Šta je novo?

[N5800] Zvanična tema

Jel' se nakon updatea zadrže sva podešenja, instalacije, kontakti?!?

Kod mene je ostalo sve bez backupa. Inače, ne vidim neke značajnije promjene poslije updata.

Jel' se nakon updatea zadrže sva podešenja, instalacije, kontakti?!?

Ostaje sve, samo je mene malo drndao vezano za internet podesavanja, i Telenor mi je sam poslao poruku, prihvatio sam sva podesavanja, obrisao posle duple :) i to je to. Sve radi kako treba.

Moze i bez bekapa ali je uvek rizicno. Ja svejedno bekapujem sms i ostalo na telefon redovno. Nije problem 10 minuta posla nego onaj jedan slucaj u milion kada prorade gremlini i pri flesovanju zeznu podake u telefonu.

Moze i bez bekapa ali je uvek rizicno. Ja svejedno bekapujem sms i ostalo na telefon redovno. Nije problem 10 minuta posla nego onaj jedan slucaj u milion kada prorade gremlini i pri flesovanju zeznu podake u telefonu.

Ja sam stavio da bekapuje svake nedelje u 4 ujutru :) tako da... ne razmisljam vise o tome.

evo uradih i ja update, koga zanima, zjb. sam se oko 2h sa novim PC Suite (v7.1.1), pa onda sa Ovi-jem...nijadan nije 'teo da mi na XP-u, ocita tel. (valjda zato sto su sada svi prog. "W7 compatibles") a kad sam konacno sa PC Suite uspeo da ga "pronadjem", tako sto sam Disable neki drajver ili sta god da je u dev.mngr. i taman skinuo i inst.novi NSU, zapaliop pljugu i pustio ga da skida novi fw, kad oces..error...i bas kad sam sve resio da oteram u qrac. pokusam preko FOTA i iz 2,3 puta dobijem "azurnu verziju"...to iz 2,3 x sto mi je pucala veza, inace update je nesto preko 2 Mb, mislim da je to neko vec rekao...vise mi vr. oduzelo sto sam radio Beckup celog fona, sa sve , Skype, MSN, Garminom....

Vidnih razlika NEMA, level touch screen-a je normalan, mozda i bolji nego pre, ali to ne racunam u + za Nokiu , jer je samo ispravlia svoju gresku :smoke:

RDS radi, mada sam one slusalice s kablom, tek odpakovao, pa ne bi uzeo za zlo ako bi me neko posavetovao kako se to malo cudo koristi, mislim na komande na onom delu sto stoji na kablu..imam zvuk, ali kako se menjaju stanice, utisava/pojacava i to...

Garmin radi ko i pre, mozda ima neka ikonica vise ili je samo drugacija, ono sto sam primetio je da sad My Nokia radi kod nas, a pre nije 'tela...i posle update-a ti nudi da ti salje poruke,kao kako da koristis svoj uredjaj - odmaaa iskljucite, glupost, pa kako smo ga koristili do sad.

I da, ekran se okrece malo bolje, a ono sto se zale ljudi da im leva ili desna str. slabije radi...kod mene moze se sredi u "kalibracija dodirnog ekrana"...update radite preko FOTA (kod koga hoce normalno), ,jer ne traje sa sve restartom ni 10tak min. i jos evo da kazem, sve app su na mestu, a posle 1 boot-a imam 69% free na C. izgl su stvarno zbudzili i nesto sto se na 1. pogl. ne vidi.

Docekao sam ovaj novi FW kao ozeblo sunce. Ja sam jedan od onih sto su kukali da je katastrofa odziv rotacije ekrana. (da, kukao sam i na vibraciju, ali manje :) ). Sinoc sam ga ubacio cim sam dosao s posla.
Rotacija sad radi savrseno! Mozda cak i brze nego ranije (ili mi se to cini zbog ovih meseci patnje). Kinetik deluje tecnije, vibracija sada normalna, i to mu dodje to. Ja zadovoljan!

imam verziju 50. i ocu rekoh da je updatujem i dobijem poruku kao da ne moze da se updatuje k na 51 i ne moze ja ne mogu vise da je upalim kad pritisnem zeleno dugme i crveno i dugme za (hd reset) kameru i dugme of/ON trebala bi mi jos jedna ruka da sve to popalim ,i nema zivota nece da se upali samo se cuje vibrator bzzzzzz i nema nista na ekran sta da joj uradim fala ljudi na odgovoru

imam verziju 50. i ocu rekoh da je updatujem i dobijem poruku kao da ne moze da se updatuje k na 51 i ne moze ja ne mogu vise da je upalim kad pritisnem zeleno dugme i crveno i dugme za (hd reset) kameru i dugme of/ON trebala bi mi jos jedna ruka da sve to popalim ,i nema zivota nece da se upali samo se cuje vibrator bzzzzzz i nema nista na ekran sta da joj uradim fala ljudi na odgovoru

odnio sam ga na servis rekli su zvace me kad bude gotov za 2-3 dana reko sam im da ga nemogu upaliti ,mogu li oni vidjeti da sam z,,,,o nesto sa tim updateom pa da mi poniste garanciju

Poslednja izmena od urednika:

odnio sam ga na servis rekli su zvace me kad bude gotov za 2-3 dana reko sam im da ga nemogu upaliti ,mogu li oni vidjeti da sam z,,,,o nesto sa tim updateom pa da mi poniste garanciju
@Simeon, tvoje je pravo da update fw telefona, to ne bi smelo da uti;e na garancije, pročitaj faq za software update..ukratko, na srpskom, "redovno ažurirajte software svog uređaja, kako bi dobili maximun od njega"
matori ja fon u servis nosim isključivo ako je stvar do hardware-a,rešenje za bukvalno SVE prob. software prirode možež da nađeš na netu. U tvom slučaju je izgleda bilo potrebno da sam flešneš fon JAF-om, po uputstvu sa dailymobile.se , tema "flash your dead 5800", i ti u servisu će 99% 1. pokušati to da urade...

Evo, šta sam još primetio, posle 1 dana korišćenja fw51, tel. mi se 1 zabagovao, baš dok sam nameštao stanice u na radiu...1. se restartovao sam od sebe, i to je to za sad..neću da budem picajzla i zato te "bugs" pripisujem sebi jer nisam odradio hard reset, pa "clean update" što je inače preporučljivo pre svakog update fw-a...čini mi se da je k.s. malo sporiji,touch screen možda malo manje precizan, ali sve su to nijanse, ko što reče čovek, možda se samo treba navići...jer sa fw50 je rotacija stvarno bila užas blagi ! ali am posle nekog vr. našao foru da je ubrzam, cimnem tel. već uvežbanim pokretom ,)
Isto nisam prihvatio update Ovi-ija, nekog ****** za poruke, već samo update fw-a. Inače kad se ažurira preko FOTA, kad prihvatiš sve , tel. se "okrene" u landscape i na beloj pozadini ima plava traka, piše software update i kad dođe do kraja tel. se restart i to je to, rekoh ni 10 min.
Predpostavljam da je ovaj ovaj fw ipak nije poslednji, tj. da možemo da očekujemo još cimanja...inače, kad sad pogl. fw31 je bio skroz o.k fw40 takođe...fw50 ogroman promašaj, a k.s nije baš stvar bez koje ne mogu da živim...a ako u sledeće budu ubacivali widgets i šta ja zna šta još...ostajem ja ovde...wgz. ne koristim ni na kompu.

Eee jel bi neko, ko se malo više razume, bio ljubazan da kaže svoje mišljenje o tome da li je moguće da su softw. putem nešto uradili i sa procesorom, nešto tipa overcloclikng npr. ne znam možda lupam gluposti i neko se smeje na ovo, ali stvarno ima više slob.RAM-a, više prostora na C, i kao da nešto brže otvara veće fajlove, tipa slike iz gallery ???

Poslednja izmena:
Update sam uradio preko bežične veze, trajalo je veoma kratko i za sad sam zadovoljan. :) Ni jeftinijeg telefona sa svim potrebnim igračkama, a ni izdržljivijeg :) Juče mi je sa nekih 2m zveknuo na pločice, baterija otišla u jednu stranu, poklopac sa olovčicom još u njemu, na drugu, a tel lepo odskakutao i otklizao... Mislio sam da mu je tu kraj, međutim... Sklopio i radi :) vidi se samo malo da je na jednom ćošetu zveknut.

Ni jeftinijeg telefona sa svim potrebnim igračkama, a ni izdržljivijeg :) Juče mi je sa nekih 2m zveknuo na pločice, baterija otišla u jednu stranu, poklopac sa olovčicom još u njemu, na drugu, a tel lepo odskakutao i otklizao... Mislio sam da mu je tu kraj, međutim... Sklopio i radi :) vidi se samo malo da je na jednom ćošetu zveknut.

Prednosti platike. Amortizuje udare.

Prednosti platike. Amortizuje udare.

http://www.benchmark.rs/benchmark-testovi/mobilni-telefoni/test-apple-iphone-4.html

možda je neko propustio oda pročita ovo, a a koga mrzi da čita sve 4. str. ima dobar video klip i mnooogo slika, pa je dovoljno da bacite pogl.Da raščistimo stvari odmah, nisam nikakv fan Apple-a, niti ljubitelj iPhone-a, al ova igračkica stvarno deluje mnogo ozbiljnije od svake druge koje sam video..ja sam bio radoznao, tj. zanimalo me šta je to "čudo" koje verovatno nikada neću moći sebi da priuštim a pitanje i da li ima realne potrebe...

btw. "pustih" od poslednjeg update-a nešto vezano za poruke,valjda taj Mail for Ehcxange, i sad kad sa h.s odem na "crete e-mail account" ono se pokrene onaj Wizzard i tel. sam pita dal hoću Gmail, Hotmail, ili Other...iskreno ne znam da li je ovo neka novost ali u Aplications mi se pojavile 2 nove ikone...evo slika
slanje e-mail por. isto kao pre, e sad ne znam jel se dobija nešto sa ovom nov ver. Ovi-ja? ja to nisam apdejtovao (tačnije nisam čekirao ništa sem update fw-a i danas ovo za e-mail) jer Ovi ne koristim uopšte.

Prilozi

• mail settup.bmp
    57.3 KB · Pregleda: 51
Jeste lep, ali je mnogo skup! Zamisli da mi ispadne ko ova Nokia!? Mislim da bi me srčka strefila iz ma!!!

bogami nesto smrdi oko ovog updt-a...malo malo pa se resetuje, a i ume iz cista mira da se ugasi...

sto se tice podataka, posle updt-a je sve ostalo na mestu...pada mi na pamet da uradim "hard" reset, pa da vidim da li ce i dalje da kuca...

Meni baterija sa V51 kada je puna pokazuje da je prazna, pa posle obavljenog poziva se " napuni", ali vek trajanja je ostao isti, samo indikator laze...

Poslednja izmena:
Ja sam stavio da bekapuje svake nedelje u 4 ujutru :) tako da... ne razmisljam vise o tome.

vlro korisno i pametno...sinoć uradih isto.

@rRobikica, е i meni se isto desilo 1. dana nakon update..al evo do sad se nije ponavljalo, inače update sam i Ovi Store i onaj Mail update, mada mu ne vidim neku bitnu svrhu...više da odklonim sumnje, tj. da update bude komplet.

@StefanGTR, brate bolje da si hard reset uradio pre update-a, koliko sam do sad zapazio na taj način se izvalči max. iz upd. posle samo bekap podatke.

Proverio danas, baš sve što mi palo na pmet i kolko god sam se trudio nisam našao vidljivu grešku ili neki bug.Možda se tuoch screen malo čudno ponaša u nekim sitaucijama...npr. moram nekad po 2 x da pritisnem slovo kad pišem por. inače sad držim upaljen "vibr. dodirnog ekrana" na lev. 1

Poslednja izmena:
bogami nesto smrdi oko ovog updt-a...

Pa čemu si se nadao od Nokie, koliko je bangava u Ovi services imaš skoro sve zemlje, čak Kubu, Kambodžu, Uzbekistan i neke koje ne mogu ni da izgovorim.!..Srbije nigde,a kao dobili smo My Nokia servis ,stavio Bosnia :wall: još je koristim, samo zbog dobrih cfw-a, a najavljuju i fw60...inače Symbian - nikad više !, moj sled. tel. će verovatno biti neki sa Android o.s pa morao da dam i 300e za njega!

evo našao sam nešto korisno, ovde možete da proverite (i skinete novi fw za skoro sve Nokia tel.), neka alternativa Navi-iju koja ne mora da se instalira http://btusers.com.ar/nan/nokia/#90833665

inače na dm. su za sad našli da fale Particles, šta god to značilo

Drndao am ga posteno i meni radi bez problema, primetno je brze otvranje svega i svacega, kucanje poruka, kinetic... Sta li ce tek biti u fw60 ?

Android je zamisljen i po meni jedino realan za kupovinu uz neki od paketa.

Android je zamisljen i po meni jedino realan za kupovinu uz neki od paketa.

slažem se tobom, oko Androida...al "robija" od 2 god. za tel. tipa Desire ili HD2, uz neki paket koji bi mi bukvalno izbacio fixni tel iz upotrebe, ako hoću da potrošim sve free minute..."mnooogo je kume!"

p.s nisam jedino uzimao u obzir telenor "prenesi" pakete, prosto iz razloga što sam više od 4 god. na vip-u i ne bih sad menjao operatera a pogotvo broj !

A evo kako sam na fw51 "doterao" hs. tako da su mi sve app koje redovno koristim dostupne na 1 klik sa hs...i što je najbitnije, tel. još nije ni haknut već su samo instal. app Widgtiser i Oratsu HS...sve samo podpisano Xsigne-om.
apps dostupne sa hs:HTC Clock,GarminXT,bluetooth,Widgetizer,Phonetorch,Opera mini,Facebook, RAM Blow,Music player,Photo browser, Device Info, Menu,Search, Msgs, Contact + Oratsu "iskačući" hs...jel možda nekom ovo nije dovoljno ? :smoke:

Prilozi

• Scr000047.GIF
    Scr000047.GIF
    13.9 KB · Pregleda: 69
Poslednja izmena:
Ako si već 4 godine na vipu onda ti neće smetati još dve.

slažem se tobom, oko Androida...al "robija" od 2 god. za tel. tipa Desire ili HD2, uz neki paket koji bi mi bukvalno izbacio fixni tel iz upotrebe, ako hoću da potrošim sve free minute..."mnooogo je kume!"

A zashto bi troshio sve free minute ? Ustanovi koji ti je prosek koji dajes mesechno za telefon i jednostavno uzmi paket koji toliko koshta, dobicesh 3 puta vishe svega. Ja ne znam zashto uopshte postoji prepaid ili neki drugi paketi osim onih 500 minuta, 500 poruka, 500MB i slichno, jer cesh za iste pare dobiti nekoliko puta vishe svega, pa mozesh opushteno telefon da koristish, ja fixni nisam uhvatio u ruke godinama, niti se javljam na njega...

^ isti slučaj, fiksni sam totalno izbacio iz upotrebe, stiže mi svaki mesec samo pretplatu da platim 459 dinara. :)

Ako si već 4 godine na vipu onda ti neće smetati još dve.

naravno da će mi smetati, jer sam ovih 3god. i 10 meseci na tarfi 60, ili kako se već zove, ona 60 free min. 60 free sms...a ma koliko da je tel. lep, dobar, kvalitetan...već posle 2 meseca korišćenja gledaš ga drugim očima nego dok je bio "u izlogu"

@trenje, da toliko i meni otprl.dođe prosečan račun...eventualne tarife na koje bih mogo da pređem (znači s tom solucijom, da fixni izbacim) su ona 150 i 250 (ako postoji)...već ona od 300 + mi je mnogo, to bez telefona,(znači kad ga odplatiš -izađeš s robije) mesečno dođe 1900 din.

Poslednja izmena:
Ne, ne, mislio sam da mi ta pretplata stiže za fixni, za mob mi je oko 1400 mesečno. :)

ne odričem se fixnog samo iz 1. razloga...znaš one situacije kad ti hitno nešto treba (neki deo za kola ili motor u mom sl.), pa moraš da okreneš u sat vr. desetine brojeva, a ne retko i inostranstvo...tako da fixni ostaje :), kao što ostaju i kalkulacije o paketima, telefonima sve dok se neki stranac ne zjb. pa uđe u moj auto i ispadne mu džepa iphone ili htc :p

OFFTOPIC

Bogme ta tarifa 325 kod VIPa te mesecno izadje 1267.2 din., ako ne izadjes iz okvira i plus imas i 325MB uz nju..tako da nema potrebe da se je**vas sa strancima po kolima ;)..uzmi htc Wildfire (on ti je 120e u tom paketu), ili Legend - 260e (ili polovan za manje), Desire - 320e

rado bih presao na Android, ne sto sam bas toliko nezadovoljan Symbianom, vise zbog toga sto mi se cini da sa And. ima manje cimanja,al citah bas sinoc forum o Galaxy-ju i nisam stekao bas utisak da je "uzmes - ne razmisljas" fazon!
a od svih tel koje si gore pomenuo cini mi se da jedino Legend i Desire vrede menjanja 5800ice...1.stvar koju treba da uradim je gledam da doticnu dobro udam,a ko za qrac garanc. joj istekla pre mesec dana!

@nebabgd, pogledaj na mobilnom svetu kako se kotiraju cene za 5800. S obzirom da je bez garancije,ne mozes uzeti neke velike novce,ali bi morao 100+. Ja sam pre 3 meseca dao 5800 sestri i uzeo Desire u Telenoru (msm da sam uzeo jedan od poslednjih aparata,odmah posle toga je krenula ova agonija). Telefoni ne mogu da se uporede! Desire je vrh! Naravno i 5800 je dobar tel,ali ovaj ipak brise patos s njim. Naravno uvek ce se naci oni koji ce sad reci da su sphone i iphone4 mnogo bolji od desirea. Ako ti nije zurba,sacekaj jos mesec-dva, promocija desireHD-a je najavljena za 15.9.

Nazad
Vrh Dno