Šta je novo?

HTC Desire

Poshto vidim da je froyo sada "in", interesuje me kako ide to sa update-om - da li se na sajtu HTC pojavi update i da li postoji josh neki program za Desire osim Sync-a koji treba imati na kompu da bi se odradio update?

Ides na about phone > update i klikni na update. Telefon ce da se veze na net i da skine update, ne treba ti kompjuter. Svi podaci ce ostati netaknuti.

Koga ne mrzi da pričeka pola sata - sat, moći će da flešuje rootovanu verziju. Ako mu je to bitno, naravno.

Ja upravo skinuo i pustio instalaciju! ;)

Poslednja izmena:
Ja upravo downloadovao Froyo na svoj! instalacija u toku... :)
telefon kupljen preko paketa u Telenoru.

kad se radi update mislim bi bilo poželjno da te neko eventualno ne pozove. Sećam se ovoga sa nikoie. Kako na Desireu staviti mrežu u offline mod

Poslednja izmena:
Nisam smeo da instaliram nista sto nije zvanican update, jer telefon moram da nosim na reklamaciju. Resetuje se sam kada je toplo i kada ga necim opteretim. Sta da radim nisam imao srece iako sam ga uzeo u Vip-u pre mesec dana... Poceo je da puca u kolima na 35 i vise stepeni pri navigaciji GPS iako je auto imao klimu, a fon drzan na hladjenju (ventilaciji), radio 2 minuta, a onda mu trebalo 5 da se podigne i ponovo setuje... Sad radi i retko puca, ali i temperatura ne prelazi 25C...

Kad sam vec otisao i OFF, na cemu da insistiram prilikom reklamacije, ako neko ima iskustva, da mi ne vrate telefon posle 45 dana u istom stanju...

kad se radi update mislim bi bilo poželjno da te neko eventualno ne pozove. Sećam se ovoga sa nikoie. Kako na Desireu staviti mrežu u offline mod

Ne treba ništa da stavljaš u offline, zato što on nesmetano skida, kada završi skidanje pitaće te da li želiš da instaliraš odmah ili kasnije, ako izabereš odmah on će se restartovati i početi instalaciju.

instalirano međutim ne vidim nikakve razlike osim što je dodao par aplikacija što u meniju što u podešavanjim pod settings. Pominjano je nešto vezano za phone keypad ali on je ostao potpuno isti

sad tek vidim da mi je obrisao sve kontakte u gmailu... super

I kod mene se updejtovao :)
Za sada nishta novo nisam primetio, osim ovog screen-a shto je JoeKuboj uploadovao. BTW, kako napraviti screenshot sa telefona?!?

JoeKuboj odradi sync :)

onaj ko je stavio firmware OTA ne moze da odradi root zbog nove verzije HBOOT

Za sada nishta novo nisam primetio, osim ovog screen-a shto je JoeKuboj uploadovao. BTW, kako napraviti screenshot sa telefona?!?
novina je 720p video recording, 802.11n wifi support i wifi tethering , brzina :) app sharing, adobe flash 10.1 (trenutno beta 3)
za hvatanje screenshota ti treba ShootMe aplikacija (moras imati rooted sistem) ili preko androis sdk (koristi google search za uputstvo nije komplikovano)

Poslednja izmena:
pa on je odradio sync... google kontakti u telefonu prazni, na googlu prazni, shift+del je odradio nekako

ja kad odem na opciju system software updates nema nista, kaze nema novih update-ova? :| u cemu je fora?

Prilikom snimanja u 720p koji Encoding type je bolji MPEG4 ili H.264?

pomoću SDK

1. Instaliraš HTC Sync (zbog drajvera)
2. Skineš i otpakuješ SDK
3. Pokreneš .exe u folderu SDK, u tom "downloaderu" odabereš samo USB driver
4. Upališ na telefonu USB debugging
5. Konektuješ telefon na komp, pokreneš ddms.bat u tools folderu (SDK folder\tools)
6. Menu device ima screen capture opciju

Btw, jel Android SDK u Javi ili je ono neki mockup ? :)

^^
Da li razumes sta si pitao?

Skinuo sam SDK za OS X da se zezam malo u emulatoru i on je na 3GHz quadu neupotrebljiv, a taj proces mi se zvao Java pa sam povezao :)

Poslednja izmena:
Ne razumem samo zasto su tako ocajno odradili 720p video, pri malo brzem\naglom pokretu za vreme snimanja javlja se ozbiljan frame drop a i kvalitet zvuka nije znacajno poboljsan ... ajde da im oprostimo zvuk, ali framerate ?

Sam telefon nije postao brzi - to shto su dodali snimanje 720p, ne znachi da je senzor postao bolji ili da je overclockovan procesor... Po meni je snimanje videa u 720p josh uvek neupotrebljivo na danashnjim mobilnim.

Gde ste kupili futrolu za ovaj telefon posto ne mogu nigde da nadjem?

@Srba:
osim ako taj telefon nije Galaxy S ili iPhone 4 :)

Još kako je upotrebljiv na nekim modelima (Ip4, Galaxy S, Wave...) uz malo pažljivije snimanje, ali ne i na ovom. Mada je definicija upotrebljivosti poprilično rastegljiva :)

Vrh Dno