Šta je novo?

[CPU cooler] Thermalright HR-01 Plus

Koliko je isti otprilike loshiji od TRUE?

:wave:

ja puko 80e za true black :(

Da znash da si pukao.:smoke:

Svaka cast za trud, sad si i mene zainteresovao za nabavku istog, samo bi ja voleo da vidim kako se to ponasa sa malo povecanim naponima na cpu :wave:

Interesantno ovaj HR01 je skuplji ~100din od Ultre 120, a oba su 200-300 din skuplja od Ultime 90 koja se sjajno pokazala.:)

Ta Ultima 90 bi trebala da bude OK kuler, ipak ima 6 heatpipe-ova u odnosu na Ultra 120, koji ima 4. Ali je zato Ultra 120 malo veći. E sad kakve su razlike u realnom radu ne znam.

U svakom slučaju mislim da sa Thermalright-om ne moš´ pogrešiti. :D

Ja sam bio jako skeptican sa TRUE i na ivici da ga proglasim najvecim hype-om posle Rasdeon 4870... a onda je dosla prosla nedelja i paklene vrucine, a klima ne radi... a temperature nisu ni mrdnule... Kapa dole za TRUE.

Ja sam bio jako skeptican sa TRUE i na ivici da ga proglasim najvecim hype-om posle Rasdeon 4870... a onda je dosla prosla nedelja i paklene vrucine, a klima ne radi... a temperature nisu ni mrdnule... Kapa dole za TRUE.

Eto, neviči nikada unapred, i 4870 je extra kad zameniš hlađenje ;)
Sad jos TRUE na laptop da montiraš i milina ;)

to je bar lako :) iscupam tastaturu sa laptopa, izbusim rupcagu i nasrafim true :S

to je bar lako :) iscupam tastaturu sa laptopa, izbusim rupcagu i nasrafim true :S

Da bas tako nesto sam i ja zamislio...briga te mozes usb tastaturu da stavis :d

Haha e samo kad zamislim tu sliku place mi se od smeha...zao mi sto nisam neki burzuj da to sprovedem u delo :smoke:

hmmm jel to znaci da je burzuj = budala ? :d

Ja sam neki dan uzimao dijelove drugaru za njegovu konfu i glupi kinez i ako sam mu naglasio da mi treba sink za 775 socket on mi dao 745 socket (isti model kao ovaj iz teme sink).
I sreca danas ga zamjenim bez problema za Noctua NH-U12P.

Posto sam imao prilike obadva da razgledam.
HR01 kosta $88AUD
noctua nf-p12 $79

HR01 ne dolazi sa fanom a niti sa pastom, upustvo o monitranju veoma sturo i jeftino uradjeno
dok Noctua nf-p12 dolazi sa 120mm fanom + pasta, sa veoma kvalitetnim upustvom kako se postavlja pravilno.

Nemam nista protiv TR-a, ja na mojoj masini imam U120X i prezadovoljan sam.
Al Noctua daleko vise nudi u paketu nego TR i to za manje pare.

Poslednja izmena:
Koji cooler bi mi preporučili za C2D E8400 na ploču Gigabyte P35-DS3L?
Uslov je da dobro hladi i da mu je montaža što jednostavnija

Ocz Vendetta 2

Svi TR heatsink za procesor dolaze sa onom Chill Factor pastom.

Dolazi sa termalnom pastom...

To mozda dolazi u paketu za AM2 i 775 sockets ali ne u paketu za 745 socket. Ne znam zasto? Al ovaj kuler za 745 nije bilo paste a niti fena. Ma nista osim sinka i mehanizma za pricvrscivanje za plocu/cpu.

Blokiraće mi memori slotove...ima li neki cooler koji nece blokirati na ploči p35-ds3l?

Thermaltake BigTyphoon 120 ali za montazu mora ploca napolje ;)

p.s. jel'si bas siguran da ce blokirati slotove?

To mozda dolazi u paketu za AM2 i 775 sockets ali ne u paketu za 745 socket. Ne znam zasto? Al ovaj kuler za 745 nije bilo paste a niti fena. Ma nista osim sinka i mehanizma za pricvrscivanje za plocu/cpu.

a koji je to socket 745? ,)

Thermaltake BigTyphoon 120 ali za montazu mora ploca napolje ;)

p.s. jel'si bas siguran da ce blokirati slotove?
ako imas Cooler Master HAF932, ne mora napolje.. :D

Poslednja izmena:
ili su mu dali cooler za PC AT 486 :d

Poslednja izmena:
Koji cooler bi mi preporučili za C2D E8400 na ploču Gigabyte P35-DS3L?
Uslov je da dobro hladi i da mu je montaža što jednostavnija

Nema tu montaza sto jednostavnija!!! Il ce da 'ladi il ce da se montira jednostavno...
Ako oces jednostavnu montazu ostavi stock cooler, ako oces da hladi kako bog zapoveda onda izvadis maticnu i lepo namontiras!

Uglavnom... I ja imam pomenuti HR-01 plus i prokleto je dobar. Jedna od veoma pozitivnih strana ovog kulera je njegova mala tezina te ne predstavlja veliko opterecenje na maticnu plocu. Iz toga proizilazi da ce vecina ljudi koja ima malo bolje ploce moci da ostavi defaultne "retention" mehanizme koji su dosli uz plocu (tako na primer ja nisam morao na mojoj DFI 790FX ploci da menjam, ali sam to ipak uradio). U svakom slucaju ja imam AMD X2 6400+ BE koji se greje kao portabilni reso i ovaj ludi hladnjak ga na 100% load na oba jezgra drzi na lepih 51 oC posle 30-minutnog testiranja system stability testa u Everestu 4.50 (28-30 oC Idle)... A to je sa ocajnim 39CFM CM case fanom na 1200RPM... uskoro mi stize Silverstone 800-2500rpm pa cemo videti sta ce biti :D

Jos jedna stvar je bitna, a to da HR-01 Plus ima jako visok clearance (45-50mm) tako da ne bi trebalo da smeta memorijskim modulima... ja imam DIMM module na istom mestu kao i ti i apsolutno nemam problema, a treba i napomenuti da imam DDR2 memoriju sa heatsinkovima koji jos cine memoriju visom nego uobicajeno...

A u prethodnim postovima sam video da pominjete Ultra-120 i TRUE pa moram samo da kazem da brzina rotacije nije jedini faktor koji utice na dobro hladjenje procesora (ili bilo kog drugog hardvera), tu se mora ukljuciti i staticki pritisak koji je od presudnog znacaja kod hladnjaka sa gustim rasporedom rebara (kao sto su U-120, TRUE...)...

A kad malo bolje pogledam... U svakom slucaju ti nece smetati HR-01 Plus sto se tice memorije jer se on na 775 socketu montira tako da izduvava topao vazduh kroz zadnji otvor kucista, a ne na gornje izduve... Tako da slobodno mozes da ga uzmes bez razmisljanja jer uz njega DOLAZI termalna pasta i kompletni mehanizmi za montiranje na 775 i AM2 sockete...

A iskreno mislim da uopste ne postoji opcija za 745 socket, barem bi meni to bilo nenormalno... izbaciti novi hladnjak za socket koji ne postoji :D!!! Mozda mislis na S754 (prethodnik S939 za AMD-a) Jedina opcija je da te kinez debelo *****ao :D... A ja sam s mojim dobio termalnu pastu i to pozamasnu sumu, a fan naravno ne ide uz njega!!! Ih pa ti bi za 3100din da dobijes i fan... sad najbolje :-devil-: A sto se tice uputstva... PROKETO RETARDIRANO i na PROKLETOM KINESKOM sa MALIM SLIKAMA... naravno kuler je i pored toga strava i kad ga jednom montirate, prosto zaboravite na sve probleme prilikom montiranja... Ja i dan danas ne mogu da se nacudim kako je hladnjak non stop hladan!!!:banana:

U svakom slucaju:

Svaka cast za review i u potpunosti se slazem sa rezultatima koje je Stormbringer dobio... mada bih mogao reci da mi se tvoje temperature cine malo visoke s obziroma da ja dobijam slicne ili malo manje temperature sa monim AMD-om na 3,2ghz koji bi trebalo dosta vise da se greje od Intela.... Sta da ti kazem proveri kako si naneo termalnu pastu, a ovako kad smo vec kod toga preporucio bih svima da ukoliko planiraju da kupe komp ili da uzmu novo kuciste da ne razmisljaju o kucistima kod kojih se napajanje montira gore, nego da pogledaju neke tipa CM690 ili CM590, Antec 900... jer mogu dosta da doprinesu smanjenju temperature unutar celog kucista!

U bre ala sam se raspisao :type:

Ajd pozdrav :wave:

Poslednja izmena:
Svaka cast za review i u potpunosti se slazem sa rezultatima koje je Stormbringer dobio... mada bih mogao reci da mi se tvoje temperature cine malo visoke s obziroma da ja dobijam slicne ili malo manje temperature sa monim AMD-om na 3,2ghz koji bi trebalo dosta vise da se greje od Intela.... Sta da ti kazem proveri kako si naneo termalnu pastu, a ovako kad smo vec kod toga preporucio bih svima da ukoliko planiraju da kupe komp ili da uzmu novo kuciste da ne razmisljaju o kucistima kod kojih se napajanje montira gore, nego da pogledaju neke tipa CM690 ili CM590, Antec 900... jer mogu dosta da doprinesu smanjenju temperature unutar celog kucista!

U bre ala sam se raspisao :type:

Ajd pozdrav :wave:

Pasta je dobro naneta sigurno, ali uzmi u obzir da je temperatura prostorije bila oko 28 C, kad sam ga testirao i da nemam intake fan sa prednje strane u kucistu. Tako da je moguce da su ti zbog svega toga temperature malo nize.

Pozdrav :wave:

Nazad
Vrh Dno