Šta je novo?

MacOS X 10.6.x (x86 Snow Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

I ja sam uflešovao hackintosh BIOS još početkom 2009. ali to je bilo pre omasovljenja sređivanja DSDT-a, pa je verovatno zato bilo problema sa isključivanjem i restartom, koje sam kasnije sredio DSDT-om.

Sa ovim JMicronATA.kext-om kod mene savršeno radi neki matori ATA Maxtor od 40GB.

Ako nekome treba...

Prilozi

• JMicronATA.kext.zip
    45.6 KB · Pregleda: 23
JMicron36xATA.kext is a 32/64-bit driver for the JMicron 361, 363, 365, 366, 368 and Gigabyte GSATA IDE controllers for supporting that old drive in your shiny new Hackintosh.

Deluje kao da je za bilo koji PATA uredjaj, jel taj moze za P35 ? I kako najlakshe da instaliram ako moze :)

Deluje kao da je za bilo koji PATA uredjaj, jel taj moze za P35 ? I kako najlakshe da instaliram ako moze :)

Ubaciš ga u Extra folder, pokreneš Kext Utility, restartuješ i javiš da li ti radi :)

Prilozi

• Kext Utility.zip
    55.8 KB · Pregleda: 19
:crash: Javljam da mi ne radi, a polušao sam i Kext Utility-em i KextHelper-om, u Extra/Extensions i u System/Library/Extensions.

Znaci ne zeli na P35? Cek, jel tvoja ploca uopste ima Jmicron controler?

Poslednja izmena:
E ja sam stvarno za Picardov facepalm. Nemam JMicron već Marvell ATA kontroler. Knjiga matične ploče mi stoji pored stola i nisam je uzeo da pročitam. A pokušavao sam i ranije da stavim neki JMicron kext i izgleda da sam i tada bio jednako rasejan.

Jel postoji možda kext za Marvell 88SE6111?

A moja ploča ima P45 čip.

Probao, nece, a imam jmicron...

Ovaj link iz posta #636 mi nije jasan jer tamo nigde nema da se skine jmicron.kext :)

Probao, nece, a imam jmicron...

Ovaj link iz posta #636 mi nije jasan jer tamo nigde nema da se skine jmicron.kext :)

"It is available in iBoot 2.0 so you can install from an IDE DVD Drive or to an IDE Hard Drive and in MultiBeast for installation to running systems."

Screen%20shot%202010-08-13%20at%2022.17.23.png

Skini MultiBeast i izaberi da instalira samo taj jedan kext.

Izgleda da nije isti kao ovaj što kod mene radi.

Javi da li si uspeo. :)

Da li neko (sa uspehom) koristi bezicni mis?

Ja koristim. Logitech sa sve Logitech-ovim softverom za Mac koji je btw mnogo lepši funkcionalniji od ekvivalenta za Windows. Ali koliko ja znam niko nema problema sa bežićnim miševima ako su USB. Jedino ako ti imaš neki stari PS/2, za to ti treba dodatni kext. Dok usb miševi i tastature rade OOB.

Logitech LX8 radi bez problema, software odlican kao sto Ivan90BG vec rece.

Moguce je da zbog permissions imam neki problem sa tim, poshto otkad sam uradio clone sa Carbon Copy-jem, permissions su mi zeznute i nikakva popravka ne funkcionishe, primetio sam da razna setovanja, registracije programa i slichno uopshte ne pamti, jer ochigledno nemam permissions na write za te foldere. Probao sam da ceo home folder roknem permissions sebi, ali ni to ne radi, a kada pokusham repair permissions, onda on sve te fajlove ponovo vraca na neshto drugo, i ni u tom sluchaju nemam ispravne permissions. Moracu ochigledno da reinstaliram sve, ali me mrzi pa cu probati kada to uradim, mozda proradi ATA :)

Da li neko (sa uspehom) koristi bezicni mis?

Ja koristim pod 10.5-com dva miša, od kojih je jedan laser i na kabl, a drugi je neki prilično jeftin optički cordless tj. bežični. Oba miša su inače Logitech. Sve radi ko sat uz steermouse, ali konkretno za ovaj bežični mi steermouse nije ni trebao, jer je odmah u startu radio kako treba i to bez ikakvih dodatnih drajvera...

Inače sa standardnim Logitech Laser RX1000 sam imao problema, takođe sam isprobao i Logitech drajvere za njega ali je sa njima sve bilo još gore. No steermouse je sve to ispeglao i doveo u red. Dakle ja lično bih pre preporučio nekome SteerMouse od bilo kojeg Logitech-ovog drajvera...

Poslednja izmena:
Upravo sam instalirao SteerMouse, nisam primetio neko poboljsanje u odnosu na logitech drivere, ali mi se software dopada na prvi pogled, havala Vlado na predlogu.Jedino sto mi fali je indikator za baterije.

@driver

Jesi li probao da repair permissions tako sto ces startovati instalaciju pa iz nje to uraditi?

Dual boot, SL i Win7, preporucuju 2 harda, da li moze i jedan veci pa da se podeli na 2 particije, kako i sta prvo instalirati?

Dual boot, SL i Win7, preporucuju 2 harda, da li moze i jedan veci pa da se podeli na 2 particije, kako i sta prvo instalirati?

Možeš i jedan veći pa podeliš na 2 particije. Prvo spucaj SL a potom WIN7 jer će 7cin boot pokupiti SLov boot loader i to je to.
Ja sam radio i obrnuto pa sam polse toga koristio EasyBCD v1.7.2...

srećno ;)

Koja wifi kartica ?

To znači da ne rade pod 64bit-nim kernelom, ništa strašno. Default je 32bit-ni kernel na svim Apple mašinama sem Xserve. Razlike u brzini skoro da i nema, a 32bit kernel normalno pokreće 64bit aplikacije.

Ako radi OOTB pod 32bit i ako možeš da nađeš WiFi karticu kod nas kupuj i ne razmišljaj.

Ja sam probao dve i jedna radi, a druga polovično. 100% funkcionalnu nisam imao, tako da ne znam koju da ti preporučim.

Vrh Dno