Stormbringer_NS
Slavan
- Učlanjen(a)
- 22.03.2008
- Poena
- 319
Super,nije velika razlika,dobro radi posao![]()
Slažem se, u svakom slučaju poliranje se isplati.
Super,nije velika razlika,dobro radi posao![]()
nice
samo ja bih stavio noctua nf-p12 ili jos bolje neki scythe![]()
SSO-Bearing
Thanks to an optimised principle of operation, the self-stabilising oil-pressure bearing (SSO bearing) surpasses current types of ball, sleeve or liquid bearings in terms of long-term stability and quietness.
SSO compared to coventional sleeve & ball bearings
The sleeve and ball bearings currently predominating the fan market exhibit major drawbacks: While conventional sleeve bearings initially have very low noise emissions, they mostly possess unsatisfying long-term stability, which leads to a short overall lifespan and increasing noise after longer operating times. High grade ball bearings, on the other hand, while providing satisfying long-term stability operate at slightly higher noise levels from the beginning. The SSO bearing not only surpasses the quietness of conventional sleeve bearings but also the long-term stability of current top-of-the-line ball bearings.
MTBF
150000 Hours
ima bolji static air pressure, jeftiniji je i crn je (a ne one ruzne noctua boje, nekome su lepe)
meni je on na ~1200rpm tisi od noctue na 1300rpm
ne znam kakva je noctua, ali s-flex je FDB (Fluid Dynamic Bearing)
![]()
tako da ima jako dug vek trajanja (150,000 hours of MTBF is measured under the 25C (77F) ambient temperature.)
od ta dva noctua. od ovih 2000rpm nema tisine
onda koji je bolji kuler na HR 01+
ovaj noctua:
http://www.itsvet.com/proizvod/noctu...cooler/338/428
ili ovaj sharkoon
http://www.itsvet.com/proizvod/shark...cooler/754/809
ima bolji static air pressure, jeftiniji je i crn je (a ne one ruzne noctua boje, nekome su lepe)
meni je on na ~1200rpm tisi od noctue na 1300rpm
ne znam kakva je noctua, ali s-flex je FDB (Fluid Dynamic Bearing)
![]()
tako da ima jako dug vek trajanja (150,000 hours of MTBF is measured under the 25C (77F) ambient temperature.)
Ovaj lezaj je konstrukcijski slican onome koji se nalazi u Noctua-i. Oba su FDB, i oba imaju magnet za stabilizaciju rotora. Noctua ga je samo drugacije krstila
Prednost Noctue je garancija, mana joj je cena i nesto slabiji protok vazduha. Scythe je duplo jeftiniji, i po pitanju buke ima u dlaku iste rezultate.
Kao ponosni vlasnik SFlex-a, mogu da potvrdim da je rec o ventilatoru koji radi na granici cujnosti.
Evo jednog velikog testa ventilatora (ima i Noctua i Scythe)
Ne moze.oknesto mi se bas svideo ovaj ac f12 pro pwm, mislio sam da iskoristim taj pwm i da ce s njim biti ultra tih. bas fino izgleda a cini mi se da ima i podobar protok
a i malo je jeftiniji
jel slip stream moze na 4pin da se nakaci? video sam da ima 3pin na 4pin dodatak, ali da li ce bios moci da ga kontollise koa recimo ovog mog trenutnog hyper tx?
..jedino me zbunila ona dva zavrtnja, zavrnuo sam bez imalo muke do kraja navoja, mozda je navoj mogao biti malo duzi...
Napokon sam uhvatio vremena i ispolirao moj HR-01 Plus. A evo i rezultata. :smoke:
![]()
A evo i temperatura posle poliranja. Postavke su:
1 ventilator na hladnjaku na 1200 rpm i 1 ventilator zadnji (izduvni) na 1200 rpm. U pitanju je Noctua NFS12. Termalna pasta je Arctic Silver 5. Temperatura u prostoriji ~ 22-23 C.
Idle:
Average load:
ORTHOS:
![]()
Kako si ispolirao hladnjak?
Imas dobar vodic na forumu:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=204855
Hteo sam da pitam dali je normalno da npr core1 radi na 40c a core2 na43,44...?
Kako si ispolirao hladnjak?
Trenutno imam modovani OCZ vanquisher, solidan je za 3 jezgra ali kad otključam četvrto, zna da se zagreje lepo.
Kontam da bi HR01+ trebao da bude dosta bolji?
Gde uzeti HR01+ i koje su cifre za njega?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari