Šta je novo?

[I7500] Zvanicna tema

Имам исти проблем. Ако можеш да ми појасниш мало то ок дивајс менаџера.. Имам Виндовс ХП ... Унапред хвала...

Izvini, nisam video tvoj post :S:
Da li ti jos uvek treba pomoc ?

Čitam knjige sa IReader-om, na srpskom jeziku.Stavio sam crnu pozadinu i bela slova.
Interesuje me da li bi neka druga boja pozadine, np. crvena više štedila bateriju.

U principu latinica trosi dosta vise bateriju od, recimo cirilice.....tako da je najbolje da citas cirilicno pismo sa crnom pozadinom i sto tamnijim slovima.

Izvini, nisam video tvoj post :S:
Da li ti jos uvek treba pomoc ?

Треба... Значи стигнем до дела када ми каже да чека на уређај.. Нисам баш скапирао шта треба онда тј. како да одрадим онај упдејт... Користим ХП , унапред хвала..

Huh.....proslo je 20ak dana, pa sam i ja malo zaboravio....probacu da se prisetim.
U svakom slucaju, otkucaj "fastboot flash recovery recovery.img" u Command promptu (pre toga sa "cd" dodjes do mesta gde ti je android sdk). Onda otvoris device manager i stavis ga sa strane na vidljivo mesto. Zatim pritisnes enter i pojavi se ono waiting for device....zatim startuj (ugaseni) galaxy u fastboot modu (Call+Power) i u device manageru treba da se pojavi novi uredjaj. E sad u roku od 15sec. treba da odradis veoma simpaticnu kombinaciju :) Dvoklik na novopojavljeni uredjaj, ako te pita da preko neta trazi drajvere, kliknes no, not this time - next, zatim install from a list or specific location - next, zatim izaberi ono skroz dole (Don't search. I will....) - next, pa onda na have disk, pa brows do drajvera (usb_driver), pa koliko se meni cini treba da udjes i u x86 (ako koristis 32bit XP) ili amd64 (ako koristis x64) i to je to :) :)
Nadam se da je to to.....srecno i javi sta si uradio :smash:

PS. naravno pre toga treba da na SD karticu telefona prebacis ona 3 fajla (rectool.tar, samsung.tar i update.zip

Poslednja izmena:
Danas sam kupio i7500 i trebala bi mi pomoć.
Kako da prebacim kontakte (ceo imenik) sa mog starog telefona (do sada sam imao SE k510i). Imam ga inače i na kompjuteru (skinuo sam ga uz pomoc MyPhoneExplorer-a).
A ako je moguće prebaciti i stare poruke sa starog telefona na ovaj samsung, neću se buniti...

i meni je potrebna takva pomoc, imam slicni problem. do sada sam imao takodje SE iz kog sam exportovao imenik u csv formatu pa ga uploadovao u gmail kontakte i on se jeste pojavio u Galaxiju ali su svi unosi bez imena i bez broja telefona.

Trebao bi mi neki program za SMS koji može da briše pojedinačne poruke iz thread-ova.
Znam da može na telefon da stane toliko poruka da cu ga teško prepuniti, ali ima poruka koje mi trebaju, a ima poruka koje mi ne trebaju.
I totalno je glupo da zbog 5 ili 10 bitnih poruka moram da čuvam hiljade drugih tipa: "krecem", "Stižem", "Tu sam", "Šta radiš večeras" i tako dalje i tako bliže.
Još ako može da cepa thread-ove sa istog broja bilo bi fantastično...

da li neko ima problema sa gps-om nakon instalacije 1.6.3.3? Nece da se zakaci na satelit. Kako resiti?

Trebao bi mi neki program za SMS koji može da briše pojedinačne poruke iz thread-ova.
:) :) :)

Samo zadrzi prst (par sekundi) na poruku koja te ne interesuje (te sto si pomenuo: "stizem", "kako si" :) :) ) i izaberi DELETE :)
Izvezbaj se na nekim nevaznim prvo :)

Samo zadrzi prst (par sekundi) na poruku koja te ne interesuje (te sto si pomenuo: "stizem", "kako si" :) :) ) i izaberi DELETE :)
Izvezbaj se na nekim nevaznim prvo :)

Hvala, uspeo sa da provalim u "Handcent SMS", 15 minuta pre nego ću sesti za računar i videti tvoju poruku... :D Ali u samom mesengeru mi nije išlo...:wall: Tek posle tvoje poruke sam probao ponovo i ponovo i ponovo i uspeo. Ne znam zašto kao da "messaging" slabije reaguje na dodir, tj treba mu više vremena da izbaci meni.

Sada kada bih još našao način da razdvajam thread-ove. Da mi ne krlja sve zajedno nego da mogu da razdvojim priču po želji (danima, temama, sunčevim menama...)...

***, nov sam sa ovim telefonom i još se ne snalazim najbolje...
Uzeo sam ga pre par dana "preko ruke", par dana star iz telenora.

Nikako da stignem i pročitam celu temu da vidim šta i kako...
Interesuje me kako da mu pogasim sve tupave servise, tačnije sinhronizaciju koju malo malo pokušava i to sa njegovim (onog od kojeg sam kupio telefon) google accountom. I kako da ga promenim u moj.

Kako u muzičkom plejeru da napravim playlistu. Jedinu opciju izbora koju lista daje je starost pesama (kada sam ih snimio na telefon) koje su na telefonu. Ne mogu da verujem da moj matori, tupavi SE-k510i u koji se ne mogu staviti mem. kartice i koji sa svojih unutrašnjih 28MB može da primi dve ipo pesme, ima bolji muzički plejer od ovog "smartphone"-a.

Takođe me interesuje koji program za navigaciju da mu stavim jer sam ga pre svega zbog toga i uzeo, a i povoljne cene jer se klincu žurilo...

Doduše. možda i najbitnija pitanja su prebacivanje kontakata sa SEa na Galaxy (imam jedno 400 imena svako sa po tri broja prosečno, adrese, mailovi...), da li se može otključati telefon i koristiti na MTSu ili VIPu i ima još nešto samo su me prekinuli s poslom u kucanju, pa sam zaboravio... (a taman sam pomislio imaću jedno 15tak minuta mira da otkucam poruku na benchmarku:mad:)

Eto šta su ti firme, hoće i da radiš za bednu crkavicu koju zovu platom...:d

PS: Šta je ovo? Na benchu postoji ograničenje na 10 smajlija po poruci? To još nisam video. Bio sam prinuđen da ti brišem smajlije iz tvog odgovora...

>---TAG---<
Rođen da peca, primoran da radi... :(

Poslednja izmena:
Od problema koje sam primetio, ne radi kamera i nemam zvuk u BT slusalici; probacu i GPS.

Za memoriju, posle gasenja nepotrebnih servisa (npr. Google Talk), Advanced Task Manager pokazuje oko 22 MB, a Settings/Applications/Running Services oko 25 + 5 MB.

Stavio sam ga.Nemogu da podignem sistem kada instaliram Google apps za Froyo.
Pa sam ga podigao bez Google apps. Nemam prilaz Marketu , da li je moguće preko internet explorera?
Sa internet Eplorerom koji je dobijen sa Froyom , skinuo sam sa jedne web stranice File Explorer, pa sam sa njim pokrenuo programe koje imam na SD kartici.
Ali ipak mi fali Market , kako do njega?????

F1, F1, F1!!!

Treba mi pomoć...
Nikako ne uspevam da nađem način da uklonim, promenim google nalog od klinca od kog sam uzeo telefon, a on je na moru i ne mogu da ga pitam.
A isti me sprečava da odem na market. Kada probam da se zakačim na android market izađe mi "sign in" prozor i traži da ukucam pass za njegov user name, ali nigde ne uspevam da nađem opciju da promenim user name.
Pokušao sam da odem na google mail direkt sa telefona(ne preko browser-a), ali nikako da mi isti učita, dok sam preko browser-a uspevao da se logujem na gmail, ali to nije donelo nikakve promene na telefonu.
Šta da radim?

Stavio sam ga.Nemogu da podignem sistem kada instaliram Google apps za Froyo.
Pa sam ga podigao bez Google apps. Nemam prilaz Marketu , da li je moguće preko internet explorera?
Sa internet Eplorerom koji je dobijen sa Froyom , skinuo sam sa jedne web stranice File Explorer, pa sam sa njim pokrenuo programe koje imam na SD kartici.
Ali ipak mi fali Market , kako do njega?????

Ponovo sam instalisao Froyo , i Market za njega i sada imam pristup marketu.
Sada isprobavam Live wallpapers , lepo rade i još lepše izgledaju.
Froyo je prva liga.:):):)

F1, F1, F1!!!

Treba mi pomoć...
Nikako ne uspevam da nađem način da uklonim, promenim google nalog od klinca od kog sam uzeo telefon, a on je na moru i ne mogu da ga pitam.
A isti me sprečava da odem na market. Kada probam da se zakačim na android market izađe mi "sign in" prozor i traži da ukucam pass za njegov user name, ali nigde ne uspevam da nađem opciju da promenim user name.
Pokušao sam da odem na google mail direkt sa telefona(ne preko browser-a), ali nikako da mi isti učita, dok sam preko browser-a uspevao da se logujem na gmail, ali to nije donelo nikakve promene na telefonu.
Šta da radim?

*2767*3855#

F1, F1, F1!!!

Treba mi pomoć...
Šta da radim?

Idi u Contacts, otvori meni i tamo bi trebao da imas opciju Accounts, ili uradi fabricki reset celog telefona iz Recovery menija (ako imas standardan recovery, pritisnes Menu, gornje levo dugme, kada ti se pokaze slika kutije).

test 2,2 froya

[YOUTUBE]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/5rub5b0NhLM&hl=en_US&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/5rub5b0NhLM&hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/YOUTUBE]
Evo radostnih vesti za sve vlasnike I7500, nadam se da ce rom ubrzo izaci,)

Idi u Contacts, otvori meni i tamo bi trebao da imas opciju Accounts, ili uradi fabricki reset celog telefona iz Recovery menija (ako imas standardan recovery, pritisnes Menu, gornje levo dugme, kada ti se pokaze slika kutije).

Juče, posle posla, sam otišao do servisa za mobilne, da pitam da li znaju kako se promeni acc. On je probao da ode na google mail direktno preko prečice u mobilnom, ali kao i ja nije uspeo. Reče mi da se zbog nečega telefon tu zakuca (sa kalendarom je ista situacija) i da uradim reset. Jeste da je bio u pitanju papan koji je sve to pokušavao da uradi, a da mu nije uključena ni jedna "internet konekcija", ni WiFi, ni Edge, ni GPRS, ail pošto sam i sam par dana razmišljao o tome rešio sam da uradim. Još kada sam video vaše savete...

Otišao sam kući, resetovao telefon i stavio drugi nalog kada me je pitao. Ali sada i dalje ne mogu da nađem gde se menja i podešava acc. U kontaktima ne nalazim tu opciju.
Takođe nigde u podešavanjima ne nalazim opciju da isključim Edge. Pre reseta sam imao APN widget preko kojeg sam to radio, a sada ga još nisam instalirao.
Na gmail i market sada mogu. Kalendar radi...

Ako mi neko može reći kako da prebacim kontakte sa SEk510i na ovaj telefon, da ne moram ručno da prekucavam par stotina brojeva...

I bilo bi lepo ako mi neko može preporučiti mp3 plejer za android u kojem mogu da editujem listu, a ne kao ovde u telefonu, samo da biram koliko je stara pesma(tj. kada je stavljena na telefon) .

Hvala...

covece bozji,dao sam ti kod za reset,sta ce koji k...u servis za to.

To je bilo pre nego što će mi iko, pa i ti odgovoriti. Išao sam da pitam za savet, jer nisam znao da li će i kada iko odgovoriti.
Napisao sam lepo u poruci, da sam posle video još i vaše savete...

Elem i dalje ostaje problem sa kontaktima i mp3 plejerom.
Našap sam iGo i mape, pa ću da vidim kako to radi...

Evo radostnih vesti za sve vlasnike I7500, nadam se da ce rom ubrzo izaci,)
Hmmm, jako chudno radi taj android 2.2. Ili ovaj lik ima masne prste ili tu nesto ne stima :) Nesto mnogo laguje, ne reaguje bas taj toucscreen najbolje....

ma brate....telefon najbolje radi na 1.6 verziji i kraj price...i to drakazovoj...

Kod mene 2.2 radi veoma brzo, kad se iskljuce nepotrebni servisi i oslobodi malo vise memorije. Moze da izgura cak i neke manje zahtevne live wallpapere.

Btw, Drakaz je napravio ovaj 2.2 update, i radi na usavrsavanju.

Kod mene 2.2 radi veoma brzo, kad se iskljuce nepotrebni servisi i oslobodi malo vise memorije. Moze da izgura cak i neke manje zahtevne live wallpapere.

Ajde daj neki tutorial sta si sve poiskljucivao.....

I ja sam stavio 2.2 od Drakaza. Neki live wallpapere rade neki ne.
Neznam kako da oslobodim memoriju, zato pomaži i piši!!!

Nazad
Vrh Dno