!

malo sam gledao ponudu telefona i cini mi se da ce vjerovatno odluka pasti na neki od ova dva telefona
Sony Ericsson Hazel J20i
http://www.mts.telekom.rs/index.php/sony-ericsson-hazel-j20i.html

i
Sony Ericsson Elm J10i2
http://www.mts.telekom.rs/index.php/sony-ericsson-elm-j10i.html

ako neko zna nesto o ovim telefonima nek javlja.koji bi bio bolji izbor?koliko sam ja vidio hazel ima displej sa vise boja i pomocnu kameru naprijed a sve ostalo im je isto.takodje ako neko ima jos neki prijedlog nek ga iznese!

Posto mi uskoro istice pretplata na mts-u zvali su me iz 970 da mi predloze opcije za produzetak ugovora. Nude mi popust na preplatu od 80% sledecih 12 meseci ako potpisem na 24 meseca ili telefon tipa HD2 za dinar, ako ga nadjem jer ga oni nemaju pa moram u poslovnicu a ona ne zna gde ga ima a i nema brojeva telefona poslovnica nigde na sajtu, valjda da ih ne bi zvali ljudi.

Da li neko zna u kojoj poslovnici bih mogao da nadjem HTC HD2 ili sta bi bila dobra alternativa

Koliko im ti to ostvavljas para mesecno pa ti nude HD2 ako nije tajna :) ?

Bas kao sto Car kaze, 6. segment sa prosecnom potrosnjom oko 2800 u poslednjih 6 meseci, inace nikad ispod 2000 racun. Bio sam na mix 1000, imao aktiviranu 3g pretplatu (100 din + pdv), dodatnih 300 poruka (210 din + pdv), 50mb neta (100 din + pdv), znaci sve ukupno 1400 din + pdv fiksno mesecno. Na telenoru sam za 1490 + pdv (prenesi + paket) dobio slicno minuta, vise poruka i 1gb protoka + se sve prenosi, i sve radi :D
Neko tu nekog'... :banana: Mene su svrstali u 7-mi segment sa prosekom od >2500 din. (računato za poslednjih 6 meseci). Bio sam na BEL400 sa prosekom od 2000-2100 din. pa prešao u maju na MIX2300 (~3070 din. sa 3G-om i porezima). Još sam morao da čekam početak septembra da mi prođe i obračun za avgust kako bi šestomesečni prosek prevalio 2500 din.

Neko negde reče kako se ta potrošnja računa BEZ poreza, ali su mi u MTS-u (na više mesta) rekli da to nije tačno i da se gleda samo iznos računa koji plaćaš. Kada to ne bi uključivalo poreze, za 7-mi segment bi bio potreban prosek od 3200 din. (mada ja sada više nisam daleko ni od toga).

Uzmi poslednjih 6 računa pa sam sračunaj koji ti je prosek. Za poslednjih 6 meseci moraš da im ostaviš >15.000 din. da bi upao u taj 7-ti segment. Ne verujem da su te namerno oštetili jer im aplikacija izgleda sama to obračunava i nemaju oni puno prostora za "kreativnost". Meni čak ni šefica poslovnice nije mogla da završi neke stvari i pored dobre volje jer joj aplikacija i protokoli rada to ne dozvoljavaju. A da si svrstan u sedmi segment, pa da su ti to prećutali i rekli da si ipak 6-ti, to mi je tek glupo jer njihovim operaterima ni iz džepa ni u džep (da vidiš ti kol'ko je tek njima stalo do firme u kojoj rade :S:).

Jedino moguće objašnjenje leži u tome da si ti prevideo da ti je neki raniji račun, u proteklih 6 meseci, bio nešto niži (~1800 din.) pa da ti je to ubilo prosek. Drugi mogući scenario je da poslovođe u nekim poslovnicama drugačije tumače uslove te promocije te namerno podižu limit (iako sama aplikacija to ne zahteva), ali i to mi deluje malo verovatno. Na kraju... postoji mogućnost da su u "međuvremenu" pomerili tu granicu.

Posto mi uskoro istice pretplata na mts-u zvali su me iz 970 da mi predloze opcije za produzetak ugovora. Nude mi popust na preplatu od 80% sledecih 12 meseci ako potpisem na 24 meseca ili telefon tipa HD2 za dinar, ako ga nadjem jer ga oni nemaju pa moram u poslovnicu a ona ne zna gde ga ima a i nema brojeva telefona poslovnica nigde na sajtu, valjda da ih ne bi zvali ljudi.

Da li neko zna u kojoj poslovnici bih mogao da nadjem HTC HD2 ili sta bi bila dobra alternativa
Ne znam što ti uvaljuju taj HD2, kada sada ima i boljih telefona. HD2 je dostupan od 7-mog segmenta pa na gore, što znači da imaš odličan izbor telefona.

Ja ti nisam neki stručnjak za telefone, ali bih na tvom mestu uzeo ili Samsung S8500 Wave ili Sony Ericsson Vivaz U5 (ako su ga ubacili u taj 7-mi segment, a po ceni bi trebalo da jesu). Ja uzeh Wave i nisam se pokajao. :) Mada... ni ovaj SE Vivaz nije naivan... Symbian je to. ,)

Na osnovu onih 80% koje je spomenuo, reklo bi se da su ga bacili u 8. segment... sto mu znaci i >3000 ;)

A od toga segmenta vec idu svi zivi telefoni koji se nalaze u mt:s-ovoj ponudi, posto su ionako osmi, deveti i deseti segment potpuno isti po tom pitanju (ako se pak nesto nije promenilo u medjuvremenu :))... takodje, samo je pitanje sta imaju, tj. sta im je ostalo po poslovnicama od svega ovoga :)

i da li ima neko iskustva o ovom I5800 sto mi nude? koliko mozze da se proda , posto sta god dobijem prodajem, imam Xperiu X10 pa mi ne treba, zato gledam da uzem neki sto mogu dobro da ga prodam :D
Ja nemam direktnog iskustva sa telefonom, ali znam poprilično o njemu jer sam ga dugo imao u vidu kao poklon za ženu. :) Rekao bih da je telefon pristojan, ali je više orjentisan ka mlađoj populaciji i manje zahtevnim poslovnim korisnicima. Kao najveća zamerka upućuje mu se nešto manja i za Android "nestandardna" rezolucija ekrana (240x400), ali ja mislim da to nije preveliki problem, osim možda za navigacioni softver.

Ne znam kako se kreću cene tog telefona u slobodnoj prodaji, ali mislim da ti se ne isplati da ga uzimaš jer je gotovo sigurno zaključan na MTS mrežu, što mu obara cenu u prodaji, ili pak tebi izbija novac iz džepa za otključavanje. :S:

ako neko zna da ima negde u nekoj poslovnici nesto bolje od ovog I5800 sto dele za 6 segment neka javi ovde. Hvala :type:
Mislim da bi ti najbolji izbor bila Nokia E52 Al, ako je još uvek imaju u nekoj poslovnici (al' za to ćeš već morati sam da se raspitaš :)).

Telefon je prosto neverovatnog kvaliteta i ogromne funkcionalnosti za svoje gabarite i klasu, a vidim i da baš drži cenu (~270€). Iskreno... ja bih pre prodao tu Xperiu i zadržao ovu Nokiju. :D

Inače, kruži priča da ovi u MTS-u ni ne zaključavaju Nokije (jer je to valjda nešto komplikovanije). :) Znam da je pre dve godine moja 6120 Classic došla otključana. :) A mislim i da je jedan drugar uzeo baš E52 kod MTS-a i da je dobio nekodiran telefon. Ako se i tebi posreći, onda E52 stvarno nema alternative po ceni koju možeš da dobiješ.

JOs jedno pitanje, da li ima sanse da se dobije onig 3GB besplatno 6 meseci ako mi daju neki telefon koji je iz te promocije (ako to jos traje) ako upste neki od tih upada u segment 6
Kol'ko ja znam dobija se uz svaki 3G telefon, pa samim tim i uz Nokiju E52. :) Ja dobih pre neki dan kada sam uzeo telefon na ugovor.

Poslednja izmena:
Ene puni oglasi mobilnogsveta te Galaxy trojke, svi pouzimali preko mt:s-a... moze odma' da se uveri koliko traze :p

Na osnovu onih 80% koje je spomenuo, reklo bi se da su ga bacili u 8. segment... sto mu znaci i >3000 ;)

A od toga segmenta vec idu svi zivi telefoni koji se nalaze u mt:s-ovoj ponudi, posto su ionako osmi, deveti i deseti segment potpuno isti po tom pitanju (ako se pak nesto nije promenilo u medjuvremenu :))... takodje, samo je pitanje sta imaju, tj. sta im je ostalo po poslovnicama od svega ovoga :)
Pa pazi, 7-mi i 8-mi segment su se razlikovali samo za Sony-Ericsson X2, BlackBerry 9700 i BlackBerry 9500 Storm, a sudeći po sadašnjoj ponudi sada se ta razlika verovatno svodi samo na BlackBerry 9500 Storm, o kom' (uz dužno poštovanje) niko ni ne razmišlja. :)

Neko tu nekog'... :banana: Mene su svrstali u 7-mi segment sa prosekom od >2500 din. (računato za poslednjih 6 meseci). Bio sam na BEL400 sa prosekom od 2000-2100 din. pa prešao u maju na MIX2300 (~3070 din. sa 3G-om i porezima). Još sam morao da čekam početak septembra da mi prođe i obračun za avgust kako bi šestomesečni prosek prevalio 2500 din.

Neko negde reče kako se ta potrošnja računa BEZ poreza, ali su mi u MTS-u (na više mesta) rekli da to nije tačno i da se gleda samo iznos računa koji plaćaš. Kada to ne bi uključivalo poreze, za 7-mi segment bi bio potreban prosek od 3200 din. (mada ja sada više nisam daleko ni od toga).

Uzmi poslednjih 6 računa pa sam sračunaj koji ti je prosek. Za poslednjih 6 meseci moraš da im ostaviš >15.000 din. da bi upao u taj 7-ti segment. Ne verujem da su te namerno oštetili jer im aplikacija izgleda sama to obračunava i nemaju oni puno prostora za "kreativnost". Meni čak ni šefica poslovnice nije mogla da završi neke stvari i pored dobre volje jer joj aplikacija i protokoli rada to ne dozvoljavaju. A da si svrstan u sedmi segment, pa da su ti to prećutali i rekli da si ipak 6-ti, to mi je tek glupo jer njihovim operaterima ni iz džepa ni u džep (da vidiš ti kol'ko je tek njima stalo do firme u kojoj rade :S:).

Jedino moguće objašnjenje leži u tome da si ti prevideo da ti je neki raniji račun, u proteklih 6 meseci, bio nešto niži (~1800 din.) pa da ti je to ubilo prosek. Drugi mogući scenario je da poslovođe u nekim poslovnicama drugačije tumače uslove te promocije te namerno podižu limit (iako sama aplikacija to ne zahteva), ali i to mi deluje malo verovatno. Na kraju... postoji mogućnost da su u "međuvremenu" pomerili tu granicu.

Ne znam sta je u pitanju. Ne mislim da me je neko od radnika ostetio, znam da oni to samo procitaju iz aplikacije. Uzeo sam poslednjih 6 meseci, izracunao i bio na 2800, 100% nije pogresno izracunato, cuvam sve. Odem u poslovnicu i kazu mi da sam u 6 segmentu. Pitao sam kako sam u 6. kad je do 2500, ona kaze ne znam ja to, idi u poslovnicu u Bulevaru, tamo su ljudi koji znaju. Cak i da sam bio u 7. segmentu opet mi ne bi mogli ponuditi telefon koji bi mi odgovarao jer je u medjuvremenu tog modela nestalo. Otisao sam u Telenor i prezadovoljan :)

Ene puni oglasi mobilnogsveta te Galaxy trojke, svi pouzimali preko mt:s-a... moze odma' da se uveri koliko traze :p
Evo, sada sam baš ja pogledao i vidim da nove i5800, ali i E52 prodaju za 200€, dok se tu i tamo nađe neko ko ih ponudi za 160/170€, verovatno jer mu se žuri. :)

Znači mrtva trka... :) Možda bih ja pre išao na i5800 zato što je sa dodirnim ekranom, a to je sada "hit" pa se možda brže proda.

Realno, ja bih ipak isao na Nokiju, pa cak i bilo koju - kada je za prodaju... ipak je to NokiJa, narod se vise peca na to.
A E52 je stvarno dobar fon, tu nema zbora... i drzi vrednost, sto je mozda i najbitnije.

Prakticno bilo koji Samsung da uzmes, sa namerom da ga prodas, a da izvuces *dobre pare*... pisi propalo.
Vidis i sam koliko samo ima i5800 na tim oglasima...

To ima da se vrti mesecima.

Problem je sto su telefoni zakljucani, a e52 je problem za dekodiranje koliko sam cuo (mozda gresim)...

Nema veze, juris 064 korisnike... ionako su, mislim, u vecini :)

A i otkljucavanjem, potencijalno, gubis garanciju ;)

Ne znam sta je u pitanju. Ne mislim da me je neko od radnika ostetio, znam da oni to samo procitaju iz aplikacije. Uzeo sam poslednjih 6 meseci, izracunao i bio na 2800, 100% nije pogresno izracunato, cuvam sve. Odem u poslovnicu i kazu mi da sam u 6 segmentu. Pitao sam kako sam u 6. kad je do 2500, ona kaze ne znam ja to, idi u poslovnicu u Bulevaru, tamo su ljudi koji znaju. Cak i da sam bio u 7. segmentu opet mi ne bi mogli ponuditi telefon koji bi mi odgovarao jer je u medjuvremenu tog modela nestalo. Otisao sam u Telenor i prezadovoljan :)
Pa dobro ako si već prešao kod Telenora, ali tu nešto definitivno nije bilo u redu. Baš me zanima koje bi ti obrazloženje ponudili. :trust: Nego, kada se to događalo? Pre mesec dana? Dve-tri nedelje?

Problem je sto su telefoni zakljucani, a e52 je problem za dekodiranje koliko sam cuo (mozda gresim)...
Mislim da je problem i za kodiranje. :) Moj pašenok ga dobio od MTS-a pre par meseci otključanog. :) Da l' im je toliki promet da ne stižu sve da ih zaključaju ili to stvarno ne rade samo sa Nokiama (svim ili po nekim') to ne znam, al' znam da moja Nokia 6120 Classic nije bila zaključana, a nije ni bar jedna E52 od pre par meseci. :)

A i otkljucavanjem, potencijalno, gubis garanciju ;)
Otkud ti to da otključavanjem gubiš garanciju? Garanciju za Nokiju ostvaruješ u Alpha Copy, a za Samsung u BG Elektroniku i njih baš zabole da l' ti je telefon ima "network lock" ili ne i da li si ga takvog dobio ili ne. To ti fabrika daje internacionalnu garanciju, koju možeš da ostvariš u svakom njihovom servisu u svetu i operater nema veze sa tim.

Otkud ti to da otključavanjem gubiš garanciju? Garanciju za Nokiju ostvaruješ u Alpha Copy, a za Samsung u BG Elektroniku i njih baš zabole da l' ti je telefon ima "network lock" ili ne i da li si ga takvog dobio ili ne. To ti fabrika daje internacionalnu garanciju, koju možeš da ostvariš u svakom njihovom servisu u svetu i operater nema veze sa tim.
Pa ja zato rekoh "potencijalno"... ;)

Ti i ja smo vec pricali o ovome preko PM-a, te sam bukvalno, nakon te price, ja i resio da idem na varijantu otkljucavanja preko koda... medjutim, nakon ovog iskustva - ne znam vise sta da mislim...

Izgleda da i nije "bas ih zabole" varijanta... nazalost.
Ili se samo prave ludi, standardno... kako god, ne valja.

To je bilo oko 15-20. avgusta. Pisao sam vec. I stvarno su ispali stoka, drago mi je sto sam se prebacio. Besmisleno je pricati koliko je druga mreza naprednija... Ne znam sta je bilo u pitanju ali me je jako mrzelo da se cimam od jedne do druge poslovnice. U sapcu su me iskulirali, u uscu nisu imali ni jedan pristojan telefon tad...

A u vezi otkljucavanja. Pre par godina sam uzeo samsung d900 koji je bio zakljucan na telenor. Otkljucao sam ga za 5e i posle nosio na reklamaciju u Roaming zbog nekog sitnog kvara. Slucajno je serviser video da iz njega vadim 064 karticu :D i cimao me za garanciju, kao gubis je, ja se pravio lud i kao priznali su mi. Da je bio neki krupan kvar koji bi njih kostao, moguce da mi je ne bi uvazili... Opet, da ja nisam izvadio 064 karticu pred njima oni to ne bi ni primetili ;)

Vrh Dno