Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Hvala na odgovorima ,i na mojoj je bila citava i presecena u prodavnici ali ispod nje je bila isecena original samsungova na originalnoj kutiji .Znaci imam dve nalepnice jednu koje je bila isecena original samsung i preko nje je vip koja je isecena kada sam ga kupovao.U super star :) tehnickoj podrsci kazu da se svaki galaxy otvara pre nego sto ode u prodavnicu radi inicijalnog podesavanja.

Poslednja izmena:
Na mojim kutijama su te nalepnice bile presečene (nije galaxy ali je iz vipa).

Poslednja izmena:
U medju vremenu sam primetio da su dve vipove nalepnice preko originalne samsungove.Nije mi bilo tesko i odem da proverim do prodavnice u uscu kako stoje stvari , trazio sam od prodavca da mi pokaze sve kutije od galaxy telefona i na svakoj su bile po dve nelapnice preko originalne .Za buduce kupce ovog sjajnog telefona u vipu obavestenje da ne brinu svi su isti !

Ako neko moze da postavi podesavanja za mms i internet za mts.Hvala unapred!

Uspeo sam da podesim i mms i internet ,ali kada hocu da koristim internet moram da prebacim na mts internet a kada hocu da skinem mms moram da prebacim na mts mms u access point name! Da li postoji mogucnost da istovremeno radi i internet i mms ?

Питање за власнике овог телефона:

Да ли је истина да телефон доста лагује и кочи приликом нормалног коришћења(отварање апликација и сл.)? И како ради ГПС?

Ja lag nisam primetio uopšte, GPS sam samo isprobao u onim test programima i tu radi normalno.

ninja, imaš da podesiš čemu koji APN služi. Bar na "starim" Androidima ima. Za MMS APN stavi da je samo za MMS.

Hvala na odgovoru! Probao sam razne varijante ali meni funkcionise ili jedno ili drugo (mts ima poseban apn za mms i net) jer ne mogu da bude aktivan net i mms istovremeno . Probacu da ubacim vipovu karticu da vidim kao su oni to resili !

Poslednja izmena:
desavalo mi se to, uvek sam resavao rucnim podesavanjem parametara

E ovako. Otisao ja veceras u Usce da gledam film. Usput u kolima pricam sa ortakom koji je nameravao da kupi Desire i samo taj fon, ostalo mu nije bilo nista u planu. Pitam ga ja sta je uradio i jel ga je na kraju kupio, kaze jok uzeo sam Galaxy S. Bilo mi je cudno jer je toliko bio nalozen na Desire. Posle mi objasnjava kako je promenio misljenje o Galaxy-u cim ga je uzeo u ruke. Kaze sve one price o losoj plastici sto su se pominjali ovde su bile prenaduvane, a na kraju sam i ja dosao do tog zakljucka kada sam ga uzeo u ruke.

Fora je sto sam i ja par meseci bio nalozen na Desire, ali dok ne odes licno i ne probas nema nista od citanja na internetu i gledanja klipova, ne moze da se zakljuci nikako na osnovu njih. Reko aj da svratimo do Vipa kad sam vec u Uscu. Tamo idealna situacija, Desire i Galaxy S stoje jedan pored drugog. Citao i citao ovde razne price kako razlike Amoleda i Samoleda nisu velike, ali uzivo kad vidite, odma moze da se zakljuci da jesu. Nemam pojma da li je do Desire-a ali tekst na njemu mi se cinio mutan u odnosu na Galaxy. Boje su bile isto bolje, dosta su bile vibrantnije od Desire-a, i ceo utisak o ekranu na Galaxy S mi je bio jako pozitivan.

Znaci od utiska kako mi je na osnovu prica Galaxy S bio losiji od Desire-a, od kako sam ih direktno uporedio tako mi je sada obrnuta situacija. Sad me kopka da li da cekam Desire HD ili da pazarim ovo cudo, mnogo mi se dopao telefon, ekran mu nije prevelik koliko sam mislio.

To je sto se tice ekrana. Ostaju ostale stvari, Sense UI vs Touchwiz, kamera, brzina browsera, autonomija baterije itd...

ja ne znam gde je pisalo da je Galaxy S losiji od Desire? bilo bi i veoma lose po Samsung da telefon bude losiji od telefona koji je skoro pola godine stariji.

Nije konkretno nigde pisalo, ali je vladala takva atmosfera po temama.

Isprobao sam danas ovaj fix (iako mi telefon nije lagovao) http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=749495 i mogu da kažem da je ubrzanje više nego primetno.

Telefon da bi fix uspeo mora da bude rootovan, ali je lepo objašnjeno po koracima šta radite.

Ako nekome treba help oko ovoga, ili flashovanja firmware-a (stavio sam JM2) neka viče :)

Hajd' ako imaš vremena postavi uputstvo za flashovanje firmware, i šta se dobija flashovanjem JM2, brži je od onog koji je po defaultu na telefonu?

Da, stock JM2 je brži od stock JG1 koji se dobija uz telefon, a oba su naravno još brža kad se stavi lag fix. Dodaje i tastk manager, kao i još neke sitnice

Procedura sa linka (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=723596 , drugi post) je sledeća:
1. Instaliraš kies (ima ga na www.samsungmobile.co.uk)
2. prikačiš telefon da bi on instalirao drajvere i prepoznao telefon u kies-u.
3. Skineš potrebne fajlove za flash (odin - softver za flešovanje, JM2 sa http://www.samsung-firmware.webs.com/, .512 pit file - potreban za flash takođe).
4. Startuješ Odin pre konektovanja telefona na komp, u njemu pored default checkiranih opcija odabereš repartition, i namestiš putanje za .pit, csc, modem i pda (gde si otpakovao .pit i 3 fajla iz firmware arhive)
5. Ugasiš telefon, izvadiš SIM i eksternu karticu ako imaš, a zatim ga upališ kombinacijom tastera volume down, home i power. Kad se telefon upali, imaćeš downloading poruku sa ikonom androida koji čisti nešto, ili ubacuje ugalj sa lopatom :D
6. Konektuješ telefon na komp, i sačekaš da komp instalira drajvere za dva uređaja. Kad je to gotovo, u odinu ćeš da vidiš da je telefon konektovan na neki od COM portova, i možeš da klikneš Start u odinu
7. Potrajaće neko vreme dok ga ne flešuje, ne diraš telefon sve dok skroz ne dobijaš home screen, koji će biti sličan onome kao kad si prvi put upalio telefon nakon kupovine.
8. Ugasiš, dodaš kartice i sl. Meni je čim sam ubacio VIP-ovu karticu automatski podesio GPRS i MMS, tako da cenim da će isto i tebi

Kad se sve to završi, onda rootujes telefon, pa primeniš fix, prema ovom uputstvu http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=749495, al ajde i ovde da napišem

1. Skineš .net 4 jer to zahteva taj program za rootovanje
2. Staviš telefon u usb debugging mode (settings > applications > development > usb debugging)
3. Pokreneš taj one-click root .exe
4. Odabereš root
5. Pokreće se cmd prozor, koji radi nešto, a zatim se telefon restartuje u restore mode. Tu preko volume down odabereš "apply sdcard/update.zip" opciju i pritisnes Home taster. Kad se telefon restartuje, imaćeš superuser ikonu dodatu u aplikacije.
6. Instaliraš busybox sa linka iz uputstva. Kad se instalira, pokreneš ga i pritisneš Install dugme, da bi apdejtovao busybox na 1.17.1 verziju
7. Kad se to završi, skineš lagfix bat, konektuješ telefon na usb debugging opet (ako si ga diskonektovao), pokreneš .bat, na telefonu će te pitati da dodeliš su aplikaciji, znači jedan allow treba da klikneš, i to je to

Poslednja izmena:
Hvala puno Hajli za opširno objašnjenje, skinuo sam sve, samo čekam fon da stigne sutra pa da ga flashujem. :)

flash ti nije toliko bitan, bitan je lagfix

Citao sam da je Night mode na telefonu cak i bolji nego da telefon ima blic. Kakva su vasa iskustva? Mozete i par fotki da okacite ako nije problem.

Rootovao sam i stavio lagfix, sve leti. :D

Imam problem sa data protokom, naime s vremena na vreme, nestane mi protok (ikonica dvosmerne strelice u vrhu ekrana), i problem se rešava samo resetom. Ne pomaže ni promena band-a mreže, niti ponovno kačenje na mrežu, samo reset fona.
Galaxy je VIP-ov, nisam ga root-ovao (još)...

Da li se ovo dešava još nekome?

Da li zna neko gde ima da se kupi futrola ili nesto ovako:

scaled.php

Neko silikonsko kuciste bi mi najvise odgovaralo,samo ne verujem da ima kod nas da se kupi.
Zna li neko neki inostrani sajt koji salje ovakv stvari u Srbiju?!

Imam problem sa data protokom, naime s vremena na vreme, nestane mi protok (ikonica dvosmerne strelice u vrhu ekrana), i problem se rešava samo resetom. Ne pomaže ni promena band-a mreže, niti ponovno kačenje na mrežu, samo reset fona.
Galaxy je VIP-ov, nisam ga root-ovao (još)...

Da li se ovo dešava još nekome?

Mislim da je taj problem prisutan na Android 2.1 sistemu. Na primer kod mene se to desavalo na Magicu kada koristim widget za onemogucavanje gprs konekcije, kada pokusam da ponovo omogucim, cesto nije hteo da proradi i morao je restart. nakon toga nikad nisam onemogucavao konekciju vec je bio non-stop konektovan i sve je super radilo... da ne koristis nesto za zabranu konekcije?

Mislim da je taj problem prisutan na Android 2.1 sistemu. Na primer kod mene se to desavalo na Magicu kada koristim widget za onemogucavanje gprs konekcije, kada pokusam da ponovo omogucim, cesto nije hteo da proradi i morao je restart. nakon toga nikad nisam onemogucavao konekciju vec je bio non-stop konektovan i sve je super radilo... da ne koristis nesto za zabranu konekcije?

Ne koristim ništa, čak ni lagfix nisam instalirao...čekam neki od official froyo builds.
Hvala u svakom slučaju...

jel zna neko kako da se iskljuci prenos podataka preko mobilne mreze? Da se podesi da net sljaka samo preko wi-fi????? help pls!

Nazad
Vrh Dno