Šta je novo?

iPhone 4 & iOS4 - zvanična tema

To je praktično, kažu, gotova stvar. Nadam se da je istina, ima toliko potvrda iz krugova bliskih kompaniji...

Mozda bih trebao 5 avgusta ici do Londona. Gde je najbolje tamo pazariti simfree Ip4? Mislim najpovoljnije? Video sam u Applestore-u UK da je 16gb 599 funti? Kako onda izadje 480E? Drugo, ako i uzmem simfree telefon, dal se IP4 moze jailbreak-ovati sada i koristiti crackovane aplikacije ili moram da cekam da izbace jailbreak?

Sada sam upravo pricao sa mojim provajderom ima neka promocija ali nestalo im vec iphona 4. Dobio sam dobar deal za 50$(200 mins,unlimited posle 5 podne,unlimited sms canada, 50sms internacionalne,500mb data,VM i Caller ID free).
I taman da mi posalje telefon za 150$ ali im nestade pre 20minuta pu bem ti zivot :d.
Sad treba da cekam novi kontigent ali cena je smeshna.:wave:

Mozda bih trebao 5 avgusta ici do Londona. Gde je najbolje tamo pazariti simfree Ip4? Mislim najpovoljnije? Video sam u Applestore-u UK da je 16gb 599 funti? Kako onda izadje 480E? Drugo, ako i uzmem simfree telefon, dal se IP4 moze jailbreak-ovati sada i koristiti crackovane aplikacije ili moram da cekam da izbace jailbreak?

Svuda je ista cena... najlakse tjes ga natji u malim apple prodavnicama po zabacenim delovima Londona... pre nedelju i po ga nije bilo svuda, ne znam kakva je sada situacija... Ako ides u neki drugi grad natji tjes ga sigurno u njihovom apple store...

480 izadje kada se odbije VAT...

mozes da ga jb...

Sto se tice I4 na telenoru, meni rekose oko 200 eura na prenesi 1900...

Poslednja izmena:
Na UK sajtu kaze "3 weeks", a na forumima ljudi koji zive u UK kazu da se ne moze naci nigde "uzivo". Kakve su to zabachene Apple prodavnice, pa nema ih 50, ima mozda par komada u celom Londonu i tu sigurno nema da se kupi.

I u drzavama gde je danas krenula prodaja pishe 3 weeks, shto znachi da je vec sve bilo rezervisano i ceka se nova tura. Jedino gde se moze naci je Francuska, ali je mnogo nezgodno, put preskup, slabo govore engleski, nikako se ne isplati cimanje samo zbog toga...

Poslednja izmena:
neverovatan si... da li svuda moras biti najpametniji? sad ti bolje znas od mene koji zivim u Londonu i kupio sam iphone4 u Upper West Mall Apple prodavnici... u 2 prodavnice sigurno nemas... imas tu, koju rekoh i jos 1 cini mi se koja je zabacena...

3 weeks je za online narucivanje, kao sto rekoh pojave se u apple prodavniciama u Londonu ali se brzo razgrabe... mom dobrom drugaru je ostavio lik u Regent street prodavnici pre par dana kada su stigli...

stvarno mi nije jasno sto uvek moras da budes u svakoj corbi mirodjija...

Nije problem sto francuzi slabo govore engleski, kazes samo Ajfon Katr i vadis pare, problem je da li uopste imaju na lageru. Prosli put su rasporadli sve sto su imali za 3 dana, ne znam da li su posle dobijali i kako stoje sad sa lagerom.

idem u Pariz za par dana pa tjete dobiti uzivo gde ima i kako stoje stvari... idem kolima pa tju svratiti i u jos par gradova i pogledati da li ima... :)

kao sto rekoh pojave se u apple prodavniciama u Londonu ali se brzo razgrabe... mom dobrom drugaru je ostavio lik u Regent street prodavnici pre par dana kada su stigli...

A koja je razlika u tome da ih nema uopshte i da se brzo razgrabe ? Ne mogu ja odavde da saznam kada stignu pa da se teleportujem u London da bi kupio telefon. Ako nisi provalio, pricha se vodi oko toga gde se moze sigurno kupiti iPhone 4 da bi se otishlo po to, za 5 ili 10 dana. Ali tebi je bilo bitnije da meni kazesh kako ja nisam najpametniji, ali teshko da si i ti, pljuvao si 2 meseca po iPhoneu 4 da bi ga na kraju kupio :d

A shto se tiche onoga 3 weeks, potpuno je ista pricha i u prodavnicama, imam potvrdu od ljudi koji zive u Bechu i Rimu da odavno postoje liste tako da telefona ko zna kad ce biti bilo gde da se ode na sigurnu kupovinu...

Poslednja izmena:
razlika je u tome sto si ti preprodavac a decko ide u London na put pa, izmedju ostalog, hotje da kupi telefon... za 10 dana u Londonu sigurno tjes ga natji jer stize na 2-3 dana, samo treba biti uporan, moja informacija gde stize je svakako korisnija nego tvoja nema ga sigurno jer niti si bio tamo, niti znas kako stoje stvari vetj si citao na forumima gde ljudi pisu gluposti ( sto se moze videti i ovde :d ) tako da trolujes bespotrebno i pravis se pametan davajutji netacne informacije.

drugo, ja nisam pljuvao Iphone nikada, samo ne mislim, kao ti i slicni, da je to nesto sveto i bez mana...

nije ista prica i u prodavnicama u UK gde ne postoje nikakvi spiskovi vetj kada stigne telefon proda se ko prvi dodje... u Rimu postoji samo 1 apple store i nije ni cudo da postoje spiskovi kada je stigao pre par dana tek...

Vazi da nisi pljuvao iPhone, isto kao i ostalih desetorica koji su samo casual dolazili u iPhone (pa su na kraju preshli na sve Apple) threadove da bi se svi redom pretvorili u flame fest jer su ti telefoni i uopshte njihov hardver u stvari neupotrebljivi, ali ih kupuju apple fanboyevi kao ja zato shto su lepi, ionako necu da ga koristim za prichu nego da se hvalim :d

Poslednja izmena:
Zovu me pre sat vremena i kazu da je na stanju opet tako da sam narucio, treba da dodje za 2 nedelje. Inace kad se uzima online ovde treba oko 3 nedelje otprilike. Zvao sam danas Apple ovde u Montrealu imaju 3 prodavnice i svi su ih imali na stanju samo je guzva.
Ako nekome nesto treba da se prevede na francuski neka se javi.:wave:

Meni treba da se poruci jedan iphone 4. :D jel bi mogao jos jedan da narucis?
Sad vidim da si u Kanadi, onda bi oroblem bio kako ga dopremiti do Srbije.

Poslednja izmena:
Zovu me pre sat vremena i kazu da je na stanju opet tako da sam narucio, treba da dodje za 2 nedelje. Inace kad se uzima online ovde treba oko 3 nedelje otprilike. Zvao sam danas Apple ovde u Montrealu imaju 3 prodavnice i svi su ih imali na stanju samo je guzva.
Ako nekome nesto treba da se prevede na francuski neka se javi.:wave:

Video sam na sajtu da izadje okvirno manje od 500 evra kad se uzme u Kanadi, tacnije 490

Pretpostavljam da moze da se vrati i pdv kad se iznosi, pa izadje jos jeftinije ?

Vazi da nisi pljuvao iPhone, isto kao i ostalih desetorica koji su samo casual dolazili u iPhone (pa su na kraju preshli na sve Apple) threadove da bi se svi redom pretvorili u flame fest jer su ti telefoni i uopshte njihov hardver u stvari neupotrebljivi, ali ih kupuju apple fanboyevi kao ja zato shto su lepi, ionako necu da ga koristim za prichu nego da se hvalim :d
nadji 1 post gde sam ja neargumentovano pljuvao iPhone ili pogotovo bilo koji Apple hw( koji i sam koristim jako dugo) u nekoj drugoj temi... nemoj da ti izgovor bude nemam vremena to mozes da uradis za 3 minuta... naravno, kada ponestane argumenata ide se sa argumentumom ad hominem, ali nista novo...

sto se tice hvaljenja, mozda je u tvom drustvu iPhone statusni simbol... u mom svakako nije...

i ne kariram sto ne brisete ovakve flame postove i ne delite poene koje delite za mnogo manje stvari...

sto se tice jb bilo je pitanje da li ce moci jb kod sim free kao kod zakljucanog modela... :)

Nije jos izasao jb, comex je rekao da peglaju neke stvari i da jos testiraju, da ne bude problema kao sto je ranije bilo sa jbom(npr. da izbrise sve fotke ) i da budu sigurni da ce tool raditi na svakom ajfonu. Izgleda da dev tim bolje testira jb nego apple ajfon. :D

^^^

Ljudi, posto je ozbiljna stvar, ne bi da pljunem 600E i da se ispalim, voleo bih proverene informacije. Ne bih nikoga da uvredim, ali user Akki mi je zesce sumnjiv - dal jos neko ima konkretan i proveren odgovor na pitanje kupovine iphone4 uredjaja u Londonu:

1- U Londonu bih bio od 5 do 20 avgusta, dal se za to vreme moze poruciti/doci do simfree iphone4 uredjaja? I gde je to najbolje uciniti?

2- Dal postoji zvanicni JB (JB ne unlock posto bih uzimao simfree) koji omogucava koriscenje cydie i narodnih verzija aplikacija za iphone4? Posto sam cuo da se gomila hakera povlaci sa JB scene, i navodno je jako tesko jailbreakovati iphone4.

Mislim da bi info koristilo svima koji budu isli preko a hoce da pazare IP4? Driver, ti si covek od integriteta, sta ti kazes na ovo?

Poslednja izmena:
zivim u Londonu gde bih imao TV nego tamo? :d ja napisao da koristim jb? :d I kakve veze ima sto koristim ``tj`` :d ja rekao da ima svuda da se kupi bez problema? :d

Ili ne znas da citas ili ne mozes da skapiras prosto prosirenu recenicu... ode ti na ignore lepo... A ja sam predugo ``tu``, ne samo na ovom forumu da bih opstao kao Minhauzen :d

sta sve netje ljudi napisati :d

Poslednja izmena:
Ja lepo procitah ovde, odgovor na moje pitanje o IP4, evo sta user Akki napisa - ispade da ja ne znam da citam:

Svuda je ista cena... najlakse tjes ga natji u malim apple prodavnicama po zabacenim delovima Londona... pre nedelju i po ga nije bilo svuda, ne znam kakva je sada situacija... Ako ides u neki drugi grad natji tjes ga sigurno u njihovom apple store...

480 izadje kada se odbije VAT...

mozes da ga jb...

Ja se izvinjavam, ali da li bi mogao user Akki, da napravi ovakvu fotku svog fona, da se vidi bench sajt, i da time odagna sumnje da on poseduje JBreakovani iphone4?

http://img820.imageshack.us/img820/800/clipboard1c.jpg

Inace, svak moze da dodje na forum i da napise: "evo me!" kupih iphone4!

Poslednja izmena:
To je sad nova fora, umesto "kod babe mi je...", kazes "u Londonu mi je.." :D ;)

@Bozha odgovor na 2. pitanje ti je dat u mom prethodnom postu. Jb za ip4 postoji, saurik je pokazao jbovan ip4, ali se jos ceka na neke ispravke u cydiji da bi sve radilo perfektno.
I meni je sumnjiv akki da ima novi ajfon. Evo napisao sam to rizikujuci da se nadjem na njegovoj ignore listi. :D

Poslednja izmena:
@Bozha odgovor na 2. pitanje ti je dat u mom prethodnom postu. Jb za ip4 postoji, saurik je pokazao jbovan ip4, ali se jos ceka na neke ispravke u cydiji da bi sve radilo perfektno.

Prikazali su mnogi hakeri untethered jailbreak za new boot 3gs, ali to ne znaci da ce ga obicni smrtnici ikada imati. Mogu da ga izbace sutra a mogu i za 6meseci. Teoretski sve postoji. A ja ne bih da puknem 600e i da gledam telefon i gledam u nebo dal ce ili nece da izbace JB. Dal postoji JB sada, koji JA mogu da skinem odnekud, i otkljucam moj krvavo placeni iphone4?

Poslednja izmena:
Shta, ako telefonnije jailbreakovan onda ti je isto kao i da ga nemash. :D ako kupish simfree shta imash da brinesh. JB ce sigurno izaci, i to veoma uskoro. Sad je situacija za to narocitopovoljno posto je sve legalno.

'ajde pročitajte šta je akki napisao:

sto se tice jb bilo je pitanje da li ce moci jb kod sim free kao kod zakljucanog modela... :)

Još kažete da je akki čovek sumnjiv i tražite mu dokaz da li ima iPhone. :d :d :d

Strašno.

Dal postoji JB sada, koji JA mogu da skinem odnekud, i otkljucam moj krvavo placeni iphone4?

A da platiš aplikacije u koje je neko uložio (krvav) trud? Pošto spominješ krekovane aplikacije.

Lol, nisam video sta je napisao. :D I jos kao on stavlja na ignore listu. :D chekamo odgovor.

A da platiš aplikacije u koje je neko uložio (krvav) trud? Pošto spominješ krekovane aplikacije.

Kad min licni dohodak u Srbiji bude bio u proseku 1200 funti a milka koja kod nas kosta oko 120din bude kostala kao u Londonu 40din. Kad sam video sta mi sve placamo i sa kojom platom - zelim JB. Uostalom iphone sa i bez cydie nije ista stvar.

U svakom slucaju, fotka famoznog iphone4 uredjaja je izostala, iako je procitao poziv na razuveravanje, i pored navodne ignore price, usta nisam ni sekunde sumnjao. Sad treba naci nekoga sa ip4. Da je odmah uslikao Ip4 sa bench sajtom - ja koji sumnjam bi ispao ispranoisani noob. Ovako duh Baltazara i dalje proganja bench.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno