Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

Posto polako ali sigurno odlazi u vecna lovista, gde bih mogao da se obratim za iscitavanje DVD key-a i eventualnu zamenu darjva?

Resio sam problem, ocisctio sam socivo sa malo med benzina i stapicima za usi, sljaka kao nov :) Najizgrebaniji disk koji sam imao je procitao bez problema. Inace, cudo jedno, matori Zephyr je u pitanju bez xclampa, ploca nije ni malo iskrivljena, unutra izgleda super. Kupljen pocetkom 2007, mora da je neki rekord :d Znam, ureko sam ga sad :d

Ja sam povezao ethernetom komp u drugoj sobi i XBOX, takodje preko rutera i na net. XBOX normalno pusta divx format, samo trazi update koji skines free sa Live-a. Tako da sam dobio i kul media player :) Nema vise rezanja diskova i *******cija, direktno sa kompa iz druge sobe preko xboxa na TV - kul.

edit: ako sam izmislio "toplu vodu" izvinjavam se, ali cini mi se da mi je neko rekao da ne moze divx

xbox1 je najbolja konzola za multimediju, zalosno je koliko se programeri netrude za homebrew programe na novim konzolama.

Mozda se trude, ali jednostavno ne mogu da ih razbiju :)

Sta vi mislite sta je bolje (keep in mind da me Live ne zanima UOPSTE)

Falcon JTAG ili Jasper non-JTAG (jako tesko naci Jasper JTAG).

Falcon JTAG. Naravno ako je neka razumna cena, jer u to treba da uračunaš i eksterni HDD. Pa sad ako ti se isplati...

Sta vi mislite sta je bolje (keep in mind da me Live ne zanima UOPSTE)

Falcon JTAG ili Jasper non-JTAG (jako tesko naci Jasper JTAG).

Mislim da je ipak pametnije uzeti Jasper,falcon je suvise rizican sto se tice RROD.
ja sam bio u slicnoj dilemi i odlucio se za jasper,ipak vise cenim osecaj sigurnosti nego osecaj JTAG-ovane kutije :D
Mada ko zna mozda uspeju da provale jasper-ovu zasitu ili sta vec ima pa i njega JTAG-ujemo ..

Opet imam problem sa ovom kantom - flashovao sam konacno hdd posle 2godine skupljanja prasine, wd bevs 120gb, sve je proslo ok, kutija je prepoznala i formatirala hdd, sve super. Medjutim, danas instaliram par igara, kao ajde, nisam ga dzabe budzio, instalacija prodje do kraja ali kad se startuje igra govance se zakuca ili izbaci disc unreadable. Kada se igra izbrise sa harda sve sljaka super?! Hard je ispravan, koristio sam ga u medjuvremenu? Kada sam ga flesovao komp ga je prepoznao kao neki fujitsu, medjutim kako sam citao po netu to je ok? Zadnji update je stavljen, fw 1.3, mada mislim da fw nema veze sa tim?

Moze preporuka za LCD na koji bih kacio XBOX (doduse i PC bi bio povezan). Na sta obartiti paznju. Uzeo bih Full HD zbog PC-a koga cu da kacim na isti. Na koje jos specifikacije posebno da obratim paznju? Ima li razlike 50 i 100Hz, koji je minimalni odziv itd...

Topla preporuka za LG 37LF2510 DVB LCD TV - ja ga imam već skoro godinu dana i prezadovoljan sam. Na njega mi je povezan i PC i Xbox preko HDMI-ija (a zvuk preko optičkog kabla na 5.1 sistem pošto TV ima optical out). Ne znam koliko love bi odvojio za LCD al ako želiš veću dijagonalu, veći kontrast i 100 Hz osvežavanje onda spremi malo više love...

Poslednja izmena:
Dajte mi neku ideju molim vas sta moze da bude u pitanju jer mi stvarno nije jasno, xplorer vidi hard, kutija vidi hard, sve se instalira lepo ali kada se startuje igra ne radi? Izbacuje disk dirty ili download game again ili jednostavno zakuca..

verovatno znas da ti disk mora biti ubacen i kad instaliras igru na hard

Naravno.. Da je crko ne bi se nervirao, izludjuje me to sto ne znam u cemu je problem.

Jeste.. BEVS sam flashovao by the book, siguran sam da nisam nigde pogresio a i kutija ga vidi, Pc ga vidi..

Ne znam, to je jednostavno, ako si fleshovao ispravan bios za HDD, tu nema greshke, uradio sam ih gomilu, i ne-BEVS.

100% ispravan bios.. Vratio sam stari hard i radi..

Ljudi imam problem za rezanjem igara.
Posedujem pioneer 111 dvd rezac.
Radim sve po dobro poznatom uputstvu(imgburn,verbatim,2.4 brzine,itd..)
Prvu igru sam narezao bez problema.
Drugu kad sam krenuo da rezem izbacio je "Set LO Zone capacity failed, reason: power calibration area error"
Da li neko zna u cemu je problem i kako da ga otklonim?

Ne moze da se edituje post.
Problem sam resio update-om firmware-a :banana:

Imao sam isti problem, nista mu nije pomagalo. Prodao sam ga i kupio drugi.

Taj power calibration error se ocigledno javlja iz nekoliko razloga. Ponekad mnoze da se resi i promenom (s)ata i kabla za napajanje, probaj da ga stavis da bude sam na grani ako vec nije.

Dve nedelje sam bio van zemlje samim uglavnom bez neta pa me zanima da li se napredovalo u omogucavanju igranja back up igara na novom xbox 360 slim modelu?
Drugim recima dal moze da se fleshuje?

Ne jos i nece tako skoro.

Prenosim samo govorkanja koja postoje na sceni, rekose jos par meseci...

A moze li svaka verzija "Elite" da se flesuje,ove koje su trenutno u prodaji ili je samo "Arcade" siguran?

Ako mislis na stare konzole, elite i arcade su identicni i razlikuju se samo po boji kucista to jest hard disku. Flesovanje je pre vezano za DVD drajv nego za ostatak hardvera.

Mislim na ove koje su sada konkretno u prodaji.Postoji li elite sa nekim novim dvd drajvom koji je nemoguce flesovati?Ako je odgovor da,kako ga poznati i zaobici?

Vrh Dno