nightwatcher
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 26.07.2010
- Poena
- 151
Napravih mali sajt u HTMLu uz pomoc dreamweavera, ako ima neko voljan od iskusnijih da pogleda i da da neki savet, valja li nesto...
Obe opcije su moguće ali je bolje da to radiš preko CSS-a.Da li se boja pozadine u pojedinim tabelama moze definisati kroz html pa na nju da se kuca tekst (nevezano za boju cele stranice) ili se to mora raditi preko CSSa?
Ništa gore ne postoji od besplatnog domena i besplatnog hostinga. Bilo koja plaćena varijanta je jedina normalna stvar.
Pre par godina tokom lokalnog MLM boom perioda sa bukvalno stotinama šema za bogaćenje za kratko vreme često se mogao videti sajt na besplatnom hostingu sa besplatnim domenom iako vlasnici istog zarađuju hiljade evra mesečno i žele da im se pridružite...Moram se sloziti, to je prilika i da mali sajt poraste, a sad je godisnji hosting dosao na nivo malo veceg izlaska. Meni je najstrasnije kakvu poruku salje kad neko zeli da promovise svoj biznis na besplatnoj lokaciji.
Instaliraj XAMPP ili MAMP (zavisno od OSa) i vežbaj. Ako hoćeš da praviš sajt, prodedura (po PS-u) se zna.
Rezultate rada na XAMPP ili MAMP vidi samo "dizajner" i ljudi koji imaju pristup kompjuteru na kom se radi.
Na FREE hostingu i domenu "proizvod" moze videti mnogo vise ljudi.
Btw tu je i WAMP http://www.wampserver.com/en/
Ne znam kako ide instaliranje XAMPP-a, ali WAMP se instalira kao bilo koji drugi program 🙂
Sajtove za sada radim u Dreamweaweru, naravno uz korekcije koda. A sto se ovih detalja sa serverima tice, ok je to ali meni treba za sada nesto osnovno.
Interesuje me koja je procedura kada se nadje domen i host, znaci podesavanja, upload sajta itd.
Da li je slicno kao upload na free servere?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari