Šta je novo?

HTC Desire

Instaliraju Serbian Keyboard ili AnySoftKeyboard i imaćeš sva naša slova.
Na prvoj možeš da ih staviš da budu na samom layout-u, a na drugoj zadržavanjem tastera d ćeš dobiti đ (c za ć i č i sl).

Koje romove koristite i kako su Vam se pokazali? Sta navodite kao prednosti?

Ja koristim stock, medjutim uskoro kad ugrabim iole vise vremena, planiram da predjem na LeeDroid ROM. Bar prema citanjima cini mi se kao najbolji kuvani rom sa Sense UI posto koliko vidim, dosta njih nema Sense.

idi na romove koji nemaju sense, posto ti sense dosta usporava sistem, ili idi na romove kojima je izbacen sense a ostavljene su HTC aplikacije, po meni neko idealno resenje, takav ti je onaj rom koji sam ja napravio u temi za root-ovanje, probao sam sve zive romove i ovo resenje mi se uvek pokazalo kao najbolje...

Meni je htc sense savrsen, telefon mi ne bi bio isti bez sense-a!

necu da ulazim u to sense vs non sense, ja sam probao oba i eto nista nema sto mi se svidja kod sense launcher-a a sto nema na LauncherPro recimo... to je moje neko iskustvo a i ako ste gledali malo vise na xda-developer forumu desktop shotove sa mobilnih videcete da 0.01% ljudi ima sense samo :D

Zašto misliš da je nezamenljiv? Tu su LauncherPRO i ADW Launcher, mnogo widgeta i programa koji rade sve što i oni sa Sence-om. Jesi li probao neki ROM bez Sence-a?

Nije Sence, nego Sense, a i što bi instalirao sto pedeset tri dodatna vidžeta ako ima sve što mu treba u startu. Sense radi sasvim lepo, a pitanje funkcionalnosti istog je individualna stvar. Ne morate stalno da ubeđujete unaokolo da je baš ono što vi koristite najbolje.
Inače, ne koristim Sense, nego Launcher Pro na Pinky 1.8 jer mi ta kombinacija savršeno odgovara.

Meni u rom-ovima bez Sense-a jedino fale people app i FM radio app :) Ostalo mi ich ne treba ... ali koliko sam video, FM radio app nema sansi da se nadje, a nist' bolje nije ni za people app.

@ivanhoe: Niko ga ne ubeđuje. Pročitaj postove još jednom. Pitao sam ga šta je to nezamenljivo i da li je probao neki non-Sense :) ROM.

Meni u rom-ovima bez Sense-a jedino fale people app i FM radio app :) Ostalo mi ich ne treba ... ali koliko sam video, FM radio app nema sansi da se nadje, a nist' bolje nije ni za people app.

Pa tako nekako. Uz to, aplikacija za kameru je dosta grubo napravljena, a ona 3D galerija iako zabavna u početku, nije preterano brza a i ne prikazuje slike u punoj rezoluciji. Ali opet, kome ovo ne smeta, stock Android jeste fluidniji i manje grafički opterećen.

@DaPimp

e vidis tu gresis malo...
skines lepo LauncherPro PLUS imas people widget isti kao na sense, imas messages jos bolji nego na sense, bookmarks, calendar... meni jedino treba ovaj people kao sto je na sense-u i evo ima ga uz LP Plus :D

Nisam jos probao rom beze sense-a. Nisam rekao da je nezamenljiv. Kad budem root-ovao telefon (citaj: kad mi prodje ispitni rok), stavicu neki bez sense-a pa cu videti da li mi odgovara!
Koje je najkrace vreme za koje ste ispraznili bateriju? Ja sam uspeo sa internetom za jedno 3-4 sata.

@studiovpc
I koristim launcherpro plus :) ali ja bi' people app iz sense-a, ne widget :)
Jel imas ideju kako nabaciti FM radio ? :)

@ivanhoe

Probaj B&B Gallery ... kod mene radi brze nego 3d gallery.

pa lepo ti kazem stavi onaj moj rom koji nema sense, jer je u njemu samo izbacen sense a ostavljeno sve sto valja od HTC-a (people, dialer i slicno) a za FM nemam pojma :D

na koji nacin se na Android-u stavlja/menja rom ? jos sam symbian korisnik, pa ne znam koji je sistem za to kod Desire-a, jel se fon flash-ne kao symb. ili neki drrugi, treci...nacin. ? koliko je uopste to komplikovano uraditi ? ako ima neko ko je koristio symb.s60v5 trebalo bi to da zna, pa i da kaze iskustva, ono nesto tipa neko uporedjenje, ukratko?

Imas tutorial koji je napravio studiovpc, prati to i nece biti greske :)
Prilicno je lako i brzo ...

Neba, eto ti ispod ove teme jos nekoliko slicnih u vezi sa desire. Korisnik studiopvc se bas potrudio!

Studio, zar ne mislis da je umesto tog tvog bolje staviti neki poput open desirea, cyanogen, de frosta itd. Koliko sam upucen oni vaze za lidere kuvanih non sense romova ?

Koliko ja znam, cyanogen-ov je stock (kao na npr. Nexus-u), dakle bez htc-ovih gadget-a/aplikacija... Uostalom, sta vas kosta da probate nekoliko varijanti, pa ostavite ono sto vam najbolje radi posao

pa pazi ovi drugi su ti svi default android romovi, moj rom je baziran na STOCK HTC rom-u, samo sam mu iscupao sense launcher a ostavio sam sve one dobre aplipkacije, malo tweakovan rom zbog brzine i nista vise, provereno sve radi kako treba, mislim, vase je sta cete da staviljate, ja iz licnog iskustva stavljam uvek ove stock romove posto na njima uvek sve radi, jer nece htc da dozvoli da izbaci rom i da posle primera radi ne radi kamera kako treba i slicno... probao sam i ove ostale, postoje bugovi i tako to (super su to romovi samo me smara stalno updateovanje i otklanjanje gresaka pa zato koristim stock rom po mom ukusu)

cyanogen je rom pravljen iz izvornog koda, znaci nije kao na nexus one posto je sam autor ubacio dosta tweakova u samom romu kao sto kazes, otuda i ovaj default look, nexus one rom je bas def google, tj pravi ga google, po izgledu su isti razlika je u ovim tweakovima

p.s.

da ne mesamo vise sta je STOCK, stock rom je HTC-ov default rom da se zna, tako ga barem svi oslovljavaju, a AOSP vam je google default

Poslednja izmena:
Da li je neko primetio novi HTC Desire Z? :)

link

Poslednja izmena:
jeli neko stavio cyanogen 6 rom?

jeli neko stavio cyanogen 6 rom?

Stavio sam ga juce.
Za sada najvecu impresiju na mene ostavlja "potrosnja" ....

snap20100831190609.png

Jeste da nisam puno ni koristio fon, ali opet 20-25% gubitka baterije za 20 sati .... :) za mene vrh

Quadrant score, sa svim app-ovima instaliranim 1325.

Sto se tiche stabilnosti, tek je nekih 20ak sati proslo jos nije stucnuo nigde :) tako da za sad ... je ok.

Ako treba jos neki info, vichi :)

koliko sam shvatio mozes menjati boju notification bar_a?
mozes li da stavis sliku about phone > software info?
e da :) da li je rom odexed ili deodexed? koliko si imao free MB za apps kada si stavio rom?

Poslednja izmena:
Pricao sam sa nekima i svi hvale OpenDesire, bilo bi fino kad bi neko probao i preneo utiske :)

Nazad
Vrh Dno